• Moscato d'Asti DOCG 2020

      Moscato d’Asti DOCG 2020

      Viettis Moscato d'Asti ist ein perfekter, leichter Aperitif und harmonischer Dessertbegleiter. Frisch und sehr fruchtig, ohne zu breit zu wirken. Einfach gelungen! SUPERIORE.DE

      • Rebsorte: 100% Moscato
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: Edelstahl
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 5,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 18,50 g/l
      • Gesamtsäure: 6,10 g/l
      • Sulfit: 122 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 8-10 °C
      • Lagerpotenzial: 2023
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05240220 · 0,75 l · 18,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      13,90 €
    • "Tre Vigne" Dolcetto d'Alba DOC 2019

      “Tre Vigne” Dolcetto d’Alba DOC 2019

      Dolcetto d'Alba Tre Vigne ist ein trockener und gut ausbalancierter Wein mit schönem Potenzial. Satt Rubinrot mit violettem Einschlag besticht er mit einer angenehmen, leicht bitteren Mandelnote und ist ein profunder Vertreter seiner Herkunft und der beliebten Rebsorte. SUPERIORE.DE

      • Rebsorte: 100% Dolcetto
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 8 Monate Edelstahl/Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,15 g/l
      • Gesamtsäure: 5,55 g/l
      • Restzucker: 1,25 g/l
      • Sulfit: 79 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2023+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05242119 · 0,75 l · 20,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      15,50 €
    • Arneis Roero DOCG 2020

      Arneis Roero DOCG 2020

      Strohgelb, reizende, nicht zu vordergründige Blumennase, frischer und reintöniger Geschmack mit Erinnerungen an Pfirsich und Banane, komplex, lang und rund. SUPERIORE.DE

      "Vietti's cheerful and bright 2020 Roero Arneis reveals a punchy note of fresh lemon, waxy nectarine, dried hay and oregano. This is a lean-bodied expression that avoids the extra fruit weight or honey-like creaminess that comes naturally to this grape. In this wine, the sharper, more mineral-driven notes have been highlighted instead." Robert Parker

      • Robert Parker:90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Arneis
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: Edelstahl
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 20,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,70 g/l
      • Restzucker: 1,55 g/l
      • Sulfit: 85 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 10-12 °C
      • Lagerpotenzial: 2024+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05240120 · 0,75 l · 21,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      15,90 €
    • "Tre Vigne" Barbera d'Alba DOC 2018

      “Tre Vigne” Barbera d’Alba DOC 2018

      Die Trauben für den jedes Jahr beeindruckenden Barbera d'Alba Tre Vigne stammen überwiegend von Weinbergen in Castiglione Falletto, ein kleiner Teil der Früchte kommt aus Ravera. Schwarzkirsche, Pflaume, Schokolade, Leder, Lakritze, Gewürze und Menthol werden hier in einem berauschenden, exotisch reifen Tropfen präsentiert, der bereits in jungen Jahren sehr viel Freude bereitet. SUPERIORE.DE

      "This is the most accessible of the five expressions of Barbera (from both Alba and Asti) made by Vietti. The 2018 Barbera d'Alba Tre Vigne opens to dark cherry and blackberry with good textural richness at the back. There is a lot of fruit fiber and support here to counter the abundant blackberry and cherry flavors that are so characteristic of this grape." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Robert Parker:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 10 Monate Holzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,65 g/l
      • Gesamtsäure: 5,89 g/l
      • Restzucker: 0,65 g/l
      • Sulfit: 82 mg/l
      • ph-Wert: 3,39
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2025+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05242218 · 0,75 l · 23,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      17,90 €
    • "Perbacco" Nebbiolo Langhe DOC 2018

      “Perbacco” Nebbiolo Langhe DOC 2018

      Perbacco zeigt im frischen Bouquet erst leicht blättrige Noten, danach viel Kirsche. Am Gaumen schön rund, viel reife Frucht, nach Kirschen und roten Beeren, unterlegt von feinkörnigem Tannin, langer Nachhall. SUPERIORE.DE

      "The Vietti 2018 Langhe Nebbiolo Perbacco is a charming wine, both delicate and easygoing, that makes good on a promise to deliver basic Nebbiolo intensity and varietal purity. Small berry aromas, cassis and chopped mint emerge from the bouquet. To the palate, the wine is simple and streamlined, with mildly drying tannins on the close." Robert Parker

      "Forget baby Nebbiolo! This assertive wine from Vietti is a stylish Langhe with a sleek nose and bracing palate. Bright ruby in the glass, it has telltale Nebbiolo aromas of rosehip and orange peel. Strawberry fruit is accompanied by firm, polished tannins, crisp acidity, and an amazing rhubarb savouriness that carries the finish. It comes from a selection of grapes grown in both Barolo and Barbaresco, mostly on the classic combination of limestone and clay." Decanter

      • Robert Parker:91 Punkte
      • Decanter :94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 10/16 Monate Fass/Edelstahl
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,86 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 0,59 g/l
      • Sulfit: 85 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2026+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05242318 · 0,75 l · 24,80 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      18,60 €
    • Freisa Langhe DOC 2018 vivace

