• "Torrione" Rosso Toscana IGT 2015

      “Torrione” Rosso Toscana IGT 2015

      Strahlendes Granatrot. In der Nase Pflaumen und Sauerkirschen, untermalt von Tabaknuancen. Die feinmaschigen Tannine verbinden sich wunderbar mit den Noten von roten Früchten und Lakritz im Abgang. Sehr klar und ausbalanciert. SUPERIORE.DE

      "On the ripe and sweet side, the 2015 Val d'Arno di Sopra Torrione is a terrific, easy-drinking red wine made near Arezzo in Tuscany. The bouquet is soft and sunny with red fruit aromas, cherry and crème de cassis. The wine offers a mid-weight finish with bright acidity that is characteristic of Sangiovese." Robert Parker

      "Lovely aromas of sweet fruit, flowers such as violets and black olives. Sandalwood undertones. Full body and extremely fine tannins. Persistent and sexy. Shows such intensity and finesse." James Suckling

      "The 2015 Torrione is gorgeous. Bright fruit and expressive floral notes give the Torrione striking energy. Hints of smoke, tobacco and game add further shades of complexity as the wine gains volume and nuance with air. Above all else, though, what stands out is an emphasis on energy that is quite a departure from the Petrolo style of years past. The 2015 is a winner. Don’t miss it." VINOUS

      "This is lean and taut, with cherry, leather, tobacco, earth and iron flavors. Leans to the dry side in the end, but has depth and character. Turns more elegant and complex with air." Wine Spectator

      • Bibenda:
      • Doctor Wine:92 Punkte
      • Robert Parker:90 Punkte
      • Vinous:90 Punkte
      • Wine Spectator :91 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Rebsorten: 80% Sangiovese, 15% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 14 Monate Barrique/Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,30 g/l
      • Gesamtsäure: 5,86 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 101 mg/l
      • ph-Wert: 3,65
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2026+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09822115 ·  0,75 l · 29,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      21,90 €
    • "Torrione" Rosso Toscana IGT 2016 (BIO)

      “Torrione” Rosso Toscana IGT 2016 (BIO)

      Strahlendes Granatrot. In der Nase Pflaumen und Sauerkirschen, untermalt von Tabaknuancen. Die feinmaschigen Tannine verbinden sich wunderbar mit den Noten von roten Früchten und Lakritz im Abgang. Sehr klar und ausbalanciert. SUPERIORE.DE

      "Petrolo's Torrione is quite pretty and gracious in 2016. Aromatically expressive and pliant, this Sangiovese-based entry-level offering has a lot to offer. Dollops of Merlot and Cabernet Sauvignon round out this juicy Sangiovese-based blend." VINOUS

      "Fresh earth and graphite aromas lead off in this version, finding its feet with cherry, raspberry, currant and floral notes midpalate. Hints of earth, mineral and tobacco add depth as this plays out on the finish. Shows fine elegance and harmony." Wine Spectator

      "Dried herbs on the nose, together with blackberry and cherry. Bright and complex in the mouth with flavours of dark chocolate, dark fruits and some dried herbs." Decanter

      "The bouquet opens to ripe cherry and dried raspberry with moist earth, exotic spice and chewing tobacco. The wine is plush and rich with a hint of that tangy Sangiovese acidity on the close." Robert Parker

      "Aromas of dried flowers, dried berries, cherries and hints of stones. Full-bodied, very firm and silky. An intense underlying energy of acidity and a lovely finish. One of the best ever?" James Suckling

      • Bibenda:
      • Veronelli :90 Punkte
      • Luca Maroni:90 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:91 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Decanter :92 Punkte / Silbermedaille
      • Rebsorten: 75% Sangiovese, 20% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 14 Monate Barrique/Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,50 g/l
      • Gesamtsäure: 5,76 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 97 mg/l
      • ph-Wert: 3,55
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2026+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
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      klimatisiert gelagert

      09822116 · 0,75 l · 30,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      22,90 €
    • "Bòggina" Sangiovese Val d'Arno di Sopra DOC 2014

