• Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Rosenblüten, Minze, Zimt, dunkle Süßkirschen und Rauch heben sich aus dem Glas in einem durchscheinenden, drahtigen Brunello, der auf Energie, Kraft und Opulenz baut. Die 2015er Ausgabe ist besonders präzise und nuanciert. Hier stehen Länge und Frucht im Vordergrund und zusammen mit einer klar definierten Tanninstruktur hat das Team um Leopoldo Franceschi hier ein regelrechtes Meisterwerk geschaffen, das sich in den nächsten Jahren erst richtig offenbaren wird. Er gehört wie in jedem guten Jahrgang zu unseren Favoriten, auch sein überragendes Preis-Leistungs-Verhältnis macht großen Spaß! SUPERIORE.DE

      "Fester, fast herber, tiefer und komplexer, etwas zedriger und tabakiger Duft nach reifen roten und ein wenig schwarzen Beeren mit ein wenig Teer, Kaffee und Kakao. Sehr feste, saftige, reife Frucht mit gewissem Säurebiss und präsenten, jugendlichen, dabei feinen und reifen Tanninen, zart röstig und angedeutet speckig am Gaumen, gewürzige und getrocknet-pflanzliche bis tabakige Noten, wieder eine Spur Teer, nachhaltig am Gaumen, hat Substanz und Tiefe, salzige Mineralik, zedrige Anklänge, vielschichtig, sehr guter, ausgesprochen fester, konzentrierter Abgang mit herbem Saft, Salz und Würze. Großartig." Wein-Plus

      "Leuchtendes, intensives Rubingranat. Offenbart sich mit einer verführerischen Nase nach Brombeere, Kirsche und Zwetschke, dazu leicht nach Leder und Gewürznelken. Zeigt am Gaumen gute Spannung, griffiges Tannin in vielen Schichten, viel saftige Frucht, langer Nachhall." Falstaff

      "Tasted blind. Lustrous mid ruby. Lots of concentrated, sweet fruit on the nose. Fantastic chewy tannins and energetic, juicy fruit deliver tactile fireworks on the palate." Jancis Robinson

      "In 2015, the Brunello was crafted only from their highest vineyards, up to 400 metres. True to its balmy southern origins, it demonstrates immense concentration and ripeness, yet it remains balanced in its considerable proportions. Luxuriously textured fruit is firmly girdled by powerful, chewy tannins and there is no sacrifice of flavour either - iodine, earth, leather, sweet tobacco and dried thyme are woven throughout. The sapid finish lingers leisurely." Decanter

      "Wild herb and Mediterranean (i)macchia(n) notes mark this expressive red. Though well-endowed with tannins, this is on the sleek side, showing vibrant acidity. Cherry, strawberry, floral and tobacco flavors join the party as this cruises to a long finish. Best from 2023 through 2042." Wine Spectator

      "So many sour cherries rise up from the glass, along with orange rind and lemon peel. The full-bodied palate has a very serious and concentrated core of florals and fruit, and the tannins have an iron-fisted, strapping build. Long, chewy and structured. One of the best in years from here. Drink from 2025." James Suckling

      "The Il Poggione 2015 Brunello di Montalcino shows a darker and more concentrated appearance than many of its peers. The wine is beautifully abundant and fragrant in the most exuberant and expressive manner. You will recognize aromas of moist soil, tobacco and smoke. Candied cherry hovers over the entire bouquet. Fruit is sourced from older vines (all over 25 years old). Il Poggione occupies a special spot within the Montalcino appellation, and the area always produces slightly more concentrated and powerful wines. I find that to be particularly true in this gorgeous 2015 vintage. I am also very attracted to that almost dusty note of crushed mineral that rides long on the full-bodied finish. Il Poggione's Brunello is also distinguished by firm, youthful tannin that need a few more years to unwind." Robert Parker

      "Il Poggione 2015 Brunello di Montalcino offers up a dark, earthy, almost animal-like expression, showing black soil and undergrowth, giving way to crushed black cherry, dusty spice, and dried florals which lift the experience. On the palate, soft, fleshy textures usher in fresh cherry and strawberry, as brisk acids add energy, with savory herbs and minerals saturating, as the 2015 Il Poggione’s fruit nearly masks its structural core. The finish is long yet fresh, with classic, fine tannins, dried red fruits and pretty inner floral tones lingering throughout this perfectly balanced expression. The 2015 s pure class and built for the cellar." Vinous

