• "Vigna del Mandorlo" Dolcetto d'Alba DOC 2016

      “Vigna del Mandorlo” Dolcetto d’Alba DOC 2016

      Cognos klassischer Dolcetto Vigna del Mandorlo fasziniert mit einem komplexen Bouquet. Der saftige Geschmack wird von feinem Tannin getragen und zeigt einen herrlichen Bittermandelton im Abgang. (superiore.de)

      "Made only in stainless steel, the 2016 Dolcetto d'Alba Mandorlo ferments on the skins for a brief period of just three or four days. Dolcetto hardly ever presents problems when achieving color saturation, so more skin contact is not necessary. Brief macerations also help to avoid the rustic and chunky tannins you can sometimes get with this grape. This is a bright and fruit-forward expression that opens to a deep purplish-black color with cola, cherry liqueur and dried blueberry skins." Robert Parker

      "Cogno's Dolcetto d'Alba Mandorlo is once again fabulous in 2016. Inky blue/purplish fruit, lavender, mint, plum and licorice infuse this deeply expressive, pliant, mid-weight Dolcetto. The 2016 is absolutely delicious." Antonio Galloni

      • Bibenda 2018:
      • Vitae 2018:
      • Robert Parker:89+ Punkte
      • Antonio Galloni:90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Dolcetto
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 8 Monate Edelstahl
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,90 g/l
      • Gesamtsäure: 5,60 g/l
      • Restzucker: 0,30 g/l
      • Sulfit: 74 mg/l
      • ph-Wert: 3,60
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2020+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05262116 ·  0,75 l · 13,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      9,90 €
    • Barbera d'Alba DOC 2015

      Barbera d’Alba DOC 2015

      Barbera d'Alba mit viel Frucht, ausdrucksstarken Aromen nach Menthol, Kiefer, Leder und exotischen Gewürzen - bestens strukturiert. Herausragendes Preis-Leistungs-Verhältnis. (superiore.de)

      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 12 Monate Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2020
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05263415 · 0,75 l · 17,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand< 24 Stück verfügbar

      12,90 €
    • "Montegrilli" Nebbiolo Langhe DOC 2016

      “Montegrilli” Nebbiolo Langhe DOC 2016

      Der Langhe Montegrilli, ein reinsortiger Nebbiolo, verströmt in seinem Duft und am Gaumen wunderbare, kräftige Fruchtaromen, dazu etwas Rosenblätter mit einem Hauch Vanille. Ein köstlicher Wein zwischen Tradition und Moderne mit der typischen Eleganz der Cogno-Weine. (superiore.de)

      "The 2016 Langhe Nebbiolo Montegrilli is a terrific wine that faithfully represents the best of Nebbiolo, without the extra bells or whistles. One-third of the wine undergoes carbonic maceration in order to remove some of the tannic astringency you get with the grape. The fruit is pressed very delicately and the wine made in stainless steel. Thanks to this hand-off approach, you are awarded a fresh and bright bouquet with direct primary fruit. This is an easy-drinking wine to pair with simple meat dishes. Fruit is sourced from the Ravera cru." Robert Parker

      • Gambero Rosso 2018:
      • Vitae 2018:
      • Veronelli 2018:89 Punkte
      • Robert Parker:90+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 6 Monate Edelstahl
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,40 g/l
      • Gesamtsäure: 6,54 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 94 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2021+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05263816 · 0,75 l · 21,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand8 Stück verfügbar

      15,90 €
    • "Anas-Cetta" Nascetta di Novello Langhe DOC 2017

      “Anas-Cetta” Nascetta di Novello Langhe DOC 2017

      Cognos Nascetta wird aus der gleichnamigen autochthonen Rebe gekeltert, der man eine Verwandschaft mit der Vermentino-Traube nachsagt. Das Bouquet erinnert an Wiesenblüten, Aprikosen und weiße Pfirsiche, auch am Gaumen eben diese faszinierend harmonische Aromatik mit Eleganz und Frische. Ein außergewöhnlich gutes Geschmackserlebnis! (superiore.de)

