• "Perlato del Bosco" Bianco Toscana IGT 2018

      “Perlato del Bosco” Bianco Toscana IGT 2018

      Noten von grünen Äpfeln, Fenchel und Lindenblüten. Frischer, angenehmer Geschmack, gut strukturierter Körper mit feiner Säureader und adäquatem Nachhall. SUPERIORE.DE

      • Gambero Rosso:
      • Rebsorte: 100% Vermentino
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: Edelstahl
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 10-12 °C
      • Lagerpotenzial: 2023+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09670218 ·  0,75 l · 18,07 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      13,55 €
    • "Rosso dei Notri" Toscana IGT 2018

      “Rosso dei Notri” Toscana IGT 2018

      Rosso dei Notri ist ein solider, konzentrierter Tropfen mit Biss und Kraft, der mit seinem fleischigen, lang anhaltenden Geschmack, der angenehmen Gesamtharmonie und dem vernünftigen Preis-Leistungs-Verhältnis jede Menge Freude bereitet. SUPERIORE.DE

      "Kraftvolles, leuchtendes Rubinrot. In der Nase ansprechende Noten nach dunklen Beeren, frisch und kraftvoll. Am Gaumen viel geschmeidiges Tannin, feinmaschig, baut sich gut auf, langer Nachhall, saftig." Falstaff

      The 2018 is a blend of Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot and Syrah. Aimed at younger drinkers, it's intended to be immediately approachable: only 10% of the wine spent time in oak, and not for very long, so the emphasis is on a fruity, accessible style. The nose is delicately balanced between dark blackberries, blackcurrants and bright red berries. Juicy flavours and vivid acidity give a nice freshness to this medium-bodied wine. Decanter

      "The 2018 Rosso dei Notri  is a very fresh and tonic red that surprisingly comes from fruit harvested two weeks later than normal. And Merlot is not always happy to stay on the vines for longer than it has to. It's a fruit-forward wine that was aimed more at freshness instead of concentration, making it a good pair for a simple margherita pizza. You get terrific value here." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Robert Parker:90+ Punkte
      • Decanter :90 Punkte
      • Falstaff:91 Punkte
      • Rebsorten: 50% Sangiovese, 50% Cabernet Sauvignon, Merlot und Syrah
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 3 Monate Edelstahl/Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,85 g/l
      • Gesamtsäure: 5,25 g/l
      • Restzucker: 1,95 g/l
      • Sulfit: 66 mg/l
      • ph-Wert: 3,48
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2023+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09672118 · 0,75 l · 20,67 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      15,50 €
    • "Perlato del Bosco" Rosso Toscana IGT 2016

      “Perlato del Bosco” Rosso Toscana IGT 2016

      Duftig mit Aromen nach Flieder und Ginster, dann Kirsche und Brombeere. Am Gaumen saftig und lang mit eleganten, geschliffenen Tanninen und einer angenehmen Säureader. SUPERIORE.DE

      "In the microclimate of Suvereto, Tuscany, the 2016 vintage was warmer than 2015. Fruit for the 2016 Perlato del Bosco (100% Sangiovese) was harvested in mid-September. In fact, the clone used here is designed to produce lower yields as a way of countering the hot weather in this zone. Larger oak barrels were employed in order to produce a lighter toasting effect. The results are broad in scope, with floral and peppery aromas on the nose." Robert Parker

      "The 2016 Perlato del Bosco, 100% Sangiovese, is plump, juicy and forward, all qualities that are typical of Sangioveses from the southern part of Maremma, and the Suvereto in particular. Varietal red Sangiovese fruit is nicely amped up in this generous, inviting wine. A touch of new oak frames the finish nicely." VINOUS

      "This is so fresh and bright with cherries, plums and hints of chocolate and hazelnuts. Medium body, fine tannins and a delicious finish. Super subtle and long. Polished. Savory. Pure sangiovese." James Suckling

      • Bibenda:
      • Robert Parker:91+ Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 15 Monate gebrauchtes Barrique/großes Holzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,10 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • ph-Wert: 3,45
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09672516 · 0,75 l · 33,67 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      25,25 €
    • "Giusto di Notri" Rosso Toscana IGT 2015