      “Bòggina” Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2014

      Im Bouquet die ganze Fülle des Sangiovese: Sauerkirsche, Pflaume, vielfältige florale Noten und Gewürze. Die filigranen Gerbstoffe verleihen Eleganz am Gaumen, dazu gesellen sich subtile Nuancen von Minze und Schokolade. SUPERIORE.DE

      "Very fine and silky with a tight and polished texture that shows wonderful length and definition. Medium body, pretty cherry and citrus character and a long and subtle finish. Well done for a difficult vintage." James Suckling

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :90 Punkte
      • Vinibuoni:
      • James Suckling:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate großes Holzfass/Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 90 mg/l
      • ph-Wert: 3,56
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2025+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09822814 · 0,75 l · 47,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      35,90 €
    • "Bòggina C" Sangiovese Val d'Arno di Sopra DOC 2015

      “Bòggina C” Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2015

      Das C im Namen des Boggina steht für den ca. 18 Monate im großen Holz und Tonneau ausgebauten Classico: Im Bouquet die ganze Fülle des Sangiovese - Sauerkirsche, Pflaume, vielfältige florale Noten und Gewürze. Die filigranen Gerbstoffe verleihen Eleganz am Gaumen, dazu gesellen sich subtile Nuancen von Minze und Schokolade. SUPERIORE.DE

      "Sour cherry, tea and tobacco aromas. Bright, juicy fruit core on a finessed palate with herbal complexity. Good length." Decanter

      "A dense and beautiful young sangiovese with dried cherry, orange rind and flowers. Full body, tight and silky with a long and seamless finish. Tannic and structured. A fantastic sangiovese. Aged in cask. No new wood. Give it two to three years to soften." James Suckling

      "Sangiovese from the central rows of Petrolo’s Bòggina vineyard ferments in cement tanks and rests in a mix of large French oak casks and tonneaux for 18 months, giving a wine with dark cherry flavors accented by black spice. It feels woodsy and earthy, with lively acidity and a cooling ferrous tone." Wine&Spirits

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :90 Punkte
      • Vinibuoni:
      • James Suckling:95 Punkte
      • Decanter :90 Punkte / Silbermedaille
      • Wine&Spirits:90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate großes Holzfass/Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 90 mg/l
      • ph-Wert: 3,56
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      09822815 · 0,75 l · 50,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      37,90 €
    • "Bòggina C" Sangiovese Val d'Arno di Sopra DOC 2016 (BIO)

      “Bòggina C” Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2016 (BIO)

      Das C im Namen des Boggina steht für den ca. 18 Monate im großen Holz und Tonneau ausgebauten "Classico": Im Bouquet die ganze Fülle des Sangiovese - Sauerkirsche, Pflaume, vielfältige florale Noten und Gewürze. Die filigranen Gerbstoffe verleihen Eleganz am Gaumen, dennoch ist es der Archetyp eines straffen und wunderbar präzisen Sangiovese mit beeindruckender Tiefe. SUPERIORE.DE

      "This vibrant, balanced red is rich, with plum, cherry, iron and tobacco notes. Firms up nicely, suggesting a decade or more of development ahead, ending with a tangy aftertaste of fruit and mineral." Wine Spectator

      "The 2016 Bòggina C, 100% Sangiovese vinified in cement and aged in oak, is a total knock-out. Readers will find a wine endowed with fabulous richness and depth. Black cherry, plum, lavender, spice and espresso all flesh out in a generous, deeply expressive wine that is ample and nuanced at the same time." VINOUS

      "The 2016 Val d'Arno di Sopra Bòggina C is a pure expression of Sangiovese from vines planted in 1952. Give the wine a little time to open in the glass; once it does, it offers a beautiful display of forest fruit, spice, leather and earthy tones. Unlike the Bòggina A that is aged in amphorae, the Bòggina C is fermented in concrete vats using ambient yeasts. It sees extended maceration times and is aged in French 40-hectoliter casks and tonneaux. Some 11,000 bottles were made. This single-vineyard expression of Sangiovese reveals impeccable balance and elegance." Robert Parker

      "This is so focused and precise with fantastic depth and beauty. A pure definition of sangiovese. Full-bodied, tight and refined. Yet, full of strength and length. Succulent, too. A single-vineyard wine with soul." James Suckling