      "The 2017 Langhe Nascetta del Comune di Novello Anas-Cëtta is fermented and aged on the lees in stainless steel. The creaminess you taste here comes thanks to the natural characteristics of the grape and that 180-day sur lie aging. This is a fresh, lean- to medium-bodied white with pretty aromas of stone fruit, melon and Golden Delicious apple." Robert Parker

      • Robert Parker:90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nascetta
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 6 Monate 70/30 Edelstahl/Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 8-10 °C
      • Lagerpotenzial: 2021+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05260117 · 0,75 l · 23,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      17,90 €
    • "Bricco dei Merli" Barbera d'Alba DOC 2016

      “Bricco dei Merli” Barbera d’Alba DOC 2016

      Dunkles Rubin, in der Nase dunkelbeerige Frucht, nach schwarzen Johannisbeeren, Brombeeren und etwas Tabak. Am Gaumen saftig, entfaltet sich dicht und rund mit fest strukturiertem Tannin. (superiore.de)

      "This is firing on all cylinders, featuring blackberry, dark plum, chocolate and spice flavors allied to a solid structure. Long, if still a bit compact and square on the finish." Wine Spectator

      "Attractive combination of ripe fruit and vanilla come through on the nose and palate. Medium body and a delicious finish." James Suckling

      "The 2016 Barbera d'Alba Bricco dei Merli is a beautiful rendition with a soft and sensual disposition. The mouthfeel of this vintage is noticeably smoother. The tannins and the acidity are hardly evident because they are so neatly folded into the rich texture of this first-rate Barbera. You are aware of, but only in a peripheral way, the freshness and the structure inherent to this Barbera. Dark fruit, candied cherry and exotic spice distinguish the bouquet." Robert Parker

      • Robert Parker:91 Punkte
      • Wine Spectator :90 Punkte
      • James Suckling:91 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 12 Monate Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2022
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05262216 · 0,75 l · 25,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      18,90 €
    • Barbaresco Bordini DOCG 2015

      Barbaresco Bordini DOCG 2015

      Cognos Barbaresco aus der Top-Lage Bordini ist ein zentrierter und fester Nebbiolo, der eher zu den kräftigeren Vertretern der Appellation zählt. Er offenbart sein großes Aromen-Potenzial allerdings erst auf den zweiten Blick: Kirsche, Brombeere, Anklänge von Gewürzen und ein wenig frisch gehackte Minze. Dann etwas Spekulatius, Walnuss, salzige Töne und Tabak. Säure und Tannin bilden eine perfekte Symbiose und zugleich das Rückgrat dieses imposanten Barbarescos, der viele Jahre Freude machen wird. (superiore.de)

      "A top note of mint augments the cherry, strawberry, eucalyptus and tar flavors in this austere red. Assertive tannins gird the finish, yet this remains long and finds equilibrium in the end." Wine Spectator

      "Aromas of cherries, cream and roses follow through to a medium body with beautifully depth of fruit and a long, fine tannin structure. Hard to not drink now. Better in 2020, but it’s already beautiful." James Suckling

      "Although Cogno are better known for their Barolos, they also produce a Barbaresco from 1ha in Neive. The nose is still muted, with discreet raspberry aromas. The palate is fresh, vibrant and concentrated, showing zest as well as weight. There's plenty of energy and drive here, followed by a long, forceful finish." Decanter

      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Decanter :93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes slawonisches Fass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05263715 · 0,75 l · 35,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      26,90 €
    • "Prephylloxera" Barbera d'Alba DOC 2015

      “Prephylloxera” Barbera d’Alba DOC 2015

      Barbera d'Alba Prephylloxera (oder Prefilossera) - groß, mächtig, magisch - aus einem winzigen und über hundert Jahre alten Weinberg. (superiore.de)

      Dieser Jahrgang wurde noch nicht bewertet.
      Der 2014er erhielt folgende Auszeichnungen:

      • Gambero Rosso 2017:
      • Doctor Wine 2017:93 Punkte
      • Wine Spectator :90 Punkte
      • Rebsorte: 100% Barbera
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 16 Monate Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2025+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05263515 · 0,75 l · 50,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand4 Stück verfügbar

      37,90 €
    • Barolo Ravera DOCG 2014

      Barolo Ravera DOCG 2014

      Einzellagen-Barolo Ravera von 40 bis 50 Jahre alten Reben duftet rein und intensiv nach Himbeeren, Erdbeeren und Blüten. Vollmundig und seidig am Gaumen, schöne Frucht, super-feine Tannine und eine wunderbare Länge. (superiore.de)

      "Lustrous mid ruby with orange tinges. Beautiful flowery cherry nose that is still a little bit reductive. Balsamic hint and a touch of liquorice. Supple and with savoury minerally impact on the palate. Gorgeous balance between savoury fruit and firm, savoury tannins, like sucking ripe stalks." Jancis Robinson

      "The Ravera cru of Novello is quietly growing in prestige and consistency. It is becoming one of the latest additions to an elite list of grand cru sites in the Barolo appellation. That quality is demonstrated in a difficult vintage such as this. The 2014 Barolo Ravera is a tight and polished expression with a glossy and gleaming personality. The fruit is fine-tuned and small in range, but it hits the senses with pinpoint precision. The wine shows the taut tightness of its youth and will flesh out with a few more years of cellar aging." Robert Parker

      "Pure cherry and strawberry fruit graces this delicate Barolo. Elements of licorice, tar and mineral add complexity and there is adequate structure. Still, this should be approachable early for the light weight and balance." Wine Spectator

      "Cogno's 2014 Barolo Ravera is tense and crystalline in feel, with striking translucence and a level of purity in its flavors and textures that is beguiling. The inner tension in the 2014 is simply alluring. Bright, red-toned fruit, floral overtones and piercing saline underpinnings all come to life in this compelling, deeply expressive Barolo from Elvio Cogno." Antonio Galloni

      "The fruit and depth of this wine is very pretty. With brightness and transparency. Plums, and cherries with dried flowers and spices. Medium to full body, bright fruit and acidity. A powerful finish. A fantastic 2014." James Suckling

      • Robert Parker:92 Punkte
      • Antonio Galloni:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes slawonisches Fass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,30 g/l
      • Gesamtsäure: 5,80 g/l
      • Restzucker: 0,40 g/l
      • Sulfit: 102 mg/l
      • ph-Wert: 3,53
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05262414 · 0,75 l · 78,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      58,90 €
    • Barolo Ravera "Bricco Pernice" DOCG 2012

      Barolo Ravera “Bricco Pernice” DOCG 2012

      Dunkle Kirschen, Menthol, Blumen und Teer sind nur einige der klassischen Noten im komplexen Bouquet des Bricco Pernice, der ab Jahrgang 2012 ausschließlich von Reben der Einzellage Ravera stammt. Am Gaumen gesellt sich zur strengen Struktur und der großen Macht eine feine innere Süße. Im langen Abgang Erinnerungen an feuchte Erde, getrocknete Kräuter und wilde Blumen. Wunderschön! (superiore.de)

      "The 2012 Barolo Bricco Pernice is gracious, aromatic and lifted. Bright red cherry, blood orange and white pepper are some of the many notes that lift from the glass. Deceptively medium in body, the 2012 offers notable intensity in the way that only Nebbiolo can deliver. The tannins are naturally quite raw at this stage, so patience is essential." Antonio Galloni

      "Lustrous ruby with narrow orange rim. Firm, concentrated nose that is really distinct with notes of red and dark fruit and a hint of rusty nails. Powerful and at the same time composed palate. Richly tannic and perfectly integrated with the fruit. Great acidity and a wonderful chewy length. Super stylish and hedonistic. Almost Serralunga-like tannins." Jancis Robinson

