• Brunello di Montalcino "Vallocchio" DOCG 2016

      Brunello di Montalcino “Vallocchio” DOCG 2016

      Königlich ist dieser kraftvolle und langlebige Brunello aus dem großartigen Jahrgang 2016. Nur die besten Trauben aus eigenen Weinbergen werden für diese Selezione verwandt. Perfekt verkörpert er die kraftvolle Eleganz der großen toskanischen Rotweine. Rubinrot, mit einem raumgreifenden Bouquet nach Hagebutte, Flieder und Gewürze. Man schmeckt die dichte dunkle Beerenfrucht, Röst- und Tabakaromen begleiten den festen, saftigen und andauernden Abgang. SUPERIORE.DE

      "Reifer, intensiver, floral-würziger Duft mit dunklen Kirschen, Himbeeren und Rosensträuchern. Dichter Gaumen mit feinkörnigen Gerbstoffen, im Verlauf sehr intensiv, druckvoll und einnehmend, vereint die Reife mit der Frische des Jahrgangs." Weinwisser

      "Leuchtendes Rubinrot. In der Nase einladende Gewürztöne, nach Salbei, Minze, dann nach Kirschen und ein Hauch Vanillezucker rundet das Bouquet ab. Am Gaumen saftig und klar, öffnet sich in vielen Schichten, leicht erdiger Unterton, dennoch elegant, auch mineralisch, minimale Bitterkeit, langer Nachhall." Falstaff

      "The 2016 Brunello di Montalcino Vallocchio from Fanti dials it up a notch from the straight Brunello di Montalcino. Darker, deeper and sultry, this displays notes of ripe blackberry and plums complemented by exotic brown spice and a hint of lemon confit. Its textures are like velvet being drawn across the palate, black-fruited and ripe, offset by tactile minerals and cooling herbal tones. This is youthfully monolithic and dense, only revealing its stern tannic core toward the close, where I’m finding notes of black tea, licorice and hints of cocoa." Vinous

      "Mocha, truffle, anisette and camphor aromas lead the nose along with a floral whiff of violet. It's full bodied and bracing, offering dried black cherry, licorice and tobacco alongside firm, close-grained tannins. Give it time to fully unwind." Wine Enthusiast

      "Vibrant cherry and currant flavors are framed by savory notes of leather, spice and wild herbs in this nimble, fluid red, whose tannins leave a dusty feel, with a fresh, lingering finish." Wine Spectator

      "This is a deep and rich red with dark-chocolate, clove, smoke and leather aromas, mingled with dried tangerine peel. It's full-bodied and dark with an earthy undertone. Fine-grained tannins. Lots of bark and cacao on the finish." James Suckling

      "This wine sources its fruit from a five-hectare vineyard, rich in friable schistous Galestro soil at a moderate (and warm) 250 meters above sea level. The Fanti 2016 Brunello di Montalcino Vallocchio shows roundness and softness with hints of elegant mineral and warm soil at the edges. The core of this full-bodied wine is packed with purple and black fruits such as plum and blackberry. Like the 2015 vintage that I remember well, this 2016 release also shows pretty elegance that shines through the more robust nature of this vineyard site." Robert Parker

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Weinwisser:18,5 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate 50/50 Tonneau/großes Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,65 g/l
      • Gesamtsäure: 5,40 g/l
      • Restzucker: 2,48 g/l
      • Sulfit: 82 mg/l
      • ph-Wert: 3,35
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09562716 · 0,75 l · 62,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      46,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Tiefdunkles Rubinrot. Das Jahr 2015 spiegelt sich in diesem wunderbar proportionierten Brunello meisterlich wider. Sehr geradlinige und großzügige Nase nach kleinen rote Beeren, Kirsche, Graphit- und Erdnoten. Am Gaumen reichhaltig, sehr fruchtbetont und mit einem betörenden Schmelz ausgestattet. Das perfekt austarierte Konzert aus Extraktsüße, vielschichtiger, tiefer Frucht, gut artikulierter Säureader und ein fein gewobenes Tannin machen aus diesem Parade-Brunello ein Erlebnis, welches lange und intensiv anhält. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. Duftende, offenherzige Nase nach Hagebutten und Walderdbeeren, zarter Cassis, herzhaft und einladend. Geschliffener Gaumen, eleganter Holzeinsatz, hoher Trinkfluss, sehr saftig, auch salzig, kompakt in Ansatz und Verlauf." Falstaff

      "Tightly wound, with tart cherry, graphite, earth and cigar box flavors, aligned to an edge of firm tannins. Flirts with rusticity, yet remains tense and smoldering. Should gain more length as it opens." Wine Spectator

      "Good deep red. Complex aromas of redcurrant, raspberry, graphite, mocha, and mint. Focused and suave with very attractive sweetness and standout purity to its flavors of red berries and candied flowers. Finishes with polished tannins and outstanding length." Vinous

      "This pretty wine shows precision and focus with a rich, fruit-forward style. The 2015 Brunello di Montalcino is a shapely Tuscan red with the softness and velvety intensity to pair with a winter meat dish by an open fireplace. The wine glides smoothly over the palate, imparting aromas of black cherry, dried blackberry, plum, toasted spice and crushed flower. This harvest, which came about a week earlier than expected, resulted in a measured and carefully balanced Sangiovese from a generous vintage." Robert Parker

      "Wonderful aromas of flowers, plums, terracotta and white pepper. Intense, yet ever so subtle. Medium to full body, firm and silky tannins and a long and intense finish. Shows excellent length." James Suckling

      • Veronelli :93 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:97 Punkte
      • Falstaff:93+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Eichenholzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,65 g/l
      • Restzucker: 0,85 g/l
      • Sulfit: 79 mg/l
      • ph-Wert: 3,35
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09032215 · 0,75 l · 62,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      46,90 €
    • "Cielo d'Ulisse" Brunello di Montalcino DOCG 2016

      “Cielo d’Ulisse” Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Der an der westlichen Seite der Hügel Montalcinos gelegene Weinberg ist so abgelegen, dass man den Sternenhimmel ungestört in vollen Zügen genießen kann. So verwundert es nicht, dass dieser geschmeidige, sehr klassische Brunello den Namen "Himmel des Odysseus" trägt. Dieser hatte ja bekanntlich die Fähigkeit, sich ohne Kompass und durch bloße Orientierung an den Sternen durch die Meere zu navigieren.

      2016 kommt nach Angaben des Önologen Sebastian Nasello der beste Jahrgang dieses Brunello auf den Markt, den das Weingut je produziert hat. Tiefdunkles Rubin mit hellen Einschlüssen. Im Bouquet ein Potpourri aus Düften, die sich schier endlos entfalten, und das neben schwarzen und roten Früchten auch blumige Noten heller Rosen und weißer Blüten hervorbringt. Am Gaumen dann Kraft, Würze und eine Frische, die exakt den Top-Jahrgang widerspiegelt und gemeinsam mit den wohlproportionierten Tanninen eine harmonische und spannende Entwicklung erahnen lässt! SUPERIORE.DE

      "Funkelndes, intensives Rubin mit leichtem Granatschimmer. Vielschichtige Nase mit Noten nach reifen Zwetschken und Lilienblüten, im Hintergrund nach frischem Leder und getrockneten Steinpilzen. Am Gaumen viel geschliffenes Tannin, im Finale saftige Kirsche." Falstaff

      "Lustrous mid ruby. Complex, spice-laden nose with touches of fruit cake, orange skin and aged balsamic vinegar. Tangy, still tight, dark cherry and cranberry palate with firm tannins that keep clinging to the fruit. Very long, seductive and succulent." Jancis Robinson

      "The 2016 Brunello di Montalcino Cielo d'Ulisse is a jovial and rich wine. The bouquet mixes the purest expression of clove that I’ve ever encountered in a wine, with black cherries, sage and mocha to create an autumnal feel. It’s silky in texture, with fleshy red and black fruits balanced by savory exotic spices and vibrant acidity. You can feel its grippy tannins mounting, and yet there’s so much primary intensity here that they hardly get in the way; and while the finish may be structured, it’s also juicy and flat-out delicious, with hints of cherry pit and sweet herbs lingering long." Vinous

      "Ripe-berry, cedar, dried-flower and dried orange-peel aromas follow through to a full body, yet it’s very tight and reserved with very fine, intense tannins that give focus and length to the wine. Really long and focused. Hints of dried mushroom and citrus rind at the end. Best ever." James Suckling

