• Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018 (BIO)

      Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018 (BIO)

      Dezentes Rubinrot mit hellen Reflexen. Warmes, gutdosiertes Bouquet nach Waldbeeren, Kirschen und etwas Rauch. Am Gaumen feinmaschiges Tannin, dazu viel Saft und Frucht, florale und würzige Noten, kompakt. Im harmonischen Abgang eine feine salzige Ader. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. In der Nase zunächst nach roter Bete und leicht erdigen Nuancen, dann nach satten Kirschen und reifen Himbeeren, leicht harzig, feine Würze. Am Gaumen kompakt und präsent, öffnet sich mit saftigem Kern und engem Tannin, zeigt feine Holzwürze, mit Nachdruck." Falstaff

      "Juicy and elegant, this offers bright red cherry, dried thyme, wild rose and orange peel. Finessed, clinging tannins are decidedly chalky in texture. Mid-weight and mouth cleansing, it finishes with an almost grapefruit tang. Winemaker Giuseppe Rigoli says that even ripening allowed the estate to pick Sangiovese at full phenolic ripeness in the first week of October. Though Merlot only ever makes up a small percentage of the blend, there is even less than usual as the vines were hit with downy mildew." Decanter

      • Decanter :91 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Rebsorten: 95% Prugnolo Gentile, 5% Canaiolo und Merlot
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate Tonneau/Eichenholzfasss
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 27,05 g/l
      • Gesamtsäure: 4,95 g/l
      • Restzucker: 0,60 g/l
      • Sulfit: 71 mg/l
      • ph-Wert: 3,50
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
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      klimatisiert gelagert

      29392118 · 0,75 l · 17,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      12,90 €
    • Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2016

      Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2016

      Intensiv rubinrote Vino Nobile Riserva mit würzigem Bouquet aus Aromen von getrockneten Früchten, Zimt, Nelken und Süßholz. Am Gaumen glatt und mit vielfältigen Nuancen, schöne Fülle, Struktur und Intensität, geschmeidige Tannine. Sehr niveauvoller Genuss zum hervorragenden Preis. SUPERIORE.DE

      "Sangiovese mit etwas Canaiolo und Merlot, 24 Monate in Tonneaux ausgebaut: Duftet nach frischen Beeren und Veilchen; geschmeidiger Auftakt, die Gerbstoffe und Säure aufeinander abgestimmt, der Abgang würzig-fruchtig und lang. Überzeugt mit seiner eleganten Machart." Vinum

      • Veronelli :91 Punkte
      • Vinum:17,5 Punkte
      • Rebsorten: 95% Prugnolo Gentile, 5% Canaiolo und Merlot
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 bis 30 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,15 g/l
      • Gesamtsäure: 5,35 g/l
      • Restzucker: 1,15 g/l
      • Sulfit: 72 mg/l
      • ph-Wert: 3,60
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29392316 · 0,75 l · 21,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      15,90 €
    • Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2016

      Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2016

      Herrlich duftiges, fruchtig-florales Bouquet. Im Geschmack erinnert er an Zwetschgen und Kirschen mit einer feinen vanillig-würzigen Komponente und deutlicher, sehr angenehmer Säure und geschliffenen Tanninen. Klare Fruchtaromen, enorme Samtigkeit und ein langer Abgang betonen die Harmonie dieser Nobile Riserva. SUPERIORE.DE

      "Satt leuchtendes Braunrot mit minimaler Trübung. Im ersten Anriechen satte reife Kirschfrucht, dann Hagebutte und auch Wacholderbeeren, im Hintergrund dann zarte Lederwürze. Lebhafter Gaumeneintritt, spannt ein weites Kleid auf, kompakt und mittelkräftig im Trunk, zieht sich im hinteren Teil etwas zusammen und endet mit gewissem Druck auf süße Frucht." Falstaff

      "A medium-bodied, structured red with aromas and flavors of cloves, cedar and dried cherries. Hint of pine. Well integrated tannins. The oak spices blend in nicely." James Suckling

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Luca Maroni:92 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Falstaff:91 Punkte
      • Rebsorten: 90% Sangiovese, 5% Colorino, 5% Mammolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate Barrique/Tonneaux
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,85 g/l
      • Gesamtsäure: 5,65 g/l
      • Restzucker: 1,86 g/l
      • Sulfit: 79 mg/l
      • ph-Wert: 3,46
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09392116 · 0,75 l · 23,60 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      17,70 €
    • Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018 (BIO)

      Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018 (BIO)

      Salchetos granatrot funkelnde Vino Nobile begeistert uns wohlriechend nach Trockenpflaume und einem Hauch von Zimt und Gewürznelke. Am Gaumen viel präsente Frucht, feiner, süßer Schmelz im langen Nachhall. Ein authentischer und angenehm eleganter Bio-Wein aus dem Herzen des Montepulciano-Gebietes. SUPERIORE.DE

      "Brillant glänzendes Granatrot. Im ersten Anriechen satte Würznoten nach Rosmarin, schwarze Oliven und Zedern, dann reife Heidelbeere und Cassis. Füllt den Mund komplett aus, präsentiert sich in stoffig verwobenem Tanninkleid, mit guter Struktur, kompakt, kernig, mit gewissem Nachdruck im Finish." Falstaff

      "A core of black cherry, plum and blueberry fruit is augmented by earth, tobacco and rosemary in this chunky red, which is balanced, with a light granular quality to the tannins. The herb elements linger, along with the fruit." Wine Spectator

      "Salchetto’s launching pad Vino Nobile is crafted from the estate’s organically farmed 15 hectares and is the choicest selection of grapes. Appealing from the get-go, this 100% Sangiovese smells of summer’s bounty with cherry, plum, blackberry and strawberry. Hints of flint, iron and garden herbs provide nuance. The palate is fruit-laden but not heavy, and there is lovely freshness. Dry, linear tannins are sandy in texture and speak to the wine’s serious side." Decanter