      “Giusto di Notri” Rosso Toscana IGT 2015

      Wunderbar dichtes Rot. Zunächst reife Johannisbeeren und Kirschen, dann feine Gewürze und Mentholnuancen. Am Gaumen intensiv und mit vollem Körper. Die feinmaschigen Tannine werden durch die Eichenholzlagerung nochmals abgerundet. SUPERIORE.DE

      "Here is a high performance wine from Stefano Frascolla and his family. The 2015 Giusto di Notri is mostly Cabernet Sauvignon with smaller parts Cabernet Franc and Merlot. The wine is contemporary, complex and gorgeous from tip to toe. You get a lot of power here and generous oak-driven tones of sweet espresso, chocolate and spice that surround a succulent core of dark fruit and candied cherry. All these elements appear even bigger and bolder in this warm vintage." Robert Parker

      "This is dense and structured with beautifully polished tannins and plenty of currant and blackberry character. Full body and chewy tannins yet refined and juicy. Lots of Mediterranean herbs with the dark fruit. Blend of mostly cabernet sauvignon with merlot and cabernet franc. Pretty barrel sample. This is coming along very nicely." James Suckling

      "Black cherry, creme de cassis, smoke, plum, new leather, spice, French oak and dark spice notes infuse the 2015 Giusto di Notri. Plush, succulent and totally flamboyant, the Giusto di Notri is another wine that captures the natural exuberance of Suvereto. All the elements simply fall into place. Readers should expect a rich, bold Tuscan red." VINOUS

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Robert Parker:96 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • James Suckling:96-97 Punkte
      • Rebsorten: 60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Cabernet Franc
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate neues/gebrauchtes Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 37,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,60 g/l
      • Restzucker: 1,20 g/l
      • Sulfit: 90 mg/l
      • ph-Wert: 3,50
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09672215 · 0,75 l · 76,56 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      57,42 €
    • "Keir" Syrah Toscana IGT 2016

      “Keir” Syrah Toscana IGT 2016

      Hier kommt Tua Ritas neuer Wein aus der Alta Maremma. Gerade einmal 2.500 Flaschen werden von diesem 100%igen Syrah abgefüllt, der Ausbau (auf den Schalen) erfolgt für ein halbes Jahr in Amphoren, anschließend wird er filtriert und reift in kleinen französischen Eichenfässern.

      Strahlendes Rubinrot. In der Nase ein verführerisches Gemisch von Kirsche mit Anklängen an Schokolade, Kräuter und eine feine Süßholznote. Am Gaumen dann wieder Kirsche, ergänzt durch ein Kaleidoskop von Schokolade, Kaffee und einer subtilen Wacholdernote. Ein fabelhaftes Säuregerüst und feinkörnige Tannine geleiten den präzise komponierten Wein in ein furioses Finale. Keir ergänzt das hochklassige Portfolio der Kellerei auf sehr eigenständige und nachdrückliche Weise. Großartig! SUPERIORE.DE

      "Glänzendes Rubin mit hellen Nuancen. Sehr klare Nase mit intensiver Frucht, nach Himbeere und Erdbeere, charmant, wie etwas Gutes aus alten Zeiten. Rund und geschmeidig in Ansatz und Verlauf, zeigt viel präsente Frucht, dazu feine würzige Noten, nach Pfeffer und Kardamom, schöner Trinkfluss, wirkt im ersten Moment fast etwas zu einfach, zeigt dann aber immer mehr Komplexität." Falstaff

      "2016 is the first vintage of this 100% Syrah, and what an exciting wine it is! It's kept on its skins in amphorae for six months, followed by a further five months maturation in old oak. The lack of overt new oak allows the pure and transparent quality of the fruit to shine much more, and personally I love this new direction - it's a beautifully poised Syrah with typical violet and smoky bacon aromas and ripe, fragrant fruit with heady, creamy spice...and much more. It's elegant and smooth, with fine-textured tannins and a bright, lively, vivacious palate. A delightful wine, and the rising star of the tasting." Decanter

      • Bibenda:
      • Decanter :97 Punkte
      • Falstaff:96 Punkte
      • Rebsorte: 100% Syrah
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 6/12 Monate Amphore/Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09673616 · 0,75 l · 126,07 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      94,55 €
    • "Giusto di Notri" Rosso Toscana IGT 2015 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      “Giusto di Notri” Rosso Toscana IGT 2015 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Wunderbar dichtes Rot. Zunächst reife Johannisbeeren und Kirschen, dann feine Gewürze und Mentholnuancen. Am Gaumen intensiv und mit vollem Körper. Die feinmaschigen Tannine werden durch die Eichenholzlagerung nochmals abgerundet. SUPERIORE.DE

