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“CiFRA” Cabernet Franc Costa Toscana IGP 2019 (BIO)
Starönologe Luca D'Attoma hat mit Cifra einen herrlich agilen und eleganten Cabernet Franc vinifiziert. Helles Rubinviolett, tiefgründiger Duft mit Noten von Brombeeren und Lakritze. Satte Frucht am Gaumen mit straffem Tannin und mineralischem Finale. Ein Hochgenuss von der toskanischen Küste aus biodynamischem (Demeter-)Anbau. SUPERIORE.DE
"Undurchdringliches Granat mit leichter Randaufhellung. Fruchtgetragenes Bukett nach kleinen dunkler Waldbeeren, viel Cassis, Gewürznelke, ein Hint Zimt. Baut sich saftig auf, mit schönem Wechselspiel zwischen Säure und Frucht, griffiges eingbundenes Tannin, geschmeidig, öffnet sich finessenreich im Finish, mit enormem Trinkfluss." Falstaff
"Made with organically grown Cabernet Franc, this opens with aromas of black plum, cedar and Mediterranean scrub. The bright, savory palate offers black currant, rhubarb, ground clove and star anise alongside polished tannins." Wine Enthusiast
"The 2019 CiFRA, 100% Cabernet Franc, is an attractive, mid-weight wine done in a style that exalts freshness. Even so, there is plenty of the natural richness that makes Maremma so compelling. Rose petal, cinnamon and sweet red berry fruit are nicely lifted throughout. CiFra is done with shorter macerations than the flagship wines, aged in cement and bottled before the following harvest, all decisions taken keep the flavors vibrant. That certainly works here." Vinous
"Lots of fun and delicious raspberry, light basil-leaf and walnut character. It’s medium-to full-bodied with a well poised, fruity finish. No wood. All in cement." James Suckling
"Made with biodynamic and organic fruit, the Duemani 2019 Cabernet Franc CiFRA is a bright and articulate entry-level wine from this top-level estate. The grape is left to speak for itself, as the wine sees very little meddling or intervention back at the winery. Most of the winemaking process is done in cement vats, and you taste the purity of the grape skins and juice as a result. Dark cherry and blackberry segue to tilled earth, dried oregano and cola. The results are fresh, tight and vertical." Robert Parker
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Franc
- Anbau: demeter
- Ausbau: Zementtank
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,53 g/l
- Restzucker: 1,45 g/l
- Sulfit: 48 mg/l
- pH-Wert: 3,49
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2027
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322119 · 0,75 l · 31,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“SI” Syrah Rosato Costa Toscana IGP 2020 (BIO)
Dieser unfiltrierte und in 300-Liter-Amphoren ausgebaute Rosato ist das Ergebnis strengster Selektion von Syrah-Trauben des Weinguts. Das spontan vergorene und Demeter-zertifizierte Ergebnis sind gerade mal 4.000 Flaschen, die in den ausgesuchten Fachhandel und die Gastronomie gelangen. Betörendes, intensives Bouquet nach rosa Pampelmuse, Himbeere und Preiselbeere. Am Gaumen straff, saftig und lebendig - eine perfekte Harmonie von Ausdruck, Frische und Körper. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes Altrosa. In der Nase nach satter Erdbeere und Kirsche, leichte Würze, deutlich blumige Komponenten, Blaubeeren, auch leichter Tomatenduft. Am Gaumen klar, fruchtsüß und elegant, breitet sich schön über die Zunge, mit toller Säure und geschliffener Frucht." Falstaff
"The 2020 Costa Tuscan Si is sweetly floral, showing honeydew melon, hints of blood orange and candied ginger. It’s round in feel, with stunning inner floral perfumes that give way to a vivid note of ripe apricot. this does its job well, leaving the mouth watering under a flourish of inner rose. The Si is a highly pleasurable and balanced Syrah Rosato from the Tuscan coast." Vinous
"The Duemani 2020 Sì is a Syrah-based rosé that has been fermented in amphorae. The type of clay used here is white in color and comes from quarries in Trentino, in the far north of Italy. The tight density of the clay and long kiln baking times make these vessels anaerobic, almost like a stainless steel vat. As a result, this wine is sharp and pristine, with tight aromas of white cherry, cassis and crushed stone. There is a lot of energy and acidic nerve in this easy-drinking Tuscan rosé." Robert Parker
"This has a pale rose-gold color with aromas of flowers, strawberries and chalk. It’s medium-bodied with a creamy, rounded texture. Excellent balance." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: biodynamisch
- Ausbau: 6 Monate Amphore
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 13,00 % vol
- Gesamtextrakt: 26,96 g/l
- Gesamtsäure: 5,85 g/l
- Restzucker: 1,96 g/l
- Sulfit: 82 mg/l
- pH-Wert: 3,49
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 8-10 °C
- Lagerpotenzial: 2024+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322720 · 0,75 l · 35,99 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“CiFRA” Cabernet Franc Costa Toscana IGP 2020 (BIO)
Starönologe Luca D'Attoma hat mit Cifra einen herrlich agilen und eleganten Cabernet Franc vinifiziert. Dunkles Rubinviolett, tiefgründiger Duft mit Noten von Brombeeren und Lakritze. Satte Frucht am Gaumen mit straffem Tannin und mineralischem Finale. Ein Hochgenuss von der toskanischen Küste aus biodynamischem (Demeter-)Anbau. SUPERIORE.DE