      "Podere le Ripi farms vines on both the eastern and the western flanks of the appellation. The 2016 Brunello di Montalcino Cielo d'Ulisse comes from the warmer, western flank in a spot not too far away from Camigliano with vines planted in 1990. This offers dark cherry fruit at its core with sweet spice, cedar smoke and pretty herbal renderings. You get lots of deep, complex and dark fruit rendering nonetheless. The personality of this wine is soft, rich and fruity." Robert Parker

      "New leather, truffle, ripe berry and camphor aromas form the nose along with a whiff of pressed rose and game. Full bodied and delicious, the enveloping palate doles out mouthfuls of cherry marinated in spirits, crushed raspberry, licorice and hints of seasoned meats alongside velvety tannins. It's concentrated but also boasts an almost weightless elegance." Wine Enthusiast

      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:96 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 33/12 Monate Eichenfass/Zementtank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Speiseempfehlung: Grillgerichte, gereifter Käse
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29632416 · 0,75 l · 63,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      47,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Carlo Lisini Baldis Brunello di Montalcino 2016 öffnet sich mit dunkler Konzentration und Extraktion. In der ersten Nase zeigt er florale Aromen gepresster Rosen und Veilchen, nach ein paar Minuten im Glas offeriert der Wein dann ein komplexes Potpourri von dunklen Kirschen, getrockneten Brombeeren, indischen Gewürzen, Teriyaki-Sauce, zerstoßenem Gestein und eine subtile Lakritznote. Seine Persönlichkeit zieht er eindeutig zu gleichen Teilen aus Eleganz und Kraft. Im Trunk dann extrem weich und geschmeidig, er liefert neben seiner prallen Frucht schöne Endnoten staubiger Mineralien und etwasTonerde. Dieser köstliche Wein kann gar nicht anders als vorwärts gehen. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes, konzentriertes Rubin-Granat. Sehr intensive und offene Nase, nach reifen Schwarzkirschen und Brombeeren, etwas Tabak und Leder, vielschichtig. Sehr gut platziertes Tannin, feinmaschig, reife Kirschfrucht, saftig und mit guter Spannung." Falstaff

      "This is medium-to full-bodied, yet very rich, with lots of sandalwood, lavender, fresh blackberries and crushed cloves. More citrus peel on the palate. Lemon peel and blackberries. Fine tannins and a fresh, tangy finish." James Suckling

      "A touch of new oak adds an element of sweetness and spice to this cherry-, plum- and mineral-flavored red, which is lithe, with well-integrated, underlying tannins and a lingering finish." Wine Spectator

      "The 2016 Brunello di Montalcino excites the senses with a wonderfully pure and fruity display of wild strawberries, woodland herbs, wet stone and flowery undergrowth. Both savory and sweet, the textures are like silk, with waves of ripe red fruits and spices which give way to salty minerals, licorice, hints of black tea and a coating of fine tannin. While youthfully structured, there’s a juicy freshness to be found throughout, creating harmonious balance and symmetry that makes the 2016 Lisini so easy to like already. That said, the best is yet to come." Vinous

      "Lisini is one of Montalcino’s oldest estates and has been owned by the Lisini-Clementi family since the 16th century. Today, it is run by Ludovica Lisini and her cousins Carlo and Lorenzo. After a few moments in the glass, liquorice, chocolate and tobacco begin to permeate. Full yet deftly balanced, layers of grainy tannins are an equal match for the dense, dark fruit. Though ageing is in large oak casks, there is a suggestion of wood with sweet vanillin and mint. I suspect a couple more years in bottle will bring everything into exquisite cohesion." Decanter

      "Inviting aromas of ripe wild berry, baking spice and Mediterranean herb are front and center along with a whiff of blue flower. Full bodied and vibrant, the savory palate features ripe Marasca cherry, star anise and nutmeg framed in noble tannins. Bright acidity provides freshness and balance. Give this time to fully develop and you'll be rewarded." Wine Enthusiast

      • Vinous:95 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Wine Enthusiast:96 Punkte
      • Decanter :97 Punkte / Platinmedaille
      • Falstaff:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Eichenfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09572216 · 0,75 l · 63,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      47,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Leuchtendes Rubinrot mit hellem Rand. Ebenso leuchtendes und sehr vielschichtiges Bouquet nach Waldbeeren, Erdbeeren, Trockenfrüchten, Teer und balsamischen Kräutern. Am Gaumen eine sehr attraktive, geschmeidige Textur, im Trunk wieder eine schöne rotbeerige Frucht, dazu Spuren schwarzer Johannisbeere, Blaubeere und Lakritze. Im langen, blitzsauberen Abgang Spuren gut eingebundenen hellen Holzes und eine sehr ansprechende Seidigkeit. Einer der wohl gelungensten Brunello von La Gerla, den wir je im Glas hatten! SUPERIORE.DE

      "Sehr schönes, präsentes Bouquet mit floralen Noten mit zart kandierten, reifen Kirschen, Flieder, Rosenblättern. Im Mund druckvoll und mit eher rotbeeriger Frische, schöner Würze und kräutrigen Noten, gute Spannung mit feinkörnigen Tanninen und Frische." Weinwisser

      "Edel leuchtendes Rubinrot. In der Nase nach nach Tabak, hellem Leder, dann nach reifen Waldfrüchten und Sauerkirschen, sehr reife Erdbeeren, im Nachhall nach getrockneten Rosenblättern. Am Gaumen klar und strahlend, öffnet sich mit vielen Schichten, mit Druck und Finesse, spannt einen prächtigen Fächer, auch salzig, tolle Länge."Falstaff

      "Lightish brick ruby. Lively, perfumed with sour cherry. So fragrant and open. Sweet tobacco and herbs. Light and juicy on the palate but intense and persistent. The tannins are super-fine and infused by the aromatic fruit. Pretty and finely dry on the finish." Jancis Robinson

      "This red is round, with juicy cherry, plum and spice flavors. Shows hints of chocolate and loam, remaining harmonious and fresh through the long finish." Wine Spectator

      "Underbrush, rose, leather and dark spice aromas lift out of the glass along with a whiff of camphor. The linear, elegantly structured palate doles out juicy Marasca cherry, orange zest, star anise and crushed mint alongside tightly wound but refined tannins and bright acidity. It's still young and nervous so give it time to fully develop." Wine Enthusiast

      "Elegant, tight and streamlined, the La Gerla 2016 Brunello di Montalcino opens to a savory and slightly spicy bouquet. More than fruit, the first tones you get focus on tar, smoke, licorice and mixed herbs. This wine offers a very Mediterranean personality with elegant mineral notes that come out in a second wave. The wine goes through a relatively quick fermentation with about 15 days of skin contact followed by 36 months in large Slavonian oak casks. With more time in the glass, it opens to blue flower, lilac, dried berry and crème de cassis." Robert Parker

      "The 2016 Brunello di Montalcino displays depths of rich blackberry and cherry sauce with mentholated herbal tones adding lift, while notes of cedar and clove develop in the glass. Its textures are like pure silk, draped slowly across the palate, showing admirable density and weight, balanced by bright acids and minerals. This is so tightly wound up in its youthful state, yet it’s packed full of potential with a core of dark primary fruit that isn’t quite ready to reveal its charms. A web of fine tannin makes itself known only at the very end, as the 2016 slowly tapers off to hints of tobacco. The 2016 will take some time for this to come fully into focus, but it will be well worth the wait." Vinous

      "Very pretty ripe and dried fruit with blackberries and sweet cherries. It’s full-bodied with depth of fruit and creamy, polished tannins. Extremely compact and long. Pure fruit at the end. A gorgeous wine." James Suckling

      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Vinous:95 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Weinwisser:18 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,65 g/l
      • Gesamtsäure: 5,82 g/l
      • Restzucker: 1,48 g/l
      • Sulfit: 75 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2041+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09992116 · 0,75 l · 63,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      47,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Klassisch, kraftvoll, präzise, charmant und zugänglich. Besticht jedes Jahr durch Eleganz und Finesse, nachhaltig und lang. SUPERIORE.DE

      "Glänzendes, sattes Rubingranat. Sehr offene und einladende Nase mit Noten nach Preiselbeeren und Kirschen, im Hintergrund etwas Siegellack. Rund und geschmeidig in Ansatz und Verlauf, zeigt viel präsente, offene Frucht, feinmaschiges Tannin das sich elegant entfaltet, sehr lange." Falstaff

      "The 2012 Brunello di Montalcino is a dark and savory wine with a generous bouquet of meaty aromas that peel back in thick layers. At its core is a healthy dose of black fruit, but background aromas of cured meat, grilled spice and smoked bacon give the wine a unique personality. This wine shows enthusiastic readiness were it to be paired with a succulent, fire-roasted steak. The mouthfeel revealed by this Brunello from Fuligni is surprisingly dense, thick and velvety. The wine shows attractive richness on both the nose and the palate. It is ready to drink in the near or medium-term." Robert Parker

