-
Chianti Classico DOCG 2019 (BIO)
Der Chianti Classico von Istine gehört zu den wohl rassigsten und sortenreinsten Vertretern seiner Gattung. Seine Schwerelosigkeit und zugleich Präzision machen einen Großteil seines Reizes aus. Fein gestricktes Bouquet nach roten Beerenfrüchten, Blumen, Kreide und weißem Pfeffer. Im Antrunk mittelgewichtig, mit weiterer Belüftung kommen seine feine Frucht, die cremigen Tannine und jede Menge Persönlichkeit ans Tageslicht. Ein Roter, der beschwingt tänzelnd und überaus feinnervig die Herzen im Sturm erobert! SUPERIORE.DE
"Mid crimson. Concentrated, complex nose of dark fruit and sweet raspberry with a hint of iron and damp earth. Succulent cherry fruit lined with grainy tannins and a final kick of acidity on the finish." Jancis Robinson
"Cherry and strawberry flavors are pure and focused, with a touch of rose and rosemary accents. This is firm and balanced, with a persistent finish echoing the fruit and herb notes." Wine Spectator
"The 2019 Chianti Classico is a classy, polished wine that needs time to fully come into its own, as the aromatics are not at all expressive, and that is such a big part of what makes Chianti Classico so distinctive. Today, the wine's energy and vibrancy are both notable, but it is clearly very early days for this bottling." Vinous
"This lovely, easy-drinking red has aromas of rose, berry and spice. Reflecting the nose, the bright, savory palate doles out juicy strawberry, red cherry and star anise set against taut, lithe tannins." Wine Enthusiast
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 12 Monate Eichenfass
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 29,65 g/l
- Gesamtsäure: 5,78 g/l
- Restzucker: 0,85 g/l
- Sulfit: 78 mg/l
- ph-Wert: 3,36
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2027+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
klimatisiert gelagert29692119 · 0,75 l · 23,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2018
Raffiniert und fesselnd präsentiert sich Montefilis Chianti Classico. Schwarze und saure Kirschen, Tabak, geräuchertes Fleisch und getrocknete Tomaten umspielen die Nase. Im Trunk ist er fest, tiefgründig und marschiert mit seinen blau-schwarzen Früchten, Gewürzen, neuem Leder, Lakritze und dunklen Gewürzen zielstrebig in ein intensives und reichhaltiges Finale. Die ultrafeinen Tannine runden das Gesamtbild von einem höchst bemerkenswerten Chianti Classico ab. SUPERIORE.DE
"Impenetrable crimson – seems to herald lots of new oak. Deep rich cherry fruit with hints of apple peel and notes of new oak. Bags of tangy cherry fruit that is a little mouth-watering and a rich layer of sandy tannins. Full-on but irresistible although the new-oak load seems to speed up its evolution." Jancis Robinson
"A savory nose, driven by roasted herbs with red and black cherries as well. Saline-mineral palate with fine, firm tannins. Dried flowers come through." James Suckling
"The 2018 Chianti Classico is fabulous. Rich, deep and wonderfully expansive, the 2018 is captivating from the very first taste. A rush of blue/blackish fruit, spice, new leather, licorice and dark spice saturates the palate. In 2018, the Chianti Classico is deep and especially concentrated, but it all works so well. Readers will find a wine of uncommon power, intensity and richness. The 2018 is a big wine, there is no question about it, and yet the 15% alcohol is not especially evident." Vinous
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 15 Monate großes Holzfass
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 15,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,45 g/l
- Gesamtsäure: 6,05 g/l
- Restzucker: 1,68 g/l
- Sulfit: 82 mg/l
- ph-Wert: 3,36
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2027+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert29682318 · 0,75 l · 33,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico Riserva DOCG 2018 (BIO)
Querciabellas Riserva ist ein großartiger Blend aus den drei besten Chianti-Lagen in Greve, Radda und Gaiole. Pure Eleganz auf allen Ebenen: Sattes Rubingranat, subtile Aromen von Kirsche, Anis und Tabak, denen sich Noten von Jasmin und Veilchen anschließen. Am Gaumen angenehm mittelgewichtig, reife schwarze Kirschen und Kräuter, sehr typisch für dieses Terroir. Ausgewogene Frucht, die Struktur wird von offensichtlichen, hervorragend integrierten Tanninen und einer bemerkenswert perfekten Säure dominiert. Intensiv und ausdauernd mit genügend Extrakt für spannendes Lagerpotenzial. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes, strahlendes Rubinrot. In der Nase leicht fleischig, viel satte rote Beeren, Rosenblatt. Am Gaumen nach roten Beeren, saftig und klar, breitet sich frisch aus, im Nachhall leicht trocknend." Falstaff
"Lustrous crimson. Pure raspberry with the polish of oak, but barely noticeable. Beautiful precision on the palate with raspberry, jewel-like acidity and fine polished tannins. Gorgeous length and style." Jancis Robinson
"The 2018 Chianti Classico Riserva is a wonderfully polished and expressive wine. Dark cherry, spice, tobacco, cedar, dark cherry, leather and tobacco. Darker, virile and intense the Riserva retains the classic Querciabella mid-weight style. I imagine the 2018 will give readers two decades of very fine drinking." Vinous
"Plenty of generous Black Forest gateau richness with charming dark chocolate, cold coffee, and mocha complexity. Intense yet elegant." Decanter