"Funkelndes, volles Rubin mit leicht aufhellendem Rand. Filigran in der Nase mit Noten von Cassis und kleinen Waldbeeren sowie einem Hauch Ingwer. Am Gaumen, direkt und linear im Verlauf, mit feinem, sehr gut integriertem Tannin, präziser Frucht und knackigem Finale." Falstaff
"The 2020 Cifra is a fabulous introduction to this range from Luca D'Attoma and Elena Celli. Freshly cut flowers, sweet red berry fruit, spice and mocha all grace this exquisite, mid-weight Cabernet Franc." Vinous
"This was a warm vintage, and I taste the ripeness of the fruit in the wine's thick layers of black cherry and blackberry. The wine offers ample fruit weight and discernible sweetness on the tannins. Winemaking takes this wine through cement vats and terracotta jars." Robert Parker
"Lots of gorgeous blackberry and blueberry character with round, caressing tannins, vivid acidity and freshness. Lots of bright fruit and very pure character." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Franc
- Anbau: demeter
- Ausbau: Zementtank
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,45 g/l
- Gesamtsäure: 5,55 g/l
- Restzucker: 1,39 g/l
- Sulfit: 52 mg/l
- pH-Wert: 3,45
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2028+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322120 · 0,75 l · 36,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“ALTROVINO” Rosso Costa Toscana IGP 2018 (BIO)
Altrovino ist eine feine Mischung aus Merlot und Cabernet Franc. Intensives, sattes Rubinrot. Opulenter Duft nach schwarzen Früchten, Leder und Tabak. Am Gaumen anmutig und sehr charmant, vielschichtig in den Aromen, samtig und lang. Schon heute ein harmonischer Genuss wird dieser Wein eine kontinuierliche Karriere einschlagen. SUPERIORE.DE
"Undurchdringliches Rubinrot. Im Bukett ausgeprägt nach reifer Schwarzer Ribisel, kleine Waldbeeren, Blutorange und Minze, im Hintergrund zarte Schokolade. Engmaschig am Gaumen, mit kompaktem Kern, gut integrierte Säure, mundfüllend einnehmende Textur, stoffig, mit viel Grip im Finale, noch etwas jugendlich." Falstaff
"A blend of organically grown Merlot and Cabernet Franc, this opens with aromas of cassis, underbrush, bell pepper and bay leaf. The savory palate offers spiced blueberry, licorice and tobacco alongside fine-grained tannins." Wine Enthusiast
"A juicy, fruity red with plum, berry and chocolate character, medium to full body and round, polished tannins. Pretty intensity and focus at the finish, where the flavors pop out. From biodynamically grown grapes." James Suckling
"After the rich and more concentrated 2017 vintage, the 2018 Merlot Cabernet Franc Altrovino comes off as more specific to the grapes used in the blend. It shows light shadings of garden herb and spice that come from the Cabernet Franc, and those flavors are enhanced by the cherry and blackberry delivered by the Merlot. This is a beautifully pure expression, one of the clearest I remember in recent memory. The wine pours forth with dark fruit, spice, tilled earth and cured tobacco." Robert Parker
mehr erfahren- Rebsorten: 50% Cabernet Franc, 50% Merlot
- Anbau: demeter
- Ausbau: Holzfass
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 29,65 g/l
- Gesamtsäure: 5,65 g/l
- Restzucker: 0,76 g/l
- Sulfit: 29 mg/l
- pH-Wert: 3,50
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2029+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322218 · 0,75 l · 45,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“ALTROVINO” Rosso Costa Toscana IGP 2019 (BIO)
Altrovino ist eine feine Mischung aus Merlot und Cabernet Franc. Intensives, sattes Rubinrot. Opulenter Duft nach schwarzen Früchten, Leder und Tabak. Am Gaumen anmutig und sehr charmant, vielschichtig in den Aromen, samtig und lang. Schon heute ein harmonischer Genuss wird dieser Wein eine kontinuierliche Karriere einschlagen. SUPERIORE.DE
"Sattes Rubin mit dunklem Kern und granatroten Rändern. Feinwürzig in der Nase, mit Noten von Schwarzer Ribisel, Waldbeeren, etwas Minze, im Nachhall etwas dunkle Schokolade. Geschmeidig am Gaumen, noch recht junges, festes Tannin, saftig und mit viel Grip, langem Abgang mit leicht salzigem Finale." Falstaff
"The 2019 Altrovino, Duemani's Merlot/Cabernet Franc blend, is very beautiful. It offers a striking combination of floral aromatics. All the elements are so well-balanced. Dark cherry, plum, mocha dried flowers and herbs build into the fine, delineated finish. This is beautifully done." Vinous
"A finely crafted and beautiful red with blackberry, tobacco and currant aromas and flavors. Medium-bodied with very fine tannins and a pretty finish." James Suckling
"The bouquet delivers some minty tones and eucalyptus essence on top of dark cherry and blackberry. There is a lot of concentration and fruit weight in this bottle, with a blast of pretty freshness on the close." Robert Parker
mehr erfahren- Rebsorten: 50% Cabernet Franc, 50% Merlot
- Anbau: demeter
- Ausbau: Holzfass
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,15 g/l
- Gesamtsäure: 5,60 g/l
- Restzucker: 0,82 g/l
- Sulfit: 33 mg/l
- pH-Wert: 3,48