      "Good full red. Complex, penetrating aromas and flavors of red cherry, strawberry, minerals and violet, plus a complicating hint of cinnamon. Rich and dense but with a strong mineral underpinning giving this a very precise, lifted mouthfeel. Long and very clean on the vibrant finish. Outstanding, classic, refined Brunello." Ian d’Agata (vinous.com)

      "Forest floor, aromatic herb, dark spice and eucalyptus aromas come together with a floral twist. Bright and elegant, the palate shows succulent wild cherry, white pepper, star anise and chopped mint flavors. With its taut, fine-grained tannins and firm acidity, it needs time to unwind and fully develop." Wine Enthusiast

      "Extremely floral with rose-petal and cherry character. Walnut and mushroom undertones. Medium to full body, velvety tannins and a flavorful finish. Citrus-rind undertones. Delicious, solid and harmonious wine." James Suckling

      "Mid ruby. Fine, tight and brooding on the nose. Holding back a little on the palate too. Wonderful balance of fruit, succulent acidity and firm, chewy tannins. Real breeding and super-fine." Jancis Robinson

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:92 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Vinum:17 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate 75/25 Eichenholzfass/Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09512112 · 0,75 l · 63,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      47,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Ein Bilderbuch-Brunello aus einem Bilderbuch-Jahrgang: Wunderbar kirschbetontes Bouquet mit Anklängen von violetten Blüten, Nelke, Zigarrenkiste und einer angenehmen würzigen Süße. Am Gaumen dicht und ausdrucksstark, öffnet sich vibrierend und vielschichtig und offenbart dann eine wunderschöne Ladung Schwarzkirsche, exotische Gewürze und eine fein-salzige Ader. Das perfekt abgestimmte Tannin sorgt immer für das nötige Gleichgewicht und verleiht ihm mit seinen überaus raffinierten Geschmackskomponenten einen rassigen, sehr langen Abgang. SUPERIORE.DE

      "A wild and unbridled version, as much about the woodsy pine, wild herb and iron flavors as the brooding black cherry and blueberry fruit. Long and resonant, with muscular tannins and lively acidity lending support." Wine Spectator

      "The Castiglion del Bosco 2016 Brunello di Montalcino is a fruit-forward expression with soft cherry, blackberry, tilled earth and a touch of sweet spice. This wine is made in an especially accessible style that prizes ripe fruit and oak aging (in both barrique and botte). Fruit comes from a 52-hectare vineyard with galestro schist and clay. The tannins are more evident here compared to the 2015 vintage; however, this wine is almost ready to go with beef tagliata topped with porcini mushrooms." Robert Parker

      "The 2016 Castiglion del Bosco Brunello di Montalcino really stands out with its vivid display of crushed raspberries, lavender and clove. Further depths are found with each swirl, adding mentholated herbs and flowery undergrowth. It’s dense and dark-fruited, enveloping the palate with notes of black cherry, plum, exotic savory spice and minerals. This is soothing and pliant in spite of the 2016’s youthful state, balancing brisk acids and fine tannins to create a push and pull of structural tension. The symmetry here is spellbinding, and everything is in the right place for a long and fruitful evolution over the next ten to fifteen years." Vinous

      "The complexity and beauty to this is really something with cherry, walnut, tobacco and cigar-box character. Sweet cherries. It’s full-bodied and deep with super intensity and power. Layered and beautiful. Really refined tannins. Some whole-berry fermentation gives this added character. Goes on for minutes." James Suckling

       

      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:95 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:99 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Eichenholzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,85 g/l
      • Gesamtsäure: 5,61 g/l
      • Restzucker: 0,90 g/l
      • Sulfit: 76 mg/l
      • ph-Wert: 3,38
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09032216 · 0,75 l · 63,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      47,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Im Traumjahr 2016 bietet uns das Weingut einen ausgesprochen schmackhaften und saftigen Vertreter, der den Spirit von Montalcino vom ersten bis zum letzten Schluck in sich trägt. Feine Salbei- und Minze-Noten runden das warme, reife und äußerst reichhaltige Fruchtbouquet wunderschön ab. Am Gaumen tänzelnd mit einer feinen rotbeerigen Säureader, die von einer großartigen Samtigkeit unterlegt ist. Auf der anderen Seite ist er ein straffer, präziser und besonders frischer Brunello, der uns bereits in jungen Jahren begeistert. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes, elegantes Rubinrot. In der Nase nach reifer Kirsche, einem Hauch Blutorange und edlem Würzeton. Öffnet sich am Gaumen mit feiner Süße und ausgewogenem Spiel, warmherzig und klar mit kernigem Tannin und feinem Druck." Falstaff

      "The 2016 Brunello di Montalcino from Ciacci Piccolomini d'Aragona places savory herbs, exotic spice and earth tones above ripeness of fruit. It’s decidedly dark and brooding on the nose, lifted by hints of fresh-picked mint and sage. There are depths of velvety textures in the mouth, offset by a tactile mix of tart wild berries, minerals and zesty acidity which adds vibrancy in spite of the tannic heft and primary intensity found here. The 2016 finishes with a monolithic feel, still wound up tightly in its youthful state but also promising many years of positive evolution in our cellars. This is gorgeous and a great value for age-worthy Brunello." Vinous

      "In southern Montalcino, the expansive Ciacci Piccolomini property is characterised by warm, perfumed afternoon breezes coming in from the Mediterranean. The wines are typically headily scented and generous in alcohol, as is the case in 2016; however, I find much more freshness and focus than in the 2015s. Aromas include sun-kissed cherry and raspberry with red rose, tobacco, sage and thyme. Light on its feet with grainy tannins that dissolve easily, this is almost ready to drink. An amaro-like finish persists and stimulates the appetite." Decanter

      "Light on its feet, this red evokes strawberry, cherry, earth, menthol and Tuscan scrub flavors. Shows a firm underlying structure, with a fresh and focused finish." Wine Spectator

      "Red-berry, wild-rose, crushed mint and dark-spice aromas are front and center on this fragrant red. The full-bodied palate is concentrated but also boasts finesse, offering layers of raspberry jam, smooth licorice and tobacco alongside a backbone of enveloping, velvety tannins. You'll also detect the warmth of alcohol but the succulent fruit stands up to it." Wine Enthusiast

      "Lots of red and blue fruit to this, evolving into wet leaves, freshly turned soil and brewed tea. Light herbal notes. Sweet cherries, too. It's full bodied with silky, firm tannins. More minerality and tea notes on the finish. Elegant and driven." James Suckling

      "The 2016 Brunello di Montalcino (with 56,000 bottles made) shows bold cherry, spice, crushed stone and balsam herb that come together in seamless fashion. This estate has honed a unique style that becomes a common theme traced to each new vintage. I'd describe it as delicate but also succulent with a rich and almost pulpy quality of fruit. The wine is fueled by the golden light that hits this part of Tuscany in those last hours of the day. Here is a wine that shows spirit of place." Robert Parker

      • Robert Parker:95+ Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:97 Punkte
      • Decanter :93 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Eichenfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,55 g/l
      • Gesamtsäure: 5,79 g/l
      • Restzucker: 1,35 g/l
      • Sulfit: 89 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2039+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09712416 · 0,75 l · 63,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      47,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2013

      Brunello di Montalcino DOCG 2013

      Tiefes Dunkelgranat. Straff und präzise der erste Eindruck, dann sehr viel dunkle Kirsche und etwas getrocknetes Obst. Noten von Teer und Asche und eine schöne Himbeernote am Gaumen. Ein insgesamt stimmiger und höchst-eleganter Wein aus exzellentem Jahrgang. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes, intensives Rubin mit Granatschimmer. Ansprechende, vielschichtige Nase, der Reigen beginnt mit Noten nach ­Siegellack, etwas Preiselbeeere, Harz und ­Zedernholz, dann saftige Zwetschke und Himbeere. Geschliffen und rund in Ansatz und Verlauf, strömt ruhig, aber kontinuierlich dahin, öffnet sich mit feinmaschigem Tannin, feiner Schmelz, im Finale mit satter Himbeer-Frucht." Falstaff

      "Pristine and fresh, with driving acidity: the Fuligni style expresses elegance above all, reflecting its cool-sited vineyards in the north of the region. This Riserva has understated but finely delineated aromas of flowers, raspberries and fresh hay, and is fragrant, light and dancing on the palate too, with fine-milled tannins." Decanter

      "A rich style, displaying cherry, strawberry, floral and wild herb aromas and flavors. Tightly wound, with iron, sanguine and tobacco notes rolling out on the finish." Wine Spectator

