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“Sito Moresco” Rosso Langhe DOC 2019
Der rubinrote Sito Moresco zeigt sich betont frisch und fruchtig. Im Bouquet Aromen reifer Kirschen, Beeren, unterlegt von feinen Gewürznoten. Der satte Geschmack breitet sich kraftvoll mit dicht gewobenem Tannin aus, mineralisch im Finale. SUPERIORE.DE
mehr erfahren- Rebsorten: 35% Nebbiolo, 35% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2030+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232219 · 0,75 l · 58,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Barolo “Dagromis” DOCG 2017
Tiefes Rubinrot. Aromatische Nase nach Rosenblättern, Moschus, Johannisbeere und Eichenrauch. Am Gaumen üppig und dennoch sehr klassisch nach Lakritze, kleinen roten Beeren, etwas Kaffeebohne, dann packendes, präzises Tannin mit einer feinen mineralischen Ader, lang. Großes Reifepotenzial und ein wunderbarer Nebbiolo aus großem Jahrgang! SUPERIORE.DE
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,65 g/l
- Gesamtsäure: 6,05 g/l
- Restzucker: 1,08 g/l
- Sulfit: 82 mg/l
- ph-Wert: 3,44
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2041+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05233117 · 0,75 l · 106,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Alteni di Brassica” Sauvignon Bianco Langhe DOP 2018
Alteni di Brassica - sein Name "alteni", Steinmauern, die die Rebgärten begrenzen und "brassica", eine gelbe Frühlingsblume der Region, deutet keineswegs auf ein Mauerblümchendasein hin. Vielmehr sind sie Synonym für den ersten Sauvignon Blanc der Region, den Angelo Gaja seit 1983 anbaut. Ein höchst eleganter Wein, der mit aromatischem Bouquet, feiner Frucht, viel Tiefe und schöner Länge überzeugt. SUPERIORE.DE
"The 2018 Alteni di Brassica offers a striking balance of varietal character and textural silkiness. It is perhaps a bit less assertive than the 2019 tasted alongside it (not in a bad way), but also creamier and a bit more generous. Clean mineral and white flower notes support the finish." Vinous
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 10-12 °C
- Lagerpotenzial: 2029+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05230218 · 0,75 l · 145,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“Alteni di Brassica” Sauvignon Bianco Langhe DOP 2019
Alteni di Brassica - sein Name "alteni", Steinmauern, die die Rebgärten begrenzen und "brassica", eine gelbe Frühlingsblume der Region, deutet keineswegs auf ein Mauerblümchendasein hin. Vielmehr sind sie Synonym für den ersten Sauvignon Blanc der Region, den Angelo Gaja seit 1983 anbaut. Ein höchst eleganter Wein, der mit aromatischem Bouquet, feiner Frucht, viel Tiefe und schöner Länge überzeugt. SUPERIORE.DE
"The 2019 Alteni di Brassica is bright, focused and full of energy. Sage, mint, tomato leaf and a whole range of varietal accents lend vibrancy to this beautifully sculpted, phenolic in feel Sauvignon from the Gaja family. The 2019 was fermented and aged in a combination of steel and cask, with no racking until bottling. I especially admire the precision here." Vinous
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 10-12 °C
- Lagerpotenzial: 2030+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05230219 · 0,75 l · 152,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand7 Stück verfügbar
“Darmagi” Cabernet Sauvignon Langhe DOP 2013
Darmagi Cabernet Sauvignon ist ein herrlich dunkler Wein mit viel Sortencharakter und Persönlichkeit. Schwarze Früchte, Espresso, gegrillte Kräuter und Cassis im reichen und dichten Bouquet. Eleganz und Harmonie am Gaumen, Aromen von Leder und eine gewisse Erdigkeit erhöhen die Komplexität. Höchst imposant fügt sich das Tannin schon heute in die Komposition ein und verspricht Großes für die Zukunft. SUPERIORE.DE
"A solid red as always with lots of currant, chocolate and walnut. Full and chewy, savory and dark chocolate. Very pretty tannins." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2036+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05233413 · 0,75 l · 265,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar
Barbaresco DOCG 2018
Komplexer und vielschichtiger Klassiker vom Altmeister des Nebbiolo aus dem Piemont. In der Nase Zedernholz, Pflaume, rote Früchte, Unterholz und etwas Rosenduft. Ausgewogener, würziger Geschmack, die Tannine fest und das Finish präzise und lang. Dieses muskulöse Monument von einem Rotwein braucht unbedingt noch einige Jahre Flaschenreife, mit etwas Geduld wird er sich in pure Eleganz verwandeln! SUPERIORE.DE
"Funkelndes, aufhellendes Rubingranat. Sehr klare und präsente Nase mit ausgeprägten Noten nach frischen Zwetschken, Granatapfel und Rhabarber, ausgewogen. Am Gaumen überaus geschliffen, viel feinmaschiges Tannin, breitet sich klar und kontinuierlich aus, saftige Frucht, salzig im Finale." Falstaff
"The 2018 Barbaresco has really come together nicely since I last tasted it. A super-classic wine, the 2018 offers up soaring aromatics, mid-weight structure and fine balance. Pure, transparent and impeccable in its balance, the 2018 is just sublime today. Time has been so beneficial here. Crushed red berry, spice, mint and rose petal grave this effusive, refined Barbaresco from Gaja." Vinous
"This red is beautifully defined by the purity of its cherry fruit, accented by floral, strawberry and mint. Juicy and graceful, with a line of moderate tannins on the extended finish." Wine Spectator
"The Gaja 2018 Barbaresco is a wine of grace and purpose, with an elegant bouquet and a more powerful palate presence. These recent releases from the venerated house of Gaja are some of the most transparent and honest expressions to be found anywhere in the Langa. Some of the flashiness we saw in the past is today replaced by subtle Nebbiolo nuances and finesse, with crushed flowers, coriander, wild berry, smoke, tar and candied orange peel. This shift in character runs parallel to the slow and careful management transition from an older generation to a younger one. This 2018 vintage comes alive in the mouth, thanks to its balanced acidity and the absolutely bright and pristine quality of fruit delivered with such care." Robert Parker
"In 2018 Gaja did not produce any Sorì. All the grapes of San Lorenzo and Tildin have been used for this Barbaresco instead. 'It was a classic vintage, similar to 1991 or 1993,' said Rossana Gaja, 'however with 14% of alcohol.' It was cool and damp, so don't look for concentration, but the refinement and the freshness of this wine packs a punch. Scents of red berries, fresh violets, orange peel, wet slate and soft chocolate are followed by red fruit flavours. It's medium-bodied, loaded with polished tannins and lit up by racy acidity. More stylish than ageworthy, in my experience classic vintages such as this can give stunning results in the near term." Decanter
"Aromas of ripe strawberries with hazelnuts, blood oranges and some coconut. Full-bodied with very refined and polished tannins that nicely form this young red wine. Fresh and delicious aftertaste of berry, cedar, bark and dark chocolate. Ever so subtle, yet powerful and driven at the finish. Very long and intense. Very classical style to it and cooler. This is a blend of seven vineyards including the Costa Russi and Sori Tilden. Approachable now, but better after 2025 and onwards." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2044+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232118 · 0,75 l · 265,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Darmagi” Rosso Langhe DOP 2015