      Freisa Langhe DOC 2018 vivace

      Die Trauben für diesen sehr traditionellen piemonteser Rotwein kommen von ausgesuchten Weinbergslagen auf den Hügeln des Langhe-Gebiets. Das Besondere bei der Weinbereitung: Ein kleiner Teil der Maische wird unvergoren eingefroren. Die alkoholische Gärung im Edelstahltank dauert ungefähr zwei Wochen, wobei die Maische nur sehr wenig behandelt und bewegt wird. Anschließend wird der junge Wein, ohne Zugabe von schwefliger Säure, in ein Holzfass umgezogen, wo der biologische Säureabbau stattfindet. Sobald dieser abgeschlossen ist, wird der zuvor eingefrorene Anteil unvergorenen Mostes zugefügt und der Wein so in Flaschen abgefüllt. Es findet nun eine zweite Gärung in der Flasche statt, wobei diese aufrecht gestellt werden, damit sich das Hefedepot auf dem Flaschenboden absetzt.

      Tiefes Rubinrot. Intensives Aroma mit fruchtigen roten und schwarzen Beeren und floralen Noten sowie Nuancen von Asphalt. Im Antrunk kraftvoll, körperreich, mit markantem Gerbstoff und frischer Säure am Gaumen. Feine Perlage und ein langes, anhaltendes Finale.

      Bitte beachten Sie, dass dieser Wein stets stehend gelagert werden sollte. Auch ist beim Öffnen Vorsicht geboten, da der Druck durch die im Wein auf natürliche Weise entstandene Kohlensäure von Flasche zu Flasche unterschiedlich hoch sein kann. SUPERIORE.DE

      • Rebsorte: 100% Freisa
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 2/12 Monate Holzfass/Flaschengärung
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 22,15 g/l
      • Gesamtsäure: 6,15 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,56
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 10-12 °C
      • Lagerpotenzial: 2024
      • Speiseempfehlung: Wurstsorten, Schinken, Käse, Schmorgerichte, Lamm
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05246718 · 0,75 l · 25,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      18,90 €
    • Derthona Timorasso Colli Tortonesi DOC 2019

      Derthona Timorasso Colli Tortonesi DOC 2019

      Die noch junge DOC Colli Tortonesi ist wahrscheinlich noch immer eines der unbekanntesten Weingebiete des Piemont. Der Begriff Derthona wird jetzt schon als Oberbegriff verwendet. Er ist der alte Name für Tortona, ein kleiner Ort im Zentrum der DOC. Die autochthone weiße Rebsorte Timorasso führte lange Jahre ein Schattendasein, doch heute wird sie von einigen Winzern bereits der "weiße Barolo" genannt. Das liegt zu einen an der großen Komplexität und Finesse, zum anderen am hervorragenden Reifepotenzial der Weine. Hinzu kommt, dass die Trauben bei der Lese oft eine unterschiedliche Größe und Reife aufweisen, das macht die Selektion wie auch bei den großen Nebbiolo-Crus zur großen Herausforderung.

      Helles Gelb, mit zunehmender Flaschenreife ins Goldene gehend. Die Nase sehr frisch, floral und fruchtig, etwas Orangenkonfit, Petrol und Honig. Am Gaumen dann reich und tief, mit einer fast Riesling-ähnlichen Mineralität und feinen Säureader. Mit zunehmender Belüftung immer vielschichtiger, komplexer und von einer überraschenden Tiefe, die das große Potenzial der Rebsorte erahnen lässt. Kein Wein von der Stange, aber umso überzeugender für diejenigen Weinliebhaber, die von einem Weißwein Charakter, Persönlichkeit und eine hohe Eigenständigkeit erwarten. Für uns ist Timorasso DIE weiße Rebsorten-Entdeckung der letzten Jahre und Viettis Neuzugang ist neben den Weißen von Roagna und Walter Massa ein hervorragendes Beispiel dafür, dass italienische Weißweine in der internationalen Liga ganz weit oben mitspielen! SUPERIORE.DE

      "This new wine saw its debut last year with the 2018 vintage. Vietti and many others in Piedmont are adding Timorasso to their estate portfolios, thanks to the grape's ability to age and flesh out gracefully with more time in the bottle. This 2019 Colli Tortonesi Timorasso Derthona opens to a rather neutral bouquet at this young stage, with honey and lightly fragrant apricot. Primary fruit is at center stage, but we can expect the wine to settle into notes of crushed mineral and beeswax with time. This was a release of about 9,000 bottles." Robert Parker

      • Robert Parker:93+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Timorasso
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: Je 1/3 Holzfass/Edelstahl/Keramik
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 21,65 g/l
      • Gesamtsäure: 5,95 g/l
      • Restzucker: 0,95 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,35
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 10-12 °C
      • Lagerpotenzial: 2026+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05240319 · 0,75 l · 33,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      24,90 €
    • "La Crena" Barbera d'Asti DOCG 2018

      “La Crena” Barbera d’Asti DOCG 2018

      Der überaus komplexe Barbera d'Asti La Crena stammt von bis zu 90 Jahre alten Rebstöcken im Herzen des Nizza Monferrato-Gebietes und duftet nach reifen roten Früchten, Heu und Gebäck. Der gehaltvolle, warme Geschmack klingt mit viel dunkler Frucht, wohlproportionierter Säure und feinen Kakaotönen lang nach. SUPERIORE.DE