       

      • Robert Parker:97 Punkte
      • Vinous:97 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Decanter :94 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Wein-Plus:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate großes Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,15 g/l
      • Gesamtsäure: 6,15 g/l
      • Restzucker: 1,25 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,38
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09082315 · 0,75 l · 51,85 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      38,89 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2014

      Brunello di Montalcino DOCG 2014

      Durch strengste Selektion wurden für die 2014er Ausgabe des Brunello knapp 50% der normalen Traubenmenge vinifiziert. In der Nase verlockende Fruchtnoten, Gewürze, Leder und eine Prise Tabak. Schöne Textur und eine feine Säure geleiten diesen wie immer großartigen Brunello in einen langen, frischen Abgang. Großzügig und bereits heute sehr zugänglich. SUPERIORE.DE

      "Leicht nussiger und tabakiger Duft nach mehr roten als schwarzen Beeren mit einer Spur Jod und Eisen sowie gewürzigen und deutlich floralen Nuancen. Fest gewirkte, herb-saftige, reife Frucht mit kräuterigen, nussigen und leicht gewürzigen Aromen, etwas Biss, feinsandiges, jugendliches Tannin, nachhaltig am Gaumen, ein Hauch Paprikapulver und Lorbeer, recht komplex, gute Tiefe, moderates Holz, sehr guter, wieder vielschichtiger Abgang."Marcus Hofschuster

      "Funkelndes Rubin mit Granatschimmer. Ansprechende und duftige Nase, feine Gewürznelken, dazu Kirschen und Rosen. Saftig und rund am Gaumen, zeigt feine Kirsche, griffiges, präsentes Tannin, herzhaft." Falstaff

      "The Fuligni 2014 Brunello di Montalcino is a beautiful wine. To my mind, it represents one of the best interpretations you will find from this difficult vintage that caused so much unease. The Fuligni family shows a deft hand, resulting in a wine that offers more balance, intensity and depth than a good majority of its peers. It opens to a compact and streamlined style, but it follows through with an articulate set of aromas including cassis, red rose, camphor ash and aniseed. The mouthfeel is thin in texture but lengthy in flavor and freshness. This is a very traditional expression of Sangiovese in heart and soul." Robert Parker

      "The grapes for this Brunello come from Fuligni's oldest vines which typically go into the Riserva. In 2014, harvest was pushed back until mid-October in order to achieve full ripeness. The wine spent the first four to five months in small 5hl barrels to stabilise the colour, with the remaining time spent in traditional large botti. It opens with iron and savoury spice before revealing leather and tobacco leaf notes. There's definitely some flesh to pad out the structure in this well-balanced example, with smoky incense notes on the finish." Decanter

      "Some smoky notes with savory and sanguine aromas, as well as deeply spicy red cherries. The palate delivers an impressively concentrated core of red-cherry and red-plum flavor. The tannins are succulent and the depth is good for this vintage." James Suckling

      • Bibenda:
      • Robert Parker:92+ Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Decanter :93 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Wein-Plus:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate 75/25 Eichenholzfass/Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09512114 · 0,75 l · 51,85 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand5 Stück verfügbar

      38,89 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2014

      Brunello di Montalcino DOCG 2014

      Im Bouquet schöne Primärfrüchte wie Kirsche und Brombeere, ebenso Zimt, Gewürze und eine rauchige Note. Sehr reich und komplex am Gaumen, fleischig, mit Anklängen an getrocknete Gewürze und Räucherschinken. Ein ausdauernder Wein mit wunderschöner Tiefe und Länge, der bereits heute viel Freude bereitet. SUPERIORE.DE

      "Deep ruby-red. Aromas and flavors of ripe dark cherry and spicy underbrush. Remarkably big and round, exuding notes of coffee, tobacco, ripe, sweet dark cherry and herbs; very enjoyable and very ripe, with greater definition and precision than many 2014 Brunellos from the southern reaches of the denomination." VINOUS

      "Dry-wood and floral aromas with a wealth of red cherries. On the palate there’s a smooth array of bright red berries, delivered on nutty, supple and even-paced tannins." James Suckling

