• Rosso di Montalcino DOC 2012

      Rosso di Montalcino DOC 2012

      Überaus gelungen ist Valdicavas 2012er Rosso di Montalcino. Er überzeugt mit seinem ausladenden Bouquet von Sauerkirschen, dunklen Waldfrüchten und würzigen Noten. Gut strukturiert und viel saftiges Tannin im Geschmack, sehr beachtlich der Abgang. (superiore.de)

      "Starts out with cherry and earth notes, turning tight and austere on the finish. Food will help tame this, as will a little time in the bottle. Best from 2015 through 2020." Wine Spectator

      "Good medium red. Ripe, slightly high-toned aromas of raspberry, chocolate and minerals. Large-scaled, intensely flavored and well-delineated, showing a pronounced flinty aspect to the fresh red and darker berry flavors. Finishes pure and long, with a firm tannic backbone that avoids coming off as dry." Antonio Galloni
      • Veronelli 2015:89 Punkte
      • Antonio Galloni:89 Punkte
      • Wine Spectator :88 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: Holzfass/Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2020
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652112 ·  0,75 l · 23,99 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      19,50 €17,99 €
    • Rosso di Montalcino DOC 2014

      Rosso di Montalcino DOC 2014

      Vincenzo Abbruzzese vinifizierte 2014 keinen Brunello und keine Brunello Riserva, daher gelangten in diesem Jahrgang alle Trauben seiner Top-Lagen in diesen köstlichen Rosso! Satte, dunkle Farbe, intensiver Duft mit Noten von dunklen Kirschen und Bitterschokolade. Am Gaumen rund und geschmeidig, offen und mit griffigem Tannin, samtig im langen Finale. (superiore.de)

      "The 2014 Rosso di Montalcino represents the majority of the harvest in a year that was extremely challenging and plagued with rain in the days leading up to the harvest. A pleasant, fruit-driven Rosso, the 2014 is an attractive wine to drink now and over the next 2-3 years, while the fruit retains its brightness. Sweet spice and floral notes add an attractive upper register through to the supple finish. There is a limit to what Abbruzzese and his long-time winemaker Attilio Pagli could do in 2014, and this is it." Antonio Galloni
      • Antonio Galloni:88-90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: Holzfass/Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2022+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652114 · 0,75 l · 26,53 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      19,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2009

      Brunello di Montalcino DOCG 2009

      Sattes Rubin, betont rauchige Noten, dann Lakritze und Leder, die Frucht subtil im Hintergrund. Zeigt sich am Gaumen sehr stoffig mit üppigem Tannin und lang. (superiore.de)

      "Intensives, funkelndes Rubin mit Granatschimmer. Sehr klare, fein gezeichnete Nase, duftet spannend nach reifen Kirschen, Zwetschgen. Am Gaumen viel sattes, zupackendes Tannin, bildet das markante Rückgrat des Weines, dazu frische, präsente Frucht, im Finale nach Tabak." Falstaff

      "Vincenzo Abbruzzese's 2009 Brunello di Montalcino is a dense and full-bodied rendition that delivers an enormously floral bouquet of crushed rose petal and dried potpourri with background tones of cinnamon stick, root beer and caramelized brown sugar. Past vintages of this wine have shown great power and structure in the mouth, but the 2009 vintage is veiled and nuanced instead. There's a silky and tight quality to the tannin backed by a long, polished feel. The wine never feels bulky or dense. It will be interesting to see how it evolves, but if you don't want to wait, it can also be consumed in the near-term." Robert Parker

      "A silky, fine 2009 Brunello with light berry, chocolate and prune character. Medium to full body. Ultra-fine tannins. A wonderfully crafted Valdicava along the same lines as the excellent 2004." James Suckling

      • Veronelli 2015:94 Punkte
      • Robert Parker:92+ Punkte
      • Wine Spectator :90 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Falstaff:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652209 · 0,75 l · 89,20 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand1 Stück verfügbar