"Fleeting hints of lavender and lemon verbena aromas give way to a beam of pure cherry in this sleek, intense and harmonious red. Taut, yet vibrant, with a long, lingering aftertaste of fruit, wild herbs and stony mineral elements. Excellent length." Wine Spectator
"Complex aromas of dark cherries, vanilla, flowers and lavender. It’s full-bodied with polished and very fine tannins. Very racy and intense with gorgeous length and intensity. This is really structured. From organically grown grapes. Vegan. It needs a year or two to soften, but very serious. Try after 2023." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 12 Monate 30/70 neues/gebrauchtes Barrique
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,52 g/l
- Restzucker: 1,35 g/l
- Sulfit: 88 mg/l
- ph-Wert: 3,39
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2034+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
klimatisiert gelagert09443618 · 0,75 l · 43,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“Scaia Rossa” Corvina Veneto IGT 2019
Immer häufiger finden sich im Valpolicella reinsortige Weine aus der heimischen Sorte Corvina. Und Scaia zeigt ein schönes Porträt: helles Rubinrot, im Bouquet mineralische Noten, dazu kleine rote Beeren und Kirschen, am Gaumen rund und mit guter Frische. Wunderbar zu trinken. SUPERIORE.DE
"Breathily herbal nose – bay leaf, lovage, smoky peppercorn. Muscular and lithe and super-savoury with a strong liquorice note. Caraway seed, angelica and red plums. Transparent tannins; honest and a way that runs a direct, tobacco-leaf-scented line from the tip of the tongue to the last flourishing sign-off. This sings of Veneto." Jancis Robinson
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Corvina
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 8 Monate Edelstahl
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,00 % vol
- Gesamtextrakt: 42,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,92 g/l
- Restzucker: 10,00 g/l
- Sulfit: 98 mg/l
- ph-Wert: 3,62
- Verschluss: Glasverschluss
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2025
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert03173119 · 0,75 l · 12,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Scaia Paradiso” Rosso Veneto IGT 2019
Rubinrot, das Bouquet fruchtig nach reifen Sauerkirschen und Waldbeeren, Nuancen von Heu und Lakritz. Voll und lang anhaltend der körperreiche Geschmack mit Aromen von Cassis und samtiger Struktur. SUPERIORE.DE
"Pale browning ruby. Smells like amaretto and tastes like Kahlúa infused with thyme and plum skins. Lots of dried sage, coffee beans, damson jam – all tucked into a supple swathe of forgiving but intentional tannins and beribboned with bitter-fresh acidity. A wine begging for coffee-rubbed beef short-ribs!" Jancis Robinson
mehr erfahren- Rebsorte: Corvina, Corvinone, Rondinella und Cabernet Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 18 Monate Edelstahl/großes Holzfass
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 44,65 g/l
- Gesamtsäure: 5,61 g/l
- Restzucker: 12,85 g/l
- Sulfit: 118 mg/l
- ph-Wert: 3,55
- Verschluss: Glasverschluss
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2025+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert03173219 · 0,75 l · 15,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2019 (BIO)
Feiner, schlanker und rassiger Chianti Classico aus biologischem Anbau - und seit über 15 Jahren einer unserer besonderen Lieblinge. Einnehmende Aromatik, dichter, fester Körper, tiefgründig und saftig, mit gut definiertem Tannin und frischem und appetitlichem Nachspiel. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes, frisches Rubin mit feinem Granatrand. Sehr klare und einladende Nase, satt nach frischen Himbeeren, dunkle, pralle Kirschen, etwas Gewürzkräuter im Hintergrund. Saftig in Ansatz und Verlauf, viel geschliffenes Tannin, gute Spannung, salzig und lange." Falstaff
"Youthful mid crimson. Crushed stones and raspberry on the nose and stony raspberry fruit with firm tannins on the palate. Ends almost a little mouth-watering. Confirms its trademark as an elegant wine." Jancis Robinson
"Ripe wild berry, blue flower and dark spice aromas form the nose along with whiffs of new leather. Tangy and easy drinking, the savory palate offers mature Marasca cherry and licorice alongside lithe tannins." Wine Enthusiast
"A very typical and beautiful Chianti Classico with cherry, burnt-orange and polished-wood aromas that follow through to a full body with round tannins and a fresh, vivid finish." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorten: 90% Sangiovese, 5% Canaiolo, 3% Ciliegiolo, 2% Colorino
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 12 Monate großes Eichenholzfass
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,25 g/l
- Gesamtsäure: 6,35 g/l
- Restzucker: 1,48 g/l
- Sulfit: 97 mg/l
- ph-Wert: 3,31
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2027
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
klimatisiert gelagert09102219 · 0,75 l · 16,93 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2019