      • Luca Maroni:91 Punkte
      • Wine Spectator :90 Punkte
      • Decanter :91 Punkte
      • Falstaff:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 18 Monate Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,35 g/l
      • Gesamtsäure: 5,64 g/l
      • Restzucker: 1,25 g/l
      • Sulfit: 76 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Speiseempfehlung: Pasta mit Kaninchenragout
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
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      klimatisiert gelagert

      29352418 · 0,75 l · 23,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      17,90 €
    • Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018

      Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018

      Ein solider und jedes Jahr hervorragender Tropfen ist der Nobile von Poliziano, der nach dunklen roten Kirschen, Brombeeren und Röstnoten duftet. Am Gaumen kompakt und geschliffen, weich und ausgewogen mit seidigen Tanninen und einem langen, eleganten Nachhall. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. In der Nase nach Waldbeeren, Sauerkirschen und einem Hauch Veilchen. Am Gaumen sehr saftig, mit klarer Frucht und kernigem Tannin, spannungsgeladen, sanfter Druck, im Finale minimale Trocknung." Falstaff

      "Made since 1968, Poliziano’s stalwart Vino Nobile is oak-smoothed and chocolatey, with ageing in a combination of French barriques, tonneaux and larger casks. Sweet wood spice and vanilla lead but make room for liquorice and blackberry. It's full and rich with some Merlot plumpness, and chewy wood tannins and bright acidity underneath. It all works - just give it another year to knit together." Decanter

      "All charm, the 2018 Vino Nobile di Montepulciano is an attractive wine to drink now and over the next handful of years. Dark cherry fruit, licorice, menthol, pine, tobacco and cedar add pretty aromatic nuances. This easygoing, mid-weight Vino Nobile has plenty to offer." Vinous

      "Aromas of mulberry, plum, dried herb, chestnut and chocolate. Medium-to full-bodied with slightly rustic tannins and fresh acidity. Juicy, with a chalky texture and flavorful finish." James Suckling

      • Vinous:91 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Decanter :90 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Rebsorten: 90% Sangiovese, 10% Colorino, Canaiolo und Merlot
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 14-16 Monate großes Holzfass/Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,72 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,48
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09152318 · 0,75 l · 26,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      19,90 €
    • Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018

      Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018

      Brillantes Rubinrot mit leicht aufhellendem Rand. Beeindruckender Duft von roten Beeren, Rauch, gerösteten Mandeln und dunklen Gewürzen. Am Gaumen straff, geradlinig, ausdrucksstark und von schöner Länge. Boscarellis Nobile di Montepulciano ist jedes Jahr ein wunderbar präzises Exemplar seiner Anbauzone. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. In der Nase zu Beginn leicht reduktiv, öffnet sich dann auf roter Beerenfrucht, Kirschen, einem Hauch Zimt, im Nachhall nach Siegellack. Am Gaumen strahlend und saftig, zeigt herzhafte Frucht, mit feinem Spannungsbogen und Nachdruck." Falstaff

      "Marked by juicy cherry and strawberry fruit, this red is vibrant and accessible. Fine-grained tannins lend support, with hints of iron and wild herbs adding detail." Wine Spectator

      "Produced since 1968 and the mainstay of Boscarelli's portfolio, this Vino Nobile has changed little since its inception. Canaiolo Nero, Colorino and Mammolo round out Sangiovese, and ageing is in various sizes of used Allier and Slavonian oak barrels. This is all leather and tar mixed with dry, gravelly soil to start. But there is a still-youthful vibrancy with plum and orange zest poking through. It flows gracefully, allowing long, dusty tannins to coat the palate. There's sneaky power here, and crunchiness to the fruit." Decanter

      "Aromas of plums, dark cherries, dried herbs and minerals. Medium-to full-bodied with fine-grained tannins and fresh acidity. Round and creamy with juicy character and plenty of fruit on the palate. Long, flavorful and vibrant finish." James Suckling

      • Wine Spectator :90 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Decanter :92 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Rebsorten: 85% Prugnolo Gentile, 10% Canaiolo, 5% Colorino
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 bis 24 Monate Tonneau
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtsäure: 5,60 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09762218 · 0,75 l · 29,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      21,90 €
    • Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2016 (BIO)

      Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2016 (BIO)

      Feine Nobile Riserva mit würzigen Noten von Nelke und Zimt auf einer klaren Fruchtbasis von Waldbeeren. Am Gaumen weich, körperreich und mit delikaten Tanninen, klingt lang und dynamisch aus. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. In der Nase ausdrucksstark und einladend, nach Blutorangen, satten Kirschen und einem Hauch kaltem Rauch, im Nachhall nach satten Himbeeren und leicht fleischigen Tönen, vielschichtig. Am Gaumen rund und harmonisch, öffnet sich auf würzigem Kern, mit Spannung und Saft, druckvoller Nachhall." Falstaff

      "Winemaker Michele Manelli has retooled Tuscany’s traditional governo technique for Salcheto’s Riserva. He adds partially dried grapes to his best cask of Vino Nobile, triggering a second fermentation for a softer, rounder and more concentrated Sangiovese. The 2016 is laden with black cherry, cinnamon, clove and orange peel. Underneath all the richness, a stony mineral note shines through. This is flattering in its presentation and accessible now, but has the fruit, structure and succulent acidity to age for another seven to eight years." Decanter

      "Aromas of plum, violet and tobacco are front and center along with a whiff of camphor on this fragrant, savory red. The smooth, enveloping palate has a weightless quality, featuring spiced blueberry, dried cherry and licorice framed in tightly knit but elegant tannins." Wine Enthusiast