      "The Uccelliera 2014 Brunello di Montalcino exhibits the elegant and delicate side of this mighty Tuscan appellation. This vintage is characterized by mid-weight wines that are thinner in structure and less impactful in terms of overall intensity. However, there is a good argument to make that this softer approach is especially well-suited to a wine like Brunello that is never shy in terms of power. The vintage conditions in 2014 hold the wine back just a tad, and that restraint is welcome. From one of my absolute favorite Brunello producers, this wine is elegant and fine with bright fruit tones followed by sour cherry, licorice and dried rose bud." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :93 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:93+ Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Holzfass/Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09982114 · 0,75 l · 55,76 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      41,82 €
    • Brunello di Montalcino "Poggio alle Mura" DOCG 2012

      Brunello di Montalcino “Poggio alle Mura” DOCG 2012

      Von großer Substanz und verführerischer Weichheit, Ausgewogenheit und Fruchtigkeit zeigt sich Poggio alle Mura 2012 von seiner schönsten Seite. Rubin mit violetten Reflexen, der Duft elegant, konzentriert und körperbetont. Großes Reifepotenzial. SUPERIORE.DE

      "Frisches Beerenbouquet, Sandelholz- und Ledernoten; geschmeidiger Auftakt, kernig, die Tannine und die Säure gut ausbalanciert, solides Fruchtfinale, etwas holzbetont." Vinum

      "Maturing ruby with bricky rim. Big nose with hints of fruit cake and minerals. Sweet palate tightly packed with tannins. The rich fruit closes up on the finish, and the tannins take centre ground at the moment." Jancis Robinson

      "Plummy aromas mix in the glass with whiffs of pressed blue flower, vanilla and mocha. The taut structured palate offers dried black cherry, coconut, licorice, espresso and black pepper while firm fine-grained tannins provide the framework. A note of pipe tobacco closes the tight finish. Give it a few more years to unwind and fully develop." Wine Enthusiast

      "A dense, burly style, displaying cherry, iron, leather, earth, tobacco and spice flavors. Unyielding and compact now, yet also complex and long." Wine Spectator

      "Very ripe and dense with lots of dried-fruit, spice and cedar character. Some cigar box, too. Full-bodied, velvety and rich. Powerful. Give it two to three years of bottle age." James Suckling

      "Bright and generous, the 2012 Brunello di Montalcino Poggio alle Mura opens to a darkly concentrated appearance and bold aromatic intensity. The wine is forthcoming and immediate in appeal. The bouquet is redolent of blackberry, cherry confit, exotic spice, cola and dark chewing tobacco. The mouthfeel shows a higher degree of tannic astringency, however that may come from the oak. Poggio alle Mura sees up to 80% aged in barrique for two years and the rest in botte grand. I'd suggest giving it a few more years to let that firmness subside and soften." Robert Parker

      • Veronelli :93 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:92 Punkte
      • Vinum:17 Punkte
      • Jancis Robinson:16 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate 90/10 Barrique/Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,00 g/l
      • Restzucker: 0,90 g/l
      • Sulfit: 20 mg/l
      • ph-Wert: 3,53
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09014412 · 0,75 l · 55,76 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      41,82 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Brunello di Montalcino DOCG 2015

      Mittelhelles, glänzendes Rubinrot. Saftige dunkle Kirschen, Rosenblüten, würzige Kräuter, Minze und wilde Blumen. Ein Wein mit Tiefe, seidigen Tanninen und einem runden, geschmeidigen Finish, der die Liebhaber fruchtbetonter Brunello begeistern wird. Die 2015er Ausgabe ist ein Paradebeispiel für Harmonie und Ausdruck, sehr gelungen! SUPERIORE.DE

      "Glänzendes, sattes Rubingranat. Intensive und dichte Nase mit Aromen nach reifen Himbeeren, etwas Lakritze und Zwetschken. Zeigt feinmaschiges Tannin mit festem Biss, feine Frucht, im Finale fester Druck, klar und geradlinig." Falstaff

      "A more delicate style than many 2015s, this displays cherry, strawberry, mineral and tobacco flavors. Builds in weight as the solid matrix of tannins asserts itself on the lively finish. Best from 2022 through 2038." Wine Spectator

      "Recognized by its red shield-shaped label, the Poggio San Polo 2015 Brunello di Montalcino is a dark and nicely concentrated expression of Sangiovese. This wine shows proverbial meat on its bones with rich cherry and cassis, backed by cola, potting soil and balsam wood. The bouquet grows in intensity as the wine warms in the glass. The tannins are well integrated within the depth and length of the mouthfeel. Give this Brunello a few more years to flesh out and soften." Robert Parker