Schwarze Früchte, Espresso, gegrillte Kräuter und Cassis im reichen und dichten Bouquet. Eleganz und Harmonie am Gaumen, Aromen von Leder und eine gewisse Erdigkeit erhöhen die Komplexität. Höchst imposant fügt sich das Tannin schon heute in die Komposition ein und verspricht Großes für die Zukunft. SUPERIORE.DE
"Darmagi loves a warm vintage. The 2015 Cabernet Sauvignon Darmagi embraces the summer warmth like a happy sponge. This wine is faithfully true to the variety, with intensely dark fruit followed by dried cassis, exotic spice and green laurel leaf. There is a point of succulent sweetness in the mouth that is uniquely specific to this hot vintage. The wine is seamless and smooth in texture with solid structure on the close. The vines suffered from stripe disease (GLSD). This reduced the capacity of the plant's foliar system. Gaia Gaja tells me they were able to harvest from the healthy parts of the vines to make this beautiful wine." Robert Parker
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2039+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05233415 · 0,75 l · 278,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar
“Darmagi” Rosso Langhe DOP 2017
Angelos Großvater sprach damals, als Angelo eine Rebfläche mit Cabernet Sauvignon bestockte, von einer Schande. Dieses Wort (ital. Darmagi) gab dem reinsortigen Cabernet letztendlich seinen Namen. Alles andere als eine Schande ist das Ergebnis: schwarze Früchte, Espresso, gegrillte Kräuter und Cassis im reichen und dichten Bouquet. Eleganz und Harmonie am Gaumen, Aromen von Leder und eine gewisse Erdigkeit erhöhen die Komplexität. Höchst imposant fügt sich das Tannin schon heute in die Komposition ein und verspricht Großes für die Zukunft. SUPERIORE.DE
"The 2017 Darmagi (Cabernet Sauvignon) is gorgeous. Ample, silky and voluptuous to its core, Darmagi offers tons of immediacy and sheer appeal. Today, the 2017 is all about fruit richness and texture. Readers who prefer to see a full range of Cabernet aromatics should plan on cellaring the 2017 for at least a few years. Hints of blackberry jam, mocha, licorice and spice linger, but more than anything else, the 2017 is all about flamboyance. This is an especially strong vintage." Vinous
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2044+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05233417 · 0,75 l · 318,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand10 Stück verfügbar
Barolo “Conteisa” DOCG 2017
Sein reichhaltiges Bouquet verströmt den süßen Duft roter Kirschen und eine elegante Mischung aus Blumen, Minze, Gewürzen und Lakritze. Samtweich und einladend der Geschmack, mit perfekter Balance aus kräftiger Frucht, integrierten Tanninen und schön ausgewogener Säure. Ausstrahlung und Komplexität sind überwältigend. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes Rubingranat. Sehr präsente und intensive Nase, duftet einladend nach reifen Waldhimbeeren, dazu etwas Leder und Lakritze. Im Ansatz sehr mächtig, reife Kirsche und Zwetschken in den Aromen, griffiges, zupackendes Tannin, kernig, aber auch guter Schmelz, kann ruhig noch etwas lagern." Falstaff
"Aromas of French oak and roasted coffee bean lead the nose along with whiffs of pressed rose petal, eucalyptus and the barest hint of berry. The firm, full-bodied palate offers licorice, coconut, vanilla and dried cherry alongside assertive, close-grained tannins. You'll also feel the warmth of alcohol on the close." Wine Enthusiast
"Expressing balsamic aromas and flavors of soy, eucalyptus, wild thyme and tobacco, this Barolo also delivers ripe plum and cherry midpalate, with earth and tar accents rounding out the profile. Gruff tannins mark the finish, so be patient." Wine Spectator
"Gaja manages two different plots in Cerequio, from where most of the grapes for Conteisa come. Both exposures - southeast and east - mark the character of this wine. If Sperss is the Yin, Conteisa would be the Yang: It's dark fruited with black cherry and plum complemented by graceful wild herbs and mint, and a bloody, olive-like savouriness. Full-bodied and crisp, the tannins are firm, thick and dusty yet evolved." Decanter
"The Gaja 2017 Barolo Conteisa opes to an immediate sense of dimension and textural width that distinguishes this hot growing season. In this case, that additional volume and power are expertly contained and refined in this wine with fruit from the Cerequio vineyard of Barolo. This wine excels most noticeably in terms of mouthfeel. The finish is silky and long and those more astringent 2017 tannins are gracefully absent here." Robert Parker
"The 2017 Barolo Conteisa is rich, ample and inviting. Sweet pipe tobacco, cedar and dried flowers lend captivating aromatic presence to the Gaja family's La Morra Barolo. Even so, the 2017 is quite closed today, which is rather unusual for a wine that is typically far more open in the early going. That's probably a good sign for the future, though. Time in the glass brings out the classic Conteisa red-toned fruit profile. More than anything else, I am so impressed with how the 2017 gets better and better with air. This is a terrific showing." Vinous
"Fabulous aromas of ripe strawberry and raspberry with hazelnut and citrus follow through to a medium to full body with ultra-fine tannins and a racy and refined finish. It’s so fresh for the vintage and goes on for minutes. A classy and great wine. Better after 2025." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,65 g/l
- Gesamtsäure: 6,05 g/l
- Restzucker: 1,48 g/l
- Sulfit: 82 mg/l
- ph-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2046+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232417 · 0,75 l · 345,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand11 Stück verfügbar
“Darmagi” Rosso Langhe DOP 2018
Angelos Großvater sprach damals, als Angelo eine Rebfläche mit Cabernet Sauvignon bestockte, von einer Schande. Dieses Wort (ital. Darmagi) gab dem reinsortigen Cabernet letztendlich seinen Namen. Alles andere als eine Schande ist das Ergebnis: schwarze Früchte, Espresso, gegrillte Kräuter und Cassis im reichen und dichten Bouquet. Eleganz und Harmonie am Gaumen, Aromen von Leder und eine gewisse Erdigkeit erhöhen die Komplexität. Höchst imposant fügt sich das Tannin schon heute in die Komposition ein und verspricht Großes für die Zukunft. SUPERIORE.DE
"The 2018 Darmagi is elegant, delicate and refined. It shows the mid-weight structure of the year in Barbaresco, with lovely varietal character and exceptional textural finesse. Bright red/purplish fruit and lifted floral notes build into the polished, gracious finish. This is an especially classy, understated edition of Gaja's Cabernet Sauvignon." Vinous
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Cabernet Sauvignon
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 13,00 % vol
- Gesamtextrakt: 29,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,56 g/l