      66,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Großartiger Brunello, der sich mit dunklen, konzentrierten und reifen Aromen von Pflaume und Brombeere öffnet. Dicht und komplex am Gaumen der würzige Geschmack mit Noten von Kardamom und Nelke. Strukturiert und mit weichen Tanninen klingt er lang und mit feiner, kirschiger Süße nach. (superiore.de)

      "The 2012 Brunello di Montalcino reveals a dark and inky appearance with bright ruby highlights that break through the background darkness with brilliance. The nose is generous and robust with dark cherry fruit, plum, Indian spice, mocha and espresso bean. These elements are stitched together with seamless transitions. Despite that grand approach, Sangiovese's prickly and often nervous personality shines through nonetheless. The variety adds delicate berry nuances and bright acidity that give this wine profound depth. This is a very well-made wine that promises a long aging future." Robert Parker

      "A rich, dense and muscular version, this reveals plum, black cherry, leather and tobacco notes, with a hint of chocolate on the finish. The assertive tannins need time, but already, with air, this is pulling together." Wine Spectator

      "I like the ripe-fruit and smoked-meat aromas to this. Subtle and complex. Medium to full body, firm and silky tannins and a long and chewy finish. Needs time to soften. Very structured for the vintage." James Suckling

      • Doctor Wine 2018:94 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652212 · 0,75 l · 93,20 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      69,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2010

      Brunello di Montalcino DOCG 2010

      Komplexer Duft nach Brombeeren und Gewürznoten, daneben auch vegetabile Andeutungen. Dichter Geschmack mit höchst eleganten Tanninen und einem nicht enden wollenden Nachhall. (superiore.de)

      "Helle Farbe für Valdicava. Süsslich, zart und fein im Duftbild, sehr verhaltene Frucht, stimmig und delikat, nicht so üppig wie erwartet. Weiche, reife Frucht im Mund mit nussiger Note von feinem Holzausbau, gute, feste Art. Ganz abgerundet und feingliedrig körperreich mit gut aufgefächerter Gerbstoffpräsenz." Weinwisser

      "The gamy 2010 Brunello di Montalcino does a great job of presenting intensity and elegance all in the same delicious package. That's not easy to do and the excellent 2010 fruit plays a big role in achieving this goal. The wine offers a long succession of aromas that span from ripe fruit, to smoked meat, to grilled herb and soft spice. Delicate tones of licorice, cola and anise seed add life and energy. The list goes on. The wine's mouthfeel is best characterized by softness and structure, a two-fold approach that gives high hopes for the long aging potential of this wine. Valdicava's Brunello will appeal to those who love earthy and leathery notes in their Brunello." Robert Parker

      "The 2010 Brunello di Montalcino is one of the very best wines I have tasted here in recent years. Dark red cherries, mint, game, smoke, tobacco and licorice are all deeply expressive in a mid-weight, very classic feeling Brunello long on class and personality. Big yet silky tannins frame the dramatic, intense finish." Antonio Galloni

      "Effusive aromas of incense, green olive, sweet strawberry and cherry, licorice and leather mark this structured version. The tannins are on the beefy side, but this finishes long, with enough fruit and spice for balance." Wine Spectator

      "Absolutely stunning aromas of nectarine, orange peel, sweet black cherry, plums and flowers. Licorice and mushroom It's full body, with layers of ultra-fine tannins and hints of tangy acidity. Such beautiful length and beauty to this wine. It's powerful and structured yet shows a gorgeous finesse and length. Truly wondrous. So long and refined. The texture is phenomenal." James Suckling
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Antonio Galloni:94 Punkte
      • Wine Spectator :96 Punkte
      • James Suckling:99 Punkte
      • Weinwisser:18 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652210 · 0,75 l · 98,53 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      73,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2007