      "The ripe red fruit here is so expressive and floral, featuring dried rose petals, hibiscus, poppies, dried strawberries and raspberries. It falls inwards on the palate, compressed and captivating, gathering rough-edged strands of tannins as it goes, threading them through an iron-fisted, central core of flavor and texture. Drink from 2025." James Suckling

      "Wild berry, camphor, tobacco and cocoa aromas fill the glass. Smooth, juicy and delicious, the full-bodied palate delivers ripe black cherry, raspberry compote and licorice while firm fine-grained tannins offer support. Fresh acidity keeps it balanced." Wine Enthusiast

       

      • Robert Parker:93 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass/Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,40 g/l
      • Gesamtsäure: 6,10 g/l
      • Restzucker: 0,50 g/l
      • Sulfit: 80 mg/l
      • ph-Wert: 3,49
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29152115 · 0,75 l · 57,05 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      42,79 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Strahlendes Rubin, vibrierende Aromen von dunklen Kirschen, schwarzen Beeren, Kakao und Leder. Im Ansatz fruchtig, saftig und hell, dabei dicht und mit solidem Rückgrat von Säure und Tannin. Dann mächtige dunkle Fruchtaromen, Vielschichtigkeit und eine immense Länge. Ein fulminanter Brunello. SUPERIORE.DE

      "So much crushed dark fruit such as raspberries and blueberries. Hints of sandalwood, too. Full-bodied, chewy and powerful with ripe tannins and a flavorful finish. Just a hint of lemon rind." James Suckling

      "Dark and deep in appearance, the 2012 Brunello di Montalcino bears many of the hallmark characteristics of the vintage. Sangiovese produced smaller berries and thicker color extraction in this vintage. This Brunello does indeed show more muscle and brawn, but it does so with an impeccable sense of balance and persistence. I cannot but admire this achievement. The quality of fruit is succulent and rich, and there are many pretty aromas of dark cherry, pressed blackberry, underbrush, cola and licorice to earn your admiration. Its textural fortitude is equally admirable." Robert Parker

      • Robert Parker:93+ Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass/Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,00 g/l
      • Gesamtsäure: 4,80 g/l
      • Restzucker: 2,50 g/l
      • Sulfit: 80 mg/l
      • ph-Wert: 3,75
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2037
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09852112 · 0,75 l · 57,05 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      42,79 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Im Duft schwarze Kirschen, leichte Gewürznoten, etwas Vanille. Voller Körper, frische Frucht, schmeichelnde Textur und ein sauberes, seidiges Finish am Gaumen. Lang anhaltend. SUPERIORE.DE

      "Mittleres, reifendes Rot; einladende Frucht, vielschichtig; rund und fein, fruchttief, etwas Karamell, zartes Tannin, lang." Merum (JLF)

      "Funkelndes, klares Rubingranat. Eröffnet mit Noten nach Safran und Lakritze, dann viel Kirsche, etwas Granatapfel. Feinmaschiges Tannin am Gaumen, breitet sich gut auf, viel reife Frucht, geschmeidig und lange, salzig." Falstaff

      "Wow. I love the texture and beauty of this young Brunello. Medium to full body with a dense and tightly compacted palate. Dried cherry light cedar and chocolate. It goes on for minutes. Gorgeous now. Excellent acid fruit balance, but will improve with age." James Suckling

      "Mid ruby with narrow orange rim. Spicy nose that is not showing a lot of fruit (yet). Generous, long palate that is already accessible." Jancis Robinson

      "The 2012 Brunello di Montalcino is a beautifully finessed and elegant wine. It offers a very pleasing sense of balance in which no one characteristic overpowers the next. A dark ruby appearance gives the wine an open and inviting personality. The bouquet produces a subtle medley of wild berry, blueberry, underbrush and toasted almond aromas. The mouthfeel is lean, but it also shows polished and silky persistence. If you don't have the patience to wait, it tastes great even at this early stage." Robert Parker

      "Dark spice, ripe berry, forest floor, Mediterranean brush and new leather aromas lead the nose on this powerfully structured wine. On the full-bodied palate, baking spice, licorice and pipe tobacco notes accent a juicy black cherry core while firm, velvety tannins provide the framework." Wine Enthusiast

      • Bibenda:
      • Vitae:
      • Doctor Wine:92 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Merum:
      • Falstaff:92 Punkte
      • Jancis Robinson:16,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Eichenfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,50 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 1,70 g/l
      • Sulfit: 129 mg/l
      • ph-Wert: 3,40
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2033+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09712412 · 0,75 l · 57,05 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      42,79 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2015 (BIO)