      "The Fuligni 2013 Brunello di Montalcino exhibits a dark garnet color with copper-like highlights at the rim. The wine is sophisticated and austere in character, and the fruit tones are etched and firm. All of these qualities contribute to the overall sense of finesse and pedigree presented by Fuligni. Dark cherry and dried fruit segue to mineral aromas and campfire ash. The wine maintains a somewhat serious and introspective quality throughout." Robert Parker

      "Concentrated mid ruby. Fresh, vigorous cherry nose and lots of concentrated cherry on the palate and fine, coating tannins. Youthful, but can already be approached. True class." Jancis Robinson

      "Enticingly fragrant, this opens with delicate scents of forest berry, underbrush, new leather and crushed purple flowers. Juicy and enveloping, the smooth, full-bodied palate presents ripe Morello cherry, raspberry preserve, licorice and chewing tobacco framed in taut fine-grained tannins." Wine Enthusiast

      "A balanced and firm red with plum, light chocolate, walnut and spice character. Medium to full body and silky tannins. I love the flavorful finish." James Suckling

      "Luminous red. High-pitched aromas of sour red cherry, raspberry, rose, stainless steel, white pepper and minerals. Dense and silky in texture but displays great juiciness, clarity and floral lift; the lively but harmonious acidity really lifts and frames the bright red and mineral flavors. Totally saturates the palate and yet comes off as virtually weightless. This hauntingly beautiful wine showcases everything Brunello can be when made from an ultra-competent producer farming Sangiovese vines that grow in what is a real grand cru section of the much too large Brunello di Montalcino denomination." VINOUS

      • Bibenda:
      • Doctor Wine:92 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:97 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Decanter :92 Punkte
      • Falstaff:96 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate 75/25 Eichenholzfass/Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09512113 · 0,75 l · 63,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      47,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Poggio San Polo Brunello 2016 ist eine Selektion der besten Trauben aus den unterschiedlichen Weinbergslagen des Weinguts. Er öffnet sich sehr einnehmend mit dunkler Frucht, dabei viel Schwarzkirsche und dunkle Pflaume, optimal abgerundet von einer feinen balsamischen Kräuterwürze und Noten weißen Pfeffers. Am Gaumen mit geradezu perfekter Textur, einer Geschmeidigkeit und Seidigkeit, die von einer wohlprortionierten, raffinierten Sangiovese-Säure erfrischt und getragen wird. Im weiteren Verlauf dunkelbeerig, lang, tief und mit einem sehr beachtlichen, leicht mineralischen Finale. SUPERIORE.DE

      "Edel leuchtendes Rubinrot. Zeigt sich in der Nase mit Nuancen von reifen Preiselbeeren, Himbeeren, leichter Pfefferton, im Nachhall kommt wieder die Brombeere hervor. Im Mund geschliffen und saftig, öffnet sich rotbeerig-kernig, spannt einen feinen Bogen, saftig-salziges Finish." Falstaff

      "The San Polo 2016 Brunello di Montalcino brings forth dark fruit, cherry, spice, integrated oak tones and balsam herb. This is a round and lightly textured Sangiovese with a long and polished finish. In fact, the mouthfeel delivers more in terms of length and persistence than it does density or richness. It offers a silky, almost glossy disposition that is colored by dried raspberry, wild cherry and blue flower. This wine represents a selection of the best fruit from across various parcels farmed by this estate." Robert Parker

      "Starting out with earthy, savory aromas, this red shows fleeting flavors of black currant and raspberry before settling back into notes of earth, iron and juniper. Firm, dusty tannins guard the finish." Wine Spectator

      "Aromas of underbrush, rose petal, new leather and wild mint shape the nose. The savory, elegantly structured palate shows ripe red cherry, raspberry compote, licorice and cinnamon framed in tightly knit, fine-grained tannins. Bright acidity keeps it radiant." Wine Enthusiast

      "A rich, layered red with blackberry and chocolate, as well as cured-meat and wet-earth undertones. It’s full-bodied with depth, intensity and focus. Lovely, velvety tannins and a long, creamy-textured mouth feel. Generous finish with tension." James Suckling

      • Robert Parker:93 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:97 Punkte
      • Wine Enthusiast:96 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass/Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,85 g/l
      • Gesamtsäure: 5,95 g/l
      • Restzucker: 0,78 g/l
      • Sulfit: 79 mg/l
      • ph-Wert: 3,50
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29152116 · 0,75 l · 65,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      48,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Leuchtendes, tiefes Rot. Im Bouquet fesselnde Aromen süßer roter Beeren, Zimt, Veilchen und Lakritze. Fruchtig und voll am Gaumen: Raffinierte, saftige Aromen von roten Pflaumen und Himbeeren bleiben am frischen hinteren Ende hell und lebhaft erhalten. Der 2015er Jahrgang von Neri ist an Opulenz und Vielschichtigkeit kaum zu überbieten, er ist in seiner Preisklasse für uns einer der Benchmark-Weine des 5-Sterne-Jahrgangs der Appellation! SUPERIORE.DE

      "Startet mit viel Esprit auf Noten von Waldfrüchten, Holz und Gewürzen; der Ansatz robust, mit schönem Schmelz, vifer Säure, das Finale ist erfrischend und stimmig." Vinum

      "There’s beauty and drinkability to this wine that really is enticing with blueberry and cherry aromas, as well as hints of hot stone and licorice. Medium to full body, integrated tannins and a fresh and polished finish. Shows focus and brightness. Very drinkable now, but better in a year or two." James Suckling

      "Good deep red. Saline aromas and flavors of red cherry, blueberries, herbs, blood orange and sweet spices. Smooth and long on the bright, very sweet finish. Really quite good." Vinous

      "The Neri family has created a classic expression of Sangiovese from a classic vintage, while remaining faithful to the house style. In a nutshell, these wines always tend to offer dark plum, clove and fig confit over the tiny berry and blue flower aromas you get from the traditionalists. That said, this Brunello needs ample time to open, and I suggest you splash it into the decanter. The Casanova di Neri 2015 Brunello di Montalcino stays safely within your expectation of the vintage with its variety-driven aromas of wild berry, licorice, blue flower and balsam herb. This wine sees fruit sourced from a vineyard on the northeast side of Montalcino, with Galestro soils ranging from 330 to 480 meters above sea level." Robert Parker

      "The Casanova di Neri estate is located in the northeastern zone of Torrenieri. Besides five distinct sites there, the Neri family also has three vineyards in the south between the villages of Sant'Angelo in Colle and Castelnuovo dell'Abate. The 'white label' as this Brunello is called blends plots from the cooler Torrenieri area. It is mid-weight and classy, offering gleaming bright, fresh red cherry flavours. Hints of rust and warm stone as well as subtle sweet spice add complexity. Tactile but fine sandy tannins give appropriate support and the finish is vibrant and perfumed." Decanter

      • Veronelli :94 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Decanter :94 Punkte
      • Vinum:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 45 Monate großes Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09262615 · 0,75 l · 65,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      48,90 €
    • Brunello di Montalcino "Vigna del Lago" DOCG 2016

      Brunello di Montalcino “Vigna del Lago” DOCG 2016

      Der Nordhang von Montalcino war früher nicht mit Reben bewachsen, sondern wurde mit Getreide, Oliven und Kirschen bewirtschaftet. In diesem vom Apennin beeinflussten Gebiet sind die Jahreszeiten ausgeprägter, kontinental und der Nordwind senkt die Temperatur im Winter deutlich. Daher ist es das kälteste Brunello-Gebiet in dieser Jahreszeit, aber auch das feuchteste. Dieser Nordhang ist ein sanfter Hügel: eine Eigenschaft, die mehr an das Gebiet der Crete Senesi, direkt daneben, erinnert als an die beiden steiferen, steileren und wärmeren Südhänge von Montalcino.

      Aufgrund des Klimas und der Herkunft der Böden werden die Trauben in diesem Gebiet von Montalcino jedes Jahr zuletzt geerntet. Vigna del Lago ist der Weinberg, der alle Besucher begrüßt, die aus dem Norden von Montalcino anreisen. Er bekam seinen Namen von dem See, der ihn umgibt und der eine fundamentale Rolle für das Mikroklima in diesem Gebiet spielt; der Boden ist ein ständiger Wechsel zwischen Lehm und Streifen von sehr feinem Galestro.

      Brunello Vigna del Lago ist ein historischer Cru der Kellerei Val di Suga, es ist ein Brunello alter Schule, aus den Zeiten vor der Ankunft der Barriques und der Technologie. Ein authentisches Produkt, das sich steigender Nachfrage erfreut. Im Gegensatz zum Poggio al Granchio, der in neuen französischen 300-Liter-Barriques ausgebaut wird, reift dieser Wein in großen 30- und 50-Hektoliter-Fässern aus slawonischer Eiche.

