• Dolcetto d'Alba DOC 2016 (BIO)

      Dolcetto d’Alba DOC 2016 (BIO)

      Reich und fruchtig ist der gut geratene Dolcetto von Chiara Boschis. (superiore.de)

      "The 2016 Dolcetto d'Alba is a vinous wine with loads of energy. It shows an inky dark appearance with an almost impenetrable color. The bouquet is laced with carbonic or raw aromas of blueberry jelly and cherry liqueur. However, this expression is also perfumed and spicy at the same time. Beyond that luscious primary fruit is a note of sour cranberry and freshly milled white pepper. Like most Dolcetto-based wines, this one is made in stainless steel to preserve the tenor of its vociferous aromas." Robert Parker

      "The 2016 Dolcetto d'Alba is a tasty, straightforward wine with good varietal character. Plum, black cherry, lavender and spice all flesh out in this succulent, mid-weight Dolcetto." Antonio Galloni

      • Duemilavini 2018:
      • Veronelli 2018:88 Punkte
      • Doctor Wine 2018:90 Punkte
      • Robert Parker:88 Punkte
      • Antonio Galloni:90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Dolcetto
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 5 Monate Edelstahl
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,50 g/l
      • Gesamtsäure: 6,38 g/l
      • Restzucker: 0,30 g/l
      • Sulfit: 61 mg/l
      • ph-Wert: 3,54
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2019+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05162416 ·  0,75 l · 14,65 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      11,90 €10,99 €
    • Dolcetto d'Alba DOC 2017 (BIO)

      Dolcetto d’Alba DOC 2017 (BIO)

      Reich und fruchtig ist der gut geratene Dolcetto von Chiara Boschis. (superiore.de)

      "This is a fruity, dark and exuberant expression of one of Piedmont's most food-friendly grapes. The 2017 Dolcetto d'Alba opens to soft richness and fruity succulence, with dried blackberry aromas followed by candied cherry and prune. You really taste that 2017 sunshine in the ripeness of the fruit. Thankfully, the wine is not too heavy and remains a great pairing option for pasta or lasagna." Robert Parker

      • Robert Parker:90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Dolcetto
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 5 Monate Edelstahl
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,50 g/l
      • Gesamtsäure: 6,38 g/l
      • Restzucker: 0,30 g/l
      • Sulfit: 61 mg/l
      • ph-Wert: 3,54
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 14-16 °C
      • Lagerpotenzial: 2020
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
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      klimatisiert gelagert

      05162417 · 0,75 l · 15,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      11,90 €
    • Barbera d'Alba Superiore DOC 2015 (BIO)

      Barbera d’Alba Superiore DOC 2015 (BIO)

      Leuchtendes intensives Rubin, in der Nase sehr viel frische, klare Beerenfrucht, sehr elegant, am Gaumen betonte Säure im Ansatz, die dann einem feinen Tannin weicht, lang und saftig im Nachhall. (superiore.de)

      "The 2015 Barbera d'Alba Superiore is another attractive, entry-level wine from Chiara Boschis. Sweet red cherry, plum, blood orange and a kiss of French oak infuse this expressive, gracious Barbera. Drink it over the next few years." Antonio Galloni

      "Blue fruit is what drives this Barbera, and blueberries are the main talking point on the nose, as well as iodine and crushed violets. Full body, plenty of refreshing acidity and a minerally finish." James Suckling

      "The 2015 Barbera d'Alba Superiore sees fruit sourced from various vineyard sites. Barbera is planted on the lower parts of the same vineyard parcels that produce the estate's best Nebbiolo. The wine undergoes a light and non-intrusive winemaking approach with one year of neutral oak. The results are extremely polished, clean and generous. Dark fruit, plum and spice appear on the finish." Robert Parker

      • Gambero Rosso 2018:
      • Duemilavini 2018:
      • Vitae 2018:
      • Robert Parker:90 Punkte
      • Antonio Galloni:89 Punkte
      • James Suckling:90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 12 Monate gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,50 g/l
      • Gesamtsäure: 6,72 g/l
      • Restzucker: 0,50 g/l
      • Sulfit: 69 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2021
      • Speiseempfehlung: Lammragout
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
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      klimatisiert gelagert

      05162315 · 0,75 l · 25,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      18,90 €
    • Barbera d'Alba Superiore DOC 2016 (BIO)

      Barbera d’Alba Superiore DOC 2016 (BIO)

      Leuchtendes intensives Rubin, in der Nase sehr viel frische, klare Beerenfrucht, sehr elegant, am Gaumen betonte Säure im Ansatz, die dann einem feinen Tannin weicht, lang und saftig im Nachhall. (superiore.de)