      Brunello di Montalcino DOCG 2015 (BIO)

      Beeindruckend wieder einmal der Brunello vom nahezu unbekannten und nunmehr bio-zertifizierten Weingut La Serena. Im Bouquet feine Schichten von Cassis, balsamischen Kräutern und eine Andeutung von Tabak. Druckvoll und primärfruchtig am Gaumen, fleischig und mit hervorragend eingebundenen Tanninen, die im Zuge weiterer Flaschenreife für zunehmende Eleganz sorgen werden. Ein von A bis Z harmonischer und gut komponierter Roter mit spannendem Alterungspotenzial. SUPERIORE.DE

      "La Serena's 2015 Brunello di Montalcino shows dusty florals up front, mingling with dried cherries, mint leaf, cedar box, and white smoke, as hints of undergrowth and animal musk develope in the glass. On the palate, I'm finding a soft, silky expression, showing earthy red berry tones amidst nervous acidity, adding sweetness and saturating minerality, as grippy tannins drench the senses. The finish is long, structured, and spicy, displaying a hint of orange citrus over a layer of fine tannin and inner earth tones, with cheek-puckering acids linger on. The 2015 is a powerful wine built on a core of primary fruit and acid, yet with enough tannic clout to find beautiful balance over time." Vinous

      "Enticing aromas and flavors of cherry, plum, earth, iron and blood mark this smooth, harmonious Brunello. Rich and dense, with chalky tannins. This will need some time to integrate fully." Wine Spectator

      "Dark-cherry and floral aromas with citrus and dried-lavender undertones. Full body and firm,chewy tannins with a solid structure and length. Needs time to soften and come together." James Suckling

      • Vinous:93 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass/Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,25 g/l
      • Restzucker: 1,95 g/l
      • Sulfit: 65 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09852115 · 0,75 l · 58,36 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      43,77 €
    • Brunello di Montalcino "Vallocchio" DOCG 2015

      Brunello di Montalcino “Vallocchio” DOCG 2015

      Königlich ist dieser kraftvolle und langlebige Brunello aus dem großartigen Jahrgang 2015. Nur die besten Trauben aus eigenen Weinbergen werden für diese Selezione verwandt. Perfekt verkörpert er die kraftvolle Eleganz der großen toskanischen Rotweine. Rubinrot, mit einem raumgreifenden Bouquet. Man schmeckt die dichte dunkle Beerenfrucht, Röst- und Tabakaromen begleiten den andauernden Abgang. SUPERIORE.DE

      "Warmer, recht tiefer Duft nach eingemachten roten und schwarzen Beeren mit leicht röstigen und zedrigen Holznoten, Zwetschgentönen, ein wenig Tabak, Lakritz und gewürzigen Aromen. Fest gewirkte, sehr saftige, reife Frucht, leicht rauchige und zedrige Holzwürze, etwas Säurebiss und präsentes, dabei sehr feines Tannin, Teer und Tabak am Gaumen, ätherische Noten, im Hintergrund Salz, sehr viel Kraft, aber gut integrierter Alkohol, ein Hauch Eiskonfekt, dazu Trockenkräuter, sehr guter, fester, saftiger Abgang." Wein-Plus

      "Intensives, dunkel leuchtendes Rubinrot. Zarte Würze in der Nase nach Rauch und Pfeffer, leicht nach Unterholz, Trüffel, Lakritze. Am Gaumen sehr geschliffen mit engem Tannin, druckvoll, zeigt reife Fruchtnuancen." Falstaff

      "A broad, powerful version, featuring black cherry, plum, tar, iron and underbrush flavors that mingle with the thick, pointed tannins. Ripe fruit occupies the center, offsetting the muscular structure, while the finish lingers, picking up a salty element." Wine Spectator

      "The 2015 Brunello di Montalcino Vallocchio shows depth and a more sophisticated approach with ample textural richness and more evident spice and smoke from its oak aging. However, the style fundamentally embraces the same lithe and lifted elegance that we saw in Fanti's classic Brunello. The color saturation of the Vallocchio is a degree or two darker, and the bouquet reveals dark cherry, tilled earth, cola and smoked cedar wood. Give the wine a few more years in your cellar to flesh out." Robert Parker