      Brunello di Montalcino DOCG 2007

      Klarer Duft nach Brombeeren und interessanten Gewürznoten, daneben auch vegetabile Andeutungen. Der reiche, dichte Geschmack mit den lieblichen, gut verteilten Tanninen klingt lang und tief nach. (superiore.de)

      "This Brunello opens with inky, dark concentration and ripe aromas of prune, plum and blackberry. It's packed tight with savory spices, such as ground clove and cardamom, and it also offers a full load of ripe (but not jammy) black fruit. It feels thick and textured on the palate, with tannins that will soften with 5-10 more years of bottle aging. There's a touch of cherry sweetness on the close." Wine Enthusiast

      "The 2007 Brunello di Montalcino is gorgeous. Dark red cherries, plums, spices, leather and tobacco wrap around the palate as this dense, powerful wine starts to open up. Expressive aromatics are woven throughout, giving the 2007 a measure of polish and sophistication that is not always present in this wine when it is young. Finessed, suave tannins reinforce an impression of elegance. The 2007 can be enjoyed with minimum cellaring, but it will also age gracefully for many years. Readers who want to try the 2007 today should give the wine plenty of air, as the more refined qualities only emerge over time. When tasted next to the 2006, the 2007 shows redder tonalities of fruit and less sheer muscle. Hints of tobacco, crushed flowers and spices wrap around the sensual finish." Robert Parker

      "What beautiful clear fruit here, with plums and spices and hints of flowers. Class. Full-bodied and luscious, this Brunello fills your mouth, with polished velvety tannins and gorgeous fruit. So wonderful and gorgeous. Irresistible." James Suckling

      • Gambero Rosso 2013:
      • Vinibuoni 2013:
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Antonio Galloni:95 Punkte
      • Wine Spectator :91 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Wine Enthusiast:92 Punkte
      • Vinum:17 Punkte
      • Falstaff:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652207 · 0,75 l · 99,87 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      74,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2006

      Brunello di Montalcino DOCG 2006

      "Rich and complex with a long aging future ahead, this beautiful Brunello from Valdicava offers tight, crisp acidity, solid tannins and a bouquet that is richly packed with black fruit, cherry, spice and tobacco aromas. Pair this wine with succulent cuts of beef." Wine Enthusiast

      "The 2006 Brunello di Montalcino flows with gorgeous layers of dark red fruit. This is one of the more muscular, virile wines of the vintage. Slow to reveal its character, the Valdicava Brunello will require significant patience, but I have seen the wine blossom beautifully, even in the smallest of vintages. A blast of iron, smoke, tar, licorice and new leather inform the deep, intense finish. This is a hugely promising, brilliant Brunello from proprietor Vincenzo Abbruzzese, but it needs to be buried in the cellar for at least a few years. Readers who can’t wait should open the wine a few hours in advance, which will allow the fruit to emerge." Robert Parker

      "Love the nose on this with blackberries, sweet tobacco, blueberries. Full body, with soft and silky tannins and a light jammy finish. Lots of dark fruits. Long finish. Loads going on in this one. Give it three to five years. Or more." James Suckling

      • Gambero Rosso 2012:
      • Veronelli 2012:93 Punkte
      • Robert Parker:95+ Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:97 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass/Barriquw
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2026
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652206 · 0,75 l · 99,87 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      74,90 €
    • Brunello di Montalcino "Madonna del Piano" Riserva DOCG 2009

      Brunello di Montalcino “Madonna del Piano” Riserva DOCG 2009

      Madonna del Piano - die Spitzenlage von Valdicava, die ihren Namen wegen der dort vorhandenen kleinen Kirche trägt. Eine große Riserva mit lieblichen Tabaknoten und Andeutungen von Sauerkirschen, der Geschmack offenbart eine herrliche Konsistenz und wundervoll gelöste Tannine. (superiore.de)

      "This is the wine of the vintage with dark berry, chocolate, spice and mushroom character. Full body, silky and beautiful tannins and a long, long finish. A beautiful wine." James Suckling