      "Here is a high performance wine from Stefano Frascolla and his family. The 2015 Giusto di Notri is mostly Cabernet Sauvignon with smaller parts Cabernet Franc and Merlot. The wine is contemporary, complex and gorgeous from tip to toe. You get a lot of power here and generous oak-driven tones of sweet espresso, chocolate and spice that surround a succulent core of dark fruit and candied cherry. All these elements appear even bigger and bolder in this warm vintage." Robert Parker

      "This is dense and structured with beautifully polished tannins and plenty of currant and blackberry character. Full body and chewy tannins yet refined and juicy. Lots of Mediterranean herbs with the dark fruit. Blend of mostly cabernet sauvignon with merlot and cabernet franc. Pretty barrel sample. This is coming along very nicely." James Suckling

      "Black cherry, creme de cassis, smoke, plum, new leather, spice, French oak and dark spice notes infuse the 2015 Giusto di Notri. Plush, succulent and totally flamboyant, the Giusto di Notri is another wine that captures the natural exuberance of Suvereto. All the elements simply fall into place. Readers should expect a rich, bold Tuscan red." VINOUS

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Robert Parker:96 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • James Suckling:96-97 Punkte
      • Rebsorten: 60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Cabernet Franc
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate neues/gebrauchtes Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 37,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,60 g/l
      • Restzucker: 1,20 g/l
      • Sulfit: 90 mg/l
      • ph-Wert: 3,50
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2032+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09672915 · 1,5 l · 90,33 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand7 Stück verfügbar

      135,50 €
    • "Per Sempre" Syrah Toscana IGT 2012

      “Per Sempre” Syrah Toscana IGT 2012

      Tiefdunkles, beinahe undurchdringliches Rot. In der Nase eine ganze Bandbreite von ausgereiften Waldbeeren, fein untermalt von Nuancen nach Tabak, Leder und Lavendel. Auch am Gaumen mit viel Frucht, druckvoll, aber dennoch seidig und elegant. Der beste Syrah der Toskana?! SUPERIORE.DE

      "Funkelndes Rubin-Violett. Feine, zugängliche Nase, eröffnet mit Noten von Himbeere, auch etwas Schweiß. Am Gaumen viel süße Frucht, üppig, wie ein barocker Engel, öffnet sich mit feinmaschigem Tannin, spannt einen weiten Bogen, würziges Finale." Falstaff

      "Aromas of dried meats, light strawberry jam and dried fruits, like Christmas pudding. Full body with round, ripe tannins and plenty of chocolate, vanilla and spice on the finish. Drink now or hold." James Suckling

      "Layers of inky, black fruit, grilled herbs, smoke, menthol and melted road tar are all layered together in the 2012 Syrah. Deep, fleshy and explosive in the glass, the Syrah is endowed with marvelous complexity and depth while remaining remarkably light on its feet for such a big wine. Hints of lavender, violets, leather and blueberry jam inform the finish. In 2012, the Syrah benefits greatly from longer macerations at lower temperatures and an overall gentler approach to extraction. The 2012 Syrah has been nothing short of remarkable on the multiple occasions I have tasted it so far." VINOUS

      "Tua Rita makes some of the finest Syrah in Italy and the 2012 Syrah Per Sempre confirms this statement. This is a fabulous wine that is brimming with dark fruit intensity, beautifully polished spice, leather, tobacco and a playful touch of smoked bacon fat at the back. The wine delivers an exciting sense of momentum and it builds in character and determination as it glides over the palate. This gorgeous wine needs a few more years of bottle aging to complete its promising evolution." Robert Parker

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Vitae:
      • Guide l'Espresso:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Doctor Wine:94 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:97 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Syrah
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 20 Monate Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,09 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • ph-Wert: 3,59
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2033
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09672612 · 0,75 l · 206,65 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar

      154,99 €
    • "Per Sempre" Syrah Toscana IGT 2015

      “Per Sempre” Syrah Toscana IGT 2015

      Tiefdunkles, beinahe undurchdringliches Rot. In der Nase eine ganze Bandbreite von ausgereiften Waldbeeren, fein untermalt von Nuancen nach Tabak, Leder und Lavendel. Auch am Gaumen mit viel Frucht, druckvoll, aber dennoch seidig und elegant. SUPERIORE.DE

      "Tua Rita's Syrah is quickly reaching quality levels that could put it ahead of the estate's celebrated Merlot Redigaffi. In fact, I approached this tasting of warm-vintage releases with special curiosity and anticipation for this particular wine over the others (based on how well Syrah does in hot vintages). Ultimately, the 2015 Syrah Per Sempre took a little extra time to open, and the bouquet was initially shy and reticent. Slowly and surely, it started to deliver dark fruit intensity with smoke, cured meat and spicy tobacco. The wine performs beautifully in the palate, however, and a big part of my score was inspired by the excellence of the mouthfeel. It is nuanced, rich and velvety." Robert Parker

      "I love the dried flowers and smoked meats with hints of plums and berries. Full body, layered and refined with an extremely pretty and textured palate. Tea and dark fruits. Deep and fantastic. Savory. 20% whole berry. Best ever?" James Suckling

      "Tua Rita's 2015 Syrah Per Sempre offers notable textural richness and depth, with a thread of whole cluster aromatic nuance that is woven throughout a core of intense dark fruit. Savory and floral notes continue to emerge with time in the glass. Creamy, silky tannins add to the wine's considerable appeal." VINOUS

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:96 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Rebsorte: 100% Syrah
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 20 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 34,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,62 g/l
      • Restzucker: 0,15 g/l
      • Sulfit: 80 mg/l
      • ph-Wert: 3,49
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09672615 · 0,75 l · 206,65 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      154,99 €
    • "Redigaffi" Rosso Toscana IGT 2014

      “Redigaffi” Rosso Toscana IGT 2014

      Tiefes Rubinrot mit violetten Reflexen. Im Bouquet vielschichtig mit Anklängen von Wald- und Brombeeren, reifen Kirschen, aber auch Lakritze- und Tabaknoten. Sehr strukturiert und höchst elegant am Gaumen. Die seidigen Tannine unterstreichen die filigrane Mineralik bis in den schier unendlichen Nachhall. SUPERIORE.DE

      "Here's a wine that defeats the odds of the difficult vintage with a firm sense of style and confidence. The 2014 Redigaffi is Merlot that benefits from the sea breezes and bright sunshine of Coastal Tuscany to downplay the soggy and cool summer growing season. The fruit tastes ripe and plump with black cherry and red currant backed by heavier tones of spice, leather and tobacco. That the wine is made with care and the upmost attention to detail is evident. You can taste this in the quality of the wood and the fine tannic management." Robert Parker

      "Fantastic aromas of red pepper, chocolate, chili, and blueberry. Medium to full body, fine tannins and a beautiful length and balance. A triumph for a difficult vintage in 2014. And the 20th vintage of this great pure merlot made. I am not sure I would wait on this one. Too delicious now." James Suckling

      "A dense, sinewy style, whose black cherry, toast, vanilla and cedar flavors are wrapped in a cloak of spicy oak. Shows a supple texture and good balance, set on a linear profile. Minerally, with terrific length." Wine Spectator

      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Merlot
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 35,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,57 g/l
      • Restzucker: 1,10 g/l
      • Sulfit: 87 mg/l
      • ph-Wert: 3,47
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09672314 · 0,75 l · 245,65 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand10 Stück verfügbar

      184,24 €
    • "Redigaffi" Rosso Toscana IGT 2015

      “Redigaffi” Rosso Toscana IGT 2015

      Redigaffi - purer Merlot und einer der ganz großen Weine aus Italien. Im attraktiven Bouquet feine Heidelbeerfrucht, vollreife Kirschen, Feigen und eine edle Holzwürze. Am Gaumen kraftvoll, tragende Tannine, perfekte Struktur, finessenreich, zart schokoladig, tolle Länge und mineralische Nuancen. SUPERIORE.DE

      "Lush and polished, featuring a cashmere texture caressing vanilla, chocolate, black cherry and plum flavors. Well-balanced, with a persistent finish. The harmony hides a solid structure. Decant now." Wine Spectator