- Restzucker: 1,85 g/l
- Sulfit: 89 mg/l
- ph-Wert: 3,46
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2045+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05233418 · 0,75 l · 358,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
Barolo “Sperss” DOCG 2017
Glänzendes, sattes Rubin mit leichtem Granatschimmer. Tolle und einprägsame Nase, ungeheuer dicht, duftet nach Haselnüssen, Leder und reifen Waldhimbeeren. Trumpft am Gaumen toll auf, viel kompaktes, dichtmaschiges Tannin, ummantelt von süßem Schmelz, vielschichtig und dicht, baut sich lange auf, im Nachhall nach Zwetschgen und Lakritze. SUPERIORE.DE
"Glänzendes Rubingranat. Intensive Nase mit satten Noten nach Brombeere, dunkler Kirsche und Zwetschke, ein Hauch Leder im Hintergrund. Zupackendes, sehr griffiges Tannin am Gaumen dominiert den Verlauf, entfaltet satten Druck, feine Frucht, im Finale noch etwas spröde, braucht noch Lagerung." Falstaff
"This full-bodied red has aromas of scorched earth, French oak and a hint of camphor. The tightly wound palate features oak-driven sensations of espresso and coconut as well as red cherry, star anise and a hint of nutmeg before an almost salty finish. Assertive, close-grained tannins grip the close." Wine Enthusiast
"The 2017 Barolo Sperss is a powerful, backward wine. In 2017 Sperss is not as huge as in some previous years, but then again, the move towards greater finesse has been in place for some time now. In tasting, Sperss feels more extracted and tannic than Conteisa (even after allowing for the clear differences in site), with a strong oak imprint that is also pretty evident. Sage, tobacco, scorched earth and spice meld into a core of dark Serralunga fruit in this imposing Barolo from Gaja. Give it a few years to soften." Vinous
"A fluid style, this red displays cherry, raspberry, currant, earth and tobacco flavors. Iron and tar accents join in as the dense swath of tannins adds closure. Overall, this is light on its feet, intense and lively, hanging together nicely." Wine Spectator
"In 2017, according to Rossana Gaja, Sperss was picked almost a month after the start of the harvest on 18 September. Coming from Serralunga, this interpretation of Barolo exhibits a dark profile of earthy tones and chocolate, with graceful jam-like cherry, orange peel and violet. Thick and extracted on the mid-palate with crisp acidity, the structure is perfectly woven into its restrained plummy fruits and liquorice finish. It's not showing much poise at present, but clearly has a long life ahead." Decanter
"Following so quickly after the celestial 2016 vintage, this Gaja 2017 Barolo Sperss shows muscle and brawn; however, the Conteisa holds its own in terms of aromatic complexity. With fruit from Serralunga d'Alba, that added concentration and determination are expected, especially in a hot and dry vintage such as 2017. Here you get dark cherry fruit with cassis and wild plum. There are also floral aromas that veer toward red rose more than they do violets or blue flowers. And, of course, you get some of those iron-rich or mineral notes of rusty nail or iron that are often associated with Sperss." Robert Parker
"Very intense aromas of roasted hazelnuts with dried flowers, tar and fruit. Full-bodied and very tight with a solid core of chewy yet refined tannins, this is a classically proportioned Barolo that displays superb structure and length. A thoroughly great wine. Try after 2025." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,55 g/l
- Gesamtsäure: 6,05 g/l
- Restzucker: 1,41 g/l
- Sulfit: 78 mg/l
- ph-Wert: 3,55
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2049+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05234017 · 0,75 l · 398,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
Limitierung auf 1 Artikel pro KundeBarbaresco “Costa Russi” DOP 2016
Funkelndes, mitteldichtes Rubin-Granat. Barbaresco Costa Russi mit fruchtig-würzigem Bouquet und einer gut eingebundenen Holznote. Am Gaumen sehr kraftvoll, hervorragend strukturiert und mit einem ätherischen Ausdruck von dunkler Frucht, Rauch, Lakritze, Teer und Menthol. Und dann das Finale, das buchstäblich eine Ewigkeit dauert. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes Rubingranat mit hellem Rand. Sehr klare und einprägsame Nase, eröffnet mit Noten nach Himbeeren und Kirschen, dazu etwas Gewürznelken und Ingwer. Am Gaumen viel süßer Schmelz, gepaart mit dichtem, aber feinmaschigem Tannin, spannt einen sehr weiten Bogen, im Finale viel Druck." Falstaff
"Just mid ruby and a shade deeper than the straight Barbaresco. Very deep and concentrated and complex on the nose. Cherry and raspberry with a savoury edge. The palate is packed with red fruit and bags of fine sandy tannins, but it is all still embryonic. Elegant and poised yet firmly structured. Beautifully balanced. A wine like a sculpture." Jancis Robinson
"Costa Russi is a relatively cool site, and even in this exceptional vintage there's a minty tone on the nose. There are intense raspberry and redcurrant aromas, and a fragrance of roses. The attack is suave but very concentrated, with powerful tannins. This has heft as well as tension, and it's oaky and powerful. It clearly needs time to relinquish its grip but it has underlying intensity of fruit, and terrific length." Decanter
"The 2016 Barbaresco Costa Russi is a very botanical wine in terms of its aromas, with lovely perfumes of rose, elderflower, sambuco and anise seed, along with a touch of glycerine. It then follows up with some sweetness that feels very embracing in this wine. This is the more ephemeral, delicate and floral member of the extended Barbaresco family from Gaja, with a crunchy tannic bite, but nothing too severe. There is a really good vitality and energy to this very expressive wine. Costa Russi remains the smallest of Gaja's single-vineyard wines." Robert Parker
"This delicate red features floral, strawberry, cherry, currant and loamy earth aromas and flavors, showing terrific balance. A line of firm tannins adds support, and the finish is long and expansive." Wine Spectator
"Beautiful dried strawberries, flowers and cedar with hints of tar. Full body, round and rich tannins with lots of cedar, tar and tobacco, as well as a hint of chocolate powder. Lovely, long and caressing finish. Gorgeous again. Better after 2022." James Suckling
"The 2016 Barbaresco Costa Russi is ripe, creamy and enveloping, as it so often is, and yet also preserves the super classic sense of structure that runs through all these wines. In 2016, Costa Russi has an extra touch of mid-palate sweetness that gives the wine its sense of immediacy. Succulent red cherry, rosewater, kirsch, mint and dried flowers meld together in the glass. Soft and sensual, with tons of allure, Costa Russi is another winner from Gaja. Time in the glass brings out the wine's density and tannins, both of which it has in spades." Vinous
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2044+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232616 · 0,75 l · 638,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
Barbaresco “Sorì San Lorenzo” DOP 2016