      Es ist ein Wein mit geringerem Alkoholgehalt, heller orange-rubinroter Farbe, mit sehr feinen und fast nicht wahrnehmbaren Tanninen, mit einer blumigen Nase nach Zitrusnoten, Myrte und frischen Kirschen. Es ist ein Brunello von großer Fülle und Ausgewogenheit und verfügt darüber hinaus über eine sehr angenehme Leichtigkeit, eine gut konturierte Säure und einen salzigen, mineralischen Abgang. SUPERIORE.DE

      "Im vielschichtigen Duft mit reifen Kirschen, getrockneten roten Blumen, Veilchen, Eisen. Am Gaumen sehr linear und dicht gewoben, aber mit einer super ausgereiften, komplexen Tanninstruktur, die den Wein voll und energetisch umspannt, sehr griffig und vertikal ausgerichtet mit lebendiger Säure und vibrierendem Finale." Weinwisser

      "Kraftvolles, leuchtendes Rubin. Sehr klare und präzise Nase, duftig, nach reifen dunklen Kirschen, im Hintergrund nach Kardamom. Sehr viel saftige Frucht am Gaumen, öffnet sich mit gut eingebundenem, feinmaschigem Tannin, rund und geschmeidig, im Finale feine salzige Komponenten." Falstaff

      "Just mid ruby. Perfumed cherry and oak nose with a hint of coffee bean. Elegant and vibrant cherry and raspberry palate, yet with great depth. Fresh, nervy and long with coating tannins adding more depth to the fruit on the finish." Jancis Robinson

      "Forest-floor, camphor, wild-berry and toasted nut aromas lead the way. Elegantly structured, the linear palate offers dried cherry, blood orange, star anise and hazelnut framed in close-grained tannins." Wine Enthusiast

      "This starts out with pronounced iron and graphite aromas and flavors, wrapped around a beam of black cherry and black currant fruit. Earth, tobacco and wild herb accents get swept up in the dense, dusty tannins on the finish." Wine Spectator

      "Crushed gravel and dried earth on the nose with intense layers of mushrooms, dried oysters and potpourri. Dried flowers and grapefruit peel. It's full-bodied with refined tannins and a long, elegant finish. Quite tight. Juicy and savory at the end." James Suckling

      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Wine Enthusiast:92 Punkte
      • Weinwisser:18,5 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24/6 Monate Tonneau/Betontank
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,39 g/l
      • Gesamtsäure: 6,00 g/l
      • Restzucker: 0,72 g/l
      • Sulfit: 34 mg/l
      • ph-Wert: 3,36
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2045+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09052416 · 0,75 l · 65,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      48,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Hier ist alles am rechten Fleck: Intensives Bouquet von Sauerkirsche mit Nuancen von Schokolade, Gewürzen, Lakritze und Kräuter. Am Gaumen energiegeladen und höchst vital. Wunderbar geschichtete und nahtlos integrierte Aromen dunkler Früchte öffnen sich mit jedem Schluck, gepaart mit einer subtilen Salzader. Seine Tannine sind wie Samt und Seide, der lange, schwungvolle Nachhall offenbart diese Sangiovese-Exzellenz, die wir bei Casanova di Neri so sehr lieben! SUPERIORE.DE

      "Funkelndes intensives Rubin mit feinem Granatschimmer. Sehr klare und präzise Nase, duftet nach reifen, ganzen Zwetschken, im Hintergrund Tabak und Kardamom. Klar und präsent am Gaumen, öffnet sich mit viel griffigem Tannin in mehreren Schichten, saftige Frucht, alles eingebettet in feinen Schmelz, satter Druck im Nachhall." Falstaff

      "Tile and balsamic aromas with red plums and cherries. Full-bodied with a pretty center palate and ripe, rich fruit. It’s a little timid now, but shows violets, bark and black cherries at the finish." James Suckling

      "Casanova di Neri's 2016 Brunello di Montalcino is a wine of pleasurable contrasts but also massive structure. Ripe dark fruits and autumnal spices offset savory herbs and hints of animal musk. It enters the mouth silky, cooling and lifted, with a noticeable inner sweetness to its polished cherry/berry flavors, but it then sways more toward inner earth, minerals and grippy tannins. The 2016 urges you to take another sip, as there’s so much upfront appeal; yet each time you do, it reminds you once again that it’s a painfully young Brunello in need of cellaring. That said, the potential here is incredibly high." Vinous

      "The Casanova di Neri 2016 Brunello di Montalcino (or the so-called "white label" Brunello) takes a minute or two to open, and like all these new releases from the Neri family, you're best off opening your bottle five hours before serving them. This classic expression displays raspberry, tar, hazelnut, dried fig, asphalt and some crushed chalk. The wine is streamlined and compact in terms of mouthfeel, giving us an accessible Brunello from a benchmark Montalcino estate." Robert Parker

      "The 2016 vintage was marked by significant day and nighttime temperature differences. Gianlorenzo Neri says this was particularly pronounced in Montalcino’s northeast, where the vineyards for the estate’s ‘white label’ are found. With beautiful focus off the bat, this grabs your attention immediately. Black raspberry and wild cherry give way to liquorice, wet stones and smoke. The fruit is velvety, but quickly hemmed in by powdery, grippy tannins which retreat a bit on the finish, likes waves, leaving rose and violets in their wake. Vibrant and racy." Decanter

      "Shows fine depth, with cherry, black currant and wild herb flavors, accented by iron, earth, leather and tobacco notes. Muscular, despite a slim frame, with a long, savory aftertaste." Wine Spectator

      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Decanter :95 Punkte
      • Falstaff:96 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 45 Monate großes Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2043+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09262616 · 0,75 l · 66,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      49,90 €
    • Brunello di Montalcino "Paesaggio Inatteso" DOCG 2012

      Brunello di Montalcino “Paesaggio Inatteso” DOCG 2012

      Die neue und sehr elegante Selektion Paesaggio Inatteso stammt von Camiglianos 3,5ha-Weinberg "La Magia", der über mineralische und kalkhaltige Böden verfügt. Aufgrund der im Jahr 2012 herausragenden Traubenqualität entschied sich das Weingut, ihn separat zu vinifizieren. Es wurden von diesem Debut-Jahrgang gerade mal 6.600 Flaschen gefüllt. Das Ergebnis duftet intensiv und sehr angenehm nach Lakritz und dunklen Beeren, am Gaumen vollmundig mit klarer Frucht, seidigen Tanninen und feinem mineralischen Unterton im langen Finale. SUPERIORE.DE

      "Complex aromas of dried flowers and walnuts follow through to a medium to full body, a solid core of fruit, ripe tannins and a long, flavorful finish." James Suckling

      "This is a new entry wine from the historic Camigliano estate. The 2012 Brunello di Montalcino Paesaggio Inatteso offers a more robust style and more impactful aromatic intensity. The bouquet grabs you by the nose, so to speak. This seems to be a super charged version of the Brunello annata with a more luscious and enriched personality. I feel as if Paesaggio Inatteso ("unexpected scenery" in Italian) is crafted as a means of offering consumers a more approachable wine that can be consumed in the near term at their favorite restaurant." Robert Parker

      "This is opulent, sporting cherry, raspberry, spice and tobacco flavors. Features a coarse weave of tannins, but the elements hang together nicely, picking up graphite and earth accents on the lingering aftertaste." Wine Spectator

      "Bright red with an amber rim. Delicate, perfumed nose of sweet spices, violet and sour red cherries. Fresh and lively, with smooth tannins. The fine-grained, long finish features red berry and floral reminders." Ian d’Agata (vinous.com)

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Doctor Wine:94 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 30 Monate Eichenfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,90 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 0,50 g/l
      • Sulfit: 80 mg/l
      • ph-Wert: 3,56
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2032+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09452912 · 0,75 l · 66,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar

      49,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Keine 8.000 Flaschen gibt es von diesem großartigen Brunello 2012, einem kräftigen und doch hocheleganten Wein. Ettore und Enrica Bandirola lernten das Weinmachen von der Pike auf bei keinem geringeren als Giancarlo (Siro) Pacenti. Geheimtipp! SUPERIORE.DE

      "Nase mit Noten von Steinobst und Bitterschokolade; im Mund kompakt, mit viel Schmelz und schönem Verlauf hin zu Aromen saftigen Steinobsts. Harmonisch." Vinum