      "The Vietti 2018 Barbera d'Asti La Crena sees its fruit sourced from very old vines with some of the plants approaching the 100-year-old mark. This is a rich and darkly concentrated wine with a lovely bouquet that is lifted and bright. The wine reveals dark cherry fruit, raw blackberry and plum. That opulent, old-vine fruit drowns out much of the acidic sharpness of the grape." Robert Parker

      • Robert Parker:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,25 g/l
      • Gesamtsäure: 6,15 g/l
      • Restzucker: 0,72 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,41
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2032+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05242518 · 0,75 l · 51,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      38,90 €
    • "Vigna Scarrone" Barbera d'Alba DOC 2017

      “Vigna Scarrone” Barbera d’Alba DOC 2017

      Barbera d'Alba Scarrone von gleichnamigem Weinberg ist ein schön vielschichtiger, reicher Barbera-Cru. Aromen von dunklen duftigen Früchten, Gewürzen, Lakritze und Mineralien. Opulent und tadellos ausgeglichene, seidige Tannine, süße blumige Noten im langen trockenen Nachhall. SUPERIORE.DE

      "Licorice, burnt blackberries, tea leaves and dried spices are in play. Full body. Lightly grainy tannins bring structure and gravitas to the mix." James Suckling

      "The 2017 Barbera d'Alba Vigna Scarrone is a rich, powerful wine. Sweet tobacco, cedar, licorice and wild red cherry add striking aromatic nuance. Once an inky, dark wine, Scarrone has become more refined in recent years, which also means it is a bit less immediate, but will be more nuanced in time. There is certainly plenty to look forward to here." Vinous

      "Though rich and fruity, this red is also dense and muscular, featuring violet, blackberry and black plum flavors enmeshed with the thick texture. Touches of spice and graphite add depth as this cruises to a lingering finish. Shows fine balance and length." Wine Spectator

      "The Vietti 2017 Barbera d'Alba Vigna Scarrone is defined by a spot of sweetness backed by generous layers of dried blackberry, plum and black cherry. This vintage offers a generous level of intensity that is soft and almost succulent in character. There is so much primary fruit in this wine, but the complexity and the varietal character of the grape remain beautifully intact nonetheless." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 16 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,45 g/l
      • Gesamtsäure: 6,33 g/l
      • Restzucker: 1,25 g/l
      • Sulfit: 92 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05243317 · 0,75 l · 51,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      38,90 €
    • "Perbacco" Nebbiolo Langhe DOC 2017 <br>MAGNUM

      “Perbacco” Nebbiolo Langhe DOC 2017 · MAGNUM

      Perbacco zeigt im frischen Bouquet erst leicht blättrige Noten, danach viel Kirsche. Am Gaumen schön rund, viel reife Frucht, nach Kirschen und roten Beeren, unterlegt von feinkörnigem Tannin, langer Nachhall. SUPERIORE.DE

      "A wine with a diehard fan club, the Vietti 2017 Langhe Nebbiolo Perbacco drinks like a young Barolo but costs a fraction of the price. I really need to say little more because that accurately sums up the vast appeal of this classic and versatile Nebbiolo. The bouquet is expressive and fresh with wild berries, blue flowers, spice and tobacco. Besides a bit more color concentration that you might notice in the wine's appearance, Perbacco magically shows no sign of the hot vintage." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :91 Punkte
      • Robert Parker:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 10/16 Monate Fass/Edelstahl
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,65 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 0,45 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,45
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05244917 · 1,5 l · 29,93 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar

      44,90 €
    • "Perbacco" Nebbiolo Langhe DOC 2018 <br>MAGNUM

      “Perbacco” Nebbiolo Langhe DOC 2018 · MAGNUM

      Perbacco zeigt im frischen Bouquet erst leicht blättrige Noten, danach viel Kirsche. Am Gaumen schön rund, viel reife Frucht, nach Kirschen und roten Beeren, unterlegt von feinkörnigem Tannin, langer Nachhall. SUPERIORE.DE

      "The Vietti 2018 Langhe Nebbiolo Perbacco is a charming wine, both delicate and easygoing, that makes good on a promise to deliver basic Nebbiolo intensity and varietal purity. Small berry aromas, cassis and chopped mint emerge from the bouquet. To the palate, the wine is simple and streamlined, with mildly drying tannins on the close." Robert Parker

      "Forget baby Nebbiolo! This assertive wine from Vietti is a stylish Langhe with a sleek nose and bracing palate. Bright ruby in the glass, it has telltale Nebbiolo aromas of rosehip and orange peel. Strawberry fruit is accompanied by firm, polished tannins, crisp acidity, and an amazing rhubarb savouriness that carries the finish. It comes from a selection of grapes grown in both Barolo and Barbaresco, mostly on the classic combination of limestone and clay." Decanter

      • Robert Parker:91 Punkte
      • Decanter :94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 10/16 Monate Fass/Edelstahl
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,86 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 0,59 g/l
      • Sulfit: 85 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05244918 · 1,5 l · 29,93 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand10 Stück verfügbar