      "Boasting ripe black cherry, blackberry, floral and licorice flavors, this red is expressive and balanced. Firm tannins offer structure as this remains on the elegant side, lingering with echoes of fruit, wild herbs and mineral." Wine Spectator

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Luca Maroni:91 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Decanter :91 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorten: 95% Prugnolo Gentile, 5% Colorino
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,12 g/l
      • Gesamtsäure: 5,25 g/l
      • Restzucker: 2,25 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,62
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
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      klimatisiert gelagert

      29352916 · 0,75 l · 31,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      23,50 €
    • Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2017

      Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2017

      Rubinrot mit Granatschimmer. Boscarellis Riserva verströmt einen wunderbaren Kräuter-, Leder- und Kirschenduft. Am Gaumen saftig, dicht und kompakt, mit robusten Tanninen und feiner Säure. Lang, verführerisch und feinwürzig im Finale. SUPERIORE.DE

      "Aromas of dark cherries, blueberries, stones and fresh flowers. It’s medium-to full-bodied with sleek tannins and bright acidity. Structured and textured with juicy character on the mid-palate." James Suckling

      "Subtle aromas of dark-skinned berry, star anise and a whiff of leather form the nose on this blend of Sangiovese and 10% Colorino. Medium bodied and rather austere, the linear palate features dried Marasca cherry, white pepper and ground clove alongside taut, fine-grained tannins." Wine Enthusiast

      "For this Riserva, the De Ferrari brothers select bunches from four or five parcels throughout their historic vineyards in the area of Cervognano. This captivates with fragrances of mint, tobacco, woodland berries and dusty earth, while lush red cherry fills the mouth. There's a sumptuousness to the fruit but also a purity which permeates Boscarelli's wines. It glides fluidly, supported by integrated powdery tannins. Pressed flowers and sweet herbs resonate on the finish." Decanter

      • James Suckling:92 Punkte
      • Wine Enthusiast:93 Punkte
      • Decanter :93 Punkte
      • Rebsorten: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate Tonneaux
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtsäure: 5,50 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2029+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09762317 · 0,75 l · 39,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      29,90 €
    • "Vigneto Antica Chiusina" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016

      “Vigneto Antica Chiusina” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016

      Antica Chiusina aus Einzellage mit sauberem und intensiv lieblichem Bouquet, schöner Frucht und feinem Tannin. Tiefgründiger, ausgewogener Geschmack mit mineralischen Tönen, der durch seine Dichte und den langen Abgang sehr überzeugt. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes Ziegelrot mit rubinfarbenem Glanz. Ausgeprägt im Duft nach getrockneten Feigen und Rumtopf, auch etwas nach Gojibeeren, umhüllt von Gewürznelke und Tabak. Spannt sich saftig über die Zunge, zeigt sich mit verwobenem Tanninkleid, gleitet mit gutem Druck durch den Gaumen und hält sich satt im Finale." Falstaff

      "A medium-bodied red with lots of wild cherries, blackberries, cloves, dried lavender and leaves on the nose. Some juicy raspberry, chocolate and walnut character on the palate, too. Sleek, fine tannins." James Suckling

      • Bibenda:
      • Veronelli :94 Punkte
      • Doctor Wine:94 Punkte
      • Luca Maroni:94 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Falstaff:90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 12 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,50 g/l
      • Gesamtsäure: 5,25 g/l
      • Restzucker: 1,35 g/l
      • Sulfit: 79 mg/l
      • ph-Wert: 3,40
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09392416 · 0,75 l · 39,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      29,90 €
    • "Oceano" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016 (BIO)

      “Oceano” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016 (BIO)

      Kurz nach der Jahrtausendwende legte Avignonesi vier neue Weinparzellen an, die nach langen Untersuchungen und Experimenten als die besten ermittelt wurden, um die zukünftigen Cru-Nobile des Hauses hervorzubringen. Sie heißen Banditella, Caprile, El Grasso und Oceano. Sie geben jede für sich einen spannenden Eindruck in das vielschichtige Terroir um das kleine Städtchen Montepulciano und die Ergebnisse beweisen eindrucksvoll, welches Potenzial in der lange im Schatten von Montalcino stehenden Region vorhanden ist.

      Oceano stammt von Böden maritimen Ursprungs, die reich an Ton, Schluff und Kalkstein sind. Die Reben wachsen auf ca. 300 m Höhe über dem Meeresspiegel in nordwestlicher Ausrichtung. Gerade einmal 3.379 Flaschen wurden mit Jahrgang 2016 abgefüllt. SUPERIORE.DE

      "An elegant style, offering strawberry, cherry, leather and earth flavors, shaded by vanilla and toasty oak notes. Balanced, with subtle, refined tannins gracing the extended finish." Wine Spectator

      "Avignonesi has always vinified their different plots separately, assembling them after ageing. In 2015 however, the estate started bottling small quantities of several single vineyards separately in order to show the nuances of Montepulciano. Oceano is made from small, bush-trained vines at 290 metres on limestone-rich clay. It's darkly fruited, all blackberry and black currants, yet lifted by accents of orange zest. The fruit is polished, round and powerful, rending the wine gracious rather than austere. Vigorous, clayey tannins cling to the palate but this finishes on a fresh, tangy note." Decanter

      "Love the blueberry and strawberry character with hints of cream and toffee. Medium-bodied, integrated and finely grained with a beautiful, creamy texture. Hint of bitterness at the end. From biodynamically grown grapes." James Suckling

      • Wine Spectator :90 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Decanter :93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 22 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,65 g/l
      • Gesamtsäure: 5,05 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 85 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2030
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09914316 · 0,75 l · 46,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      34,90 €
    • "La Banditella" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016 (BIO)

      “La Banditella” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016 (BIO)

      Kurz nach der Jahrtausendwende legte Avignonesi vier neue Weinparzellen an, die nach langen Untersuchungen und Experimenten als die besten ermittelt wurden, um die zukünftigen Cru-Nobile des Hauses hervorzubringen. Sie heißen Banditella, Caprile, El Grasso und Oceano. Sie geben jede für sich einen spannenden Eindruck in das vielschichtige Terroir um das kleine Städtchen Montepulciano und die Ergebnisse beweisen eindrucksvoll, welches Potenzial in der lange im Schatten von Montalcino stehenden Region vorhanden ist.