      "The 2009 Brunello di Montalcino Riserva Madonna del Piano is an expressive and articulate wine that speaks highly of Sangiovese and the Montalcino territory. The wine offers a pristine narrative of both grape and place with crystalline aromas of cherry, blackberry, spice, leather, smoke and Mediterranean herb. The bouquet peels back one delicious layer at a time. The mouthfeel is similarly successful with deep concentration and complexity. It imparts soft layers of dried fruit and velvety tannins. Endnotes of espresso bean and toasted almond add length and momentum." Robert Parker
      • Doctor Wine 2016:95 Punkte
      • Robert Parker:95 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 42 Monate Holzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652309 · 0,75 l · 117,20 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      87,90 €
    • Brunello di Montalcino "Madonna del Piano" Riserva DOCG 2007

      Brunello di Montalcino “Madonna del Piano” Riserva DOCG 2007

      Dichtes, konzentriertes Rubinrot und ein großzügiges, intensives Bouquet. Neben einer frischen Frucht Tabak- und Ledernuancen eine aromatische Zimt- und Nelkenwürze. sophisticated der Geschmack, dem die frische Säure und die beachtliche Fülle Halt und Eleganz verleihen. Zurückhaltendes, perfekt integriertes Tannin, das auch im Abgang wie Seide knistert. (superiore.de)

      "An impressively structured wine. Aromas of blueberries and blackberries with hints of violets. Full body, with velvety and rich tannins. Very tannic and powerful yet the tannins are polished and pretty. Layers of everything here. Give this another three to four years before opening." James Suckling

      "Here's an unforgettable wine that absolutely makes the case for 2007 being one of the best vintages of late in Montalcino. The wine is broad and polished with masculine tones of dark fruit, leather and tobacco. These aromas evolve so quickly and with such pulsing intensity, the wine comes alive suddenly. There are dusty mineral shadings at the back with tightly textured tannins. Hold 10 more years." Wine Enthusiast (cellar selection 2013)

      "The 2007 Brunello di Montalcino Riserva Madonna del Piano is another super-finessed wine. Subtle floral notes meld into expressive red berries in a sumptuous Brunello that captures the essence of the vintage. The style is rich and deeply textured, but the 2007, as outstanding as it is, needs at least a few more years in bottle. Once again, finesse rules the day." Robert Parker

      • Robert Parker:96 Punkte
      • Antonio Galloni:95 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Wine Enthusiast:98 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 42 Monate Holzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2033+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652307 · 0,75 l · 185,33 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand< 24 Stück verfügbar

      139,00 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2010 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino DOCG 2010 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Komplexer Duft nach Brombeeren und Gewürznoten, daneben auch vegetabile Andeutungen. Dichter Geschmack mit höchst eleganten Tanninen und einem nicht enden wollenden Nachhall. (superiore.de)

      "Helle Farbe für Valdicava. Süsslich, zart und fein im Duftbild, sehr verhaltene Frucht, stimmig und delikat, nicht so üppig wie erwartet. Weiche, reife Frucht im Mund mit nussiger Note von feinem Holzausbau, gute, feste Art. Ganz abgerundet und feingliedrig körperreich mit gut aufgefächerter Gerbstoffpräsenz." Weinwisser

      "The gamy 2010 Brunello di Montalcino does a great job of presenting intensity and elegance all in the same delicious package. That's not easy to do and the excellent 2010 fruit plays a big role in achieving this goal. The wine offers a long succession of aromas that span from ripe fruit, to smoked meat, to grilled herb and soft spice. Delicate tones of licorice, cola and anise seed add life and energy. The list goes on. The wine's mouthfeel is best characterized by softness and structure, a two-fold approach that gives high hopes for the long aging potential of this wine. Valdicava's Brunello will appeal to those who love earthy and leathery notes in their Brunello." Robert Parker