      • Bibenda:
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 18 Monate großes Holzfass/Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,35 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 95 mg/l
      • ph-Wert: 3,49
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
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      klimatisiert gelagert

      09822816 · 0,75 l · 51,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand< 24 Stück verfügbar

      38,90 €
    • "Bòggina A" Sangiovese Val d'Arno di Sopra DOC 2016 (BIO)

      “Bòggina A” Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2016 (BIO)

      Das A im Namen des Boggina steht für den ca. 6 Monate in Terracotta-Amphoren à 400-600 Liter ausgebauten Naturwein, der ohne weitere Zugabe von Sulfiten in einer Auflage von gerade mal 1.200 Flaschen abgefüllt wird. SUPERIORE.DE

      "The 2016 Bòggina A is 100% Sangiovese done in amphora. Crushed flowers, dried rose petals, mint, sweet tobacco and savory herbs give the wine much of its distinctive, pungent personality. Time in the glass helps soften some of the more angular contours that are present initially, while also allowing the aromatics to fully emerge." VINOUS

      "This is elegant, offering cherry, plum, tobacco, leather and earth flavors, backed by lively acidity. Harmonious and long, echoing the leather and tobacco elements, with a hint of mineral." Wine Spectator

      "Extremely refined and beautiful with tight density of fruit and polished, linear tannins. Full to medium body and a bright, beautiful finish. Iron and stones, too. Made in amphora." James Suckling

      "Aged in amphorae, the 2016 Val d'Arno di Sopra Bòggina A is a pure expression of Sangiovese. The wine is beautifully ethereal, delicate and fragile, showing focused purity and intensity at the same time. In a nutshell, this wine embraces all the best characteristic of this iconic vintage, especially in terms of the crystalline authenticity of its varietal aromas. Luca Sanjust experimented with Spanish clay vessels and then went back to Tuscan terracotta amphorae made with clay from Impruneta (not far from Florence). This wine is light and luminous with mid-weight texture but a very long and silky finish. It is a true beauty." Robert Parker

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 6 Monate in Terracotta-Amphore
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,40 g/l
      • Gesamtsäure: 6,05 g/l
      • Restzucker: 0,95 g/l
      • Sulfit: 14,80 mg/l
      • ph-Wert: 3,47
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2023+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
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      klimatisiert gelagert

      09823516 · 0,75 l · 65,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand9 Stück verfügbar

      48,90 €
    • "Bòggina A" Sangiovese Val d'Arno di Sopra DOC 2015

      “Bòggina A” Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2015

      Das A im Namen des Boggina steht für den ca. 6 Monate in Terracotta-Amphoren à 400-600 Liter ausgebauten Naturwein, der ohne weitere Zugabe von Sulfiten in einer Auflage von gerade mal 1.200 Flaschen abgefüllt wird. SUPERIORE.DE

      "Very perfumed aromas of plum, dried berry, cedar, and flower. Full body, with velvety tannins and a juicy finish. Love the texture and richness to this wine. Fascinating smoky undertone. Amphora gives it a life and energy of its own. No wood." James Suckling

      "Bright ruby of pale to medium intensity. Warm, fragrant, almost burnt aromas and real texture and tension. The wine really does taste as though it had little bits of clay dissolved in it – but rather agreeably. Long and vibrant." Jancis Robinson

      "Bòggina A originated in 2011, when Sanjust decided to ferment and age a portion of the wine in amphorae. The 2015 Bòggina A is a delicious rendering of unadorned sangiovese, its fresh red-cherry flavors brimming with vibrant acidity. Lean and taut at first, the wine fleshes out with exposure to air, evolving into darker fruit tones tinged with anise and fennel." Wine&Spirits

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Vinibuoni:
      • James Suckling:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Wine&Spirits:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 6 Monate in Terracotta-Amphore
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 15 mg/l
      • ph-Wert: 3,56
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2022
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      09823515 · 0,75 l · 66,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      49,90 €
    • "Torrione" Rosso Toscana IGT 2015 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      “Torrione” Rosso Toscana IGT 2015 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Strahlendes Granatrot. In der Nase Pflaumen und Sauerkirschen, untermalt von Tabaknuancen. Die feinmaschigen Tannine verbinden sich wunderbar mit den Noten von roten Früchten und Lakritz im Abgang. Sehr klar und ausbalanciert. SUPERIORE.DE