Dunkles, kräftiges Rubin. Opulentes Bouquet nach Süßkirsche, Brombeeren und Pflaumen. Voller und saftiger Körper mit einer präsenten Frucht, weichen, feingewebten Tanninen und einem mittelkräftigen, fast schon eleganten Abgang. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes Rubin mit feinem Granatrand. Ansprechende, vielschichtige Nase, duftet nach Maulbeeren, saftigen Kirschen und Granatapfel, etwas Kardamom. Geschliffen und fein am Gaumen, breitet sich gut aus, elegantes, präsentes Tannin, viel knackige Frucht, gute Tiefe." Falstaff
"Lustrous mid ruby with orange tinges. Quite a bit of depth on the nose and with the merest hint of oak, but really subtly done. Succulent fruit palate with lots of gravelly tannins. Long and finely balanced." Jancis Robinson
"Lots of glossy, ripe fruits. Quite polished but with good buttressing acidity. Red jam, spice, and an earthy core." Decanter
"A very pleasant CC here with lots of succulent, ripe berries, blackcurrants and black cherries on both the nose and palate. Super-clean fruit with light hints of dried herbs and lavender coming through. The round, very fine tannins are ripe and well meshed together with the fruit, giving a nicely balanced finish. Delicious." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 80/20 Tonneaux/Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 29,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,65 g/l
- Restzucker: 1,42 g/l
- Sulfit: 68 mg/l
- ph-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2026+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert29132119 · 0,75 l · 17,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Baccanera” Rosso Langhe DOC 2018
Baccanera ist eine aromatische piemonteser Cuvée aus Barbera, Merlot, Nebbiolo und Cabernet Sauvignon. Edles, dunkelleuchtendes Granat mit zart aufhellendem Rand. Im würzigen Duft Noten von Tabak, Pflaume und ein Hauch Nelken. Vielschichtig und sehr delikat am Gaumen mit frischer Frucht, schöner Struktur und gut eingebundenen Tanninen. SUPERIORE.DE
"Dark ruby. Savoury meatiness that reminds me of Nebbiolo and with saline and cherry notes. Quite a bit of power underneath and with a peppery tingle. Full palate but savoury rather than fruit-driven and completely dry. Proper tannic grip on the finish. A winter warmer with lots of class and personality." Jancis Robinson
"Ripe blackcurrants and blackberries on the nose with a hint of ink. Full, intense flavors and tight, fine tannins, coated in fruity vanilla. Persistent finish." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorten: 60% Barbera, 20% Merlot, 18% Nebbiolo, 2% Cabernet Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 12 Monate Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 32,15 g/l
- Gesamtsäure: 5,72 g/l
- Restzucker: 2,15 g/l
- Sulfit: 108 mg/l
- ph-Wert: 3,44
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2026+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05012618 · 0,75 l · 17,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Suculé" Barbera d’Alba Superiore DOC 2018
Ein opulenter Barbera Superiore mit Klasse, mit ebensolch hochwertiger Ausstattung, gehaltvoll und dicht von intensiver rubinroter Farbe. Das Bouquet fruchtig nach schwarzen Johannisbeeren, Kirschen, Schokolade und Brombeeren, im Geschmack sehr tief und gehaltvoll, im Abgang lang und fruchtbetont. SUPERIORE.DE
"Impenetrable, deep ruby. Gorgeous seductive sweet, rich blackberry nose with savoury oak notes. Rich yet not heavy or sweet on the palate and with sappy acidity integrated in the generous blackberry and blueberry fruit. Quite a heady drink that scores high on the hedonism scale." Jancis Robinson
"Here’s a nice barbera with fresh cherries and berries and a tinge of herb – almost rosemary. Medium body, fresh acidity and a crisp, fruity finish." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Barbera
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 12 Monate Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 31,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,75 g/l
- Restzucker: 1,25 g/l
- Sulfit: 105 mg/l
- ph-Wert: 3,36
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2026+
- Speiseempfehlung: Wirsingroulade
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05012118 · 0,75 l · 17,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Brolio” Chianti Classico DOCG 2019
Sattes, dunkel schimmerndes Rubin. Offenherziges, dichtes Bouquet nach Brombeere, Pflaumen und im Hintergrund ein zarter Hauch Gewürznelke. Saftig im Geschmack, zeigt geschmeidiges Tannin, breitet sich schön aus. Jedes Jahr ein toller Chianti Classico mit vorbildlichem Preis-Qualitäts-Verhältnis. SUPERIORE.DE
"Glänzendes, intensives Rubin. Fein gezeichnete Nase mit Noten nach dunkler Kirsche, etwas schwarzem Trüffel, feine Zwetschge. Geschliffenes, sehr feinmaschiges Tannin, zeigt feine Kirsche und Himbeere, saftig, ein überaus trinkiger Chianti Classico." Falstaff
"Transparent garnet. Tangy and classic Sangiovese in which freshness of fruit overwhelms the fine tannin. Very appetising. A commendable standard-bearer. Some richness offsets the acidity." Jancis Robinson
"Once again, Brolio delivers a highly satisfying glass of Chianti Classico from the estate’s expansive vineyards in Gaiole. The 2019 is balsamic in personality with scents of cedar, thyme and rosemary weaving through dark cherry. Velvety, powdery tannins provide a gentle, structural grip, while crunchy, citrussy acidity cleanses the mouth." Decanter