      44,90 €
    • "Scarrone Vigna Vecchia" Barbera d'Alba DOC 2017

      “Scarrone Vigna Vecchia” Barbera d’Alba DOC 2017

      Vielschichtige Aromatik mit Noten von Waldbeeren, Schokolade und Minze, am Gaumen viel Kraft, Frucht und Fülle, würzig-opulentes Finale. Ein Barbera, der reifen kann und sollte ... Aber Obacht, denn die Minimalauflage dieses erlesenen Extrakts aus knapp 1,4 Hektar Rebberg ist meist in Windeseile ausverkauft. SUPERIORE.DE

      "Planted in 1918, Vietti's oldest plot of Barbera is located in the Scarrone cru, overlooking its underground cellars in Castiglione Falletto. The vines naturally yield a low 1kg per plant. Remarkably concentrated, fleshy fruit is enveloped in soft, luxurious tannins. Juicy through the core with hints of fennel and peppermint, it offers black currants, black cherry and plum flavours. This could do with an additional year in bottle but will hold brilliantly for another decade." Decanter

      "The 2017 Barbera d'Alba Vigna Vecchia Scarrone is positively gorgeous. Savory, nuanced and beautifully layered in the glass, the 2017 possesses tremendous complexity and character - the brutally hot year notwithstanding. It is also very different from the straight Scarrone Barbera, which has not always been the case of late. I would prefer to cellar the 2017 for at least a few years." Vinous

      "Made with precious old vines, some of which have reached the 100-year mark, the Vietti 2017 Barbera d'Alba Vigna Vecchia Scarrone is a deep, dark and luscious red wine. It tops the charts in terms of color intensity and fruit heft. The concentration and density of the wine is considerable; however, the mouthfeel never feels heavy or overdone. Yes, this is a dark and brooding Barbera, but that fresh acidity gives the wine a little skip and jump in its proverbial footsteps. That condensed fruit is followed by rusty nail, crushed stone and black licorice." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :94 Punkte
      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Vinous:93+ Punkte
      • Decanter :93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 16 Monate Barrique/Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,20 g/l
      • Gesamtsäure: 6,45 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05243017 · 0,75 l · 62,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand5 Stück verfügbar

      46,90 €
    • "Scarrone Vigna Vecchia" Barbera d'Alba DOC 2018

      “Scarrone Vigna Vecchia” Barbera d’Alba DOC 2018

      Vielschichtige Aromatik mit Noten von Waldbeeren, Schokolade und Minze, am Gaumen viel Kraft, Frucht und Fülle, würzig-opulentes Finale. Ein Barbera, der reifen kann und sollte ... aber Obacht, denn die Minimalauflage dieses erlesenen Extrakts aus knapp 1,4 Hektar Rebberg ist meist in Windeseile ausverkauft. SUPERIORE.DE

      Dieser Jahrgang wurde noch nicht bewertet.
      Der 2017er erhielt folgende Auszeichnungen:

      • Bibenda:
      • Veronelli :94 Punkte
      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Vinous:93+ Punkte
      • Decanter :93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 16 Monate Barrique/Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,45 g/l
      • Gesamtsäure: 6,38 g/l
      • Restzucker: 1,15 g/l
      • Sulfit: 75 mg/l
      • ph-Wert: 3,39
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2032+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05243018 · 0,75 l · 62,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      46,90 €
    • Barolo "Castiglione" DOCG 2016

      Barolo “Castiglione” DOCG 2016

      Barolo Castiglione ist der preiswerteste der fünf Barolo des Hauses und demonstriert eindrucksvoll das hohe Niveau Viettis. Er beginnt seinen großen Auftritt mit dichten Aromen von getrockneten Kirschen, Pflaumen und Teer und fügt dann Noten von weißen Blumen und Gewürzen an. Es folgen mineralische Schattierungen und Erinnerungen an Rauchfleisch. Am Gaumen ebenso vielschichtig und komplex, griffig die seidigen Tannine. Er besitzt bereits in jüngeren Jahren eine feine Frucht und Finesse, die ihn als einen der herausragenden Vertreter der Appellation identifiziert. SUPERIORE.DE

      "Dunkel leuchtendes Rubinrot. Offene und einladende Nase nach sehr satten Erdbeeren, von eleganter Würze unterlegt, Orangenmarmelade, Veilchenduft. Zeigt sich am Gaumen mit eng gewobenem Tannin und dichtem Trunk, satte Preiselbeere, mineralischer Unterton, strahlender Verlauf, hat Power!" Falstaff

      "While the exact blend of parcels varies from year to year, the backbone of Castiglione always comes from the Ravera cru of Novello. It has a dark and brooding character and takes time to open up. Winter mint, cedar and an intriguing earthiness offset nuances of red cherry and violets as they slowly emerge. Firm, vertical tannins shore up the palate but remain effortlessly sophisticated in this powerful and dense Barolo." Decanter

      "Appealing aromas and flavors of rose, black currant, cherry, earth and tobacco mark this harmonious red, which is beautifully balanced and lingers with accents of fruit, earth and tobacco." Wine Spectator