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2030+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322219 · 0,75 l · 48,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“SUISASSI” Rosso Costa Toscana IGP 2013 (BIO)
Syrah Suisassi ist reich und ausdrucksstark. Das Bouquet überzeugt mit Aromen von Salbei, Rosmarin, wilden Blumen, Lakritze, Veilchen und Pflaumen. Am Gaumen sehr voll und rund mit Erinnerungen an Beeren, Schokolade und Nüsse. Elegant und intellektuell. SUPERIORE.DE
"Sattes, dunkles Rubin-Violett, undurchdringlich. Eröffnet in der Nase mit Noten nach Holunderbeeren, sehr klar, viel saftige und präzise herausgearbeitete Frucht. Am Gaumen vibrierend, nach Gewürzen und dunkler Frucht, saftig, spannt mit feinmaschigem Tannin einen weiten Bogen, sehr langer Nachhall, hohe Eleganz." Falstaff
"The 2013 Syrah Suisassi is faithful to the grape and shows abundant notes of blackberry, cured meat, exotic spice and grilled herb. Luca D’Attoma has been experimenting with increased stem inclusion. In the 2012 vintage, 30% of the mass saw stem inclusion, but that figure rises to 100% with the 2016 vintage. This Syrah is an extremely well integrated and smoothly textured. The oak still needs time to integrate, but past tasting experiences with Suisassi give excellent promise for its age-worthiness. Luca believes stem inclusion provokes a slightly reduced effect when the wine is young. For this reason, you should wait before popping the cork. The 2013 vintage in particular boasts an all-Rhône approach." Robert Parker
"This is setting a new benchmark for syrah with so much intensity yet it remains refined and velvety textured. Medium to full body, fine tannins and a long and flavorful finish. So much licorice, smoked meat and spice. Light berry. Green apple skin. What a wine." James Suckling
"Duemani's 2013 Syrah Suisassi is impressive. The inclusion of a third of whole clusters adds considerable aromatic lift and nuance to the dark fruit flavors. Lavender, mint, sage, licorice and plum are all pushed forward. Beams of underlying acidity shape the expressive, saline finish." VINOUS
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: biodynamisch
- Ausbau: Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,50 g/l
- Gesamtsäure: 5,80 g/l
- Restzucker: 0,70 g/l
- Sulfit: 61 mg/l
- pH-Wert: 3,62
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2039+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322413 · 0,75 l · 145,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“DUEMANI” Rosso Costa Toscana IGP 2015 (BIO)
Der reinsortige Cabernet Franc Duemani ist ein hervorragender Wein. Das Bouquet von außergewöhnlicher Klarheit nach dunkler Pflaume, Kaffee und wilden Rosen. Reich und mit perfekt integrierter Holznote am Gaumen, besonders faszinierend ist seine strukturelle Eleganz. SUPERIORE.DE
"The beautiful 2015 Cabernet Franc Duemani shows the heat of the summer growing season in a bold and upfront manner. The wine is impenetrable and inky dark in appearance. It is not jammy per se, but that brilliant Tuscan sunshine seems to bubble up from inside the dark fiber of this thickly extracted expression. The bouquet flows forth with generous blackberry, spice and cured tobacco. Overall the integration is seamless and impressively balanced." Robert Parker
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Franc
- Anbau: biodynamisch
- Ausbau: teilweise Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 34,90 g/l
- Gesamtsäure: 6,35 g/l
- Restzucker: 0,90 g/l
- Sulfit: 47 mg/l
- pH-Wert: 3,50
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2042+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322315 · 0,75 l · 152,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar
“SUISASSI” Rosso Costa Toscana IGP 2015 (BIO)
Syrah Suisassi ist reich und ausdrucksstark. Das Bouquet überzeugt mit Aromen von Salbei, Rosmarin, wilden Blumen, Lakritze, Veilchen und Pflaumen. Am Gaumen sehr voll und rund mit Erinnerungen an Beeren, Schokolade und Nüsse. Elegant und intellektuell. SUPERIORE.DE
"Rich and explosive in the glass, the 2015 Suisassi has a lot to offer. A blast of heady blueberry jam, crème de cassis, leather and pepper notes emerges as this big, tannic wine gradually starts to open up. The 30% stems add quite a bit of savoriness without dominating the wine's balance. This is very nicely done, especially within the context of the year." VINOUS
"The blackberries and cloves are intense on the nose with licorice and hints of eucalyptus, too. Full body, extremely fine tannins and citrus rind undertones. Tight and composed. I love the length." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: biodynamisch
- Ausbau: Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,50 g/l
- Gesamtsäure: 5,80 g/l
- Restzucker: 0,70 g/l
- Sulfit: 61 mg/l
- pH-Wert: 3,62
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2042+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322415 · 0,75 l · 152,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“DUEMANI” Rosso Costa Toscana IGP 2016 (BIO)
Der reinsortige Cabernet Franc Duemani ist für uns einer der besten Vertreter der westtoskanischen Küstenregion. Das Bouquet von außergewöhnlicher Klarheit nach dunkler Pflaume, Kaffee und wilden Rosen. Reich und mit perfekt integrierter Holznote am Gaumen, besonders faszinierend ist seine Struktur und Eleganz. SUPERIORE.DE