      "The 2010 Brunello di Montalcino is one of the very best wines I have tasted here in recent years. Dark red cherries, mint, game, smoke, tobacco and licorice are all deeply expressive in a mid-weight, very classic feeling Brunello long on class and personality. Big yet silky tannins frame the dramatic, intense finish." Antonio Galloni

      "Effusive aromas of incense, green olive, sweet strawberry and cherry, licorice and leather mark this structured version. The tannins are on the beefy side, but this finishes long, with enough fruit and spice for balance." Wine Spectator

      "Absolutely stunning aromas of nectarine, orange peel, sweet black cherry, plums and flowers. Licorice and mushroom It's full body, with layers of ultra-fine tannins and hints of tangy acidity. Such beautiful length and beauty to this wine. It's powerful and structured yet shows a gorgeous finesse and length. Truly wondrous. So long and refined. The texture is phenomenal." James Suckling

      • Robert Parker:93 Punkte
      • Antonio Galloni:94 Punkte
      • Wine Spectator :96 Punkte
      • James Suckling:99 Punkte
      • Weinwisser:18 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652510 · 1,5 l · 112,67 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand6 Stück verfügbar

      169,00 €
    • Brunello di Montalcino "Madonna del Piano" Riserva DOCG 2010

      Brunello di Montalcino “Madonna del Piano” Riserva DOCG 2010

      Madonna del Piano - die Spitzenlage von Valdicava, die ihren Namen wegen der dort vorhandenen kleinen Kirche trägt. Eine große Riserva mit lieblichen Tabaknoten und Andeutungen von Sauerkirschen, der Geschmack offenbart eine herrliche Konsistenz und wundervoll gelöste Tannine. (superiore.de)

      "Here is a big wine with lofty ambitions and an impactful presentation. The Valdicava 2010 Brunello di Montalcino Riserva Madonna del Piano hits all the right buttons. The wine shows a profound sense of elegance and poise with subtle berry notes that blend into spice, licorice and tar. Those bright and lively aromatic components fold gracefully within the wine's tight texture, its sheer power and the silky nature of the tannins. This wine promises a long and steady aging future ahead." Robert Parker

      "A pure, focused style, with a beam of black cherry anchoring the leather, mineral, hibiscus tea and earth flavors. Well-structured, young and fresh, with a lingering aftertaste of fruit, mineral and woodsy details." Wine Spectator

      "A wine with superb finesse and depth. So subtle and understated yet powerful and long. The tannin intensity is amazing. It just builds like a massive wave. Superb. Give this time in the bottle. The length is endless." James Suckling
      • Robert Parker:95+ Punkte
      • Wine Spectator :96 Punkte
      • James Suckling:100 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 42 Monate Holzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652310 · 0,75 l · 238,67 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versandsofort verfügbar

      179,00 €
    • Brunello di Montalcino "Madonna del Piano" Riserva DOCG 2006 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Madonna del Piano” Riserva DOCG 2006 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Dichtes, konzentriertes Rubinrot und ein großzügiges, intensives Bouquet. Neben einer frischen Frucht Tabak- und Ledernuancen eine aromatische Zimt- und Nelkenwürze. sophisticated der Geschmack, dem die frische Säure und die beachtliche Fülle Halt und Eleganz verleihen. Zurückhaltendes, perfekt integriertes Tannin, das auch im Abgang wie Seide knistert. (superiore.de)

      "This beautiful riserva shows enormous thickness and blackness, like midnight of a new moon. The wine delivers impenetrable density, extraction, black fruit, spice, berry preserves, licorice, asphalt, ground black pepper, cherry liqueur and crème de cassis. There are seemingly no limits to the intensity and complexity here. The mouthfeel is dense, plush, firmly structured and very long. Keep this Brunello safely in your cellar 20 years or more." Wine Enthusiast