      "On the ripe and sweet side, the 2015 Val d'Arno di Sopra Torrione is a terrific, easy-drinking red wine made near Arezzo in Tuscany. The bouquet is soft and sunny with red fruit aromas, cherry and crème de cassis. The wine offers a mid-weight finish with bright acidity that is characteristic of Sangiovese." Robert Parker

      "Lovely aromas of sweet fruit, flowers such as violets and black olives. Sandalwood undertones. Full body and extremely fine tannins. Persistent and sexy. Shows such intensity and finesse." James Suckling

      "The 2015 Torrione is gorgeous. Bright fruit and expressive floral notes give the Torrione striking energy. Hints of smoke, tobacco and game add further shades of complexity as the wine gains volume and nuance with air. Above all else, though, what stands out is an emphasis on energy that is quite a departure from the Petrolo style of years past. The 2015 is a winner. Don’t miss it." VINOUS

      "This is lean and taut, with cherry, leather, tobacco, earth and iron flavors. Leans to the dry side in the end, but has depth and character. Turns more elegant and complex with air." Wine Spectator

      • Bibenda:
      • Doctor Wine:92 Punkte
      • Robert Parker:90 Punkte
      • Vinous:90 Punkte
      • Wine Spectator :91 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Rebsorten: 80% Sangiovese, 15% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 14 Monate Barrique/Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,30 g/l
      • Gesamtsäure: 5,86 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 101 mg/l
      • ph-Wert: 3,65
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09822615 · 1,5 l · 35,93 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand< 24 Stück verfügbar

      53,90 €
    • "Campo Lusso" Rosso Toscana IGT 2013

      “Campo Lusso” Rosso Toscana IGT 2013

      Campo Lusso, ein Cabernet Sauvignon vom gleichnamigen Weinberg, ist ein weiterer Grand Cru aus dem Hause Petrolo. Die kleine Lage umfasst nur einen halben Hektar unter dem Turm von Galatrona. Die natürliche Terrasse bietet exrem günstige Boden- und Klimabedingungen. Nur etwa 1.300 Flaschen dieses spektakulären Tropfens können pro Jahrgang erzeugt werden. SUPERIORE.DE

      "Mineral, mint and blackcurrant aromas and flavors. Full and structured with lots of ripe and racy tannins yet refined and beautiful. Really polished and fine, ending with an attractively long finish. Drink or hold. The magic continues." James Suckling

      "A pure expression of Cabernet Sauvignon, the 2013 Campo Lusso is a dark and savory red wine that offers a sophisticated and quiet demeanor. The wine takes a while to open, and once it does, it maintains a certain air of distance, restraint and formality. This characteristic seems to reflect the wine's inner heart and soul. It offers evolved aromas of dried blackberry, cured meat and exotic spice. The finish is dry, linear and direct. This is a very unique expression of the grape that explores the introspective side of the otherwise charming and boisterous Luca Sanjust. I would recommend a few more years of cellar aging." Robert Parker

      • Robert Parker:93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Cabernet Sauvignon
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 20 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09823313 · 0,75 l · 92,67 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand9 Stück verfügbar

      69,50 €
    • "Galatrona" Merlot Val d'Arno di Sopra DOC 2014

      “Galatrona” Merlot Val d’Arno di Sopra DOC 2014

      Galatrona ist ein ausgeprägt terroirtypischer Merlot. Tiefer, fleischiger Duft nach reifen, dunklen Früchten und feinen Würztönen. Sein kompakter Geschmack und das dichte Tannin zeigen sein enormes Potenzial. SUPERIORE.DE

      "Sattes, undurchdringliches Rubin-Violett. Sehr intensive und kompakte Nase, satt nach Heidelbeeren, Brombeeren und dunklen Johannisbeeren, im Hintergrund nach Kardamom und feuchtem Waldboden. Zeigt am Gaumen feinmaschiges, kerniges Tannin, saftige, dunkle Frucht, zum Reinbeißen, zeigt beachtliche Länge." Falstaff