"Sattes Rubinrot mit leichtem Granatschimmer. Eröffnet mit feinen Gewürznoten, nach Zimt und Ingwer, dann nach dunklen Johannisbeeren und Holunderbeeren. Am Gaumen erdig-würzige Noten, schwebt auf einem feinem Gewürzteppich dahin, saftige Frucht, öffnet sich mit präsentem, dichtem Tannin, im Finale satter Druck." Falstaff
"The 2016 Duemani is a powerful and explosive wine. Dark red cherry, tobacco, cedar, plum, dried flowers, leather and licorice all race out of the glass as this rich, dense Cabernet Franc shows off its personality. Aged 20 months in French oak, the 2016 is a wine of great power and density. I would prefer to drink it on the young side, to take advantage of the wine's superb depth and intensity. This is an outstanding vintage for the Duemani." Vinous
"This vintage is profound and beautiful. The 2016 Cabernet Franc Duemani shows deep layers of fruit, with levels of crunchiness and complexity that make it memorable. The mouthfeel is silky, long and rich. The maturity of the fruit here is perfect. In terms of appearance, the wine is dark and impenetrable. All around, this Duemani is an extremely tight, focused and elegant expression of Cabernet Franc." Robert Parker
"A layered and rich cabernet franc with tobacco, blackberries, bark and licorice. Full body, very fine tannins that are polished with beautiful fruit and a long, long finish. Shows muscle yet polish. Needs four or five years to soften." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Franc
- Anbau: biodynamisch
- Ausbau: teilweise Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 35,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,95 g/l
- Restzucker: 0,85 g/l
- Sulfit: 42 mg/l
- pH-Wert: 3,48
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2043+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322316 · 0,75 l · 158,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“DUEMANI” Cabernet Franc Costa Toscana IGP 2018 (BIO)
Der reinsortige Duemani ist für uns einer der besten Vertreter der westtoskanischen Küstenregion. Das Bouquet von außergewöhnlicher Klarheit nach dunkler Pflaume, Kaffee und wilden Rosen. Reich und mit perfekt integrierter Holznote am Gaumen, besonders faszinierend ist seine Struktur und Eleganz. SUPERIORE.DE
"Funkelndes, intensive Rubin-Violett. Sehr intensive und klare Nase, satt nach reifen Waldhimbeeren, Brombeeren, im Hintergrund etwas eingelegte rote Beete, dezente erdige Noten, auch Tabak. Im Ansatz sehr saftig, reife Beerenfrucht, öffnet sich mit feinmaschigem Tannin, großartiger Trinkfluss, im Finale nach Tabak." Falstaff
"The 2018 Duemani, 100% Cabernet Franc, is polished, classy and sensual. It is one of the most polished wines I have ever tasted here. Fine tannins frame a core of red fruit, rose petal, lavender, spice and blood orange. The 2018 is perhaps not as varietally expressive as in some editions, but it more than makes up for that with its grace. There is a feeling of youthful austerity that emerges with time in the glass." Vinous
"An organic and biodynamic wine, the 2018 Cabernet Franc Duemani presents a thick and nearly impenetrable wall of dark fruit, pressed blackberry, spice, smoky tar and tobacco. This wine shows impeccable aromatic integration with the high notes and the baritone notes delivered in beautiful synchronization. This wine outpaced my initial expectations following my first tasting of this vintage from barrel. The tannins are integrated and there is a sweet, fruity note on the full-bodied close." Robert Parker
"This has an aromatic array of ripe red and black cherries, blackcurrants, blueberries, cloves, cedar, fresh herbs and licorice. It’s full-bodied, incredibly smooth and polished with layers of ripe fruit and chocolate, yet with lifting freshness. Fine, silky tannins and a long finish. Lingering chocolate and spices. From biodynamically grown grapes with Demeter certification." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Franc
- Anbau: demeter
- Ausbau: teilweise Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 33,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,85 g/l
- Restzucker: 0,95 g/l
- Sulfit: 44 mg/l
- pH-Wert: 3,44
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2045+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322318 · 0,75 l · 168,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“SUISASSI” Rosso Costa Toscana IGP 2016 (BIO)
Syrah Suisassi ist reich und ausdrucksstark. Das Bouquet überzeugt mit Aromen von Salbei, Rosmarin, wilden Blumen, Lakritze, Veilchen und Pflaumen. Am Gaumen sehr voll und rund mit Erinnerungen an Beeren, Schokolade und Nüsse. Elegant und intellektuell. SUPERIORE.DE
"4000 Flaschen werden von diesem Wein produziert, der im Holz ausgebaut wird: Einladende Nase nach Wacholderbeeren, Tabak und Kräutern; am Gaumen saftig, kompakt, mit akurat integrierter Säure, elegant und lang." Vinum
"The 2016 Suisassi brings together power and freshness to a degree that is quite rare on the coast. Inky dark purplish fruit, leather, licorice, plum, lavender and spice come together in a deep Syrah endowed with tremendous concentration as well as power. Time in the glass brings out the wine's explosive energy and tension. The 30% whole clusters are evident, but not overly so." Vinous