      "Just bottled a few weeks ago, the 2015 Redigaffi is rich, powerful and explosive, with serious depth and volume in all of its dimensions. A host of chocolate, mocha, espresso, licorice and smoke overtones give the wine nuance to match its intense, super-ripe purplish and black-fleshed fruit." VINOUS

      "No surprise, Tua Rita delivers yet another unbelievable edition of its legendary Merlot from Coastal Tuscany. The 2015 Redigaffi is a blockbuster, a beautiful and expressive blockbuster at that. This vintage delivers a unique level of intensity and power that is very much linked to the easily ripened fruit obtained in this warm and sunny vintage. Despite that inner bulk and power, the wine reveals an elegant sense of harmony and depth. Etched mineral or graphite notes segue to black fruit, spice, leather, mocha and toasted espresso bean. The wine is structured and firm in terms of mouthfeel." Robert Parker

      "This has a youthful nose dominated by exotic oak notes of cedar, incense, cigar box and cinnamon, interlaced with bright floral notes of violets, ripe blackcurrants and cream. It shows fantastic precision and intensity of flavour and aroma, with beautifully refined tannins, huge concentration and a seductively silky texture, gliding effortlessly across the palate. This wine is still very much a baby, but is already an obvious beauty! This 2015 vintage has everything going for it; it's so seductive and is approachable young, but will benefit from cellaring and will last for at least 20 years or more." Decanter

      "This is an extraordinary merlot with such purity and focus. Flowers such as violets and hints of orange peel. It is full-bodied yet incredibly energetic and structured. The finish goes on for minutes. Seamless texture. Fresh yet dense. Contrasty. Best Redigaffi ever. Hard not to drink now but a wine for decades." James Suckling

       

      • Robert Parker:97 Punkte
      • Vinous:95 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:100 Punkte
      • Decanter :98 Punkte
      • Rebsorte: 100% Merlot
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 35,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,57 g/l
      • Restzucker: 1,10 g/l
      • Sulfit: 87 mg/l
      • ph-Wert: 3,47
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09672315 · 0,75 l · 292,31 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand8 Stück verfügbar

      219,23 €
    • Syrah Toscana IGT 2009 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Syrah Toscana IGT 2009 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      "Blackberry, cracked pepper and graphite aromas and flavors, with hints of vanilla and toast, highlight this muscular red. Firmly structured, yet resonates on the long raspberry aftertaste. The lasting impression is purity and sweet fruit." Wine Spectator

      "Meaty and rich with decadent aromas. Full and juicy with lots of fruit and soft tannins. Black pepper and dark fruits. I like the voluptuous style to this." James Suckling

      • Bibenda:
      • Robert Parker:92 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Syrah
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 20 Monate Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 40,00 g/l
      • Gesamtsäure: 6,90 g/l
      • Restzucker: 1,30 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2025+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09672709 · 1,5 l · 165,71 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      248,57 €
    • "Giusto di Notri" Rosso Toscana IGT 2015 <br>Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      “Giusto di Notri” Rosso Toscana IGT 2015 · Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Wunderbar dichtes Rot. Zunächst reife Johannisbeeren und Kirschen, dann feine Gewürze und Mentholnuancen. Am Gaumen intensiv und mit vollem Körper. Die feinmaschigen Tannine werden durch die Eichenholzlagerung nochmals abgerundet. SUPERIORE.DE

      "Here is a high performance wine from Stefano Frascolla and his family. The 2015 Giusto di Notri is mostly Cabernet Sauvignon with smaller parts Cabernet Franc and Merlot. The wine is contemporary, complex and gorgeous from tip to toe. You get a lot of power here and generous oak-driven tones of sweet espresso, chocolate and spice that surround a succulent core of dark fruit and candied cherry. All these elements appear even bigger and bolder in this warm vintage." Robert Parker

      "This is dense and structured with beautifully polished tannins and plenty of currant and blackberry character. Full body and chewy tannins yet refined and juicy. Lots of Mediterranean herbs with the dark fruit. Blend of mostly cabernet sauvignon with merlot and cabernet franc. Pretty barrel sample. This is coming along very nicely." James Suckling