      "The 2016 Barolo Castiglione is a dazzling wine that will show readers just how compelling this vintage is, even among entry-level wines from top producers. Rich, ample and explosive, the 2016 possesses tremendous richness and resonance from the very first taste. Bright red cherry and red plum fruit, wild flowers, mint, blood orange and spice build as this sumptuous, dramatic Barolo shows all it's got. As always, the Castiglione is built on a core of fruit from Ravera. In 2016, the Castiglione benefits from the inclusion of several new sites, including Ginestra, Mosconi, Bricco Ravera (in Monforte), Le Coste, Costabelle, Meriame, Briccolina and Codana. All I can say is: What a wine!" Vinous

      "The Vietti 2016 Barolo Castiglione opens to a grounded and authentic profile with hints of mint, balsam herb and tilled earth. The primary fruit is neatly folded into all those other components, and all received equal billing when the final results are counted. The entry-level Castiglione is always the most accessible of Vietti's Baroli, but this vintage shows a heightened level of intensity, complexity and freshness. Those silky tannins are followed by beautiful menthol brightness. This is a real charmer." Robert Parker

      "Tight and focused with racy, fine tannins. I like the bright fruit and vivid acidity. Cedar, berry and white-truffle flavors. Tight and linear. Needs time to open." James Suckling

      • Veronelli :94 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Decanter :93 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Eichenfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,45 g/l
      • Gesamtsäure: 6,35 g/l
      • Restzucker: 0,95 g/l
      • Sulfit: 86 mg/l
      • ph-Wert: 3,48
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05242416 · 0,75 l · 65,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      48,90 €
    • Barolo "Castiglione" DOCG 2017

      Barolo “Castiglione” DOCG 2017

      Barolo Castiglione ist der preiswerteste der fünf Barolo des Hauses und demonstriert eindrucksvoll das hohe Niveau Viettis. Er beginnt seinen großen Auftritt mit dichten Aromen von getrockneten Kirschen, Pflaumen und Teer und fügt dann Noten von weißen Blumen und Gewürzen an. Es folgen mineralische Schattierungen und Erinnerungen an Rauchfleisch. Am Gaumen ebenso vielschichtig und komplex, griffig die seidigen Tannine. Er besitzt bereits in jüngeren Jahren eine feine Frucht und Finesse, die ihn als einen der herausragenden Vertreter der Appellation identifiziert. SUPERIORE.DE

      "The 2017 Barolo Castiglione is a wild, exotic wine. Super-ripe red cherry, kirsch, cinnamon, tobacco, new leather and rose petal all flesh out in this ample, voluptuous Barolo from Vietti. The 2017 is a wine of significant heft hidden behind a wall of tannin. Give it a few years to soften or open it well in advance. Time brings out striking translucence as well as finesse." Vinous

      "This is one of the most versatile wines to emerge from Italy in recent years. A bread and butter winner for Vietti, the 2017 Barolo Castiglione is sharply contoured and bright, with an excellent quality of fruit that can be described as crisp, tonic and rich. That extra concentration comes in part from the hot vintage; however, the greater Castiglione growing area delivers consistent quality and persistence above all else." Robert Parker

      "There’s such purity of fruit to this with both dried and ripe strawberries and citrus rind. It’s full-bodied and structured with layers of ripe tannins that are fine and polished. Tight at the end. Give this two or three years to open and soften." James Suckling

      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Eichenfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,85 g/l
      • Gesamtsäure: 6,15 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 82 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2039
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05242417 · 0,75 l · 65,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      48,90 €
    • "Perbacco" Nebbiolo Langhe DOC 2018 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      “Perbacco” Nebbiolo Langhe DOC 2018 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Perbacco zeigt im frischen Bouquet erst leicht blättrige Noten, danach viel Kirsche. Am Gaumen schön rund, viel reife Frucht, nach Kirschen und roten Beeren, unterlegt von feinkörnigem Tannin, langer Nachhall. SUPERIORE.DE

      "The Vietti 2018 Langhe Nebbiolo Perbacco is a charming wine, both delicate and easygoing, that makes good on a promise to deliver basic Nebbiolo intensity and varietal purity. Small berry aromas, cassis and chopped mint emerge from the bouquet. To the palate, the wine is simple and streamlined, with mildly drying tannins on the close." Robert Parker

      "Forget baby Nebbiolo! This assertive wine from Vietti is a stylish Langhe with a sleek nose and bracing palate. Bright ruby in the glass, it has telltale Nebbiolo aromas of rosehip and orange peel. Strawberry fruit is accompanied by firm, polished tannins, crisp acidity, and an amazing rhubarb savouriness that carries the finish. It comes from a selection of grapes grown in both Barolo and Barbaresco, mostly on the classic combination of limestone and clay." Decanter

      • Robert Parker:91 Punkte
      • Decanter :94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 10/16 Monate Fass/Edelstahl
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,86 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 0,59 g/l
      • Sulfit: 85 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05246818 · 1,5 l · 35,93 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      53,90 €
    • Barbaresco "Masseria" DOCG 2017