"There is a lot of gorgeous spice in the 2016 Syrah Suisassi, along with candied fruit, cherry and notes of blackberry. The Syrah takes very well to 20 months in oak, retaining a freshness and fruity sweetness to accompany the spice. The mouthfeel is velvety and rich. In the end, this is a fine and elegant expression of Syrah that I could envision serving with a creamy steak au poivre." Robert Parker
"Wow. This shows amazing aromas of foie gras, game, pepper and spice with the dark fruit. Full body and soft, juicy tannins that form the wild and exotic, syrah character in the aftertaste. Love this. From biodynamically grown grapes. Demeter-certified." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: biodynamisch
- Ausbau: Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 31,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,75 g/l
- Restzucker: 0,85 g/l
- Sulfit: 58 mg/l
- pH-Wert: 3,58
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2043+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322416 · 0,75 l · 168,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“SUISASSI” Syrah Rosso Costa Toscana IGP 2018 (BIO)
Suisassi ist reich und ausdrucksstark. Das Bouquet überzeugt mit Aromen von Salbei, Rosmarin, wilden Blumen, Lakritze, Veilchen und Pflaumen. Am Gaumen sehr voll und rund mit Erinnerungen an Beeren, Schokolade und Nüsse. Elegant und intellektuell. SUPERIORE.DE
"Kraftvolles, dunkle Rubin-Violett. Sehr ausdrucksvolle und ansprechende Nase, satt nach reifen Heidelbeeren und Brombeeren, reife Zwetschken, sehr klar Frucht, im Hintergrund auch satte Würze. Saftig und satt am Gaumen, zeigt viel prägnante Beerenfrucht, griffiges, dichtmaschiges Tannin, sehr langer Nachhall." Falstaff
"One of the icons of the Tuscan coast, this wine is a pioneer in organic and biodynamic farming, especially in this neck of the woods. The Duemani 2018 Syrah Suisassi is beautifully generous and full-bodied. The wine delivers uninterrupted waves of black and purple fruit, all followed up by spice, baker's chocolate and softly cured tobacco. As is the case with Luca D'Attoma's Cabernet Franc Duemani that I also tasted as an unfinished wine, I am pleased to say that these final results more than delivered on my expectations. This is mostly thanks to the wine's balance and power." Robert Parker
"The 2018 Suisassi (Syrah) is another exceptional wine in this range. Dark and racy, the 2018 offers up copious blue/blackish fruit, lavender, menthol and chocolate. There's real depth and density here, but not the heaviness of the past. Once again, Luca D'Attoma and Elena Celli crafted a unique and totally distinctive wine. Superb." Vinous
"Ripe black cherries, wild blackberries, blackcurrants, nutmeg, licorice, mahogany, musk and some dried thyme on the nose. It’s full-bodied and polished with intense blue and black-fruit flavors, wonderfully balanced with wood, spice and smoky notes. Velvety, integrated tannins. Such focus and precision. From biodynamically grown grapes with Demeter certification. Already stunning and hard to resist now, but better in a couple of years." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: demeter
- Ausbau: Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 32,65 g/l
- Gesamtsäure: 5,69 g/l
- Restzucker: 0,78 g/l
- Sulfit: 55 mg/l
- pH-Wert: 3,48
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2045+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322418 · 0,75 l · 168,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“DUEMANI” Cabernet Franc Costa Toscana IGP 2019 (BIO)
Der reinsortige Duemani ist für uns einer der besten Vertreter der westtoskanischen Küstenregion. Das Bouquet von außergewöhnlicher Klarheit nach dunkler Pflaume, Kaffee und wilden Rosen. Reich und mit perfekt integrierter Holznote am Gaumen, besonders faszinierend ist seine Struktur und Eleganz. SUPERIORE.DE
"Sattes, tiefdunkles Rubin mit feinem Violettschimmer. Sehr klare und einprägsame Nase nach harzigem Zedernholz, viel dunkle Beerenfrucht, Waldhimbeere, Brom- und Holunderbeere, Tabak im Hintergrund. Zeigt am Gaumen sehr viel feinmaschiges Tannin, saftige, dunkle Beerenfrucht, öffnet sich in vielen Schichten, energievoll und präsent, im Finale fester Druck." Falstaff
"The 2019 Cabernet Franc Duemani was tasted in a preview capacity as an unfinished wine. What stands out most at this time is the enormous richness and concentration of the fruit. This is a characteristic of the vintage, although we can expect this wine to flesh out and loosen up as it gets closer to its commercial release next year. The grapes are fermented in cone-shaped vessels that enhance the extract during maceration. Fruit comes from 20-year-old vines. Dark black and purple fruits are followed by garden herb, dried mint and tarry spice. With that natural richness comes extra structure and power." Robert Parker