Funkelnd sattes Rubin mit Granatreflexen. Im Bouquet kraftvoll, kompakt und maskulin nach Teer, etwas Lakritze und viel reifer Frucht. Am Gaumen wunderbar seidiges, sehr dichtes Tannin, satter vielschichtiger Geschmack und endlos lang. Verspricht enormes Entwicklungspotenzial. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes, intensives Rubingranat. Sehr fein gezeichnete Noten, viel reife Frucht, vor allem Zwetschke und Himbeere, dazu etwas Gojibeeren, etwas Gewürznelken, wirkt sehr geschliffen. In Ansatz und Verlauf sehr fein und geschliffen, zeigt feines Tannin in vielen Schichten, salzig, im hinteren Verlauf dann fester Druck, strömt lange dahin." Falstaff
"The great expectations for 2016 are made real in this wine. San Lorenzo is usually extremely youthful in its fruit expression, with an amazing tension of fruit and acidity. The spiciness of oak is still evident here, with a toasty, chocolatey, liquorice character. The tannins are refined with the typical dusty finish of Nebbiolo. This shows great elegance and will develop for decades." Decanter
"Features sweet ripe cherry, plum, eucalyptus, tobacco and spice flavors. The texture is tightly woven and refined, while vibrant acidity drives the long finish. Shows wonderful harmony and the potential for aging." Wine Spectator
"If the Barbaresco Costa Russi expresses itself with purity and grace, the 2016 Barbaresco Sorì San Lorenzo struts out stacked and tall. It has firmer textural support and is not as timid or as withholding as the Costa Russi. The Sorì San Lorenzo site is located closest to the warm air currents that travel down the Tanaro River valley, and this vineyard site is always the first to ripen and be harvested. You get a stronger mineral note here with iron rust, pencil shaving and potting soil intertwined with the primary fruit, showing dazzlingly intricate complexity and depth." Robert Parker
"The 2016 Barbaresco Sorì San Lorenzo is an eternal wine that will need 10-15 years in bottle to truly come around. Sorì San Lorenzo is often a big, virile wine. There is plenty of heft to the 2016, but at the same time, I also find an element of refinement and nuance that Sorì San Lorenzo has rarely, if ever, shown. Black cherry, cloves, menthol, licorice, gravel and incense are some of the many aromas and flavor that meld together in this dramatic and dramatically beautiful Barbaresco from the Gaja family. The Sorì San Lorenzo just explodes on the finish, with an array of aromas, flavors and textures that will leave readers weak at the knees. The 2016 is an outrageously beautiful, vivid wine of real gravitas and power." Vinous
"Glorious aromas of ripe strawberries, cherries and orange peel with flowers and stones and some incense. Full-bodied, dense and powerful with fantastic depth of fruit and ripe tannins. It goes on for minutes. One of the most structured Sori San Lorenzos in a long time." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2044+
- Speiseempfehlung: Brasato al Barbaresco
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232516 · 0,75 l · 638,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar
Barbaresco DOCG 2018 · MAGNUM in Original-Holzkiste
Komplexer und vielschichtiger Klassiker vom Altmeister des Nebbiolo aus dem Piemont. In der Nase Zedernholz, Pflaume, rote Früchte, Unterholz und etwas Rosenduft. Ausgewogener, würziger Geschmack, die Tannine fest und das Finish präzise und lang. Dieses muskulöse Monument von einem Rotwein braucht unbedingt noch einige Jahre Flaschenreife, mit etwas Geduld wird er sich in pure Eleganz verwandeln! SUPERIORE.DE
"Funkelndes, aufhellendes Rubingranat. Sehr klare und präsente Nase mit ausgeprägten Noten nach frischen Zwetschken, Granatapfel und Rhabarber, ausgewogen. Am Gaumen überaus geschliffen, viel feinmaschiges Tannin, breitet sich klar und kontinuierlich aus, saftige Frucht, salzig im Finale." Falstaff
"The 2018 Barbaresco has really come together nicely since I last tasted it. A super-classic wine, the 2018 offers up soaring aromatics, mid-weight structure and fine balance. Pure, transparent and impeccable in its balance, the 2018 is just sublime today. Time has been so beneficial here. Crushed red berry, spice, mint and rose petal grave this effusive, refined Barbaresco from Gaja." Vinous
"This red is beautifully defined by the purity of its cherry fruit, accented by floral, strawberry and mint. Juicy and graceful, with a line of moderate tannins on the extended finish." Wine Spectator
"The Gaja 2018 Barbaresco is a wine of grace and purpose, with an elegant bouquet and a more powerful palate presence. These recent releases from the venerated house of Gaja are some of the most transparent and honest expressions to be found anywhere in the Langa. Some of the flashiness we saw in the past is today replaced by subtle Nebbiolo nuances and finesse, with crushed flowers, coriander, wild berry, smoke, tar and candied orange peel. This shift in character runs parallel to the slow and careful management transition from an older generation to a younger one. This 2018 vintage comes alive in the mouth, thanks to its balanced acidity and the absolutely bright and pristine quality of fruit delivered with such care." Robert Parker
"In 2018 Gaja did not produce any Sorì. All the grapes of San Lorenzo and Tildin have been used for this Barbaresco instead. 'It was a classic vintage, similar to 1991 or 1993,' said Rossana Gaja, 'however with 14% of alcohol.' It was cool and damp, so don't look for concentration, but the refinement and the freshness of this wine packs a punch. Scents of red berries, fresh violets, orange peel, wet slate and soft chocolate are followed by red fruit flavours. It's medium-bodied, loaded with polished tannins and lit up by racy acidity. More stylish than ageworthy, in my experience classic vintages such as this can give stunning results in the near term." Decanter
"Aromas of ripe strawberries with hazelnuts, blood oranges and some coconut. Full-bodied with very refined and polished tannins that nicely form this young red wine. Fresh and delicious aftertaste of berry, cedar, bark and dark chocolate. Ever so subtle, yet powerful and driven at the finish. Very long and intense. Very classical style to it and cooler. This is a blend of seven vineyards including the Costa Russi and Sori Tilden. Approachable now, but better after 2025 and onwards." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2046+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232318 · 1,5 l · 319,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand10 Stück verfügbar
Barbaresco “Costa Russi” DOP 2017
Funkelndes, mitteldichtes Rubin-Granat. Barbaresco Costa Russi mit fruchtig-würzigem Bouquet und einer gut eingebundenen Holznote. Am Gaumen sehr kraftvoll, hervorragend strukturiert und mit einem ätherischen Ausdruck von dunkler Frucht, Rauch, Lakritze, Teer und Menthol. Und dann das Finale, das buchstäblich eine Ewigkeit dauert. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes Rubingranat. Duftige und einnehmende Nase, Noten nach Blutorange, frischer Himbeere und Rosenblättern. Saftig und stoffig am Gaumen, breitet sich satt aus, öffnet sich dann mit viel griffigem Tannin, im Finale viel Druck, aber auch noch leicht trocknend." Falstaff