      "The Sesta di Sopra 2012 Brunello di Montalcino is a rich and savory wine. It opens to a beautifully saturated ruby color and a dark appearance. The bouquet is redolent of cherry, wild raspberry, spice, toasted almond and spicy tobacco or cured leather. The quality and the intensity of the bouquet is excellent. But like many of the best Brunellos of the vintage, the mouthfeel is not as long or deep as you might expect, given the generous abundance of the aromas released." Robert Parker

      "Beautiful aromas of raspberries, strawberries and flowers. Very intense and focused. Full-bodied, silky and flashy with lots of fruit and firm and tight tannins. Needs time to open but already fantastic." James Suckling

      "Bright dark red. The terroir-driven nose offers raspberry, cherry, and iron aromas, complicated by oak-derived coffee and sweet spice tones. Utterly seamless in texture, featuring very precise and highly energetic smoky red cherry and raspberry jelly flavors. The slowly mounting, suave finish shows outstanding length and a refined touch to the tannins." Ian d’Agata (vinous.com)

      "Mature black-skinned fruit, menthol and dark spice aromas carry over to the savory, full-bodied palate, joining juicy black cherry, raspberry compote and dried herb flavors. Firm, fine-grained tannins and fresh acidity offer support and a seamless feel." Wine Enthusiast

      • Robert Parker:92 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:93 Punkte
      • Vinum:16,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 36 Monate slaw. Eichenholzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,90 g/l
      • Gesamtsäure: 5,30 g/l
      • Restzucker: 0,50 g/l
      • Sulfit: 107 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09842112 · 0,75 l · 66,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      49,90 €
    • Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2012

      Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2012

      2012 war ein sehr gutes Jahr in Montalcino und das Konsortium vergab die Höchstbewertung der 5 Sterne. Herrlich offen das Bouquet mit Aromen von Sauerkirschen und dunklen Waldfrüchten, am Gaumen eine feingliedrige Struktur. Kompaktes, bestens eingebundenes Tannin und ein beeindruckender Abgang. SUPERIORE.DE

      "Simone Bilorsi coaxes gorgeously pure Sangiovese from his organically cultivated vineyards. In years he deems good enough, the Riserva is made exclusively from his holdings in Castelnuovo dell'Abate and aged in Slavonian oak casks. The 2012 is savoury and woody, with nuances of tobacco and fennel lifting ripe cherry fruit. There's plenty of concentration on the palate, though slightly dry tannins need time to resolve. It finishes with lovely florality." Decanter

      "Very impressive deep-set dried cherry aromas with a spicy and cedary edge, as well as attractive sweet aged meats and dried flowers. Some peppery nuances, too. The palate has impressive power, draw and cut, The flavors ride deep and long, delivering terrific length." James Suckling

      • Veronelli :91 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Decanter :92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 48 Monate großes Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,60 g/l
      • Gesamtsäure: 5,80 g/l
      • Restzucker: 0,50 g/l
      • Sulfit: 89 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2037+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09542212 · 0,75 l · 66,65 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      57,90 €49,99 €
    • Brunello di Montalcino "Vigna Spuntali" DOCG 2016

      Brunello di Montalcino “Vigna Spuntali” DOCG 2016

      Der Weinberg Spuntali ist historisch bekannt als die beste Gegend des südwestlichen, zur Meerseite ausgerichteten Hangs von Montalcino. Spuntali ist ein historisches Cru für Brunello di Montalcino: Es ist sein einzigartiges Terroir, zudem ist er der sonnigste und trockenste der drei Hänge des Brunello, das gerade einmal 40 km entfernte Meer sorgt bereits hier für ein mediterranes Klima.

      Überhaupt spielt das Mittelmeer hier eine entscheidende Rolle, es mildert die warmen Sommernächte und kalten Winter. Dies ermöglicht ein frühes Wiedererwachen der Pflanze im Frühling und einen wichtigen Tag/Nacht-Temperaturwechsel im Sommer. Aufgrund dieser besonderen klimatischen Bedingungen ist es die Lage, deren Trauben in der Appellation als erstes gelesen werden. Hier nutzt der Sangiovese die wohltuende Wirkung der Sonne, erreicht eine maximale Reife und produziert eher cremige Weine, mit süßen, weichen Tanninen und Noten von kandierten Früchten.

      Kräftiges Rubingranat. Entfaltet ein warmes, intensives und raffiniertes Bouquet von reifen Früchten mit Noten von Sauerkirsche, getrockneten Feigen und kandierten Früchten. Am Gaumen begleiten die süßen und weichen Tannine den langen Abgang, reich an Noten von Pflaumen und Brombeeren. Am Gaumen eine tiefe Schichtung mit reichen Aromen von Kirschen, Brombeeren und dunklen Früchten. Im Hintergrund gibt es viel zu entdecken: Gewürze, Leder und Balsamkräuter. All diese Elemente sind gekonnt miteinander verwoben und sorgen für eine sehr eindrucksvolle Interpretation der Sangiovese-Traube. SUPERIORE.DE

      "Intensives, druckvolles Bouquet mit Noten von roten und dunklen Kirschen, Marasca, roter Blütenstaub, Veilchen, Zimt und kandierte Orangenschale. Ausgewogen und sehr dicht gewoben mit feingranularen Tanninen, kraftvoll und raffiniert." Weinwisser

      "Funkelndes, sattes Rubin mit feinem Granatschimmer. Sehr klare und duftige Nase, satt nach Brom- und Maulbeere, dazu etwas Leder und Lakritze. Zeigt sich am Gaumen satt und stoffig, öffnet sich mit griffigem Tannin in vielen Schichten, sehr langer Nachhall im Finale, ein Langläufer." Falstaff

      "Concentrated ruby. The most oak-driven of all the 2016 Val di Suga Brunellos. Oak notes hovering over brooding cherry fruit. Succulent and deep yet not heavy at all. Fantastic chewy tannins on the long finish bursting with tangy cherry fruit." Jancis Robinson

      "On the luminous slopes of Montalcino’s southwest, Vigna Spuntali is characterised by sandy soils. Winemaker Andrea Lonardi explains that this yields bigger berries than schist or clay. In some vintages, like 2016, he bleeds off 10-15% of the juice to give more density. Very Mediterranean in personality, it explodes with thyme, oregano, mint and sage blossom. There's a lusciousness to the palate which exhibits exotic red fruit and a salty lick. Sandy tannins lend textural complexity to this radiant Brunello." Decanter

      "Blue-flower, baking-spice, new leather and ripe black-skinned berry aromas are front and center on this fragrant, full-boded wine. Polished and elegantly structured, the savory palate features ripe Marasca cherry, raspberry compote, cinnamon and licorice framed in firm, fine-grained tannins. It's already tempting but give it time to develop even more complexity." Wine Enthusiast

      "Full of ripe cherry, plum and floral aromas and flavors, this red delivers plenty of energy and focus. Backed by a dense swath of tannins, this remains balanced and elegant through the lingering finish. The fruit element is the lasting impression." Wine Spectator

      "The 2016 Brunello di Montalcino Vigna Spuntali from Tenimenti Angelini - Val di Suga opens up slowly in the glass. Its understated bouquet focuses on bright red fruits and florals with hints of cedar and a dusting of confectioners’ spice. Silky in texture, cast upon a medium-bodied frame, the 2016 impresses more on purity than power, with a display of wild strawberry and salty minerals which pepper the senses. Tension builds, as crystalline tannins penetrate deeply, clenching the palate in youthful poise yet with a coating of concentrated primary elements here that tempt the imagination." Vinous

      "Dried leaves and roots, bark, walnut husks and black olives. Plenty of savory notes. Great depth of flavor, too. On the palate there’s more walnut, chocolate, black cherry and olive. It's full bodied with firm, fine-grained tannins. Wonderful depth here." James Suckling

      • Vinous:95 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Decanter :94 Punkte
      • Weinwisser:18,5 Punkte
      • Falstaff:97 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate 300l frz. Eichenfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,55 g/l
      • Gesamtsäure: 5,84 g/l
      • Restzucker: 0,70 g/l
      • Sulfit: 33 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2046+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09052216 · 0,75 l · 70,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      52,90 €
    • Brunello di Montalcino "La Casa" DOCG 2016

      Brunello di Montalcino “La Casa” DOCG 2016

      La Casa 2016 ist ein grandioser Wein in tiefdunklem Rubinrot und einem sich minutenlang öffnenden Bouquet von kleinen roten Beeren, Zedernholz und würzig duftenden Blüten. Im Trunk dann präzise, straff und fein geschichtet, mit seidigen Texturen und einem Gaumenkonzert aus pikanten schwarzen Kirschen, Gewürzen, Leder, Tabak und Teer. Im weiteren Verlauf dicht und trotzdem elegant, die feinkörnigen Tannine runden seine vollkommene Schönheit ab. Sehr intensiv und mit einem wunderbaren Reifepotenzial. SUPERIORE.DE