"Fragrant nose of violets, dried flowers, plums, morello cherries, milk chocolate and toffee. It’s supple and juicy, with a medium body and creamy tannins. Lovely, plush plum fruit and a caressing, lengthy finish. Very structured at the end. Needs a couple of years at least. This is in form like a top long distance runner." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Franc
- Anbau: demeter
- Ausbau: teilweise Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 32,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,82 g/l
- Restzucker: 1,02 g/l
- Sulfit: 46 mg/l
- pH-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2046+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322319 · 0,75 l · 170,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“SUISASSI” Syrah Rosso Costa Toscana IGP 2019 (BIO)
Suisassi ist reich und ausdrucksstark. Das Bouquet überzeugt mit Aromen von Salbei, Rosmarin, wilden Blumen, Lakritze, Veilchen und Pflaumen. Am Gaumen sehr voll und rund mit Erinnerungen an Beeren, Schokolade und Nüsse. Elegant und intellektuell. SUPERIORE.DE
"Sattes, tiefdunkles Rubinviolett. Sehr einladende Nase mit Noten nach Holunderbeeren, Himbeeren, dunklem Pfeffer, etwas Galgant, Zuckerwatte. Am Gaumen viel Frucht, nach Maulbeere, feinmaschiges Tannin, baut sich gut auf, im Finale noch etwas rau." Falstaff
"Tasted in a preview capacity, the Duemani 2019 Syrah Suisassi shows enormous potential, although this grape definitely requires more time to integrate. At this young stage, you really get a sense of the power and richness inherent to this growing season. Some 30% of the fruit is whole cluster and that obviously adds considerably to the ample fruit weight and texture displayed here. The tannins are shaping up nicely with lots of firmness, dimension and no evident astringency. This will be a Syrah to put at the back of your cellar. This is a knockout edition of Suisassi." Robert Parker
"Very deep and dark fruit in the nose, with violets, ink, blackberries, roasted meat, asphalt and spices. Wet earth, too. Medium-to full-bodied with creamy tannins and a wonderful finish. Ink and slate notes develop." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: demeter
- Ausbau: Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 15,00 % vol
- Gesamtextrakt: 33,15 g/l
- Gesamtsäure: 5,75 g/l
- Restzucker: 0,84 g/l
- Sulfit: 51 mg/l
- pH-Wert: 3,44
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2046+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322419 · 0,75 l · 170,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“G. PUNTO” Grenache Rosso Costa Toscana IGP 2020 (BIO)
Die Trauben für diesen reinsortigen Grenache stammen aus einer Parzelle, die 2014 auf 350 Metern über dem Meeresspiegel gepflanzt wurde. Der felsige, kalkhaltige Ton ist mit einigen Böden vulkanischen Ursprungs vermischt. Die Mazeration auf der Haut in Amphoren (auf Italienisch "orcio" genannt) dauert bis zu fünf Monate, und die Stiele werden mit einbezogen. Die letzten drei Monate der Reifung werden im Barrique verbracht, da dies zur natürlichen Klärung dieses im Wesentlichen ungefilterten Weins beiträgt. Außer bei der Flaschenabfüllung werden keine Sulfite zugesetzt. Gerade einmal 2.000 Flaschen werden jedes Jahr produziert.
Dieser wunderschöne Rote sprüht vor Energie und Elektrizität, die von der absoluten Reinheit und Klarheit der Frucht herrühren. In der Nase viele frische Brombeeren mit frisch gewendetem Boden, Lavendel, Kräutern und Zitronenschalen. Man schmeckt jedes kleine saftige Detail mit Sauerkirsche, roten Beeren, getrocknetem Oregano, Anis und einem Hauch von eingemachtem Pfirsich. G. Punto ist vertikal und mit einer ausgeprägten Persönlichkeit ausgestattet. Leicht salzig im Abgang. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes, aufhellendes Kirschrot. Frische, ansprechende Nase, Noten nach Himbeere, Blutorange, dazu feine Kräuterwürze. Am Gaumen herzhafte, erstaunlich präsentes Tannin, feiner Fruchtschmelz, braucht noch Zeit." Falstaff
"A beautiful and refined red with cranberry, orange peel and hints of cedar on the nose and palate. Lavender, too. Medium to light body. Fine tannins. Cement undertone. Creamy texture. Persistent finish." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Grenache
- Anbau: demeter
- Ausbau: 5/3 Monate Amphore/Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 15,00 % vol
- Gesamtextrakt: 32,45 g/l
- Gesamtsäure: 5,00 g/l
- Restzucker: 1,00 g/l
- Sulfit: 48 mg/l
- pH-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2038+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29323020 · 0,75 l · 170,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand11 Stück verfügbar
“G. PUNTO” Grenache Rosso Costa Toscana IGP 2020 (BIO) · 3 Flaschen in Original-Holzkiste
Die Trauben für diesen reinsortigen Grenache stammen aus einer Parzelle, die 2014 auf 350 Metern über dem Meeresspiegel gepflanzt wurde. Der felsige, kalkhaltige Ton ist mit einigen Böden vulkanischen Ursprungs vermischt. Die Mazeration auf der Haut in Amphoren (auf Italienisch "orcio" genannt) dauert bis zu fünf Monate, und die Stiele werden mit einbezogen. Die letzten drei Monate der Reifung werden im Barrique verbracht, da dies zur natürlichen Klärung dieses im Wesentlichen ungefilterten Weins beiträgt. Außer bei der Flaschenabfüllung werden keine Sulfite zugesetzt. Gerade einmal 2.000 Flaschen werden jedes Jahr produziert.