      "I tasted this about a year ago at the winery and I was blown away. This time I tasted it in a blind tasting in Tuscany and it stood above the rest. Amazing aromas of blueberries and flowers, with black truffles and pie. Foie gras, mushrooms and white truffles too. Powerful, with great depth of gorgeous fruit and ultra-fine tannins. It fills your mouth with fruit and ripe tannins. Complex and long. A breathtaking wine. Truly glorious." James Suckling  

      • Robert Parker:96 Punkte
      • Antonio Galloni:96 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:100 Punkte
      • Wine Enthusiast:98 Punkte
      • Falstaff:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 42 Monate Holzfass/Barrique
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09652706 · 1,5 l · 186,00 €/l· Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand7 Stück verfügbar

      279,00 €
    Winzer vorgestellt
    Valdicava
    Toskana | Montalcino
    Valdicava

    Seit 1987 führt Vincenzo Abbruzzese Regie im Weingut Valdicava im Norden des Montalcino-Gebietes. Martini Bramante, sein Großvater mütterlicherseits, hatte das Anwesen im Jahr 1953 erworben und 1968 mit der Brunello-Produktion begonnen. Weine unter einem eigenen Label wurden allerdings erst ab 1977 in den Handel gebracht. Davor klebte noch ein Etikett des Brunello-Konsortiums mit dem Familiennamen auf den Flaschen. Die ersten Reben wurden vor mehr als 50 Jahren gepflanzt. Seit 1987 kümmert sich Vincenzo, ein großer Pferdefreund, mit großer Hingabe und Sorgfalt um den Winzerbetrieb. Etwa seit dieser Zeit wacht auch der versierte Önologe Attilio Pagli als Berater über die Wein-Philosophie des Hauses. Die Rebflächen wurden in der Folgezeit überholt, die Keller saniert. Die Investitionen haben sich gelohnt: In fast jedem Jahr entsteht in der Tenuta Valdicava ein sehr fülliger und körperreicher Brunello, der durch seine feste Struktur und einen langen Abgang überzeugt.

    Die 19 Hektar Rebland bilden einen fast geschlossenen Bereich an den Hängen des Montosoli-Hügels in 300 Metern Höhe. Sie sind nach klassischen Vorgaben ausschließlich und nicht zu dicht mit Sangiovese grosso bestockt und wurden fast vollständig für Brunello ausgewiesen. Bei der Bepflanzung wird die Massenselektion praktiziert, die Traubenerträge werden sehr klein gehalten. Vincenzo, ein wahrer Qualitätsfanatiker, hält sich nach eigenen Worten täglich in seinen Weinbergen auf. Über die naturnahe Arbeit im Weinberg wacht der Agronom Andrea Paoletti.

    Der unterirdische und inzwischen erweiterte Weinkeller ist im klassischen Stil gehalten. Er ist zweckmäßig eingerichtet und verzichtet auf jeglichen modischen Schnickschnack. Es stehen Apparaturen, Anlagen und Fässer unterschiedlicher Größe und Herkunft bereit. Die größten Fässer sind für den Brunello bestimmt. Die Gärung läuft im Edelstahl- oder Betontank und teilweise in Holzbottichen ab. Die in der Tenuta Valdicava gelebte Leidenschaft für Wein und das stete Streben nach Gewächsen mit individuellem Charakter werden regelmäßig durch hohe Bewertungen der internationalen Fachpresse belohnt. (superiore.de)

    "Valdicava has been somewhat of a controversial property over the last few years. The Brunellos are typically very concentrated and dense when young, which can make them hard to assess. Make no mistake about it though; these are very serious wines whose only difficulty lies in giving them a few more years in bottle than the vast majority of Brunellos. A vertical tasting last year going back to 1988 published on www.erobertparker.com showed that the Valdicava Brunellos age exquisitely." Robert Parker

    Fakten

    • Gründungsjahr: 1953
    • Eigentümer: Vincenzo Abbruzzese
    • Önologe: Attilio Pagli
    • Jahresproduktion: ca. 50.000 Flaschen
    • Rebfläche: ca. 19 Hektar
    • Konventioneller Anbau