"A succulent, fruity red with dried-cherry and orange-peel aromas and flavors. It’s medium-to full-bodied with fine yet round tannins and a juicy, fruity finish." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorten: 80% Sangiovese, 15% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 9 Monate gebrauchtes Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 26,90 g/l
- Gesamtsäure: 5,45 g/l
- Restzucker: 2,35 g/l
- Sulfit: 105 mg/l
- ph-Wert: 3,38
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2026
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09122519 · 0,75 l · 18,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2019 (BIO)
Unsere pure Begeisterung für diesen authentischen und wunderbar traditionell anmutenden Chianti Classico, den uns die sympathische Monica Raspi und ihre Familie seit Jahren präsentiert: helles Rubinrot, feinwürzig, mit raffinierter Fruchttiefe, gut proportioniert im Geschmack, kraftvolle, elegante Struktur, klassische Säure und Sangiovese-Stilistik, rassiges und mineralisches Finale. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes Rubin, etwas aufhellender Rand. Duftet in der Nase nach reifen Kirschen, Veilchen und Gewürznelken. Rund und geschmeidig im Ansatz, öffnet sich mit griffigem, herzhaftem Tannin, im Finale gute Tiefe und Fülle." Falstaff
"Lustrous mid ruby. Deep but understated and a little shy on the nose. Supple elegant and mouth-filling but still a little closed. Finely balanced and long and ends a little racy." Jancis Robinson
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 8 Monate slaw. Eichenfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 28,20 g/l
- Gesamtsäure: 5,40 g/l
- Restzucker: 0,70 g/l
- Sulfit: 40 mg/l
- ph-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2026+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
klimatisiert gelagert09802119 · 0,75 l · 18,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2019
Der Chianti Classico verströmt schöne Frucht- und Würznoten, saftig und schmeichelnd am Gaumen. Gelungen - dieser Klassiker von Castello di Monsanto lässt den Duktus der noch größeren Roten dieser Kellerei erahnen. SUPERIORE.DE
"Kraftvolles, leuchtendes Rubin. Sehr duftige und ansprechende Nase, nach reifen Kirschen und Himbeeren, dahinter würziger Rosmarin. Am Gaumen sehr geschliffen in Ansatz und Verlauf, sehr feinmaschig, im Finale viel Druck und langer Nachhall." Falstaff
"Mid to deep crimson. A little closed on the nose with brooding ripe red fruit and hints of black pepper and cinnamon bark. Perfumed, tangy cherry fruit with firm, bitter-sweet tannins that make themselves felt on the finish, yet the whole is elegant and long." Jancis Robinson
"The 2019 Chianti Classico is a soft, easygoing wine to drink now and over the next decade or so. Hints of tobacco, cedar and dried herbs add complexity to the red cherry Sangiovese fruit. This attractive, silky Chianti Classico has so much to offer, but give it a few years first." Vinous
"Beautifully defined and pure, featuring black cherry, black currant, iron and wild rosemary aromas and flavors. Harmonious enough to enjoy now, yet will develop nicely over the next decade or two." Wine Spectator
"Sweet-berry, cherry and orange-peel aromas and flavors. Full-bodied with lightly chewy tannins and a fresh, vivid finish. A dusty mouth feel to it. Tangy at the end. So solid. Will age beautifully." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorten: 90% Sangiovese, 10% Canaiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 12 Monate großes Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,75 g/l
- Restzucker: 1,45 g/l
- Sulfit: 44 mg/l
- ph-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2026
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert29162219 · 0,75 l · 18,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Brolio” Chianti Classico DOCG 2020
Sattes, dunkel schimmerndes Rubin. Offenherziges, dichtes Bouquet nach Brombeere, Pflaumen und im Hintergrund ein zarter Hauch Gewürznelke. Saftig im Geschmack, zeigt geschmeidiges Tannin, breitet sich schön aus. Jedes Jahr ein toller Chianti Classico mit vorbildlichem Preis-Qualitäts-Verhältnis. SUPERIORE.DE
"Mid crimson. Leafy cherry and rhubarb nose with chalky notes. Cranberry, redcurrant and sour cherry on the palate and with some serious but not hard tannins on the finish. Long and vibrant, almost too much so." Jancis Robinson
"Aromas of dark cherries, mocha, leather and tea leaves. It’s medium-bodied with fine tannins. Lively and fresh, with lots of red cherries and berries on the center-palate and a flavorful finish. Typical for an outstanding Chianti Classico." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorten: 95% Sangiovese, 5% Colorino
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 9 Monate gebrauchtes Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 27,69 g/l
- Gesamtsäure: 5,42 g/l
- Restzucker: 1,95 g/l
- Sulfit: 96 mg/l
- ph-Wert: 3,37
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2027+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09122520 · 0,75 l · 19,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2019 (BIO)
Lebendiges Rubin mit hellen violetten Reflexen, in der Nase reiche fruchtige Aromen, ganz typisch nach Waldbeeren und Sauerkirschen. Am Gaumen frisch, ausgewogen und gut strukturiert, mit seidigen Tanninen und würzigen Akzenten. Ein Klassiker der Appellation. SUPERIORE.DE