      "Many vintners have affirmed that 2016 is not an ideal vintage for Barbera. Evidently, Chiara Boschis never got the memo. She has crafted a lovely expression that boasts varietal richness and softness. The 2016 Barbera d'Alba Superiore starts off with subtle and careful intensity. But as it takes on greater momentum in the glass, you begin to recognize dark fruit, etched mineral and black olive. The finish is polished and crisp. This Barbera reveals significant depth and lasting persistence." Robert Parker

      "Vibrant and saturated with violet, black currant and blackberry aromas and flavors. Maintains a high level of intensity throughout, with well-integrated acidity and tannins. Still a bit gruff on the finish." Wine Spectator

      • Robert Parker:91 Punkte
      • Wine Spectator :91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 12 Monate gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,50 g/l
      • Gesamtsäure: 6,72 g/l
      • Restzucker: 0,50 g/l
      • Sulfit: 69 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2021+
      • Speiseempfehlung: Lammragout
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
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      klimatisiert gelagert

      05162316 · 0,75 l · 26,00 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      19,50 €
    • Nebbiolo Langhe DOC 2015

      Nebbiolo Langhe DOC 2015

      Piras Langhe Nebbiolo ist ein großer, reichhaltiger Wein, der nach dunklen Kirschen, Erdbeeren, Tabak und Gewürzen duftet. Hell und weit am Gaumen der cremige Geschmack mit dem fokussierten Finale. (superiore.de)

      "Freshly cut flowers and generous sweet red berry fruit give the Langhe Nebbiolo much of its sensuality and overall appeal. Medium in body and nicely lifted, the 2015 is a terrific choice for readers who want to drink a top-notch, artisan wine without spending a fortune. The 2015 is an especially fine edition of this wine. Don't miss it." Antonio Galloni

      "Bright strawberries in a fragrant mode, as well as some cedary oak punch. There's a wealth of punchy cherries on offer. Good concentration and balanced fruit for the ample structure, too." James Suckling

      "The 2015 Langhe Nebbiolo is a food-friendly wine with an easy-drinking personalty. Some 30% of this Nebbiolo blend is made with the Rosé clone that is so light in color, the clusters look pink when they reach full maturity. In fact, the wine's color is impacted here. It boasts a light garnet or ruby shine. The wine is polished and clean with some drying tannins on the finish. The mouthfeel is compact and streamlined, but the wine ends with a pretty offering of wild berry and blue flower." Robert Parker

      • Gambero Rosso 2018:
      • Duemilavini 2018:
      • Vitae 2018:
      • Robert Parker:91 Punkte
      • Antonio Galloni:90 Punkte
      • James Suckling:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 12 Monate gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 27,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,57 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 65 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2022+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05162715 · 0,75 l · 29,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      21,90 €
    • Nebbiolo Langhe DOC 2016

      Nebbiolo Langhe DOC 2016

      Piras Langhe Nebbiolo ist ein großer, reichhaltiger Wein, der nach dunklen Kirschen, Erdbeeren, Tabak und Gewürzen duftet. Hell und weit am Gaumen der cremige Geschmack mit dem fokussierten Finale. (superiore.de)

      Dieser Jahrgang wurde noch nicht bewertet.
      Der 2015er erhielt folgende Auszeichnungen:

      • Gambero Rosso 2018:
      • Duemilavini 2018:
      • Vitae 2018:
      • Robert Parker:91 Punkte
      • Antonio Galloni:90 Punkte
      • James Suckling:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 12 Monate gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 27,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,57 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 65 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2023+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05162716 · 0,75 l · 30,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      22,90 €
    • Barolo "Via Nuova" DOCG 2011

      Barolo “Via Nuova” DOCG 2011

      Ein Gedicht ist der Via Nuova von Chiara Boschis. Intensives, sehr harmonisches Bouquet, duftet nach Rosenblättern, eingelegten Kirschen und zart nach Gewürzen. Im Geschmack zeigt sich dann die große Klasse: klare, reife Frucht, dicht und zugleich geschmeidig das Tannin, von enormer Länge und Vielschichtigkeit. (superiore.de)

      "With fruit sourced from various vineyard sites across the appellation, the 2011 Barolo Via Nuova is edgier and sharper than the other two Barolos presented by Chiara Boschis this year. This expression is more vertical and immediate with bright aromas of white cherry, cassis, dried ginger and blue flower. Unlike many of its peers made in this warm vintage, Barolo Via Nuova is delicate, feminine and ethereal. It already shows beautifully at this young stage." Robert Parker