      "Schon im Duft zeigt sich viel Intensität mit reifen Pflaumen und dunklen, kandierten Kirschen, dazu ein Strauß von floralen Noten, Veilchen, Lavendel, aber auch «kraftvolle» Noten wie Eisen und Blut. Am Gaumen dicht gebaut mit präsenten, ausgereiften Tanninen, süßen Beerenfrüchten, zeigt Herkunft und Jahrgang mit vielschichtigem Finale und druckvoller Sangiovese-Würze." Weinwisser

      "Kraftvolles, funkelndes Rubin. Sehr viel präsente und klare Frucht, nach frischen Zwetschken, dunklen Kirschen, im Hintergrund feine Gewürznelken. Griffiges, zupackendes Tannin, breitet sich satt aus, nach rotbeeriger Frucht, im Finale leicht malzige Note." Falstaff

      "One of five vineyards sites in the Caparzo stable, Vigna La Casa is located on the Galestro-rich soil of Montalcino’s revered Montosoli hill. Quite primary and fresh, this hints at smoke, cedar and star anise. It is more firmly structured and robust than the estate Brunello, with palpable wood tannins and ripe, dark cherry filling out the palate." Decanter

      "Rose, graphite, star anise and eucalyptus aromas come to the forefront. The chiseled, racy palate features juicy morello cherry, licorice and coffee bean framed in close-grained tannins and bright acidity." Wine Enthusiast

      "The 2016 Brunello di Montalcino La Casa takes a little time to collect itself in the glass, pulling you closer as white smoke gives way to crushed stone, then peppery florals, wild strawberry and cedar. The textures are like pure silk, with an elegant display of savory black cherry and spice complicated by salty minerals. This shows amazing density while never feeling heavy, nearly masking its fine-grained tannins until the very end, where hints of orange citrus and dried berries linger. The 2016 La Casa is a beauty with plenty of upside potential." Vinous

      "This red displays a mix of macerated plum, cherry, mint, earth, iron and sanguine flavors. In the savory camp, without the purity of many of its peers, at least today, yet harmonious and long, with dusty tannins on the finish. Be patient." Wine Spectator

      "Aromas of berry, toffee and chocolate with cherry undertones. It’s full-bodied with a tight, focused palate with ripe tannins and a flavorful finish. Tight and polished. Needs bottle age to open and show its true potential." James Suckling

      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Decanter :92 Punkte
      • Weinwisser:18+ Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 36 Monate Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,75 g/l
      • Gesamtsäure: 5,72 g/l
      • Restzucker: 0,95 g/l
      • Sulfit: 92 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2043+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29422316 · 0,75 l · 70,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      52,90 €
    • Brunello di Montalcino "Pian delle Vigne" DOCG 2015

      Brunello di Montalcino “Pian delle Vigne” DOCG 2015

      Der Brunello Pian delle Vigne ist ein offener, zugänglicher Wein aus einem großen Jahrgang: rote Kirschen, Blumen, Tabak, Gewürze und Kräuter in einem attraktiven Bouquet, sehr vollmundig am Gaumen, dabei besonders elegant, seidig und raffiniert, mit einer wunderbar harmonischen Struktur. SUPERIORE.DE

      "Reife Waldfrüchte, Sandelholz und Tabak; harmonische Textur, feinkörnige Tannine, belebende Säure, der Abgang fruchtig und anhaltend. Alles in allem eine äußerst gelungene Auslese der edlen Weindynastie." Vinum

      "Quite reductive and earthy, but opens to show tidy cranberries and glazed red cherries. Hints of citrus and spice. Full-bodied and rich, but there’s savory edge to the plush, juicy tannins, and lots of weight and density. Drink from 2024." James Suckling

      "Underbrush and baked plum aromas mingle with whiffs of new leather and camphor. It's medium in weight and well structured, delivering dried black cherry, licorice and tobacco set against taut, fine-grained tannins." Wine Enthusiast

      "The nose shows an alluring display of hauntingly dark florals giving way to crushed black cherry, plums, and tobacco, with hints of spiced citrus and undergrowth adding further depths. On the palate, silky textures flood the senses with ripe red and black fruits, carried by vibrant acids, as sweet spices and minerals slowly saturate, and fine tannin begins to mount toward the finale. The finish is long and structured, resonating on zesty wild berry fruits, spice, and minerals; yet its tannic heft keeps it all in check. The 2015 Pian delle Vigne is one of the few wines of the vintage that requires some time in the cellar, and with this balance of primary fruits, acids, and structure, it should emerge as something to behold." Vinous

      • Veronelli :94 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Vinous:94 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Vinum:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,65 g/l
      • Restzucker: 1,85 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,28
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09212115 · 0,75 l · 71,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar

      53,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Lebendiges Rubinrot im Glas. Im ausladenden Duft süße rote Kirschen, Pflaume, Rauch, Tabak und mediterrane Kräuter. Am Gaumen dann wieder eine verführerische Frucht, perfekt konditionierte Tannine und eine bemerkenswerte Harmonie. Mastrojannis 2015er Ausgabe des Brunello di Montalcino ist ein großartiger und frischer Wein, der sich durch seine Intensität, Finesse und Ausgewogenheit auszeichnet. SUPERIORE.DE

      "Dunkles, leuchtendes Rubin. In der Nase etwas verschlossen, minimalste Reduktion, verfliegt nach etwas Zeit, reife Himbeere. Am Gaumen dann sehr weich und geschliffen, breitet sich samtig aus, tolle, ansprechende rote Beerenfrucht, leicht salzig, mit Nachdruck." Falstaff

      "Round and supple, with good cut framing the cherry, plum, loam, iron and saline flavors. Tightly wound and firm, featuring ripe fruit, mineral and earth notes that linger. Elegant and complex." Wine Spectator

      "Mastrojanni's 2015 Brunello di Montalcino presents a complex, dark, and earthy display of ripe black cherries that gives way to dusty, dried florals, spice box, crushed stone and hints of animal musk. On the palate, silky textures and pure Sangiovese fruit collect beneath resonating earth tones, all supported by a web of minerals and tannin. The finish is long and youthfully structured, yet the wine maintains terrific freshness." Vinous

      "The Mastrojanni 2015 Brunello di Montalcino has a succulent or meaty quality that adds to the overall intensity of the wine. You get rich fruit, baking spice and even a touch of rum cake. The wine is dark and velvety in appearance, and the mouthfeel is robust and concentrated. I love the full-bodied appeal and power of this wine. It has seamlessly captured the spirit of the vintage. Its approach is immediate, and you can enjoy this wine without waiting too much longer. The mouthfeel is lean, snappy and smooth. Fruit comes from a 14.4-hectare vineyard with south-facing exposures and clay soils with lots of broken rock shards." Robert Parker

      "Wow. What a gorgeous Brunello with complex and beautiful aromas and flavors of cherries, flowers, walnuts and berries. It’s full-bodied, yet so polished and refined with soft, creamy tannins that are long and linear at the end. It goes on for minutes. Drinkable now, but better in 2022." James Suckling

      • Gambero Rosso:
      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:97 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Allier-Fässer versch. Größe
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Speiseempfehlung: Braten von dunklem Fleisch
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29412215 · 0,75 l · 71,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      53,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Mastrojanni zeigt wiederholt, und nicht nur in exzellenten Jahrgängen wie diesem, dass der Brunello aus diesem Hause zu den ganz großen der Appellation gehört. Mit viel Rückenwind vom Ausnahmejahr 2016 kommt er daher noch früher als viele andere über die Zielgerade und offenbart aufs Neue, dass die Weine aus diesem Hause alles andere als Durchschnitt sind. Geradezu verspielt kokettiert er mit den Attributen, die einen Sangiovese Grosso so liebenswert machen: Man hat alle Komponenten im Bouquet und auf der Zunge, die den Reichtum und die Klasse dieses Weins so berühmt gemacht haben, und doch ist er anders: Er ist reichhaltig, aber zugleich kontrolliert, er ist opulent und dennoch immer aristokratisch - er gibt gerade so viel Preis, wie es die vornehme Zurückhaltung zulässt. Und genau deshalb ist er einer unserer Favoriten des Jahrgangs! SUPERIORE.DE

      "Im ausladenden Duft vermengen sich rote und blaue Früchte (Waldbeeren, Pflaume) mit erdigen und ätherisch-kräutrigen Aromen. Feingezeichneter Gaumen mit saftig-frischer, nie opulenter Frucht, elegant umrahmt von griffigen, polierten Tanninen und stützender Frische." Weinwisser