"Sattes Rubin mit leichtem Violettschimmer. Eröffnet mit wild-würzigen Noten, nach dunkler Brotkruste, dann rote Rüben, etwas Heidelbeeren und Zwetschgen. Blüht am Gaumen voll auf, viel präsente Frucht, saftig, nach dunkler Kirsche, griffiges Tannin, hat festen Druck." Falstaff
"Lustrous crimson. Concentrated cherry fruit with a hint of leather, saline minerally notes and a suggestion of oak. Racy concentrated cherry fruit layered with fine, grainy tannins. Mouth-watering and almost a little tart and with a long fragrant raspberry and dark-spice finish." Jancis Robinson
"Plums, spices, mushrooms and dried herbs on the nose. It’s full-bodied with fine tannins. Juicy and textured with tangy acidity and spicy character. Flavorful finish." James Suckling
"Owner Marco Ricasoli recalls the harvest of 2019 as unusually calm – one of the few in which he didn’t have to base his picking strategy on the weather forecast. While his wines never lack freshness, the 2019 is positively racy! Scents of blackberry and fennel are interlaced with smoke, and the palate brings together brambly fruit with fleshy red plum. This is mouthfilling and clean, with ripe, smooth tannins that are chalky textured - plus all of that vibrant acidity." Decanter
"The 2019 Chianti Classico is an elegant, polished wine. Lifted aromatics, silky tannins and mid-weight structure give the 2019 its gracious personality. In 2019, the Chianti Classico is a bit restrained and less overt than it can be. That means it needs time in bottle to truly blossom. I would cellar the 2019 for at least a few years. The 2019 is so distinctive." Vinous
mehr erfahren- Rebsorten: 90% Sangiovese, 5% Canaiolo, 5% Colorino
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 12 Monate Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 31,65 g/l
- Gesamtsäure: 5,75 g/l
- Restzucker: 1,29 g/l
- Sulfit: 75 mg/l
- ph-Wert: 3,48
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2027+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
klimatisiert gelagert29262119 · 0,75 l · 19,60 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Vallenuova” Chianti Classico DOCG 2019
Chianti Classico Vallenuova hat das Potenzial zum Lieblingswein. Er ist geradezu archetypischer Ausdruck des Sangiovese von einem einzigen Weinberg, der typischer und authentischer nicht sein könnte. Lebendiges, funkelndes Rubin, im Duft etwas Zedernholz und kleine Waldbeeren, dazu Gewürze, rote Bete und weißer Pfeffer. Am Gaumen Leder, Tabak und ein Hauch Zitrusfrucht, im Finale präsentiert er sich angenehm schlank mit einer überzeugenden, trinkigen Frische. SUPERIORE.DE
"Serious, intense, many-layered nose. Very savoury and dense with great construction. Long and interesting with admirable depth. Hugely impressive wine. Very clean, fresh finish." Jancis Robinson
"Aromas of earth, and even barnyard, mingle with cherry and raspberry flavors in this dense, taut red. Though monolithic and austere, the fruit persists and matches the tannins in the end, where mineral and tobacco elements also emerge." Wine Spectator
"A fresh, tangy Chianti Classico with red berries and hints of orange peel. Medium body and a crisp finish." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 10 Monate großes Eichenholzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 29,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,65 g/l
- Restzucker: 1,35 g/l
- Sulfit: 82 mg/l
- ph-Wert: 3,41
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2025+
- Speiseempfehlung: Kaninchenbraten
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert29332719 · 0,75 l · 19,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Berardenga” Chianti Classico DOCG 2019
Sangiovese in Reinkultur: Strahlendes Rubinrot. Reich an fruchtig-blumigen Aromen, vielschichtig, kräuterig, tief und von gutem Schliff mit weiterem Entwicklungspotenzial. Ein körperreicher und harmonischer Chianti-Classico von höchst authentischer Machart. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes Rubin mit breitem Granatrand. Intensive und einladende Nase, satt nach reifen Himbeeren, viel Zwetschgen, warm und rund. Am Gaumen gut gereifte Zwetschgenfrucht, griffiges, herzhaftes Tannin, im Finale nach Himbeere." Falstaff
"Mid ruby. Distinct chalky cherry nose with leafy green hints. Light of touch on the palate with lively raspberry and tangy cherry fruit and with chewy tannins on the finish." Jancis Robinson
"This is lively, its cherry, strawberry and orange peel flavors picking up earth and woodsy accents. Firm tannins sweep in on the finish, yet this stays fresh and long." Wine Spectator
"One of the best vantage points for drinking Chianti Classico is at the entry level. A wine like the Fèlsina 2019 Chianti Classico Berardenga offers so much freshness and cheerful, easy-drinking appeal. It's a terrific partner to pizza, pasta or basically anything on the trattoria menu tonight. This wine shows bright cherry flavors and redcurrant with pressed flowers and some tangy blood orange. It is steady and generous, with lots of bright primary intensity." Robert Parker
"At the southeastern limit of Chianti Classico, Fèlsina’s expansive vineyards look towards Montalcino. The annata is assembled from various parcels rising from 320 to 420 metres on rocky calcareous soil with layers of sandstone. As usual, it is more earthy than fruity, bringing in evocative accents of violet, liquorice and pepper. The palate is superbly textured with fine, grainy tannins providing a sensuous grip. Dark fruited and tangy with admirable depth, it will drink well now and over the next decade. Finishes with a sprinkle of cinnamon." Decanter