      "The 2011 Barolo Via Nuova is once again fabulous. A wine that brings together the very best of the modern and traditional schools, the 2011 is all about balance. Hints of lavender, sage, violets, dark cherries, plums and new leather add nuance in a pure, crystalline Barolo endowed with tons of nuance allied to a vertical sense of structure. The sensual voluptuousness of the vintage softens some of the contours, which only adds to the wine's considerable appeal. Although it is early, the Via Nuova is shaping up to be one of the wines of the year. It is every bit that compelling." Antonio Galloni

      "Bright, with cherry and strawberry flavors, this red is elegant and intense. Floral and tobacco notes add depth, leading to a minerally finish. Terrific balance." Wine Spectator

      "Aromas of toasted oak, mocha and a whiff of coconut oak lead the nose while the firm palate offers dark cherry, espresso, dried sage and a hint of anise. The tightly wound tannins still pack youthful sharpness and need a few more years to soften up." Wine Enthusiast

      "Soft and silky texture to this red with plum, berry and cherry character. Full body and a silky textured finish." James Suckling

      • Gambero Rosso 2016:
      • Duemilavini 2016:
      • Vitae 2016:
      • Guide l'Espresso 2016:
      • Veronelli 2016:91 Punkte
      • Doctor Wine 2016:91 Punkte
      • Robert Parker:92 Punkte
      • Antonio Galloni:95 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Wine Enthusiast:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,50 g/l
      • Gesamtsäure: 6,31 g/l
      • Restzucker: 0,50 g/l
      • Sulfit: 57 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2032
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05162511 · 0,75 l · 70,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      52,90 €
    • Barolo "Via Nuova" DOCG 2014 (BIO)

      Barolo “Via Nuova” DOCG 2014 (BIO)

      Im Bouquet Veilchen, Gewürze, Menthol, Minze und verführerische Beerenaromen. Am Gaumen geradlinig und kompakt, mit feiner Mineralität und großer Eleganz. Ein sehr beeindruckender Barolo, der den Spagat zwischen Tradition und Moderne bestens vollführt. (superiore.de)

      "Very nice black fruits and some licorice on the nose, making this immediately appealing. There's an impressive tannin structure on the palate for this often wishy-washy vintage. With more elegance this would have been rated higher, but it certainly gives plenty of pleasure now. It will continue to do so through at least 2030." James Suckling

      "This is the mid-weight wine that exists on a continuum between the ethereal elegance of Cannubi and the muscular power of Mosconi. The 2014 Barolo Via Nuova represents a traditional assembly of fruit from various sites, including Barolo (Terlo and Liste), Monforte d'Alba (Ravera and Mosconi) and Serralunga d'Alba (Gabutti and Baudana). This beautiful wine offers volume and grit with beautiful mineral tones that stand proud above the dark fruit, cassis and wild rose. There is a note of mineral saltiness on the close that I really love." Robert Parker

      • Robert Parker:93+ Punkte
      • James Suckling:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtsäure: 6,07 g/l
      • Restzucker: 0,30 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
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      klimatisiert gelagert

      05162514 · 0,75 l · 71,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      53,90 €
    • Barolo "Via Nuova" DOCG 2012

      Barolo “Via Nuova” DOCG 2012

      Barolo Via Nuova ist frisch und lebendig. Im Bouquet Veilchen, Gewürze, Menthol, Minze und verführerische Beerenaromen. Am Gaumen geradlinig und kompakt, mit feiner Mineralität und großer Eleganz. Ein sehr beeindruckender Barolo, der den Spagat zwischen Tradition und Moderne bestens vollführt. (superiore.de)

      "Elegance and harmony are two leading traits that can be attributed to the 2012 Barolo Via Nuova. This wine represents a balanced blend of Nebbiolo grapes from various sites. That blending flexibility adds to the overall balance of the wine, which is very important in a vintage like 2012 that was not always easy across the various townships of the Barolo appellation. Bright cherry and blackberry are followed by spice and grilled herb." Robert Parker

      "A wine of extraordinary precision, the 2012 Barolo Via Nuova possesses stunning vibrancy and energy. Dark cherry, cherry pit, blood orange, orange peel, exotic spice and mint are all laced together in a chiseled Barolo that bristles with energy. Addictively beautiful and inviting, the Via Nuova is endowed with a super-classic, mid-weight feel, knock-out aromatics and fabulous overall balance." Antonio Galloni