      La Banditella stammt von Böden maritimen Ursprungs, die reich an Ton, Schluff und Kalkstein sind. Die Reben wachsen auf ca. 320 m Höhe über dem Meeresspiegel in nördlicher Ausrichtung. SUPERIORE.DE

      "One of five limited production, single-vineyard offerings from Avignonesi, the north-facing Banditella vineyard is the last to ripen. It sits at 300 to 320 metres above sea level and the soil is sandy with abundant pebbles and varying degrees of calcium-carbonate. This is a fragrant, vertical wine with nuances of rosehip, violets and mint, along with refreshing acidity asserting itself throughout. Though the tannins aren't immense, they are firm and powdery in texture. The subtle rustic edge remains charming and a saline finish lingers with herb blossoms." Decanter

      "This is polished and lush, with plum, black cherry, iron and tobacco flavors, accented by smoky oak. Balanced, but give this a year or two to integrate more fully. Offers a firm, lingering finish." Wine Spectator

      "Aromas of cherries, smoke and hints of tobacco and fresh herbs. Full body. Tangy and chewy with lovely intensity and length. Shows energy and freshness. From biodynamically grown grapes." James Suckling

      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Decanter :92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 22 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,85 g/l
      • Gesamtsäure: 5,15 g/l
      • Restzucker: 1,10 g/l
      • Sulfit: 85 mg/l
      • ph-Wert: 3,48
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2030
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09914116 · 0,75 l · 46,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      34,90 €
    • "Salco" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2015 (BIO)

      “Salco” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2015 (BIO)

      Rassiger und verführerischer Vino Nobile di Montepulciano. Sehr intensives Bouquet aus Frucht, Tabak, Kräutern und Röstnoten. Am Gaumen voluminös und harmonisch rund, seidig-süße Tannine und hervorragende Länge. SUPERIORE.DE

      "The 2015 Vino Nobile di Montepulciano Salco is an organic selection of fruit from across the estate's best vineyards. You definitely get the warmth and intensity that is characteristics of this vintage, and the wine shows a very healthy and opulent quality of fruit. Like some of the other important wines from 2015, Salco's texture is loose and open-knit, with some mild grittiness on the tannins. However, the mouthfeel tapers down to a silky and fine finish all said and done." Robert Parker

      "Fragrant purple-flower, dark spice and black-skinned-berry aromas mix with new leather and pipe tobacco. It's both elegant and enveloping, delivering ripe Marasca cherry, cranberry, licorice and hints of dried herb alongside taut, velvety tannins. It closes on a note of coffee bean. Drink through 2027." Wine Enthusiast

      "Beginning to hit a sweet spot, revealing fading cherry, plum, iron, mushroom, woodsy and tobacco aromas and flavors. Its tannins are still a bit gruff, but nothing a good steak or braised lamb or beef dish won't take care of." Wine Spectator

      • Robert Parker:92 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • Wine Enthusiast:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Prugnolo Gentile
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 24 Monate 30/70 Barrique/Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,80 g/l
      • Gesamtsäure: 6,35 g/l
      • Restzucker: 1,15 g/l
      • Sulfit: 82 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2033+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
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      klimatisiert gelagert

      29352315 · 0,75 l · 47,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      35,90 €
    • "Sotto Casa" Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2015

      “Sotto Casa” Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG 2015

      Einen Platz in der Bestenliste verdient der Nobile Riserva, ein Cru aus der historischen Lage Sotto Casa, der mit delikaten Dufteindrücken von Kirschen und Gewürzen auf den intensiven, schmackhaften Trinkgenuss einstimmt. Ein kräftig-eleganter Vertreter seiner Art mit gut gereifter Frucht im Finale und einer reizvollen Portion Salzigkeit im Abgang. SUPERIORE.DE

      "Charismatische Blume mit Frucht und Würze; straffer Körper, elegant bis ins Detail, die feinkörnigen Gerbstoffe gekonnt platziert, schmeichelnde Säure, das Finale fruchtig und lang. Gekonnte Interpretation des Jahrgangs." Vinum

      "Black cherries, walnuts and some hazelnut and sandalwood undertones. Medium body, firm and creamy tannins and a succulent finish. Tile and brick undertones to the pretty fruit." James Suckling

      "Wild herb and loamy earth notes wrap around a core of plum flavors in this muscular red. Iron, sanguine and spice accents add depth as this plays out on the firm, chewy finish. Sangiovese, Merlot and Cabernet Sauvignon." Wine Spectator

      "Luca de Ferrari's 2015 Vino Nobile di Montepulciano Riserva Sotto Casa draws its fruit from a flat piece of land on the little road that leads to Boscarelli's main residence. Sotto casa means "in front of the house" in Italian. Like many of these samples from Montepulciano, the 2015 vintage delivers more intensity and latitude compared to the 2016 vintage that generally appears more vertical and sharp. There is more meat on the bones in the sunny 2015 vintage, resulting in wines that are redolent of dark cherry, dried blackberry, spice and earth." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :94 Punkte
      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Vinum:17 Punkte
      • Rebsorten: 85% Sangiovese, 10% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 28-32 Monate Tonneaux
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtsäure: 5,50 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09763615 · 0,75 l · 47,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      35,90 €
    • "El Grasso" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016 (BIO)

      “El Grasso” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016 (BIO)

      Kurz nach der Jahrtausendwende legte Avignonesi vier neue Weinparzellen an, die nach langen Untersuchungen und Experimenten als die besten ermittelt wurden, um die zukünftigen Cru-Nobile des Hauses hervorzubringen. Sie heißen Banditella, Caprile, El Grasso und Oceano. Sie geben jede für sich einen spannenden Eindruck in das vielschichtige Terroir um das kleine Städtchen Montepulciano und die Ergebnisse beweisen eindrucksvoll, welches Potenzial in der lange im Schatten von Montalcino stehenden Region vorhanden ist.