"The 2017 Barbaresco Costa Russi is gorgeous. Dark, layered and wonderfully inviting, the Costa Russi expresses the restrained style of the vintage and yet has terrific depth. Black cherry, plum, mocha, spice, leather and star anise build as this sumptuous, classically mid-weight Barbaresco shows of all of its pedigree. The 2017 is a lighter Costa Russi, there is no doubt about that, but this is also the most complete of the three single vineyard Barbarescos." Vinous
"A pretty red with ripe-cherry, strawberry and floral aromas and flavors. It’s full-bodied and very tight with a creamy, polished palate that goes on for minutes. Very fine and polished tannins. Give this two or three years to come more together." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2046+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232617 · 0,75 l · 652,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
Barbaresco “Sorì Tildin” DOP 2017
Funkelndes Rubin mit feinem Granatschimmer. Sorì Tildin verbindet den Terroirausdruck der Nebbiolotraube mit einem seidigen, reichhaltigen Geschmack voller Sinnlichkeit und Kraft. Öffnet sich mit prächtigen, nuancenreichen Aromen, die zu einem ausdrucksstarken Kern reifer roter Früchte führen. Fokussiert und raffiniert, mit außergewöhnlicher Länge und von femininer Eleganz. SUPERIORE.DE
"Funkelndes, mitteldichtes Rubingranat. Einprägsame Nase mit frischen Noten nach Himbeere und Kirsche, etwas Ingwer im Hintergrund. Am Gaumen überaus geschliffen, zeigt viel dichtmaschiges Tannin mit süßem Kern, beschreibt einen langen Bogen." Falstaff
"Tasted blind. Mid ruby with orange tinges. Brooding richness on the nose and ripe marasca cherry fruit on the palate with just the right dose of supple acidity. Elegant palate weight and intense fruit that is not heavy. Almost aromatic on the finish and with bitter-sweet, fine tannins adding a nice contrast. Quite gorgeous." Jancis Robinson
"Sori Tildin is a lofty south-facing site located above another of Gaja's three single vineyards, Costa Russi. It shows delightful purity of fruit and fragrance on the nose, with lifted and fresh raspberry aromas. Although suave and velvety on the palate, there are robust and assertive tannins beneath the fruit. This has tension and gravitas, more so than Costa Russi in this vintage. Very long." Decanter
"Extremely perfumed with strawberries, flowers, cherries and hints of ash and tar. Medium to full-bodied with tightness and raciness to the tannins. Polished, too. Very, very persistent. Try after 2022." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2046+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05233017 · 0,75 l · 652,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand11 Stück verfügbar
Barbaresco “Sorì San Lorenzo” DOP 2017
Funkelnd sattes Rubin mit Granatreflexen. Im Bouquet kraftvoll, kompakt und maskulin nach Teer, etwas Lakritze und viel reifer Frucht. Am Gaumen wunderbar seidiges, sehr dichtes Tannin, satter vielschichtiger Geschmack und endlos lang. Verspricht enormes Entwicklungspotenzial. SUPERIORE.DE
"Tasted blind. Mid ruby with orange tinges. Full, ripe yet fine nose with plenty of depth. Succulent and elegant palate with generous, sweet-sour cherry fruit and truly animating, crunchy tannins." Jancis Robinson
"A rich, heady wine, the 2017 Barbaresco Sorì San Lorenzo packs a serious punch. Macerated dark cherry, plum, espresso, licorice, dried herbs and spice all build in a potent, rich Barbaresco endowed with tremendous depth and brooding power." Vinous
"This is generally the most austere of the three Gaja single-vineyard wines, and it has also been described as 'wilder'. In this vintage the nose does seem to have more weight than Sori Tildin, with rich raspberry and cherry aromas. It's sumptuous, full-bodied and concentrated, with considerable density and weight. Despite its youthful chewiness, it's still polished and balanced, with a very long finish." Decanter
"The aromas of fresh rose petals are amazing with strawberries and citrus underneath. Full-bodied and layered with a complete, very linear and long finish. It turns tight and very serious at the end. Please give this at least five years to show it’s potential." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2046+
- Speiseempfehlung: Brasato al Barbaresco
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232517 · 0,75 l · 652,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
Barolo “Conteisa” DOCG 2017 · MAGNUM in Original-Holzkiste
Sein reichhaltiges Bouquet verströmt den süßen Duft roter Kirschen und eine elegante Mischung aus Blumen, Minze, Gewürzen und Lakritze. Samtweich und einladend der Geschmack, mit perfekter Balance aus kräftiger Frucht, integrierten Tanninen und schön ausgewogener Säure. Ausstrahlung und Komplexität sind überwältigend. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes Rubingranat. Sehr präsente und intensive Nase, duftet einladend nach reifen Waldhimbeeren, dazu etwas Leder und Lakritze. Im Ansatz sehr mächtig, reife Kirsche und Zwetschken in den Aromen, griffiges, zupackendes Tannin, kernig, aber auch guter Schmelz, kann ruhig noch etwas lagern." Falstaff
"Aromas of French oak and roasted coffee bean lead the nose along with whiffs of pressed rose petal, eucalyptus and the barest hint of berry. The firm, full-bodied palate offers licorice, coconut, vanilla and dried cherry alongside assertive, close-grained tannins. You'll also feel the warmth of alcohol on the close." Wine Enthusiast
"Expressing balsamic aromas and flavors of soy, eucalyptus, wild thyme and tobacco, this Barolo also delivers ripe plum and cherry midpalate, with earth and tar accents rounding out the profile. Gruff tannins mark the finish, so be patient." Wine Spectator
"Gaja manages two different plots in Cerequio, from where most of the grapes for Conteisa come. Both exposures - southeast and east - mark the character of this wine. If Sperss is the Yin, Conteisa would be the Yang: It's dark fruited with black cherry and plum complemented by graceful wild herbs and mint, and a bloody, olive-like savouriness. Full-bodied and crisp, the tannins are firm, thick and dusty yet evolved." Decanter
"The Gaja 2017 Barolo Conteisa opes to an immediate sense of dimension and textural width that distinguishes this hot growing season. In this case, that additional volume and power are expertly contained and refined in this wine with fruit from the Cerequio vineyard of Barolo. This wine excels most noticeably in terms of mouthfeel. The finish is silky and long and those more astringent 2017 tannins are gracefully absent here." Robert Parker
"The 2017 Barolo Conteisa is rich, ample and inviting. Sweet pipe tobacco, cedar and dried flowers lend captivating aromatic presence to the Gaja family's La Morra Barolo. Even so, the 2017 is quite closed today, which is rather unusual for a wine that is typically far more open in the early going. That's probably a good sign for the future, though. Time in the glass brings out the classic Conteisa red-toned fruit profile. More than anything else, I am so impressed with how the 2017 gets better and better with air. This is a terrific showing." Vinous