      "Offers an appealing grassy aroma characteristic of the '12s, along with dusty cherry, graphite, tobacco and tar flavors. Dense and compact, yet fresh, lingering with savory elements of tobacco and mineral." Wine Spectator

      "This wine is not labeled Riserva but it could be because it is released with an additional year of aging in both barrel and bottle. The 2012 Barolo Ravera Bricco Pernice is a dark and velvety wine with a broad aromatic reach. Compared to 2013, this vintage is less successful, in my mind, when it comes to clarity and aromatic focus. This wine shows less depth as a result. The bouquet is powerful and broad with black fruit, prune and dark spice. The finish shows weight and concentration." Robert Parker

      • Gambero Rosso 2018:
      • Vitae 2018:
      • Veronelli 2018:92 Punkte
      • Slow Wine 2018:Großer Wein
      • Doctor Wine 2018:94 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Antonio Galloni:95 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate großes slawonisches Fass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05263112 · 0,75 l · 89,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand< 24 Stück verfügbar

      66,90 €
    • Barolo Ravera "Bricco Pernice" DOCG 2013

      Barolo Ravera “Bricco Pernice” DOCG 2013

      Dunkle Kirschen, Menthol, Blumen und Teer sind nur einige der klassischen Noten im komplexen Bouquet des Bricco Pernice, der seit dem Jahrgang 2012 ausschließlich von Reben der Einzellage Ravera stammt. Am Gaumen gesellt sich zur strengen Struktur und der großen Macht eine feine innere Süße. Im langen Abgang Erinnerungen an feuchte Erde, getrocknete Kräuter und wilde Blumen. Wunderschön! (superiore.de)

      "Grounded by a beam of pure cherry, this red is wrapped in an embrace of dense, finely wrought tannins. Shows a licorice chewiness, along with sage and sandalwood notes that linger on the fresh aftertaste." Wine Spectator

      "This is a refined and extremely long red with black cherries and dried strawberries. Some roses, too. Full body and ultra-polished, refined tannins. Late release." James Suckling

      "Despite its medium-bodied, classic feel, the 2013 Barolo Bricco Pernice is a deep wine endowed with multiple layers of nuance that will only emerge with considerable time in bottle. Even so, the wine's beauty and pedigree are evident. The 2013 vintage produced a classically austere Bricco Pernice built on structure, acid and tannin. Time in the glass reveals some of the floral, savory and spice notes that are laced into the red cherry and blood orange. Even so, the 2013 remains quite dark and massively tannic. Bottles are best forgotten about for at least another handful of years, or even more." Antonio Galloni

      "The 2013 Barolo Ravera Bricco Pernice is a true protagonist of this gorgeous vineyard site. A bright green canopy extends right up to the Elvio Cogno farmhouse on a gentle slope that rises upward all the way to the Novello ridge. Ravera sits in a beautiful amphitheater of vines. From a classic vintage, this wine is solid and firm in texture. The bouquet is already expressive, immediate and direct. It is bursting with dark fruit, smoke, spice and licorice. This Barolo shows all the qualities that will guarantee a long and successful cellar evolution. Only 4,000 bottles were made. The wine sees a 40-day fermentation and maceration time with submerged caps. It is aged in large Slavonian oak casks for 30 months." Robert Parker

      "Forest floor, dried rose petal, new leather, star anise and menthol aromas align with a potpourri of dark cooking spice. The full-bodied yet linear palate delivers juicy Marasca cherry, crushed strawberry, licorice and aromatic herb set against taut, elegant tannins. Vibrant acidity lends balance, tension and an ageworthy structure." Wine Enthusiast

      • Gambero Rosso 2019:
      • Robert Parker:96+ Punkte
      • Antonio Galloni:96 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:97 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate großes slawonisches Fass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05263113 · 0,75 l · 93,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand< 24 Stück verfügbar