      "The polish and fine texture to this 2014 is impressive with blueberry, dark chocolate and light walnut aromas and flavors. Medium body, integrated tannins and a long, refined finish. Serious sense for the vintage." James Suckling

      "Petrolo’s 2014 Galatrona is impressive. Medium in body, with striking aromatic presence and depth, the 2014 is all class. Exotic spice, rose petal, mint and red plum give the 2014 its air of cool sophistication. A bit rough around the edges, the 2014 could use a bit of time in bottle to allow the tannins to soften a touch. This is a very strong showing from Petrolo." VINOUS

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :93 Punkte
      • Vinous:93+ Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Merlot
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate neues Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,60 g/l
      • Gesamtsäure: 6,19 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 119 mg/l
      • ph-Wert: 3,55
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09822214 · 0,75 l · 99,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand8 Stück verfügbar

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    • "Campo Lusso" Rosso Toscana IGT 2011

      “Campo Lusso” Rosso Toscana IGT 2011

      Campo Lusso, ein Cabernet Sauvignon vom gleichnamigen Weinberg, ist ein weiterer Grand Cru aus dem Hause Petrolo. Die kleine Lage umfasst nur einen halben Hektar unter dem Turm von Galatrona. Die natürliche Terrasse bietet exrem günstige Boden- und Klimabedingungen. Nur etwa 1.300 Flaschen dieses spektakulären Tropfens können pro Jahrgang erzeugt werden. SUPERIORE.DE

      "A cabernet sauvignon with fabulous purity and fineness but a dense center palate with amazing silky tannins. It reminds me of a top Diamond Creek from Napa with its mountain cab style and hot-stone and iodine undertones. It's full-bodied with mindblowing integrity and polish. A wonderful expression of cabernet in central Tuscany. Only 600 bottles made. Try to get some." James Suckling

      • Bibenda:
      • Guide l'Espresso:
      • Veronelli :91 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Rebsorte: 100% Cabernet Sauvignon
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 20 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09823311 · 0,75 l · 106,00 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand1 Stück verfügbar

      79,50 €
    • "Galatrona" Merlot Val d'Arno di Sopra DOC 2016

      “Galatrona” Merlot Val d’Arno di Sopra DOC 2016

      Besser war er noch nie. Galatrona ist ein reinsortiger Merlot der Extraklasse. Mit der Ausgabe 2016 gelang Inhaber Luca Sanjust ein absolutes Meisterstück. Schwarz-rotes Rubin im Glas. Im Bouquet schwarze Beeren, feine Holzwürze und etwas Leder. Sehr großzügige Fruchtaromen und extrem vielschichtig am Gaumen gleitet er elegant in die Tiefe, bis er von einem fein gewobenen Tannin aufgefangen wird und in einen langen und finessenreichen Abgang übergeht. Ein Wein, der sich hinter Masseto & Co. nicht verstecken muss, ganz im Gegenteil bildet er für uns seit Jahren die Merlot-Benchmark Italiens. SUPERIORE.DE

      "Kraftvolles, funkelndes Rubin-Violett. Sehr klare und einprägsame Nase, satt nach Brombeeren, dunklen Johannisbeeren und reifen Heidelbeeren, dazu feine harzige Komponenten und Tabak, geben Spiel. Frisch und mit viel saftiger, reifer Beerenfrucht im Ansatz, öffnet sich dann mit viel feinmaschigem, dichtem Tannin, salzig und sehr lange." Falstaff

      "This is full of enticing blackberry, blueberry and plum flavors, with a spine of acidity, iron accents and beefy tannins. Long and well-proportioned, this needs time to integrate. Tobacco and spice hints detail the finish." Wine Spectator

      "The 2016 Galatrona (Merlot) is fabulous. Powerful, dense and layered, the 2016 brings together serious fruit intensity and energy, as is so typical of this important Tuscan vintage. A whole range of floral and spice notes develop in the glass, adding further shades of nuance. I have long felt Galatrona is released too early. The 2016 is a perfect example of that. Opening a bottle now is a crime." VINOUS

      "The aromas of dried flowers, stones, dark tea leaves, hot tile, and dark berries. Full-bodied, yet tight and linear. Wonderful drive and depth. An extremely long and focused finish. A great wine." James Suckling