      El Grasso stammt von Böden maritimen Ursprungs, die reich an Ton, Schluff und Kalkstein sind. Die Reben wachsen auf ca. 300 m Höhe über dem Meeresspiegel in südwestlicher Ausrichtung. Gerade einmal 3.498 Flaschen wurden vom Jahrgang 2016 in die Flasche gebracht. SUPERIORE.DE

      "Supple, featuring burnished plum and cherry fruit, accented by a sweet smoky element. Though this firms up on the finish, where an iron note emerges, this remains elegant, in the modern style." Wine Spectator

      "A silky, refined red that’s firm and creamy in texture. Berries, strawberries and a hint of cedar on the nose and palate. Minerally. From biodynamically grown grapes." James Suckling

      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 22 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,65 g/l
      • Gesamtsäure: 5,25 g/l
      • Restzucker: 1,15 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2032+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
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      klimatisiert gelagert

      09914016 · 0,75 l · 49,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      36,90 €
    • Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2017 (BIO) <br>MAGNUM

      Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2017 (BIO) · MAGNUM

      Dieser granatrot funkelnde Vino Nobile begeistert uns wohlriechend nach Trockenpflaume und einem Hauch von Zimt und Gewürznelke. Am Gaumen viel präsente Frucht, feiner, süßer Schmelz im langen Nachhall. Ein authentischer und angenehm eleganter Bio-Wein aus dem Herzen des Montepulciano-Gebietes. SUPERIORE.DE

      "The organic 2017 Vino Nobile di Montepulciano offers a delicate embroidery of red fruit, pressed violet and potting soil. There are subtle highlights of dried orange peel and iron ore as well. This pretty wine prizes fruit purity and simplicity. It offers a naked interpretation of this noble appellation without distractions or too many bells or whistles. The wine is light and streamlined on the palate, but there is enough tannic power to carry it over a meal of pici pasta and rabbit ragù." Robert Parker

      "Plum and black cherry flavors are framed by sweet, wood smoke and spice in this supple red. It's firm, with refined and well-integrated tannins and a lingering aftertaste of fruit, earth and spice." Wine Spectator

      "Salcheto checks a lot of boxes. The winery is powered by renewable energy, water waste is 100% recycled, there are no added sulphites during vinification and the entire production is certified organic and packaged in light weight bottles. Above all, the Nobile tastes delicious. It is clean and immediately appealing offering complex cedar, earth, tea and balsamic nuances atop forest fruit. Full-bodied and full of character, it is rich yet fresh and seductively textured with polished tannins. A great success for this challenging vintage." Decanter

      "Made with organically grown Sangiovese and adhering to certified sustainable practices, this delicious, fragrant red offers enticing scents of dark spice, new leather, wild berry and eucalyptus oil. The elegantly structured palate boasts wonderful fruit and spice, showcasing juicy Marasca cherry, raspberry compote and cinnamon while a licorice note lingers on the close. Silky tannins and fresh acidity keep it nicely balanced." Wine Enthusiast

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Robert Parker:90 Punkte
      • Wine Spectator :90 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Decanter :92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 18 Monate Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,12 g/l
      • Gesamtsäure: 5,14 g/l
      • Restzucker: 1,19 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,58
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2028+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
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      klimatisiert gelagert

      29352617 · 1,5 l · 25,93 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      38,90 €
    • "Asinone" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018

      “Asinone” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018

      In seiner dichten, intensiven Tönung liegt ein üppiges Bukett, dessen fruchtige Anspielungen an Brombeeren, Weichseln und Blaubeeren durch die delikate, sehr dezente Holzwürze einen eleganten Anstrich erhalten. In dem reichhaltigen, festen Geschmack ist das glatte Tannin gut mit der Struktur verschmolzen. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. Edle, einladende Nase, nach reifen Waldfrüchten und satten Kirschen, getragen von sanftem Würzton, im Nachhall nach hellem Leder und Tee, komplex. Am Gaumen saftig, klar und mit engmaschigem Tannin, salziger Unterton, zieht sich klar und lange über die Zunge, mit Nachdruck." Falstaff

      "There's richness and depth to this red, whose cherry, plum and mineral flavors are framed in light, toasty oak. Refined and open-knit, with a firm, lingering, savory aftertaste." Wine Spectator

      "The 2018 Vino Nobile di Montepulciano Asinone shows the more delicate side of this cru. Crushed rose petal, red cherry, mint, leather and dried herbs are all very nicely lifted. Gracious and silky on the palate, with superb balance, the 2018 Asinone is a winner from Poliziano. Readers will find a Vino Nobile that decidedly favors elegance over heft." Vinous

      "Dark-cherry aromas with nutmeg and flowers follow through to a full body with firm, linear tannins that are polished and beautiful at the end. Succulent and attractive now, but will age nicely." James Suckling

      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorten: 95% Sangiovese, 5% andere
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 0,95 g/l
      • Sulfit: 68 mg/l
      • ph-Wert: 3,66
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09152418 · 0,75 l · 53,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      39,90 €
    • Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018 <br>MAGNUM

      Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018 · MAGNUM

      Ein solider und jedes Jahr hervorragender Tropfen ist der Nobile von Poliziano, der nach dunklen roten Kirschen, Brombeeren und Röstnoten duftet. Am Gaumen kompakt und geschliffen, weich und ausgewogen mit seidigen Tanninen und einem langen, eleganten Nachhall. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. In der Nase nach Waldbeeren, Sauerkirschen und einem Hauch Veilchen. Am Gaumen sehr saftig, mit klarer Frucht und kernigem Tannin, spannungsgeladen, sanfter Druck, im Finale minimale Trocknung." Falstaff

      "Made since 1968, Poliziano’s stalwart Vino Nobile is oak-smoothed and chocolatey, with ageing in a combination of French barriques, tonneaux and larger casks. Sweet wood spice and vanilla lead but make room for liquorice and blackberry. It's full and rich with some Merlot plumpness, and chewy wood tannins and bright acidity underneath. It all works - just give it another year to knit together." Decanter

      "All charm, the 2018 Vino Nobile di Montepulciano is an attractive wine to drink now and over the next handful of years. Dark cherry fruit, licorice, menthol, pine, tobacco and cedar add pretty aromatic nuances. This easygoing, mid-weight Vino Nobile has plenty to offer." Vinous

      "Aromas of mulberry, plum, dried herb, chestnut and chocolate. Medium-to full-bodied with slightly rustic tannins and fresh acidity. Juicy, with a chalky texture and flavorful finish." James Suckling

      • Vinous:91 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Decanter :90 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Rebsorten: 90% Sangiovese, 10% Colorino, Canaiolo und Merlot
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 14-16 Monate großes Holzfass/Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,72 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,48
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2029+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09152818 · 1,5 l · 29,27 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      43,90 €
    • Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2017 <br>MAGNUM

      Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2017 · MAGNUM

      Ein solider und jedes Jahr hervorragender Tropfen ist der Nobile von Poliziano, der nach dunklen roten Kirschen, Brombeeren und Röstnoten duftet. Am Gaumen kompakt und geschliffen, weich und ausgewogen mit seidigen Tanninen und einem langen, eleganten Nachhall. SUPERIORE.DE

      "The 2017 Vino Nobile di Montepulciano offers ripe cherry and blackberry fruit with a long and fleshed out mouthfeel. Poliziano is a detailed-minded estate that is one of the founding fathers of modern Vino Nobile. This forward-looking producer has produced a versatile wine from a hot vintage to pair with pasta or easy meat dishes." Robert Parker

      "Lots of plums on the nose with some flowers. Black cherries and dried flowers, too. Full-bodied with chewy, juicy tannins and a flavorful finish. Deep and rich, yet there’s a fresh form to it. Give it a year or two to soften. Better after 2022." James Suckling

      "This is sleek and well-defined, offering black cherry, blackberry, tar, iron and tobacco flavors shaped by vivid acidity. The tannins are dense, yet overall this is balanced, lingering on the complex, spicy finish." Wine Spectator

      "The 2017 Vino Nobile di Montepulciano is rich, deep and full of character. There’s not a ton of subtlety here, but to be honest, I don’t think that really matters. The 2017 is incredibly delicious and inviting. Black cherry, mocha, leather and cinnamon infuse this voluptuous, racy Vino Nobile with tons of character." Vinous

      • Bibenda:
      • Veronelli :91 Punkte
      • Doctor Wine:92 Punkte
      • Robert Parker:91 Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Rebsorten: 85% Sangiovese, 15% Colorino, Canaiolo und Merlot
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: Zementtank und großes Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,86 g/l
      • Gesamtsäure: 5,65 g/l
      • Restzucker: 0,95 g/l
      • Sulfit: 85 mg/l
      • ph-Wert: 3,51
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2026+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09152817 · 1,5 l · 30,60 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand9 Stück verfügbar

      45,90 €
    • "Costa Grande" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016

      “Costa Grande” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016

      Von allem etwas, aber nie zuviel des Guten. Einer der vielschichtigsten Nobiles, die wir je verkostet haben. Zarte rote Früchte mit einer Prise Süße und Blütenaroma, unterlegt von etwas Tabak. Klares Kirscharoma am Gaumen, dazu eine wunderbare Würze mit wieder dieser subtilen Süße im Hintergrund. Ein finessenreiches und harmonisches Finale macht Lust auf das nächste Glas. Sehr gelungen! SUPERIORE.DE

      "Verführerische Himbeeraromatik, Nuancen von Veilchen und Unterholz; harmonische Textur, die Tannine geschliffen und in Balance mit der vife Säure, präzise geschnitten bis in einen facettenreichen Ausklang auf Aromen von Waldbeeren, Gewürzen und Kakao. Hervorragend zu Wild und Wildgeflügel." Vinum

      "Aromas of rose, new leather, red berry and wild herb shape the nose. The linear, racy palate shows finesse and energy, delivering red cherry, pomegranate, licorice, French oak and roasted coffee bean set against vibrant acidity and tightly wound, fine-grained tannins. It's still youthfully austere and needs time to unwind and fully develop." Wine Enthusiast

      "A very complex red, showing black-cherry and stone aromas with some wet earth and pine needles. Medium-bodied with firm, polished tannins. It’s very long and racy. Beautiful now, if you like the bright acidity underneath it all. Chiseled style. Or wait a year or two for it to mellow." James Suckling

      "Broad in profile, with plum, loam and leather notes allied to dense, assertive tannins. The beefy tannins hold court today, but there is a core of ripe, sweet plum, cherry and spice flavors. Decant now or wait a few years." Wine Spectator

      "This is a relatively new single-vineyard wine from Boscarelli. The 2016 Vino Nobile di Montepulciano Costa Grande opens to a beautifully dark color with saturated highlights of ruby and garnet gemstone. The bouquet is fine and bright, with vertical aromas of crème de cassis, dried cherry and wild rose. Sangiovese usually offers some earthy tones of forest floor or porcino mushroom, and you get those here too. These various fragrances are wrapped up neatly into the wine's tight, mid-weight texture. Dusty or dry tannins give the wine a slender or streamlined finish." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Wine Enthusiast:92 Punkte
      • Vinum:18 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 12 Monate Tonneau, 6 Monate Zementtank
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09764016 · 0,75 l · 63,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      47,90 €
    • "Poggetto di Sopra" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016 (BIO)