      "Black cherry, creme de cassis, smoke, plum, new leather, spice, French oak and dark spice notes infuse the 2015 Giusto di Notri. Plush, succulent and totally flamboyant, the Giusto di Notri is another wine that captures the natural exuberance of Suvereto. All the elements simply fall into place. Readers should expect a rich, bold Tuscan red." VINOUS

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Robert Parker:96 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • James Suckling:96-97 Punkte
      • Rebsorten: 60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Cabernet Franc
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate neues/gebrauchtes Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 37,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,60 g/l
      • Restzucker: 1,20 g/l
      • Sulfit: 90 mg/l
      • ph-Wert: 3,50
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09673015 · 3 l · 106,90 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand8 Stück verfügbar

      320,71 €
    Winzer vorgestellt
    Tua Rita
    Toskana | Maremma
    Tua Rita

    Die Kellerei zählt klar zu denjenigen in Italien, die Kultstatus besitzen und auch im Ausland einen hervorragenden Ruf genießen. Unweit des Tyrrhenischen Meers, malerisch auf einem Hügel im kleinen mittelalterlichen Ort Suvereto gelegen, hat sich der anfangs kleine handwerkliche Betrieb im Laufe der Zeit zu einem modernen Unternehmen entwickelt. Die Anbaufläche von anfangs zwei Hektar ist kontinuierlich auf zuletzt 30 Hektar angewachsen. Gegründet von Virgilio Bisti und Rita Tua, werden die Geschicke des Hauses nach dem Tod ihres Vaters seit einigen Jahren zunehmend von Tochter Simena und ihrem dynamischen Ehemann Stefano Frascolla bestimmt. Im Val di Cornia werden Weine produziert, die den gebefreudigen Charakter ihres Terroirs erstklassig umsetzen können.

    Auf dem 50 Hektar großen Anwesen in der Maremma zeichnen sich die unmittelbar hinter der Kellerei gelegenen Weinberge durch niedrige und moderat abfallende Hänge aus. Sie sind sowohl mit den roten Sorten Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Sangiovese und Syrah, als auch mit den weißen Varietäten Chardonnay, Trebbiano, Riesling, Traminer, Ansonica und Vermentino bepflanzt. Je nach Standort differiert die Dichte der Bepflanzung zwischen 5.000 und 9.000 Weinstöcken pro Hektar. Die Trauben werden von Hand gepflückt und im Keller sortiert. Die Böden sind mittelschwer, steinig und lehmig, weisen Ton- und Sandanteile auf und sind zudem reich an mineralischen Spurenelementen wie Zink und Eisen.

    Die außerordentliche Reputation von Tua Rita gründet sich vor allem auf den seit den Neunzigerjahren zu einem Prunkstück avancierten Redigaffi. Dabei handelt es sich um einen sehr charaktervollen und sinnliche Kunstfertigkeit ausstrahlenden reinsortigen Merlot. Dieses exzellente Gewächs steht jedoch längst nicht mehr konkurrenzlos an der Spitze aller Etiketten des Hauses, da andere Erzeugnisse - wie etwa der Syrah und der Bordeaux-Verschnitt Giusto di Notri - in der Fachwelt immer wieder sehr große Anerkennung finden. Alle Weine des toskanischen Winzerbetriebs - darunter sieben rote - sind bewundernswert, sehr gut strukturiert und modern konzipiert.

    Nach der Jahrtausendwende wurde der Weinkeller erweitert und für die Herstellung profilstarker Erzeugnisse neu gestaltet. Durch Minimalismus und kontrolliertes Nichtstun wird die sehr hohe Qualität der edlen Tropfen behutsam bis in die Flasche bewahrt. Der jährliche Ausstoß von Tua Rita hat den vierstelligen Bereich längst verlassen und ist bis heute auf über 200.000 Flaschen sprunghaft angestiegen. SUPERIORE.DE

    "Tua Rita ist der erste Erzeuger, der in den 1990er Jahren Suvereto als das neue Bolgheri etablierte. Der Redigaffi ist vielleicht Italiens großartigster Merlot." Hugh Johnson

    Fakten

    • Gründungsjahr: 1984
    • Eigentümer: Rita Tua
    • Önologe: Luca d'Attoma
    • Jahresproduktion: ca. 220.000 Flaschen
    • Rebfläche: ca. 30 Hektar
    • Konventioneller Anbau