"A beautiful, creamy red with cherry and chocolate character. Hints of dried earth. It’s medium-to full-bodied with creamy tannins and a long, flavorful finish. shows firmness and tension. Very drinkable now, but will improve beautifully with age." James Suckling
"The 2019 Chianti Classico Berardenga is a classic wine for the year. Bright, perfumed and light on its feet, the 2019 Chianti Classico Berardenga is so wonderfully expressive. There is a feeling of vibrancy to the 2019 that is hugely appealing. A wine of energy more than power. Crushed red berry fruit, cinnamon linger in a gorgeous Chianti Classico that is more about transparency than power." Vinous
"This smooth, delicious red opens with enticing scents of woodland berries, star anise, crushed mint and graphite. Polished and elegantly structured, the juicy palate delivers crushed raspberry, ripe red cherry and baking spice set against taut, refined tannins." Wine Enthusiast
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 12 Monate Holzfass/Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,00 % vol
- Gesamtextrakt: 29,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,56 g/l
- Restzucker: 0,82 g/l
- Sulfit: 89 mg/l
- ph-Wert: 3,48
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2027+
- Speiseempfehlung: Hirschravioli
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09172119 · 0,75 l · 20,93 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2019 (BIO)
Das Boutique-Weingut Montecalvi füllt hier einen der ausdrucksstärksten Chianti Classico ab, den wir je verkostet haben. Im Bouquet pur in seinen Primäraromen nach Schwarzkirsche, Tabak und Weihrauch, abgerundet von getrockneten Tomaten und Hagebutte. Am Gaumen fest, frisch und mit präsenter Frucht und Säure, die zusammen mit einer subtilen Würze und bemerkenswerter Finesse in einen für die Weine aus Greve typischen markanten Abgang führt. Unbedingt belüften oder besser: noch einige Jahre im Keller reifen lassen. SUPERIORE.DE
"Barely mid ruby. Subtly perfumed sweet red-fruit nose with savoury saline notes and hardly perceptible oak. A fullness of elegant fruit on the palate that comes almost unexpectedly followed by cracking tannins. This marches to a different beat. Very long, but still a little embryonic." Jancis Robinson
mehr erfahren- Rebsorten: 98% Sangiovese, 2% Canaiolo und Canina nera
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 18 Monate Tonneau
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 29,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,68 g/l
- Restzucker: 0,75 g/l
- Sulfit: 84 mg/l
- ph-Wert: 3,39
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2026
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
klimatisiert gelagert29672119 · 0,75 l · 21,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2019
Klassischer Chianti Classico aus dem Edelstahltank mit reichem und intensivem Bouquet von schwarzen Kirschen, frischen Pflaumen, Menthol und Lakritz. Am Gaumen vollmundig, aber nicht voluminös, sehr Sangiovese-typisch. Klar strukturiert, von reiner Textur und lang. SUPERIORE.DE
"Mittleres Rot; eher verhalten-fruchtig; saftiger Ansatz, karamellige Frucht, gutes Tannin, gute Länge, trinkig, sehr angenehm." Merum
"Transparent garnet. That floral note on the nose again, followed by real Sangiovese edginess and energy. Lots of drive. Persistent." Jancis Robinson
"As always with Brancaia’s Chianti Classicos, this brings together fruit from the estate’s original holdings in Castellina with grapes from its Radda property. The 2019 really expresses the high altitude, cooler microclimate of the latter with fragrant florals, fresh mint and crisp red berries. It is vibrant, fluid and quenching in its acidity, while dusty red cherry and fine chalky tannins add intrigue. I love the purity of this 100% unoaked Sangiovese." Decanter
"A beautiful Chianti Classico with blackberry, black-cherry and light chocolate character. Medium to full body, round and polished tannins and a long finish. So delicious now." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorten: 98% Sangiovese, 2% Canaiolo
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 12 Monate Edelstahl
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 29,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,35 g/l
- Restzucker: 0,75 g/l
- Sulfit: 88 mg/l
- ph-Wert: 3,39
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2025+
- Speiseempfehlung: Salami, Käse, Pasta, Geflügel und Grilladen aller Art
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09324119 · 0,75 l · 21,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
Chianti Classico DOCG 2020 (BIO)
Lebendiges Rubin mit hellen violetten Reflexen, in der Nase reiche fruchtige Aromen, ganz typisch nach Waldbeeren und Sauerkirschen. Am Gaumen frisch, ausgewogen und gut strukturiert, mit seidigen Tanninen und würzigen Akzenten. Ein energiegeladener Klassiker der Appellation. SUPERIORE.DE
"Lustrous ruby. A tiny bit reductive on the nose and a little leathery with brooding fruit underneath. Suave sour-cherry fruit with long grainy tannins. Very long, fragrant and succulent, but needs more time in the bottle." Jancis Robinson