      "Leuchtendes Rubinrot. Offenherzige und einladende Nase, nach reifen Waldbeeren, Himbeeren und Granatapfel, unterlegt von einem dezenten Minze-Hauch, im Nachhall nach Staubzucker. Am Gaumen klar und mit rotbeeriger Frucht, öffnet sich elegant und fließt finessenreich über die Zunge, schöne Länge, sehr stimmig." Falstaff

      "The core of cherry and plum flavors is framed by tar, earth and tobacco in this robust red, whose ripe fruit stands up easily to the foundation of drying, dusty tannins. Fruit, earth and iron accents converge on the finish. Put this away for a few years." Wine Spectator

      "Lots of savory tones to this with aromas of mushrooms, beetroot and dried leaves. Intensely flavorful with a unique umami quality. Olives and porcini mushrooms. This is full-to medium-bodied with chewy tannins. A little lean at the end now, but the tannins will soften nicely. Racy." James Suckling

      "The Mastrojanni 2016 Brunello di Montalcino is dark and velvety in appearance, boasting rich fruit concentration. The bouquet shows dried cherry, blackberry, spice, leather, tar and all the good things you get when Brunello lives a trouble-free childhood in the winery. I recall the 2015 vintage showing enhanced density and richness, and this wine unfolds in a very similar manner. Perhaps the difference between the two vintages is more clearly enunciated in terms of mouthfeel. This 2016 vintage gives the impression of being more linear, tight and structured. Elegant mineral tones define the long and polished finish." Robert Parker

      "Earthy aromas of underbrush, wild herb and rose mingle with woodland berry and toasted nut on this full-bodied red. Combining finesse, structure and concentration, the smooth palate doles out ripe morello cherry, licorice and bitter almond alongside a backbone of firm but refined tannins." Wine Enthusiast

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Weinwisser:18 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Allier-Fässer versch. Größe
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Speiseempfehlung: Braten von dunklem Fleisch
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      29412216 · 0,75 l · 73,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      54,90 €
    • Brunello di Montalcino "Paesaggio Inatteso" DOCG 2015

      Brunello di Montalcino “Paesaggio Inatteso” DOCG 2015

      Die Selektion Paesaggio Inatteso stammt von Camiglianos 3,5-Hektar-Weinberg "La Magia", der über mineralische und kalkhaltige Böden verfügt. Die 2015er Ausgabe präsentiert sich robuster und intensiver als die klassische Annata des Hauses. Leuchtendes Rubinrot. Im Bouquet Kirsch-, Himbeer-, Gewürz- und Tabakaromen, am Gaumen straff, präzise und voller Persönlichkeit. Die Tannine sind weich und gut eingebunden, so dass er bereits in jungen Jahren ein opulenter, kraftvoller und langanhaltender Genuss ist. SUPERIORE.DE

      "Aromen von knackigen Waldfrüchten und Veilchen, untermalt von balsamischen Noten; punktgenaue Textur mit Schliff und Länge. Klassisch-nobler Sangiovese." Vinum

      "Elegantes, leuchtendes Rubingranat. Sehr frische und fruchtbetonte Nase, nach saftigen, frisch gepfückten Kirschen, etwas Himbeere und Granatapfel. Rund und geschmeidig in Ansatz und Verlauf, zeigt auch im Mund viel präsente Beerenfrucht, geschliffenes Tannin." Falstaff

      "Good dark red. Perfumed red cherry, raspberry and mint on the nose, plus hints of potpourri. Clean flavors of red fruits and spices show a restrained sweetness and a creamy mouthfeel on the long back end. Offers greater delineation and increasing pliancy with air." Vinous

      "Enticing flavors of black cherry, plum, iron, leather, earth and tobacco mark this red. Dense tannins and bright acidity lay down structural support. Tips toward the dry side in the balance despite the persistent finish." Wine Spectator

      "The purity and focus to this young Brunello is certainly impressive with crushed berries and flowers, as well as burnt orange peel on the nose. Full body. Firm and silky tannins with an intense backbone and focus. A seriously structured and balanced red. Drink after 2022." James Suckling

      "This wine sees fruit from a three-hectare site (at 300 meters above sea level) with loamy sand soils. This is a very special wine with a unique set of aromas. It shows pronounced Mediterranean accents of rosemary, lavender and dried basil leaf. The wine's fruit profile is also front and center with wild berry and dried cassis. The mouthfeel is silky, lean and topped off by well integrated tannins." Robert Parker

      • Gambero Rosso:
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Vinum:17,5 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 30 Monate Eichenfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,65 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 0,65 g/l
      • Sulfit: 79 mg/l
      • ph-Wert: 3,60
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Speiseempfehlung: Bistecca alla Fiorentina
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09452915 · 0,75 l · 73,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      54,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Leuchtendes Rot mit hellem Rand. Opulentes Bouquet nach Kräutern, kleinen roten Beeren und Rosenblättern. Präzise und gut strukturiert am Gaumen, fleischiger Körper mit einem Potpourri von Gewürz-, Tabak- und Kirschnoten. Die Tannine harmonieren ideal mit der Frucht, mit zunehmender Belüftung zeigt er sein muskulöses Rückgrat und seine Persönlichkeit bis in ein langes Finale. SUPERIORE.DE

      "Fruity and elegant, with cherry, strawberry, floral and mineral notes plying the lacy texture. Shows terrific balance and complexity. There is no shortage of structure and the finish blazes a path to glory. Best from 2022 through 2042." Wine Spectator

      "The transparency of fruit to this wine is so pretty with sliced black cherries and orange peel. Fresh and aromatic. Full body. Tight and polished with ultra-fine tannins and an intense and focused finish. A beauty." James Suckling

      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Barrique/großes Fass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29452515 · 0,75 l · 73,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      54,90 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Brunello di Montalcino DOCG 2016

      Die Annata von Castello Romitorio ist eine offenere und üppigere Interpretation als viele der anderen Brunellos des Spitzenjahrgangs 2016. Der Wein präsentiert sich straff, vorwärtsgetrieben und geradezu kühn im Glas. Am Gaumen überzeugt sein natürlicher Reichtum und die Üppigkeit der Frucht, ergänzt durch sortentypische Elemente von Wildkirsche, blauen Blumen und weicher Erde. In rascher Folge überraschen dann sekundäre Aromen von Tabak, Zedernholz und Zimt, die dem in vielen tiefen Schichten aufgebauten Wein Komplexität und Persönlichkeit geben.

      Dieser Brunello hat ein wunderbares Potenzial für weitere Flaschenreife, doch er ist auch schon heute ein absoluter Genuss und die Qualität der Frucht und seine Länge machen ihn unwiderstehlich.  SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubinrot. In der Nase nach reifen Kirschen und satter Brombeere, etwas helles Leder und edle Gewürze im Nachhall. Tritt mit schöner Dichte am Gaumen ein, ausfüllend und elegant, mit feinem Schmelz und herzhafter roter Frucht, legt sich weich über die Zunge, anhaftend und lang." Falstaff

      "A core of pure black cherry marks this compressed red, which is fresh and balanced in its rigid way, with wild thyme, rosemary, iron and tobacco flavors. The aftertaste lingers with the fruit and balsamic elements." Wine Spectator

      "A well structured red with lots of dried mushrooms, oysters and crushed stones. Dried blueberries and herbs, too. It’s full-bodied with firm tannins. A little dusty on the finish. Let it soften." James Suckling

      "Dark, brooding and geared for the cellar, the 2016 Castello Romitorio Brunello di Montalcino takes its time opening up in the glass, yet patience is rewarded, as a mix of blackberry and cherry further blossoms, adding crushed stone minerality with hints of sage, lavender and violets. It’s silky and textural upon entry, yet it firms up quickly through a mix of vibrant acids and saturating fine tannin. However, there’s plenty of density to its primary fruits, feeling almost weighty in this youthful state yet perfectly balanced all the same. Savory herbs and spice linger along with tart red berries on the long, structured and dramatic finish. The 2016 is full of potential yet needs time in the cellar to show its best." Vinous

      "The Castello Romitorio 2016 Brunello di Montalcino is a classic expression of the vintage, showing lots of ripe fruit, crushed mineral, herbal nuances and varietal-driven purity. This wine nails that sweet spot between elegance and power that is not easily achieved. It offers an expanded array of Sangiovese flavors with wild cherry, forest floor, crushed clove and medicinal herb, but it also shows plump density and a velvety texture. Filippo Chia and his team have created a sold wine for medium or long-term drinking." Robert Parker

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:95 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate großes Eichenholzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,55 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 1,26 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,39
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2043+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      29652216 · 0,75 l · 73,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      54,90 €