Dieser wunderschöne Rote sprüht vor Energie und Elektrizität, die von der absoluten Reinheit und Klarheit der Frucht herrühren. In der Nase viele frische Brombeeren mit frisch gewendetem Boden, Lavendel, Kräutern und Zitronenschalen. Man schmeckt jedes kleine saftige Detail mit Sauerkirsche, roten Beeren, getrocknetem Oregano, Anis und einem Hauch von eingemachtem Pfirsich. G. Punto ist vertikal und mit einer ausgeprägten Persönlichkeit ausgestattet. Leicht salzig im Abgang. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes, aufhellendes Kirschrot. Frische, ansprechende Nase, Noten nach Himbeere, Blutorange, dazu feine Kräuterwürze. Am Gaumen herzhafte, erstaunlich präsentes Tannin, feiner Fruchtschmelz, braucht noch Zeit." Falstaff
"A beautiful and refined red with cranberry, orange peel and hints of cedar on the nose and palate. Lavender, too. Medium to light body. Fine tannins. Cement undertone. Creamy texture. Persistent finish." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Grenache
- Anbau: demeter
- Ausbau: 5/3 Monate Amphore/Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 15,00 % vol
- Gesamtextrakt: 32,45 g/l
- Gesamtsäure: 5,00 g/l
- Restzucker: 1,00 g/l
- Sulfit: 48 mg/l
- pH-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2038+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29323120 · 2,25 l · 175,11 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar
“SUISASSI” Syrah Rosso Costa Toscana IGP 2018 (BIO) · 6 Flaschen in Original-Holzkiste
Suisassi ist reich und ausdrucksstark. Das Bouquet überzeugt mit Aromen von Salbei, Rosmarin, wilden Blumen, Lakritze, Veilchen und Pflaumen. Am Gaumen sehr voll und rund mit Erinnerungen an Beeren, Schokolade und Nüsse. Elegant und intellektuell. SUPERIORE.DE
"Kraftvolles, dunkle Rubin-Violett. Sehr ausdrucksvolle und ansprechende Nase, satt nach reifen Heidelbeeren und Brombeeren, reife Zwetschken, sehr klar Frucht, im Hintergrund auch satte Würze. Saftig und satt am Gaumen, zeigt viel prägnante Beerenfrucht, griffiges, dichtmaschiges Tannin, sehr langer Nachhall." Falstaff
"One of the icons of the Tuscan coast, this wine is a pioneer in organic and biodynamic farming, especially in this neck of the woods. The Duemani 2018 Syrah Suisassi is beautifully generous and full-bodied. The wine delivers uninterrupted waves of black and purple fruit, all followed up by spice, baker's chocolate and softly cured tobacco. As is the case with Luca D'Attoma's Cabernet Franc Duemani that I also tasted as an unfinished wine, I am pleased to say that these final results more than delivered on my expectations. This is mostly thanks to the wine's balance and power." Robert Parker
"The 2018 Suisassi (Syrah) is another exceptional wine in this range. Dark and racy, the 2018 offers up copious blue/blackish fruit, lavender, menthol and chocolate. There's real depth and density here, but not the heaviness of the past. Once again, Luca D'Attoma and Elena Celli crafted a unique and totally distinctive wine. Superb." Vinous
"Ripe black cherries, wild blackberries, blackcurrants, nutmeg, licorice, mahogany, musk and some dried thyme on the nose. It’s full-bodied and polished with intense blue and black-fruit flavors, wonderfully balanced with wood, spice and smoky notes. Velvety, integrated tannins. Such focus and precision. From biodynamically grown grapes with Demeter certification. Already stunning and hard to resist now, but better in a couple of years." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: demeter
- Ausbau: Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 32,65 g/l
- Gesamtsäure: 5,69 g/l
- Restzucker: 0,78 g/l
- Sulfit: 55 mg/l
- pH-Wert: 3,48
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2045+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322918 · 4,5 l · 170,22 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar
“DUEMANI” Cabernet Franc Costa Toscana IGP 2018 (BIO) · 6 Flaschen in Original-Holzkiste
Der reinsortige Duemani ist für uns einer der besten Vertreter der westtoskanischen Küstenregion. Das Bouquet von außergewöhnlicher Klarheit nach dunkler Pflaume, Kaffee und wilden Rosen. Reich und mit perfekt integrierter Holznote am Gaumen, besonders faszinierend ist seine Struktur und Eleganz. SUPERIORE.DE
"Funkelndes, intensive Rubin-Violett. Sehr intensive und klare Nase, satt nach reifen Waldhimbeeren, Brombeeren, im Hintergrund etwas eingelegte rote Beete, dezente erdige Noten, auch Tabak. Im Ansatz sehr saftig, reife Beerenfrucht, öffnet sich mit feinmaschigem Tannin, großartiger Trinkfluss, im Finale nach Tabak." Falstaff
"The 2018 Duemani, 100% Cabernet Franc, is polished, classy and sensual. It is one of the most polished wines I have ever tasted here. Fine tannins frame a core of red fruit, rose petal, lavender, spice and blood orange. The 2018 is perhaps not as varietally expressive as in some editions, but it more than makes up for that with its grace. There is a feeling of youthful austerity that emerges with time in the glass." Vinous
"An organic and biodynamic wine, the 2018 Cabernet Franc Duemani presents a thick and nearly impenetrable wall of dark fruit, pressed blackberry, spice, smoky tar and tobacco. This wine shows impeccable aromatic integration with the high notes and the baritone notes delivered in beautiful synchronization. This wine outpaced my initial expectations following my first tasting of this vintage from barrel. The tannins are integrated and there is a sweet, fruity note on the full-bodied close." Robert Parker