"Fabulous aromas of ripe strawberry and raspberry with hazelnut and citrus follow through to a medium to full body with ultra-fine tannins and a racy and refined finish. It’s so fresh for the vintage and goes on for minutes. A classy and great wine. Better after 2025." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,65 g/l
- Gesamtsäure: 6,05 g/l
- Restzucker: 1,48 g/l
- Sulfit: 82 mg/l
- ph-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2048+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05234817 · 1,5 l · 416,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar
Barolo “Sperss” DOCG 2017 · MAGNUM in Original-Holzkiste
Glänzendes, sattes Rubin mit leichtem Granatschimmer. Tolle und einprägsame Nase, ungeheuer dicht, duftet nach Haselnüssen, Leder und reifen Waldhimbeeren. Trumpft am Gaumen toll auf, viel kompaktes, dichtmaschiges Tannin, ummantelt von süßem Schmelz, vielschichtig und dicht, baut sich lange auf, im Nachhall nach Zwetschgen und Lakritze. SUPERIORE.DE
"Glänzendes Rubingranat. Intensive Nase mit satten Noten nach Brombeere, dunkler Kirsche und Zwetschke, ein Hauch Leder im Hintergrund. Zupackendes, sehr griffiges Tannin am Gaumen dominiert den Verlauf, entfaltet satten Druck, feine Frucht, im Finale noch etwas spröde, braucht noch Lagerung." Falstaff
"This full-bodied red has aromas of scorched earth, French oak and a hint of camphor. The tightly wound palate features oak-driven sensations of espresso and coconut as well as red cherry, star anise and a hint of nutmeg before an almost salty finish. Assertive, close-grained tannins grip the close." Wine Enthusiast
"The 2017 Barolo Sperss is a powerful, backward wine. In 2017 Sperss is not as huge as in some previous years, but then again, the move towards greater finesse has been in place for some time now. In tasting, Sperss feels more extracted and tannic than Conteisa (even after allowing for the clear differences in site), with a strong oak imprint that is also pretty evident. Sage, tobacco, scorched earth and spice meld into a core of dark Serralunga fruit in this imposing Barolo from Gaja. Give it a few years to soften." Vinous
"A fluid style, this red displays cherry, raspberry, currant, earth and tobacco flavors. Iron and tar accents join in as the dense swath of tannins adds closure. Overall, this is light on its feet, intense and lively, hanging together nicely." Wine Spectator
"In 2017, according to Rossana Gaja, Sperss was picked almost a month after the start of the harvest on 18 September. Coming from Serralunga, this interpretation of Barolo exhibits a dark profile of earthy tones and chocolate, with graceful jam-like cherry, orange peel and violet. Thick and extracted on the mid-palate with crisp acidity, the structure is perfectly woven into its restrained plummy fruits and liquorice finish. It's not showing much poise at present, but clearly has a long life ahead." Decanter
"Following so quickly after the celestial 2016 vintage, this Gaja 2017 Barolo Sperss shows muscle and brawn; however, the Conteisa holds its own in terms of aromatic complexity. With fruit from Serralunga d'Alba, that added concentration and determination are expected, especially in a hot and dry vintage such as 2017. Here you get dark cherry fruit with cassis and wild plum. There are also floral aromas that veer toward red rose more than they do violets or blue flowers. And, of course, you get some of those iron-rich or mineral notes of rusty nail or iron that are often associated with Sperss." Robert Parker
"Very intense aromas of roasted hazelnuts with dried flowers, tar and fruit. Full-bodied and very tight with a solid core of chewy yet refined tannins, this is a classically proportioned Barolo that displays superb structure and length. A thoroughly great wine. Try after 2025." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,55 g/l
- Gesamtsäure: 6,05 g/l
- Restzucker: 1,41 g/l
- Sulfit: 78 mg/l
- ph-Wert: 3,55
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2051+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05234717 · 1,5 l · 464,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar
Limitierung auf 1 Artikel pro KundeBarbaresco DOCG 2018 · Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste
Komplexer und vielschichtiger Klassiker vom Altmeister des Nebbiolo aus dem Piemont. In der Nase Zedernholz, Pflaume, rote Früchte, Unterholz und etwas Rosenduft. Ausgewogener, würziger Geschmack, die Tannine fest und das Finish präzise und lang. Dieses muskulöse Monument von einem Rotwein braucht unbedingt noch einige Jahre Flaschenreife, mit etwas Geduld wird er sich in pure Eleganz verwandeln! SUPERIORE.DE
"Funkelndes, aufhellendes Rubingranat. Sehr klare und präsente Nase mit ausgeprägten Noten nach frischen Zwetschken, Granatapfel und Rhabarber, ausgewogen. Am Gaumen überaus geschliffen, viel feinmaschiges Tannin, breitet sich klar und kontinuierlich aus, saftige Frucht, salzig im Finale." Falstaff
"The 2018 Barbaresco has really come together nicely since I last tasted it. A super-classic wine, the 2018 offers up soaring aromatics, mid-weight structure and fine balance. Pure, transparent and impeccable in its balance, the 2018 is just sublime today. Time has been so beneficial here. Crushed red berry, spice, mint and rose petal grave this effusive, refined Barbaresco from Gaja." Vinous
"This red is beautifully defined by the purity of its cherry fruit, accented by floral, strawberry and mint. Juicy and graceful, with a line of moderate tannins on the extended finish." Wine Spectator
"The Gaja 2018 Barbaresco is a wine of grace and purpose, with an elegant bouquet and a more powerful palate presence. These recent releases from the venerated house of Gaja are some of the most transparent and honest expressions to be found anywhere in the Langa. Some of the flashiness we saw in the past is today replaced by subtle Nebbiolo nuances and finesse, with crushed flowers, coriander, wild berry, smoke, tar and candied orange peel. This shift in character runs parallel to the slow and careful management transition from an older generation to a younger one. This 2018 vintage comes alive in the mouth, thanks to its balanced acidity and the absolutely bright and pristine quality of fruit delivered with such care." Robert Parker
"In 2018 Gaja did not produce any Sorì. All the grapes of San Lorenzo and Tildin have been used for this Barbaresco instead. 'It was a classic vintage, similar to 1991 or 1993,' said Rossana Gaja, 'however with 14% of alcohol.' It was cool and damp, so don't look for concentration, but the refinement and the freshness of this wine packs a punch. Scents of red berries, fresh violets, orange peel, wet slate and soft chocolate are followed by red fruit flavours. It's medium-bodied, loaded with polished tannins and lit up by racy acidity. More stylish than ageworthy, in my experience classic vintages such as this can give stunning results in the near term." Decanter