      "This shows such clarity and freshness with so much minerality. Blue fruits too. Medium to full body, linear tannins and acidity. Dark chocolate undertones." James Suckling

      • Gambero Rosso 2017:
      • Duemilavini 2017:
      • Vitae 2017:
      • Veronelli 2017:91 Punkte
      • Robert Parker:92 Punkte
      • Antonio Galloni:95 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,20 g/l
      • Gesamtsäure: 6,07 g/l
      • Restzucker: 0,30 g/l
      • Sulfit: 89 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05162512 · 0,75 l · 73,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      54,90 €
    • Barolo "Via Nuova" DOCG 2013

      Barolo “Via Nuova” DOCG 2013

      Im Bouquet Veilchen, Gewürze, Menthol, Minze und verführerische Beerenaromen. Am Gaumen geradlinig und kompakt, mit feiner Mineralität und großer Eleganz. Ein sehr beeindruckender Barolo, der den Spagat zwischen Tradition und Moderne bestens vollführt. (superiore.de)

      "The 2013 Barolo Via Nuova is the most tannic and explosive of these three Barolos. The flavors are dark, powerful and intense throughout. Beams of searing tannin and vibrant, pointed acidity wrap around the virile, imposing finish. Readers will have to be patient with the 2013, as it is likely to be slow to mature in bottle. Even so, the purity of the flavors and textures is compelling." Antonio Galloni

      "This is all about fruit defined by a purity and clarity that I really appreciate. Full body, a deep, and dense palate and a long and flavorful finish. Needs three or four years to soften, but what a beauty already. Best Via Nuova ever." James Suckling

      "Lustrous mid ruby with the beginning of orange tinges. Lovely red-fruit nose with hints of fruit cake. Nice lift and freshness with hints of baking spices on the palate. Fresh and succulent with quite stalky tannins. Genuine and long." Jancis Robinson

      "The 2013 Barolo Via Nuova is a more accessible wine with ripe and round fruit flavors that lift gracefully from the glass. The bouquet is immediately open and articulate. Fruit is sourced from six vineyards spread across three townships: Barolo (Terlo and Liste), Monforte d'Alba (Ravera and Mosconi) and Serralunga d'Alba (Gabutti and Baudana). Each one, averaging only half a hectare in size, adds a little piece of the puzzle. In the future, the idea is to increase the percentage of Mosconi fruit to bring total bottle production from 4,000 to around 6,000. The wine is ample and generous in terms of its aromatic intensity with bold fruit, spice and balsam herb. The finish is dry and marked by distant mineral flavors." Robert Parker

      "Broad and spicy, offering cherry, leather, earth and tobacco notes wrapped in sweet spices. Muscular tannins move in on the finish." Wine Spectator

      "Previously a single cru, as of 2009 Via Nuova is a blend of vineyards in Liste and Terlo in Barolo, Gabutti and Baudana in Serralunga d'Alba, and Mosconi in Monforte d'Alba. It spends two years in a combination of French oak botti and barrique, 20% new. It is dripping with mineral, rosemary and mint characters, with smoky undertones - a compact wine with authoritative yet sophisticated tannins. Subtleties will be revealed as it sheds some of its impressive youthful power." Decanter

      • Gambero Rosso 2018:
      • Duemilavini 2018:
      • Vitae 2018:
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Antonio Galloni:96 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Decanter :95 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtsäure: 6,07 g/l
      • Restzucker: 0,30 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05162513 · 0,75 l · 73,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand7 Stück verfügbar

      54,90 €
    • Barolo "Mosconi" DOCG 2009

      Barolo “Mosconi” DOCG 2009

      "A wine with delicious berry, chocolate and cocoa character and hints of orange peel. Medium to full body, fine tannins and a pretty finish. This is so wonderful to drink now. Why wait?" James Suckling

      "The south-facing Mosconi vineyard is known for making open, fruit-driven wines, and that is exactly the style here. Dark plums, espresso, licorice, cherries, menthol, tar and smoke are some of the many nuances that emerge as this forward, juicy Barolo shows off its considerable personality. The balance of fruit, acidity and tannin is simply masterful." Antonio Galloni
      • Gambero Rosso 2014:
      • Duemilavini 2014:
      • Veronelli 2014:93 Punkte
      • Antonio Galloni:93 Punkte
      • Wine Spectator :91 Punkte
      • James Suckling:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05162609 · 0,75 l · 75,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand< 24 Stück verfügbar

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    • Barolo "Mosconi" DOCG 2014 (BIO)

      Barolo “Mosconi” DOCG 2014 (BIO)