      Barbaresco “Masseria” DOCG 2017

      Der bereits im Jahre 1967 erstmals gefüllte Masseria stammt von einem Weinberg in Bricco di Neive und wird im Wesentlichen wie ein Barolo vinifiziert und ausgebaut. In der Nase beeindruckende Tiefe und Intensität mit leuchtend roten Kirsch-, Preiselbeer-, Kreide- und Blumennoten. Am Gaumen dann voll aromatischer Vielschichtigkeit und Kraft, ohne je seinen Vietti-typischen Glanz zu verlieren. SUPERIORE.DE

      "A release of 5,193 bottles, the Vietti 2017 Barbaresco Masseria opens to a spicy bouquet with a subtle point of white pepper or dried ginger that hovers over the bouquet, albeit briefly. At its core, the wine shows bright berry notes and some plum, although the wine's concentration remains finely etched and elegantly streamlined, overall." Robert Parker

      "So much fruit here with dried-strawberry, floral and citrus aromas. Full-bodied with very integrated tannins that are polished and dusty, yet chewy and fine. Dry earth and berry at the end. Becomes shy and reserved. Let it open." James Suckling

      • Robert Parker:93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate großes slawonisches Eichenfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,65 g/l
      • Gesamtsäure: 6,25 g/l
      • Restzucker: 0,65 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05242917 · 0,75 l · 91,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      68,90 €
    • "Vigna Scarrone" Barbera d'Alba DOC 2017 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      “Vigna Scarrone” Barbera d’Alba DOC 2017 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barbera d'Alba Scarrone von gleichnamigem Weinberg ist ein schön vielschichtiger, reicher Barbera-Cru. Aromen von dunklen duftigen Früchten, Gewürzen, Lakritze und Mineralien. Opulent und tadellos ausgeglichene, seidige Tannine, süße blumige Noten im langen trockenen Nachhall. SUPERIORE.DE

      "Licorice, burnt blackberries, tea leaves and dried spices are in play. Full body. Lightly grainy tannins bring structure and gravitas to the mix." James Suckling

      "The 2017 Barbera d'Alba Vigna Scarrone is a rich, powerful wine. Sweet tobacco, cedar, licorice and wild red cherry add striking aromatic nuance. Once an inky, dark wine, Scarrone has become more refined in recent years, which also means it is a bit less immediate, but will be more nuanced in time. There is certainly plenty to look forward to here." Vinous

      "Though rich and fruity, this red is also dense and muscular, featuring violet, blackberry and black plum flavors enmeshed with the thick texture. Touches of spice and graphite add depth as this cruises to a lingering finish. Shows fine balance and length." Wine Spectator

      "The Vietti 2017 Barbera d'Alba Vigna Scarrone is defined by a spot of sweetness backed by generous layers of dried blackberry, plum and black cherry. This vintage offers a generous level of intensity that is soft and almost succulent in character. There is so much primary fruit in this wine, but the complexity and the varietal character of the grape remain beautifully intact nonetheless." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 16 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,45 g/l
      • Gesamtsäure: 6,33 g/l
      • Restzucker: 1,25 g/l
      • Sulfit: 92 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2029
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05243417 · 1,5 l · 63,27 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar

      94,90 €
    • "La Crena" Barbera d'Asti DOCG 2017 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      “La Crena” Barbera d’Asti DOCG 2017 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barbera d'Asti Superiore Nizza La Crena duftet nach reifen roten Früchten, Heu und Gebäck, der gehaltvolle Geschmack mit einer herrlichen Wärme klingt mit feinen Kakaotönen lang nach. SUPERIORE.DE

      "A ripe, concentrated version, this offers saturated flavors of blackberry, black cherry and plum, with hints of chocolate and spice. Vibrant and juicy, offsetting the firm structure." Wine Spectator

      "This is a very impressive nose indeed for a Barbera, dripping in smoke, dried lavender, licorice, elderberries and herbal liqueur. Despite the exuberant initial impression, the palate is polished and suave, casting a web of neatly arranged tannins amidst plush dark fruit." James Suckling

      "The 2017 Barbera d'Asti La Crena opens to all the sunshine, exuberance and richness that come with wines from this hot vintage. Barbera is one of the few grapes in Italy's repertoire of indigenous varieties that welcomes the scorching summer heat ("bring it on," it beckons). It maintains its acidity and tart berry profile despite the soaring temperatures. This is more evident with fruit from the Asti area. This wine offers textual weight all backed by tangy freshness. La Crena is partially made with fruit from old vines, planted some 90 years ago." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 16 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,25 g/l
      • Gesamtsäure: 6,15 g/l
      • Restzucker: 0,72 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,41
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2029+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05242617 · 1,5 l · 63,27 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand6 Stück verfügbar

      94,90 €
    • "La Crena" Barbera d'Asti DOCG 2018 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      “La Crena” Barbera d’Asti DOCG 2018 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Der überaus komplexe Barbera d'Asti La Crena stammt von bis zu 90 Jahre alten Rebstöcken im Herzen des Nizza Monferrato-Gebietes und duftet nach reifen roten Früchten, Heu und Gebäck. Der gehaltvolle, warme Geschmack klingt mit viel dunkler Frucht, wohlproportionierter Säure und feinen Kakaotönen lang nach. SUPERIORE.DE