      69,90 €
    • Barolo Ravera "Vigna Elena" Riserva DOCG 2012

      Barolo Ravera “Vigna Elena” Riserva DOCG 2012

      Kaum 10.000 Flaschen gibt es jedes Jahr vom Barolo Riserva "Vigna Elena", der ab Ausgabe 2011 vollständig von Reben der Barolo-Einzellage Ravera stammt. Sehr komplex, fest, balsamisch und mit hervorragendem Alterungspotenzial. (superiore.de)

      "Glänzendes Rubin mit Granatrand. Sehr intensive Nase, satt nach reifen Himbeeren, baumreife Zwetschken, im Hintergrund nach Leder. Stoffig und dicht in Ansatz und Verlauf, zeigt kerniges, präzises Tannin, sehr klar, salzig und tiefgründig, bleibt lange am Gaumen." Falstaff

      "Lustrous mid ruby with a narrow, orange rim. Pretty much similar to Bricco Pernice, but more brooding and with enormous concentration of ripe, sweet-sour cherry. With aeration, it increases noticeably in depth. A wine to wallow in. Compact and backward with succulent red fruit underneath. Very tight finish with bags of polished tannins. Not nearly ready. Taut, yet powerful." Jancis Robinson

      "Truffle, new leather, wild berry, cooking spice and balsamic aromas lead the way on this full-bodied enticing red. On the smooth delicious palate, velvety tannins frame dried black cherry, raspberry compote, licorice and grilled herb." Wine Enthusiast

      "A powerful, muscular style, exhibiting concentrated cherry, plum and berry flavors, accented by herbs and tobacco, all framed by vivid acidity and beefy tannins. A bit brooding now, this should develop nicely over the next decade." Wine Spectator

      "Extremely perfumed and fresh with roses, lilac, cherries and hints of strawberries. Medium body, bright acidity and tangy, lively finish. Love the finish on this." James Suckling

      "The 2012 Barolo Riserva Ravera Vigna Elena is a dark and savory wine that has already passed into the magical realm of its tertiary evolution. The bouquet is extremely fine and equally complex with dried berry, toasted spice, tar, forest floor and freshly shaved truffle. That truffle note gives the wine a lot of territorial identity and immense charm. The tannins have integrated and show a very fine and polished nature. Only 4,000 bottles of this beautiful wine were produced." Robert Parker

      "Cogno's 2012 Barolo Riserva Vigna Elena is one of the finer wines of this generally uneven vintage. Ethereal and gracious, the Vigna Elena is deceptive in its structure and overall feel, and yet it has so much to say. The spice, rose petal, orange zest and bright red cherry fruit are all finely etched. A few years in bottle will help the tannins soften." Antonio Galloni

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Antonio Galloni:95+ Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5++ Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate großes slawonisches Fass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05262512 · 0,75 l · 98,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      73,90 €
    • Barolo Ravera DOCG 2012 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barolo Ravera DOCG 2012 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Einzellagen-Barolo Ravera von 40 bis 50 Jahre alten Reben duftet rein und intensiv nach Himbeeren, Erdbeeren und Blüten. Vollmundig und seidig am Gaumen, schöne Frucht, super feine Tannine und eine wunderbare Länge. (superiore.de)

      "The Elvio Cogno 2012 Barolo Ravera sees fruit sourced from a single vineyard that spans from Barolo to the nearby Novello township (where the winery is located). The wine follows faithfully in the house style that sees an impeccable, albeit very opulent and bold aromatic profile. This wine lives up to the Cogno promise of rich, luscious fruit flavors with bold cherry, spice, leather and tobacco. Delicate tones of cola, truffle and licorice give lift at the back. The tannins are young and show some astringent tightness that needs extra time to integrate." Robert Parker

      "The 2012 Barolo Ravera is another gorgeous wine from Cogno. An exotic melange of orange peel, cinnamon, spices, licorice and dried rose petal lifts from the glass as this sublime, nuanced Barolo gradually opens up. Deceptively medium in body, the 2012 Ravera captures the pedigree of this great Barolo site. With time, the Ravera gains weight, power and intensity, all with streaks of supporting tannin that give the wine its sense of proportion." Antonio Galloni