"Aromas of ripe strawberries with hazelnuts, blood oranges and some coconut. Full-bodied with very refined and polished tannins that nicely form this young red wine. Fresh and delicious aftertaste of berry, cedar, bark and dark chocolate. Ever so subtle, yet powerful and driven at the finish. Very long and intense. Very classical style to it and cooler. This is a blend of seven vineyards including the Costa Russi and Sori Tilden. Approachable now, but better after 2025 and onwards." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2048+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05234218 · 3 l · 348,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar
Barbaresco “Sorì San Lorenzo” DOP 2015 · MAGNUM in Original-Holzkiste
Sorì San Lorenzo als verführerischer Barbaresco in funkelnd sattem Rubin. Das Bouquet kraftvoll, kompakt und maskulin nach Teer, etwas Lakritze und viel reifer Frucht. Am Gaumen wunderbar seidiges, sehr dichtes Tannin, satter vielschichtiger Geschmack und endlos lang. Verspricht enormes Entwicklungspotenzial. SUPERIORE.DE
"Glänzendes Rubin mit feinem Granatschimmer. Sehr fein angelegte Nase, viel baumfrische Kirschen, etwas Waldhimbeere, im Hintergrund feine Würze. Am Gaumen viel kraftvolles, dichtmaschiges Tannin, hat zugleich aber auch feinen süßen Schmelz, sehr klar gezeichnet, mit Noten nach reifen Zwetschken und Himbeeren, im Finale langer Nachhall, überaus geschliffen." Falstaff
"Rich, layered, black cherry, tar and engine oil with a petrichor minerality. Tangy acidity, rounded tannins, medium body and long intensity. Incredibly elaborate, translucent like fine china and delicate yet full of beauty. Superb length." Jancis Robinson
"The 2015 Barbaresco Sorì San Lorenzo is endowed with serious concentration and power. In 2015, some of the site signatures that make Sorì San Lorenzo so distinctive are not especially apparent. It will be interesting to see how and when they develop. To be sure Sorì San Lorenzo comes across as not fully put together and also somewhat in conflict with the approach that drives today's Gaja wines." VINOUS
"This celebrated vineyard site has more magnesium in its soils and that may be why you get such a strong mineral note. The 2015 Barbaresco Sorì San Lorenzo offers a complex bouquet with dark fruit, crushed mineral and grilled herb. This wine is very robust in terms of structure and therefore needs extra time in the bottle before it finds its proverbial sweet spot. You need patience to reap those excellent benefits. Drink after 2022." Robert Parker
"The Sorí San Lorenzo vineyard is situated close to the Tanaro River, which undoubtedly helps moderate the temperature and initiates an earlier flowering period. Its sandy limestone soil provides perfect drainage and produces good tannin structure. This wine has depth, concentration and sweet primary fruit, with a touch of violet, meat, sweet cherry and wild raspberry. Lovely, polished tannins with some grip. It has benefitted from a slightly longer maceration, as well as eight months in barriques – seamlessly suffused into the wine – before spending the rest of the ageing period in large oak barrels." Decanter
"The aromas are mesmerizing with sandalwood, cedar, roses and dried strawberries. Full-bodied, tight and chewy with lots of pretty fruit and ultra-fine yet powerful tannins. Goes on for minutes. This needs three to five years of bottle age." James Suckling
"A bright, fruity version, boasting strawberry, cherry, floral, mineral and tobacco flavors, this is dense, solidly structured and vibrant, with a lingering, racy aftertaste. Very complex and well-balanced" Wine Spectator
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2045
- Speiseempfehlung: Brasato al Barbaresco
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05233915 · 1,5 l · 780,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar
Barbaresco DOCG 2018 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste
Komplexer und vielschichtiger Klassiker vom Altmeister des Nebbiolo aus dem Piemont. In der Nase Zedernholz, Pflaume, rote Früchte, Unterholz und etwas Rosenduft. Ausgewogener, würziger Geschmack, die Tannine fest und das Finish präzise und lang. Dieses muskulöse Monument von einem Rotwein braucht unbedingt noch einige Jahre Flaschenreife, mit etwas Geduld wird er sich in pure Eleganz verwandeln! SUPERIORE.DE
"Funkelndes, aufhellendes Rubingranat. Sehr klare und präsente Nase mit ausgeprägten Noten nach frischen Zwetschken, Granatapfel und Rhabarber, ausgewogen. Am Gaumen überaus geschliffen, viel feinmaschiges Tannin, breitet sich klar und kontinuierlich aus, saftige Frucht, salzig im Finale." Falstaff
"The 2018 Barbaresco has really come together nicely since I last tasted it. A super-classic wine, the 2018 offers up soaring aromatics, mid-weight structure and fine balance. Pure, transparent and impeccable in its balance, the 2018 is just sublime today. Time has been so beneficial here. Crushed red berry, spice, mint and rose petal grave this effusive, refined Barbaresco from Gaja." Vinous
"This red is beautifully defined by the purity of its cherry fruit, accented by floral, strawberry and mint. Juicy and graceful, with a line of moderate tannins on the extended finish." Wine Spectator
"The Gaja 2018 Barbaresco is a wine of grace and purpose, with an elegant bouquet and a more powerful palate presence. These recent releases from the venerated house of Gaja are some of the most transparent and honest expressions to be found anywhere in the Langa. Some of the flashiness we saw in the past is today replaced by subtle Nebbiolo nuances and finesse, with crushed flowers, coriander, wild berry, smoke, tar and candied orange peel. This shift in character runs parallel to the slow and careful management transition from an older generation to a younger one. This 2018 vintage comes alive in the mouth, thanks to its balanced acidity and the absolutely bright and pristine quality of fruit delivered with such care." Robert Parker
"In 2018 Gaja did not produce any Sorì. All the grapes of San Lorenzo and Tildin have been used for this Barbaresco instead. 'It was a classic vintage, similar to 1991 or 1993,' said Rossana Gaja, 'however with 14% of alcohol.' It was cool and damp, so don't look for concentration, but the refinement and the freshness of this wine packs a punch. Scents of red berries, fresh violets, orange peel, wet slate and soft chocolate are followed by red fruit flavours. It's medium-bodied, loaded with polished tannins and lit up by racy acidity. More stylish than ageworthy, in my experience classic vintages such as this can give stunning results in the near term." Decanter
"Aromas of ripe strawberries with hazelnuts, blood oranges and some coconut. Full-bodied with very refined and polished tannins that nicely form this young red wine. Fresh and delicious aftertaste of berry, cedar, bark and dark chocolate. Ever so subtle, yet powerful and driven at the finish. Very long and intense. Very classical style to it and cooler. This is a blend of seven vineyards including the Costa Russi and Sori Tilden. Approachable now, but better after 2025 and onwards." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique und großes Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2044+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232718 · 4,5 l · 267,56 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand5 Stück verfügbar
Barolo “Sperss” DOCG 2017 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste
Glänzendes, sattes Rubin mit leichtem Granatschimmer. Tolle und einprägsame Nase, ungeheuer dicht, duftet nach Haselnüssen, Leder und reifen Waldhimbeeren. Trumpft am Gaumen toll auf, viel kompaktes, dichtmaschiges Tannin, ummantelt von süßem Schmelz, vielschichtig und dicht, baut sich lange auf, im Nachhall nach Zwetschgen und Lakritze. SUPERIORE.DE
"Glänzendes Rubingranat. Intensive Nase mit satten Noten nach Brombeere, dunkler Kirsche und Zwetschke, ein Hauch Leder im Hintergrund. Zupackendes, sehr griffiges Tannin am Gaumen dominiert den Verlauf, entfaltet satten Druck, feine Frucht, im Finale noch etwas spröde, braucht noch Lagerung." Falstaff
"This full-bodied red has aromas of scorched earth, French oak and a hint of camphor. The tightly wound palate features oak-driven sensations of espresso and coconut as well as red cherry, star anise and a hint of nutmeg before an almost salty finish. Assertive, close-grained tannins grip the close." Wine Enthusiast
"The 2017 Barolo Sperss is a powerful, backward wine. In 2017 Sperss is not as huge as in some previous years, but then again, the move towards greater finesse has been in place for some time now. In tasting, Sperss feels more extracted and tannic than Conteisa (even after allowing for the clear differences in site), with a strong oak imprint that is also pretty evident. Sage, tobacco, scorched earth and spice meld into a core of dark Serralunga fruit in this imposing Barolo from Gaja. Give it a few years to soften." Vinous
"A fluid style, this red displays cherry, raspberry, currant, earth and tobacco flavors. Iron and tar accents join in as the dense swath of tannins adds closure. Overall, this is light on its feet, intense and lively, hanging together nicely." Wine Spectator
"In 2017, according to Rossana Gaja, Sperss was picked almost a month after the start of the harvest on 18 September. Coming from Serralunga, this interpretation of Barolo exhibits a dark profile of earthy tones and chocolate, with graceful jam-like cherry, orange peel and violet. Thick and extracted on the mid-palate with crisp acidity, the structure is perfectly woven into its restrained plummy fruits and liquorice finish. It's not showing much poise at present, but clearly has a long life ahead." Decanter
"Following so quickly after the celestial 2016 vintage, this Gaja 2017 Barolo Sperss shows muscle and brawn; however, the Conteisa holds its own in terms of aromatic complexity. With fruit from Serralunga d'Alba, that added concentration and determination are expected, especially in a hot and dry vintage such as 2017. Here you get dark cherry fruit with cassis and wild plum. There are also floral aromas that veer toward red rose more than they do violets or blue flowers. And, of course, you get some of those iron-rich or mineral notes of rusty nail or iron that are often associated with Sperss." Robert Parker
"Very intense aromas of roasted hazelnuts with dried flowers, tar and fruit. Full-bodied and very tight with a solid core of chewy yet refined tannins, this is a classically proportioned Barolo that displays superb structure and length. A thoroughly great wine. Try after 2025." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Nebbiolo
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Barrique/Holzfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,55 g/l
- Gesamtsäure: 6,05 g/l
- Restzucker: 1,41 g/l
- Sulfit: 78 mg/l
- ph-Wert: 3,55
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2049+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert05232917 · 4,5 l · 400,89 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar
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Er war eine zentrale Figur bei der Etablierung des italienischen Weinbaus in der internationalen Welt der Spitzenweine und ist heute neben Marchese Antinori wohl die bekannteste Wein-Persönlichkeit des Landes: Angelo Gaja. Der Winzer zählt außerdem mit zu den am häufigsten von renommierten Weinkritikern ausgezeichneten Produzenten des gesamten Erdballs. Ohne traditionelle Werte aus den Augen zu verlieren, hat sich der großartige Fachmann, Revolutionär und Vordenker mit Weitblick im eher konservativen Piemont nie auf seinen Lorbeeren ausgeruht, sondern wirtschaftliche und önologische Methoden kompromisslos weiterentwickelt. Mittlerweile erstrecken sich Gajas Weingüter auch über die Toskana. Der Hauptsitz des in vierter Generation geführten Familienunternehmens liegt jedoch weiterhin im berühmten Weindorf Barbaresco. Im Anbaugebiet der Langhe nahm auch Angelo Gajas phänomenale Erfolgsgeschichte mit der Produktion des Barbaresco ihren Anfang.
Wer sich mit den Weinen Barolo, Brunello di Montalcino, Supertuscan und vor allem Barbaresco beschäftigt, dem wird immer wieder der Name des prominenten - auch unter dem Namen „Angelo Nazionale“ bekannten - Wirtschaftswissenschaftlers und Önologen begegnen. Denn niemand steht mehr für den Umbruch in der italienischen Weinwirtschaft der 1970er und 1980er Jahre als der erste Produzent moderner Kellertechnik. So war es Gaja, der zum Beispiel den Einsatz von Barriques und eine frühe malolaktische Gärung im Piemont einführte. Und mit der Ernte 1996 stufte der Ausnahmewinzer sogar freiwillig fast alle seine DOCG-Weine Barbaresco und Barolo auf die niedrigere Stufe des DOC-Weins „Langhe Nebbiolo“ zurück, um sich die Möglichkeit offen zu halten, kleinere Anteile internationaler Rebsorten zur Korrektur der Säure beizumischen. Seit dem Jahrgang 2013 bekennt er sich bei seinen Lagenweinen wieder zur DOCG Barbaresco.
Der viel gefragte Winzer, der 1961 im Alter von 21 Jahren das Weingut von seinem Vater, damals Bürgermeister von Barbaresco, übernahm und für seine mitunter mutigen Entscheidungen keineswegs nur Beifall erhielt, hat inzwischen mit über 70 Jahren das Tagesgeschäft seinen Töchtern Gaia und Rossana überlassen. Allerdings legt Gaja wert auf die Feststellung, dass er sich noch nicht im Ruhestand befinde.
Das herausragende Markenzeichen des Weinguts Gaja ist die im Piemont heimische Rebsorte Nebbiolo, die durch den Ausnahme-Winzer entscheidend an Aufmerksamkeit gewonnen hat. Die besondere Varietät nimmt daher auch einen sehr großen Teil der Weinberge in Anspruch. Das Angebot ist jedoch keineswegs auf Nebbiolo-Weine beschränkt, sondern besteht aus einer großen Vielfalt weiterer köstlicher Kreationen. Mit dem zunehmenden Erfolg der Kellerei wuchs neben der Anbaufläche auch das Rebenportfolio. So haben Cabernet Sauvignon, aber auch mit Chardonnay und Sauvignon Blanc weiße Sorten, in die Weingärten des "Königs des Barbaresco" Einzug gehalten. SUPERIORE.DE
"Was soll man für einen der berühmtesten Weinunternehmen der Welt noch für Beschreibungen finden, die nicht schon hundertmal strapaziert wurden? Halten wir uns also an die Fakten: Die Gaja-Gewächse sind in ihrer verführerischen Brillanz und stilistischen Perfektion beispielgebend. In ihrer Jugend überwältigen sie mit Üppigkeit und Generosität, nach einer angemessenen Wartezeit indes legen sie ihre ganze Tiefgründigkeit und Komplexität offen." Gambero Rosso
Fakten
- Gründungsjahr: 1961
- Eigentümer: Angelo Gaja
- Önologe: Guido Rivella
- Jahresproduktion: ca. 350.000 Flaschen
- Rebfläche: ca. 92 Hektar
- Konventioneller Anbau