      "The Vietti 2018 Barbera d'Asti La Crena sees its fruit sourced from very old vines with some of the plants approaching the 100-year-old mark. This is a rich and darkly concentrated wine with a lovely bouquet that is lifted and bright. The wine reveals dark cherry fruit, raw blackberry and plum. That opulent, old-vine fruit drowns out much of the acidic sharpness of the grape." Robert Parker

      • Robert Parker:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,25 g/l
      • Gesamtsäure: 6,15 g/l
      • Restzucker: 0,72 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,41
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05242618 · 0,75 l · 128,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      96,00 €
    • Barolo "Castiglione" DOCG 2017 <br>MAGNUM

      Barolo “Castiglione” DOCG 2017 · MAGNUM

      Barolo Castiglione ist der preiswerteste der fünf Barolo des Hauses und demonstriert eindrucksvoll das hohe Niveau Viettis. Er beginnt seinen großen Auftritt mit dichten Aromen von getrockneten Kirschen, Pflaumen und Teer und fügt dann Noten von weißen Blumen und Gewürzen an. Es folgen mineralische Schattierungen und Erinnerungen an Rauchfleisch. Am Gaumen ebenso vielschichtig und komplex, griffig die seidigen Tannine. Er besitzt bereits in jüngeren Jahren eine feine Frucht und Finesse, die ihn als einen der herausragenden Vertreter der Appellation identifiziert. SUPERIORE.DE

      "The 2017 Barolo Castiglione is a wild, exotic wine. Super-ripe red cherry, kirsch, cinnamon, tobacco, new leather and rose petal all flesh out in this ample, voluptuous Barolo from Vietti. The 2017 is a wine of significant heft hidden behind a wall of tannin. Give it a few years to soften or open it well in advance. Time brings out striking translucence as well as finesse." Vinous

      "This is one of the most versatile wines to emerge from Italy in recent years. A bread and butter winner for Vietti, the 2017 Barolo Castiglione is sharply contoured and bright, with an excellent quality of fruit that can be described as crisp, tonic and rich. That extra concentration comes in part from the hot vintage; however, the greater Castiglione growing area delivers consistent quality and persistence above all else." Robert Parker

      "There’s such purity of fruit to this with both dried and ripe strawberries and citrus rind. It’s full-bodied and structured with layers of ripe tannins that are fine and polished. Tight at the end. Give this two or three years to open and soften." James Suckling

      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Eichenfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,85 g/l
      • Gesamtsäure: 6,15 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 82 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2041+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05244217 · 1,5 l · 77,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand6 Stück verfügbar

      116,00 €
    • "Scarrone Vigna Vecchia" Barbera d'Alba DOC 2018 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      “Scarrone Vigna Vecchia” Barbera d’Alba DOC 2018 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Vielschichtige Aromatik mit Noten von Waldbeeren, Schokolade und Minze, am Gaumen viel Kraft, Frucht und Fülle, würzig-opulentes Finale. Ein Barbera, der reifen kann und sollte ... aber Obacht, denn die Minimalauflage dieses erlesenen Extrakts aus knapp 1,4 Hektar Rebberg ist meist in Windeseile ausverkauft. SUPERIORE.DE

      Dieser Jahrgang wurde noch nicht bewertet.
      Der 2017er erhielt folgende Auszeichnungen:

      • Bibenda:
      • Veronelli :94 Punkte
      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Vinous:93+ Punkte
      • Decanter :93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 16 Monate Barrique/Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,45 g/l
      • Gesamtsäure: 6,38 g/l
      • Restzucker: 1,15 g/l
      • Sulfit: 75 mg/l
      • ph-Wert: 3,39
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05243218 · 1,5 l · 78,60 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      117,90 €
    • Barolo Brunate DOCG 2009

      Barolo Brunate DOCG 2009

      Viettis Barolo Brunate ist duftig und klar, intensiv nach Rosen und Himbeeren, verführerische süße Fruchtnoten. Auch am Gaumen sehr klar und geradlinig mit dichtem Tannin, schöne Tiefe und lang. SUPERIORE.DE

      "From one of the region’s most celebrated vineyards, the 2009 Barolo Brunate lavishes on smoky, granite and mineral notes that make this wine absolutely irresistible. Even the drawing of a snail on the label seems to hammer home one obvious point: This wine is built for longer cellaraging. Its rich texture, velvety feel and firm structure are guaranteesthat it will become increasingly elegant and finessed with time." Robert Parker

      "Wonderful depth of ripe fruit on the nose with a purity andfreshness. Full body, with integrated tannins and a caressing mouthfeel. Pretty fruit character. Brunate made excellent wines in 2009." JamesSuckling

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate Barrique/großes Holzfass
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,60 g/l
      • Gesamtsäure: 5,70 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05244009 · 0,75 l · 158,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      119,00 €
    • Barolo Lazzarito DOCG 2009

      Barolo Lazzarito DOCG 2009

      "Sattes, glänzendes Rubin mit leichtem Granatschimmer. Konzentrierteund ansprechende Nase, satt nach reifen Waldbeeren, vor allem Himbeere und Brombeere, tiefgründig, im Hintergrund etwas weißer Pfeffer. Geschliffenes und sattes Tannin am Gaumen, breitet sich schön aus, zeigt auch satten Schmelz, im Finale herzhaft, sehr langer Nachhall." Falstaff