      "Starts out softly, with cherry, floral, licorice and earth notes, building in intensity to a long finish. Elegant yet tightly wound, featuring a compact, if long and fresh, finish. Needs time." Wine Spectator

      • Gambero Rosso 2017:
      • Bibenda 2017:
      • Vitae 2017:
      • Veronelli 2017:93 Punkte
      • Robert Parker:92 Punkte
      • Antonio Galloni:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes slawonisches Fass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 23,30 g/l
      • Gesamtsäure: 5,80 g/l
      • Restzucker: 0,40 g/l
      • Sulfit: 102 mg/l
      • ph-Wert: 3,53
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05262712 · 1,5 l · 59,67 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand6 Stück verfügbar

      89,50 €
    Winzer vorgestellt
    Elvio Cogno
    Piemont
    Elvio Cogno

    Die sehr schöne Azienda Agricola Elvio Cogno liegt in Novello, abseits der bekannten Weinstraßen der Langhe, auf einem Hügel oberhalb der herrlichen Ravera-Weinberge. Das Dorf zählt zu den elf Gemeinden, in denen Barolo erzeugt wird. In dem von Valter Fissore und Nadia Cogno in der vierten Generation mit sicherer Hand und großer Leidenschaft geführten Familienbetrieb entstehen in einem ehemaligen Kornspeicher unter dem sparsamen Einsatz von Technik elegante und ausgewogene Weine im klassischen Stil. In den letzten Jahren haben die Gewächse des von Nadias Vater Elvio gegründeten Weinguts zu einer persönlichkeitsstarken Identität gefunden.

    Das im 18. Jahrhundert als Herrensitz dienende Anwesen steht für Strenge und Präzision. Beide Merkmale spiegeln sich in der zehn Weine umfassenden Produktion wider. Allerfeinste Barolo-Lagenweine, gefolgt von Barbera d'Alba, dominieren. Die Gewächse der Weinfarm werden von einschlägigen Kritikern regelmäßig mit hohen Bewertungen bedacht. Gleich bei seinem ersten Auftritt wurde der aus den besten Parzellen der Ravera-Lage stammende "Barolo Bricco Pernice" vom Weinführer Gambero Rosso mit "Drei Gläsern" ausgezeichnet.

    Nebbiolo, Barbera, Dolcetto und Nascetta heißen die konsequent in den Rebhügeln angebauten autochthonen Traubensorten. Vor einigen Jahren wurde im Gut sogar die historische und in der Gegend um Novello kultivierte weiße Sorte Anas-cëtta wiederbelebt. Aus ihr entstehen Weine von brillanter strohgelber Farbe mit goldenen Reflexen. In den Weingärten wird von der Familie Cogno umweltbewusst ohne Einsatz von Pestiziden gearbeitet. Das dynamische Ehepaar hält die Hektarerträge absichtlich niedrig und ist immer bestrebt, das organische Gleichgewicht der Reben zu sichern.

    Für den Winzerbetrieb ist der Besucherbereich sehr charakteristisch. Er ist äußerst einladend, bis in die kleinste Einzelheit liebevoll gestaltet und fügt sich harmonisch in die atemberaubend schöne Landschaft der Langhe ein. (superiore.de)

    "Das hohe Qualitätsprofil dieses Betriebs bleibt ungebrochen ... Die ganze Flaschenbatterie ist verlässlich und bringt das Potenzial ihres Terroirs überzeugend zum Ausdruck." Gambero Rosso

    Fakten

    • Gründungsjahr: 1990
    • Eigentümer: Valter Fissore und Nadia Cogno
    • Önologe: Beppe Caviola
    • Jahresproduktion: ca. 70.000 Flaschen
    • Rebfläche: ca. 13 Hektar
    • Biologisch anerkannter Anbau