      “Poggetto di Sopra” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016 (BIO)

      Vor einigen Jahren haben sich sechs führende Weingüter der DOCG zur "nobile alliance" zusammengeschlossen: Salcheto, Poliziano, La Braccesca, Dei, Boscarelli und Avignonesi. Sie verfolgen das anspruchsvolle Ziel, Montepulcianos Terroir in Perfektion in die Flasche zu bringen. Federführend bei diesem Projekt sind Ashleigh Seymour und Matteo Giustiniani, die Weinmacher von Avignonesi. Sie überwachen nicht nur die Qualität der Sangiovese-Trauben, die allesamt in der Lage Poggetto di Sopra gedeihen, sondern zeichnen auch im Keller für die Vinifikation verantwortlich.

      Der alkalische Lehmboden der Einzellage Poggetto di Sopra wird von einer Ader aus blauem Natriumton durchzogen. Er reich an Schluff, Kalkstein und prähistorischen Meeressidementen. All das sorgt für eine ebenso filigrane wie intensive Spannung im Wein. Wenn dann noch ein Jahrhundert-Jahrgang wie 2016 dazukommt, sind die Weichen unausweichlich auf Erfolg gestellt.

      Funkelndes Rubin mit granatroten Reflexen. Im Bouquet eindrucksvolle Aromen von Heidelbeere, Kirsche, Gewürznelke und Thymian. Dicht und vielschichtig am Gaumen, dabei kraftvoll nach vorn gerichtet, mit einer klaren Fokussierung auf gereifte Frucht, Mineralik und mit einem engmaschigen, weichen Tannin wie Samt und Seide. Dieser Archetyp eines energiegeladenen Nobile spannt einen weiten Bogen und offenbart dabei mit jedem Schluck seine edle Herkunft. Großartiges Reifepotenzial! SUPERIORE.DE

      "Old-school Sangiovese, revealing iron, sanguine, juniper and leafy underbrush notes surrounding cherry and strawberry fruit. This is dry, with a long, complex and firm aftertaste." Wine Spectator

      "Balsamic whiffs of camphor align with ripe dark-skinned fruit, exotic spice and leather aromas. Vibrant and linear, the elegantly structured palate features dried black cherry, cassis and licorice before a coffee-bean finish. It's still young so give it time to fully develop." Wine Enthusiast

      "Made with organic fruit, the 2016 Vino Nobile di Montepulciano Poggetto di Sopra is a silky and pure Tuscan red, with the natural fruit intensity and the acidity to pair with a hearty baked eggplant dish. The bouquet is fragrant and bright with dried cherry, cassis, smoke, tar and burning ember. This bottle is part of the Alliance Vinum, or the small group of estates dedicated to safeguarding Vino Nobile and the culture surrounding this historic wine appellation. Each producer in the alliance makes a single-vineyard expression of Sangiovese, and this is the contribution from the forward-thinking Avignonesi estate." Robert Parker

      "Blueberries, dried oranges, aniseed and nutmeg. Medium to full body, racy but structured tannins and loads of driven, mineral acidity. The purity of fruit and transparency here will set your palate on fire." James Suckling

      "Virginie Saverys and Max Zarobe reset Montepulciano’s most famous name, Avignonesi, having bought it outright in 2009. This beautifully constructed, site-specific Sangiovese is juicy and smooth, its textural richness showcasing Vino Nobile’s intrinsic generosity without letting it become confused and burdensome as before." Decanter

      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Decanter :96 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 24 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,85 g/l
      • Gesamtsäure: 5,45 g/l
      • Restzucker: 1,26 g/l
      • Sulfit: 85 mg/l
      • ph-Wert: 3,50
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
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      klimatisiert gelagert

      09914516 · 0,75 l · 79,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      59,90 €
    • "Il Nocio dei Boscarelli" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016

      “Il Nocio dei Boscarelli” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016

      Il Nocio, ein Vino Nobile di Montepulciano aus Einzellage, zeigt eindrucksvoll das echte Wesen der Sangiovese-Traube und ist zudem seit Jahren einer der Qualitätsführer der Region. Tiefrot, intensive Aromen von Sauerkirsche, roter Johannisbeere, Rosenblüte, Veilchen und süßen Gewürzen. Am Gaumen dicht, saftig und elegant, mit frischer reiner Frucht und glatt poliertem Tannin. Lebendige mineralische und florale Nuancen im sehr langen Nachhall. SUPERIORE.DE

      "Boscarelli's Il Nocio vineyard is located on a little plateau just a short distance up the road from the estate's bijou winery. The 2016 Vino Nobile di Montepulciano Il Nocio displays a luminous, mid-weight appearance followed by bright and sharp berry aromas. Wild cherry and blueberry give the wine a lifted character, and there is mild spice, tilled earth and leather at the back. Most of all, this wine offers the precise linearity and sharpness (with extra acidity) that this vintage is known for." Robert Parker

      "Black cherry and plum flavors are shaded by iron, earth and soy accents in this compact red. The core of ripe fruit stands up nicely to the dense structure. Persistent and fresh on the finish." Wine Spectator

      "Vibrant, linear and fragrant, this radiant 100% Sangiovese has enticing scents of wild berry, rose, new leather, tobacco and a balsamic whiff of camphor. It's full bodied but boasts a silky-smooth finesse, delivering red cherry, pomegranate and exotic spice alongside polished, elegant tannins. Fresh acidity keeps it balanced." (Cellar Selection) Wine Enthusiast