mehr erfahren- Rebsorten: 90% Sangiovese, 5% Canaiolo, 5% Colorino
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 12 Monate Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,82 g/l
- Restzucker: 1,35 g/l
- Sulfit: 76 mg/l
- ph-Wert: 3,47
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2028+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
klimatisiert gelagert29262120 · 0,75 l · 22,27 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Le Cinciole” Chianti Classico DOCG 2017 (BIO)
Florale Aromen und der Duft nach hellen roten Früchten, mit Untertönen von Tabak, Laub und Menthol, die sich im Glas zu einem gelungenen Terroirwein entwickeln, der die Duftigkeit und die Primäraromen des jungen Sangiovese bewahrt. Angenehm mittelgewichtig und authentisch. SUPERIORE.DE
"Deep, youthful ruby. Balsamic cherry nose with hints of tobacco leaf and cherry liqueur. Succulent ripe cherry fruit with tangy acidity and quite firm tannins – they are the give-away of the torrid 2017 vintage, but nothing else. Great length and depth." Jancis Robinson
"Made with organically farmed Sangiovese, this opens with subtle aromas of black-skinned berry, scorched earth and cooking spice. The savory palate offers black cherry, clove and tobacco alongside fine-grained tannins." Wine Enthusiast
"Le Cinciole’s latest release, the 2017 offers tremendous freshness with beautiful restraint. After ageing for one year in 20hL French oak, this refines for a further 12 months in cement before bottling. It is slightly wilder and decidedly darker in its nuances than the 2016, with enticing lavender, black cherry, liquorice and a touch of leather. The palate is fairly dense, with appropriately grippy tannins lending support. It leaves the mouth clean, refreshed and satisfied." Decanter
"Rich cherries and berries on the nose with hints of fresh oak and sage-like herbs, following through to a fullish palate with plump fruit, quite firm tannins and a bright mineral finish." James Suckling
"The 2017 Chianti Classico is a gorgeous, inviting wine. Pliant fruit and soft contours give the 2017 so much immediacy and appeal. Silky tannins wrap around a core of dark red cherry while spice, new leather and sweet pipe tobacco infuse the 2017 with tremendous character. The 2017 is such a beautiful and inviting wine. Wow!" Vinous
mehr erfahren- Rebsorten: 98% Sangiovese, 2% Canaiolo
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 12 Monate Holzfass
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,65 g/l
- Restzucker: 1,29 g/l
- Sulfit: 89 mg/l
- ph-Wert: 3,51
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2026
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
klimatisiert gelagert29042517 · 0,75 l · 22,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2019 (BIO)
Der Chianti Classico von Istine gehört zu den wohl rassigsten und sortenreinsten Vertretern seiner Gattung. Seine Schwerelosigkeit und zugleich Präzision machen einen Großteil seines Reizes aus. Fein gestricktes Bouquet nach roten Beerenfrüchten, Blumen, Kreide und weißem Pfeffer. Im Antrunk mittelgewichtig, mit weiterer Belüftung kommen seine feine Frucht, die cremigen Tannine und jede Menge Persönlichkeit ans Tageslicht. Ein Roter, der beschwingt tänzelnd und überaus feinnervig die Herzen im Sturm erobert! SUPERIORE.DE
"Mid crimson. Concentrated, complex nose of dark fruit and sweet raspberry with a hint of iron and damp earth. Succulent cherry fruit lined with grainy tannins and a final kick of acidity on the finish." Jancis Robinson
"Cherry and strawberry flavors are pure and focused, with a touch of rose and rosemary accents. This is firm and balanced, with a persistent finish echoing the fruit and herb notes." Wine Spectator
"The 2019 Chianti Classico is a classy, polished wine that needs time to fully come into its own, as the aromatics are not at all expressive, and that is such a big part of what makes Chianti Classico so distinctive. Today, the wine's energy and vibrancy are both notable, but it is clearly very early days for this bottling." Vinous
"This lovely, easy-drinking red has aromas of rose, berry and spice. Reflecting the nose, the bright, savory palate doles out juicy strawberry, red cherry and star anise set against taut, lithe tannins." Wine Enthusiast
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 12 Monate Eichenfass
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 29,65 g/l
- Gesamtsäure: 5,78 g/l
- Restzucker: 0,85 g/l
- Sulfit: 78 mg/l
- ph-Wert: 3,36
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2027+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
klimatisiert gelagert29692119 · 0,75 l · 23,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico DOCG 2020 (BIO)
Der Chianti Classico von Istine gehört zu den wohl rassigsten und sortenreinsten Vertretern seiner Gattung. Seine Schwerelosigkeit und zugleich Präzision machen einen Großteil seines Reizes aus. Fein gestricktes Bouquet nach roten Beerenfrüchten, Blumen, Kreide und weißem Pfeffer. Im Antrunk mittelgewichtig, mit weiterer Belüftung kommen seine feine Frucht, die cremigen Tannine und jede Menge Persönlichkeit ans Tageslicht. Ein Roter, der beschwingt tänzelnd und überaus feinnervig die Herzen im Sturm erobert! SUPERIORE.DE
"Just mid crimson. Deep and a little brooding with a hint of olives. Vibrant fruit with fine chewy tannins. Very long, vivid and energetic finish. Electrifying." Jancis Robinson