"This has an aromatic array of ripe red and black cherries, blackcurrants, blueberries, cloves, cedar, fresh herbs and licorice. It’s full-bodied, incredibly smooth and polished with layers of ripe fruit and chocolate, yet with lifting freshness. Fine, silky tannins and a long finish. Lingering chocolate and spices. From biodynamically grown grapes with Demeter certification." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Franc
- Anbau: demeter
- Ausbau: teilweise Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 33,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,85 g/l
- Restzucker: 0,95 g/l
- Sulfit: 44 mg/l
- pH-Wert: 3,44
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2045+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322818 · 4,5 l · 170,22 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar
“SUISASSI” Syrah Rosso Costa Toscana IGP 2019 (BIO) · 6 Flaschen in Original-Holzkiste
Suisassi ist reich und ausdrucksstark. Das Bouquet überzeugt mit Aromen von Salbei, Rosmarin, wilden Blumen, Lakritze, Veilchen und Pflaumen. Am Gaumen sehr voll und rund mit Erinnerungen an Beeren, Schokolade und Nüsse. Elegant und intellektuell. SUPERIORE.DE
"Sattes, tiefdunkles Rubinviolett. Sehr einladende Nase mit Noten nach Holunderbeeren, Himbeeren, dunklem Pfeffer, etwas Galgant, Zuckerwatte. Am Gaumen viel Frucht, nach Maulbeere, feinmaschiges Tannin, baut sich gut auf, im Finale noch etwas rau." Falstaff
"Tasted in a preview capacity, the Duemani 2019 Syrah Suisassi shows enormous potential, although this grape definitely requires more time to integrate. At this young stage, you really get a sense of the power and richness inherent to this growing season. Some 30% of the fruit is whole cluster and that obviously adds considerably to the ample fruit weight and texture displayed here. The tannins are shaping up nicely with lots of firmness, dimension and no evident astringency. This will be a Syrah to put at the back of your cellar. This is a knockout edition of Suisassi." Robert Parker
"Very deep and dark fruit in the nose, with violets, ink, blackberries, roasted meat, asphalt and spices. Wet earth, too. Medium-to full-bodied with creamy tannins and a wonderful finish. Ink and slate notes develop." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: demeter
- Ausbau: Barrique
- Vegan: ja
- Filtration: nein
- Alkoholgehalt: 15,00 % vol
- Gesamtextrakt: 33,15 g/l
- Gesamtsäure: 5,75 g/l
- Restzucker: 0,84 g/l
- Sulfit: 51 mg/l
- pH-Wert: 3,44
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2046+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322919 · 4,5 l · 172,89 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

Elena Celli und Luca d'Attoma sind ein sehr erfolgreiches Winzerpaar. Sie haben sich - beide in der Toskana geboren - mit dem Erwerb der traumhaft schönen Azienda Vitivinicola Duemani unweit des Örtchens Riparbella in der Maremma ihren Traum von einem eigenen Weingut erfüllt. Etwa zehn Kilometer vom Meer entfernt und auf einer Höhe von rund 400 Metern produzieren die Eheleute kraftvolle, klar strukturierte und gut ausbalancierte Weine. Die Arbeit im Weinberg und im Keller haben sie sich als biologische und biodynamische Landwirtschaft zertifizieren lassen, weil sie das Gebiet als ungeeignet für konventionelle Anbaumethoden einstuften. Nach einer achtjährigen akribischen Aufarbeitung der von Ton und Steinen beherrschten und nicht sonderlich fruchtbaren Böden hat sich die Mühe gelohnt. Die im Gut gekelterten meist reinsortigen und in ihrer Auflage sehr limitierten Rotweine sind in einem modernen Stil gehalten. Vor allem der Suisassi besticht in dem mit vier Tropfen überschaubaren Sortiment durch seine große mediterrane Ausstrahlung.
Im Gut Duemani sind die drei Weinberge in Form eines Amphitheaters mit Ausblick aufs Meer angeordnet. Dort gedeihen Cabernet Franc, Merlot und Syrah. Der höchste Rebhügel verfügt über den reichhaltigsten Boden; er ist mit Cabernet bepflanzt. Der kleinste, sehr steinige Weinberg ist das Herzstück des kleinen toskanischen Winzerbetriebs. Die rund 7.000 Rebstöcke der Sorte Syrah wachsen in Buscherziehung, also ohne ein aus Drähten, Rahmen und Pfählen bestehendes Unterstützungssystem.
Wenn Luca nicht im Gut anzutreffen ist, dann ist er womöglich gerade in seiner Eigenschaft als professioneller Berater auf Reisen, um Weingüter zwischen Venetien und Sizilien zu besuchen. Der Önologe hat sein Studium an der traditionsreichen Weinbaufachschule in Conegliano (Venetien) mit einer Arbeit zum Thema „Die Unterbrechung der Gärung und ihre Reaktivierung mit der Haut der Hefe" abgeschlossen. Nach der Ausbildung arbeitete der Weinmacher in der Toskana für renommierte Häuser wie Tua Rita (Maremma) und Le Macchiole (Bolgheri). Der Name Duemani, zu Deutsch "zwei Hände", ist übrigens ein liebevolles Gedenken an die langjährige und innige Verbindung zwischen Elena und Luca, die weit über das Privatleben hinausreicht. SUPERIORE.DE
"Als einer der Superstars unter den beratenden Önologen Italiens hat d'Attoma vielen Weingütern geholfen und dazu beigetragen, dass sie sich später zu Superstars entwickeln konnten. Aber seine kompromisslose Art und seine strengen Forderungen an die Weinqualität, mit denen er die Gutsbesitzer konfrontierte, waren nicht jedermanns Geschmack." Antonio Galloni
Fakten
- Gründungsjahr: 2000
- Eigentümer: Luca d'Attoma und Elena Celli
- Önologe: Luca d'Attoma
- Jahresproduktion: ca. 40.000 Flaschen
- Rebfläche: ca. 10 Hektar
- Biologisch und biodynamisch anerkannter Anbau (Zertifikate CODEX/Demeter)