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 bis 24 Monate Tonneau
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09762416 · 0,75 l · 87,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      65,90 €
    • "Grandi Annate" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2013

      “Grandi Annate” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2013

      Nur in den besten Jahrgängen vinifiziert und ausgebaut in 20% neuen und 80% gebrauchten Barriques ist die "Grandi Annate" mit Sicherheit einer der besten Nobile der Region. Funkelndes, dichtes Granat, duftet intensiv nach Lakritze, eingelegten Kirschen und zart nach Himbeeren. Am Gaumen kraftvoll und kernig, viel straffes, präsentes Tannin. SUPERIORE.DE

      • Vitae:
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,26 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 98 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09912813 · 0,75 l · 93,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      69,90 €
    • "Le Caggiole" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016

      “Le Caggiole” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2016

      1988 kam der erste Caggiole auf den Markt und bereits 1995 verschwand er wieder, weil damals das Flaggschiff Asinone den Geschmack der Konsumenten einfach besser traf. Heute - nach über 20 Jahren Abstinenz - kommt der Nobile Le Caggiole als neuer Erstwein des Hauses wieder auf den Markt.

      Er ist salzig, mineralisch und raffiniert. Er repräsentiert das Terroir und die Rebsorte Sangiovese (Prugnolo Gentile) wie kein anderer Wein des Hauses. Er ist geradezu leichtfüßig, grazil, delikat und dabei sehr fein. Er ist das Ergebnis langjähriger Arbeit mit der Auswahl der richtigen Sangiovese-Klone in der aus 4 Parzellen bestehenden gleichnamigen Einzellage Le Caggiole.

      Gutsbesitzer Dott. Federico Carletti hat dieses Meisterstück seiner Frau Anna gewidmet - er stellt einen neuen Maßstab bei Poliziano und der gesamten Denomination auf. Wir freuen uns sehr, diesen streng limitierten Spitzenwein präsentieren zu dürfen! SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. In der Nase klar und ausdrucksstark, nach satten Kirschen, Süßholz, Staubzucker und feinster Würze. Zeigt sich am Gaumen äußerst geschmeidig und geschliffen, breitet sich samtig über die Zunge, mit klarem Fruchtkern, lange und voller Finesse im Finale." Falstaff

      "Made entirely with Sangiovese, this has aromas of mature black-skinned fruit, exotic spice, camphor and whiffs of French oak. Firmly structured but elegant, the linear palate delivers Marasca cherry, red plum, espresso and licorice framed in tightly knit, fine-grained tannins. Bright acidity keeps it fresh and balanced." Wine Enthusiast

      "The Poliziano 2016 Vino Nobile di Montepulciano Le Caggiole opens to a dark and sultry appearance, showing a rich and elegant side of the Sangiovese grape. There is a snappy or tart element to the fruit with sour cherry and black plum; however, the wine does not lack for ripeness. There is depth and rich concentration here, giving this wine a step up when it comes to a possible steak or meat roast dinner. The tannins (both the fruit and the oak tannins) are astringent, so give the wine a few more months of bottle aging." Robert Parker

      "Poliziano’s 2016 Vino Nobile Le Caggiole is beautifully done. Freshly cut flowers, red berries, mint, cedar and tobacco are all laced together in a pretty, translucent Vino Nobile that is all class. The Caggiole deftly marries power with restraint. There is a lot going on, but the 2016 is not at all an obvious wine. This is a gorgeous and very refined expression of Vino Nobile." Vinous

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Doctor Wine:94 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:93 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09153616 · 0,75 l · 113,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      84,90 €
    • "Asinone" Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      “Asinone” Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2018 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      In seiner dichten, intensiven Tönung liegt ein üppiges Bukett, dessen fruchtige Anspielungen an Brombeeren, Weichseln und Blaubeeren durch die delikate, sehr dezente Holzwürze einen eleganten Anstrich erhalten. In dem reichhaltigen, festen Geschmack ist das glatte Tannin gut mit der Struktur verschmolzen. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. Edle, einladende Nase, nach reifen Waldfrüchten und satten Kirschen, getragen von sanftem Würzton, im Nachhall nach hellem Leder und Tee, komplex. Am Gaumen saftig, klar und mit engmaschigem Tannin, salziger Unterton, zieht sich klar und lange über die Zunge, mit Nachdruck." Falstaff

      "There's richness and depth to this red, whose cherry, plum and mineral flavors are framed in light, toasty oak. Refined and open-knit, with a firm, lingering, savory aftertaste." Wine Spectator

      "The 2018 Vino Nobile di Montepulciano Asinone shows the more delicate side of this cru. Crushed rose petal, red cherry, mint, leather and dried herbs are all very nicely lifted. Gracious and silky on the palate, with superb balance, the 2018 Asinone is a winner from Poliziano. Readers will find a Vino Nobile that decidedly favors elegance over heft." Vinous

      "Dark-cherry aromas with nutmeg and flowers follow through to a full body with firm, linear tannins that are polished and beautiful at the end. Succulent and attractive now, but will age nicely." James Suckling

      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorten: 95% Sangiovese, 5% andere
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 0,95 g/l
      • Sulfit: 68 mg/l
      • ph-Wert: 3,66
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09152618 · 1,5 l · 64,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand9 Stück verfügbar

      96,50 €
    Wissenswertes zuVino Nobile 
    Vino Nobile

    Nicht ganz so berühmt wie sein Nachbar, aber dafür verhältnismäßig erschwinglich: Der Vino Nobile aus dem Städtchen Montepulciano fristet zu Unrecht ein Schattendasein. Die Sangiovese-Traube, hier Prugnolo Gentile genannt, bringt hier fast schon aristokratische Weine mit schöner Ausgewogenheit hervor, die einen festen Platz in jedem gutsortierten Weinkeller haben sollten. SUPERIORE.DE