      "The 2016 Galatrona is indeed a masterpiece to behold. This wine offers thick layering and deep intensity with aromas that offer an incredible range, starting off with luscious dark chocolate on one side and ending with fragrant white truffle on the far end of its long aromatic trajectory. You get plummy fruit, spice, sweet tobacco and tilled earth packed tight in between. This full-bodied Merlot is softly textured and succulent with long-lasting flavor intensity on the close. Petrolo's Merlot is planted in a ten-hectare parcel distinguished by thick clay soils. I have been watching Galatrona's evolution for years and have tasted the wine on occasion in various vertical tastings. This is my favorite vintage made thus far." Robert Parker

      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Robert Parker:98 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Falstaff:98 Punkte
      • Rebsorte: 100% Merlot
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate neues Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,25 g/l
      • Gesamtsäure: 6,05 g/l
      • Restzucker: 1,10 g/l
      • Sulfit: 112 mg/l
      • ph-Wert: 3,38
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09822216 · 0,75 l · 115,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      86,90 €
    Winzer vorgestellt
    Fattoria Petrolo
    Toskana | Chianti
    Fattoria Petrolo

    Das traditionsreiche Weingut Petrolo zählt zu den ganz wenigen, die seit Jahren von allen renommierten italienischen Weinkritikern konstant mit Bestnoten bedacht werden. Eigentlich gehört die Fattoria zur Chianti-Zone der Colli Aretini. Doch seit dem Jahrgang 1996 verzichtet der heutige Inhaber und Kunsthistoriker Luca Sanjust gerne auf diese Appellation. Er ist davon überzeugt, dass die dortige Produktion seinen strengen Qualitätsvorstellungen nicht entspricht. So kommen Sanjusts Weine - wie etwa der Sangiovese-basierte Torrione - als IGT auf den Markt und seine anderen Weine unter dem Namen der noch relativ jungen DOC Val d'Arno di Sopra.

    Die Fattoria liegt mitten in der Toskana zwischen Florenz und Arezzo. Sie umfasst insgesamt 272 Hektar, von denen 31 Hektar als Weinanbaufläche genutzt werden. Die Rebstöcke stehen auf einer Höhe zwschen 250 und 450 Metern über dem Meeresspiegel. Die Galestro-Böden sind typisch für das Apennin-Gebiet der Toskana.

    Seit dem Mittelalter war das Landgut im Besitz der berühmten toskanischen Dynastie Galatrona, von deren Bauten bis heute noch der antike Turm erhalten geblieben ist. Der Torre di Galatrona, der dem aus Merlot gewonnenen Kellerstar des Hauses seinen Namen verleiht, gründet sich aber schon auf etruskische Ursprünge.

    In den 1940er Jahren wurde das Gut von der Familie Bazzocchi erworben. Lucia Bazzocchi Sanjust und ihr Sohn Luca entschlossen sich, Ende der 1980er Jahre die Produktion auf die höchste Qualitätsstufe umzustellen. Luca hat ein Team angesehener Experten um sich geschart. Stefano Guidi ist der Önologe der Fattoria, Carlo Nesterini kümmert sich als Agronom vor allem um die Rebhügel und kein Geringerer als der große Chianti-Kenner Carlo Ferrini wurde als externer Berater gewonnen. SUPERIORE.DE

    "Nicht von ungefähr tummelt sich die Kellerei seit Jahren in den oberen Rängen der toskanischen Weinliga ... In allen Produktionsphasen, insbesondere aber im Weinberg, wird hier mit akribischer Sorgfalt gearbeitet." Gambero Rosso

    "Luca Sanjust has long been working with extended skin macerations, amphorae and a non-interventionist's approach. He is a historian of local wine culture and ampelography. Indeed, he is one of the most vocal proponents of the recently established Val d'Arno di Sopra appellation." Robert Parker

    Fakten

    • Gründungsjahr: 1947
    • Eigentümer: Luca Sanjust di Teulada
    • Önologe: Stefano Guidi und Carlo Ferrini
    • Jahresproduktion: ca. 70.000 Flaschen
    • Rebfläche: ca. 31 Hektar
    • Konventioneller Anbau