      "Luca recently purchased more land in the Lazzarito cru. The 2009 Barolo Lazzarito delivers subdued notes of red rose and violet that build inintensity as the wine takes on more air in the glass. Black fruit, plum, cassis, leather, tar and licorice soon follow suit. This wine is anabsolute, drop-dead stunner. Its tannic crispness makes it feel livelyand buoyant in the mouth. The wine shows heft and importance that become firmly etched in the mouth. Each time I went back to the glass, thewine told a new story." Robert Parker

      "A beautiful core of blueberry and strawberry fruit in this wine - structured yet very fine. It's full-bodied, with polished and fine tannins and a long, long finish. Lots of subtle mineral and milkchocolate character here." James Suckling

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Guide l'Espresso:
      • Veronelli :95 Punkte
      • Robert Parker:95+ Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate Barrique/großes Holz
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 34,70 g/l
      • Gesamtsäure: 5,80 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05243909 · 0,75 l · 158,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      119,00 €
    Winzer vorgestelltViettiPiemont
    Vietti

    Im mittelalterlichen Castiglione Falletto erzeugte die Familie Vietti Weine bereits seit vier Generationen. Das Gut wurde Ende des 19. Jahrhunderts von Carlo Vietti gegründet und 2016 an die Familie Krause (USA) verkauft, die bereits im Besitz der Barolo-Kallerei Enrico Serafino ist. Die ersten Weine wurden 1919 durch Viettis Sohn Mario in den Handel gebracht. Die Kellerei darf sich rühmen, der wohl einzige Erzeuger in der Langhe zu sein, die mit Weinbergen wie Rocche und Villero, Brunate und Lazzarito allerbeste Lagen zu besitzen. Die Rebhügel waren in den sechziger Jahren von Alfredo Currado erworben worden. Als einer der ersten piemontesischen Önologen hatte der 2010 verstorbene Weinmacher ausgerechnet dort mit der Bereitung von Einzellagengewächsen begonnen, wo traditionelle Verhaltensregeln fast immer Barolo- und Barbaresco-Cuvées vorschrieben.

    Nachdem Mario Cordero im Jahr 1960 ins Unternehmen eingetreten war und die Weinbergarbeit an Alfredos Sohn Luca Currado übergeben worden war, begann der eigentliche Siegeszug der Kellerei. Die traditionellen Methoden der Weinbereitung wurden mit dem Einsatz moderner Technik, intelligenter Arbeit im Weinberg und vor allem mit einer strengen Traubenauswahl verbunden. Auf dieser Grundlage entstehen im Weingut Vietti in akribischer Kleinarbeit außerordentlich charaktervolle, fruchtbetonte Weine mit festem Körper und großer Finesse.

    Unter den Rebsorten sticht nicht nur der Nebbiolo für die aus einer ausgewogenen Mischung von altem und neuem Stil gekelterten Barolos heraus. Auch die ebenfalls in besten Lagen angepflanzten und genauso langlebigen Barbera-Gewächse finden sich in steter Regelmäßigkeit unter den besten Tropfen des Hauses wieder. Ob "Tre Vigne" oder "Scarrone" - neben den großen Barolo-Weinen setzen auch Luca Currados Barberas Maßstäbe in ihrer jeweiligen Preisklasse. Aber auch Dolcetto sowie die weißen Sorten Arneis und Moscato bleiben keineswegs hinter den hohen Ansprüchen der Weinwelt zurück. Die mittlerweile wieder berühmte weiße Traube Arneis verdankt es übrigens nicht zuletzt Alfredo Currado, dass sie ihr heutiges Ansehen genießt und nicht in Vergessenheit geraten ist. SUPERIORE.DE

    "Obwohl Winzer im Herzstück der Langhe und Herr über eine ganze Reihe von Nebbiolo-Rebbergen in klassischen Lagen, hat Luca Currado den Barbera immer als eines seiner Markenzeichen gepflegt." Vinum

    "'Nothing at Vietti will change, if only for the better,' said Luca Currado, oenologist and chief executive of Vietti. Both he and Mario Cordero, director of marketing and sales, will stay in their posts. 'Our family has the utmost respect for what they and their families have built over five generations and do not plan to change anything,' said new owner Kyle Krause, who emphasised his Italian-American roots and love for Barolo wines." Decanter

    "Vietti's 2015 Barolos are good examples of the strengths and weaknesses of the vintage as a whole. All of the wines are fresh and medium in body, with good energy and plenty of drive. At the same time, the differences between the vineyard are not quite as marked as they are in truly outstanding years. Even so, the 2015s here are brilliant. I won't be surprised if they show even better with a few more years in bottle, as they are among the most reticent 2015s I tasted." Vinous

    Fakten

    • Gründung: Ende des 19. Jhd.
    • Eigentümer: Familie Krause (USA)
    • Önologe: Luca Currado
    • Agronom: Gian Piero Romana
    • Jahresproduktion: ca. 250.000 Flaschen
    • Rebfläche: ca. 37 Hektar
    • Konventioneller Anbau