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 12 Monate Eichenfass
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 13,00 % vol
- Gesamtextrakt: 29,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,85 g/l
- Restzucker: 0,82 g/l
- Sulfit: 75 mg/l
- ph-Wert: 3,38
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2028+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
klimatisiert gelagert29692120 · 0,75 l · 25,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Capisme-e” Nebbiolo Langhe DOC 2020
Die Trauben stammen ausschließlich aus der Einzellage San Pietro, seit Jahrgang 2018 wird ein Teil des Weins in Amphoren ausgebaut. Im Bouquet Beeren, Lakritze und tiefrote Früchte. Fein gewebte und sehr präzise Struktur, Persönlichkeit und Klasse am Gaumen. Schiere Eleganz und Clerico-Genuss ohne Wartezeit auf weitere Reifung. SUPERIORE.DE
"Lustrous and just mid ruby. Subtle, spicy cherry nose with black-pepper tingle. Succulent fruit palate with fine coating tannins. Savoury sweet fruit on the finish. Hugely appealing." Jancis Robinson
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 10 Monate Amphore/kleines Holzfass (Akazie)
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 31,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,85 g/l
- Restzucker: 1,59 g/l
- Sulfit: 72 mg/l
- ph-Wert: 3,32
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2027+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05293020 · 0,75 l · 25,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Chianti Classico Riserva DOCG 2015
Ein wunderschöner traditioneller Wein des Chianti Classico. Breit und facettenreich ist das Bouquet nach Waldbeeren, Unterholz, Kräutern und Gewürzen, der volle Geschmack mit schöner Energie, Treue zum Terroir und beachtlicher Ausdauer. SUPERIORE.DE
"Dunkles, sattes Rubin. Duftende, blumige Nase nach Rosen und Veilchen, dann frische Waldbeeren, rote Johannisbeeren, zarte Würze. Dicht und geschmeidig im Mund, breitet sich schön aus, geschliffen und mit saftigem Tannin, im Nachhall fester Druck." Falstaff
"Mid ruby with orange tinges. Subtle, fine nose of red fruit and stones. Elegant, sappy red fruit and bags of jagged tannins that demand more time in the bottle. Its elegance, freshness and firm structure set it up for graceful ageing." Jancis Robinson
"The Castello di Radda 2015 Chianti Classico Riserva shows a ripe and nicely concentrated approach with sweet cherry, wild raspberry, crushed stone and grilled herb. This is a lean to mid-weight wine with the calming freshness and vitality that should be expected of Sangiovese from this prized corner of the Chianti Classico appellation." Robert Parker
"A soft, fruity red with aromas and flavors of dried cherries and orange peel. Medium to full body. Tangy and delicious. Shows the richness and ripeness of the vintage." James Suckling
"Dappled scents of fresh florals, autumn leaves and lovely tapered fruit with refined tannins and a long, poised finish." Decanter
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sangiovese
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 70/30 Tonneau/Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 28,65 g/l
- Gesamtsäure: 5,85 g/l
- Restzucker: 1,15 g/l
- Sulfit: 88 mg/l
- ph-Wert: 3,43
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2026+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert29132215 · 0,75 l · 26,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

Die Britin Jancis Robinson, MW, (*1950), ist die weltweit respektierteste und einflussreichste Wein-Autorin und Verkosterin. Und vermutlich jedenfalls die fleißigste und weitgereisteste. Sie studierte Mathematik und Philosophie in Oxford. Zum Thema Wein kam sie 1975, als man sie in der Chefredaktion von Wine & Spirits, einem traditionellen Magazin für den Fachhandel, engagierte.
1979 wurde sie die Wein-Korrespondentin der Sunday Times. Bald kannte man Jancis Robinson als Kolumnistin von unzähligen Magazinen und TV-Shows auch außerhalb Grossbritanniens. Wine-Spectator, Decanter, Feinschmecker, Falstaff und viele andere internationale Magazine publizierten ihre Kolumnen und Bewertungen. 1984 schaffte sie als erste nicht aus dem Weinhandel kommende Persönlichkeit die anspruchsvolle Prüfung zum Master of Wine. Seit 1990 schreibt sie die wöchentliche Wein-Kolumne in der Financial Times.
Einige ihrer vielen Bücher wurden zu Standardwerken der Weinliteratur. Das Oxford Wein-Lexikon (The Oxford Companion to Wine), "The World Atlas of Wine" (mit Hugh Johnson), sowie "Wine Grapes", worin sie mit Julia Harding (MW) und José Vouillamoz (einer der bekanntesten Traubensorten-Genforscher) 1368 verschiedene Rebsorten weltweit beschreibt. Seit 2000 ist sie auch online präsent und mit ihrem Team von Fachjournalisten und Masters' of Wine berichtet sie täglich aus der ganzen Weinwelt.
Ihr Fachmann für Italien ist Walter Speller. Er war ursprünglich Einkäufer für italienische Weine und schreibt auch für die Magazine The World Atlas of Wine, The Oxford Companion to Wine und für das Decanter Magazine. Walter Speller ist in Italiens Weinbranche als seriöser Verkoster sehr geschätzt. Inzwischen lebt er mehr in Padua als in London. Sein Engagement brachte den "Purple Pages" von Jancis Robinson auch in Italien deutlich mehr Anerkennung, die Bewertungen erfolgen nach der relativ strengen 20-Punkte-Skala. SUPERIORE.DE