      Barolo Mosconi zeigt sich wunderschön aromatisch. Elegantes Bouquet aus mineralstoffreichen Kalksteinböden, kraftvoll, reich und saftig am Gaumen, die Tannine gut verwoben, Struktur und Länge vorbildlich. (superiore.de)

      "Leuchtendes Rubin mit leicht aufhellendem Rand. Kompakte und dichte Nase, satt nach Brombeeren und dunklen Kirschen, dazu etwas Lakritze und Trüffel. Fest und zupackend am Gaumen, zeigt viel griffiges, dichtes Tannin, dunkle Beerenfrucht, im Finale salzig und lange, nach Leder." Falstaff

      "Plenty of dried berries and herbs. Some meat, woody spices and a wealth of fresh red and pink roses, making this very fragrant. The palate has assertive acid cut and impressive depth. The elegant yet firm tannins hold the red-plum finish long. A great result with real tension." James Suckling

      "The 2014 Barolo Mosconi is the most robust and structured of the three Barolos. Chiara Bochis believes in making her single-vineyard wines even in a difficult vintage such as this. She rejects the idea of blending all her fruit together to make a single wine. Indeed, her cru wines are very distinct. Each shows its individual characteristics with greater precision, I would argue, in this slender and more ethereal vintage. The 2014 vintage is a natural spring board for highlighting vineyard personalities. This is a cool vintage, but Mosconi surprises the senses for the plump ripeness of its dark fruit favors." Robert Parker

      • Robert Parker:92 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Barrique und großes Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtsäure: 5,96 g/l
      • Restzucker: 0,30 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
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      klimatisiert gelagert

      05162614 · 0,75 l · 77,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

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    Winzer vorgestellt
    E. Pira & Figli
    Piemont
    E. Pira & Figli

    Nach dem Tod von Luigi Pira war guter Rat teuer, weil seine Schwestern den traditionsreichen, mitten in Barolo gelegenen Familienbetrieb nicht weiterführen konnten. Doch nach rund einem Jahr wurde das piemontesische Weingut dann an Luigis langjährige Freunde, die Familie Boschis, verkauft. Der Vorbesitzer war bereits zu Lebzeiten ein Mythos und der letzte Weinmacher in Barolo gewesen, der seine Trauben noch mit den Füßen maischte. Als dann in den achtziger Jahren Chiara Boschis als sehr junge und energiegeladene Frau den Betrieb von ihren Eltern übernahm, knüpfte sie rasch an die Leistungen der edlen Weingarde in der Langhe an.

    Chiara versieht ihre teils sehr schwere Arbeit mit großer Leidenschaft und begleitet aufmerksam alle Phasen zwischen Rebstock und Abfüllanlage. Im Laufe der Zeit hat die Winzerin ihren Weinstil veredelt und zu einer ausgewogenen Harmonie entwickelt. Ihre Gewächse sind heute geschmeidiger und erreichen etwas früher die Trinkreife. Die Weine sind alterungsfähig und überzeugen im Laufe der Jahre durch eine ungewöhnliche Komplexität und Tiefgründigkeit. In den zum Weingut E. Pira & Figli zählenden prächtigen Weinbergen wird ausgesprochen umweltverträglich gearbeitet, chemische Substanzen sind in allen Parzellen tabu. Das Traubengut ist immer äußerst hochwertig.

    Die intelligente, fachlich sehr versierte und stets freundliche Gutsbesitzerin hat sich der piemontesischen Gruppe "Langa in" angeschlossen, die unter anderem durch kürzere Maischegärung und den Einsatz von Barriques den Barolo revolutioniert hat. Wenn Chiara die hauseigenen Etiketten öffentlich vorstellt, wirkt sie auf ihre Gesprächspartner stets sehr distinguiert und wortgewandt. Ihr Augenmerk gilt aber nicht nur den exzellenten Weinen. Die Winzerin erzeugt auch gemeinsam mit einigen anderen Jüngerinnen den bei Gourmets begehrten Castelmagno, die im Piemont bekannteste Käsesorte. (superiore)
     
    "Der Fächer an verfügbaren Lagenweinen ist erstklassig und reicht vom hochberühmten Cannubi über den interessanten Via Nuova bis hin zum Mosconi, der aus einem bedeutsamen Grundstück in der Gemeinde Monforte d'Alba stammt." Gambero Rosso

    Fakten

    • Grüdung: Ende 1900
    • Eigentümer: Chiara Boschis
    • Jahresproduktion: ca. 30.000 Flaschen
    • Rebfläche: ca. 8,5 Hektar
    • Naturnaher Anbau