      "What a nose of dried meat, tar, tobacco, dried boysenberries, red licorice and baking spices. Hearty tannins surround the full-bodied palate from every side, wringing bursting acidity from a full-throttle core of ripe, chewy fruit. The power and intensity are undeniable, but as you seep in the rich dried spices and died meat on the finish, you catch a glimpse of crystalline acidity through the looking glass." James Suckling

      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:97 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Wein-Plus:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate 50/50 Tonneau/großes Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,52 g/l
      • Gesamtsäure: 5,36 g/l
      • Restzucker: 2,95 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,33
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09562715 · 0,75 l · 58,36 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      43,77 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2013

      Brunello di Montalcino DOCG 2013

      Herrlicher Brunello di Montalcino mit großzügigem Bouquet von roten Beeren, Kirschen und Gewürzen, die perfekt kontrastieren. Schlank und fest mit ätherischen Anspielungen am Gaumen geht der harmonische Geschmack mit großer Finesse einem anhaltenden Abgang entgegen. SUPERIORE.DE

      "Riper style with dried berry character that turns to flowers. Full body, very fruity with tannins that are covered with plum and cherry flavors. A friendly and opulnet red." James Suckling

      "Bright red with a pale rim. Pungently floral and spicy notes of cardamom and rose complicate red cherry aromas and flavors. Boasts a steely backbone and a very fresh, piercing personality. The long, very flinty finish showcases an enticing rising quality with aeration." Ian d’Agata (vinous.com)

      "Sweet plum and cherry flavors course through this round, fleshy red, with supporting roles from earth, spice and tobacco notes. Balanced yet firm enough, with excellent freshness on the long finish." Wine Spectator

      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Barrique/großes Fass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29452513 · 0,75 l · 58,36 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      43,77 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2013

      Brunello di Montalcino DOCG 2013

      Im Duft schwarze Kirschen, leichte Gewürznoten, etwas Vanille. Voller Körper, frische Frucht, schmeichelnde Textur und ein sauberes, seidiges Finish am Gaumen. Lang anhaltend. SUPERIORE.DE

      "Mittelintensives, warmes Rot; tiefe Fruchtnoten, Beerenkonfitüre; kraftvoll, dicht, feinherbes Tannin." Merum

      "Aufhellendes, leuchtendes Granatrot. Charmante, einladende Nase, duftet nach Rosenblättern, Granatapfel und Himbeeren, verwoben. Zeigt am Gaumen geschliffenes, viel feinmaschiges Tannin, breitet sich lange aus, reife Frucht, im Finale leichte Bitternote." Falstaff

      "This wine initially comes off as more somber, brooding and dark in personalty. The 2013 Brunello di Montalcino takes a few moments in the glass before its starts to relax and grow in volume and context. Before long, opulent tones of black fruit, spice and pipe tobacco. The wine is elegantly tempered and finessed on the close." Robert Parker

      "Bright red. The fresh, clean, perfumed nose hints at red cherry and blood orange. Then sweet and supple on the palate, but with a lively mouthfeel to the red fruit and underbrush flavors thanks to harmonious, vibrant acidity. Has much more midpalate flesh to support its acidity than some other less successful 2013 Brunellos, all of which are made in a similar high-acid style typical of the vintage. Finishes broad, savory and nicely persistent. This 2013 from Ciacci Piccolomini is made in a much cooler-climate style than is usual for this producer." Ian d’Agata (vinous.com)

      "Exuding cherry, strawberry, floral and tobacco aromas and flavors, this effusive, fruity style is bright and elegant, with terrific harmony and a long, mouthwatering finish that leaves a mineral impression. Very compelling." Wine Spectator

      "Aromas of light coffee, plum and cherry follow through to a full body with a wealth of dried fruit and hints of figs." James Suckling

      "Underbrush, tobacco, ripe berry and balsamic aromas abound in this delicious red. Smooth, full-bodied and savory, the succulent palate doles out Marasca cherry, raspberry compote, licorice and white pepper. It's well balanced, with firm yet refined tannins and fresh acidity." Wine Enthusiast

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :93 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :96 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Merum:
      • Falstaff:93 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Eichenfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,50 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 1,70 g/l
      • Sulfit: 129 mg/l
      • ph-Wert: 3,40
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09712413 · 0,75 l · 58,36 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      43,77 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Brunello di Montalcino DOCG 2012

      Brunello 2012 von Mastrojanni verführt mit wunderschöner Ausstrahlung, Intensität und Finesse. Charaktervolles Bouquet nach süßen Kirschen, mediterranen Kräutern, Rauch und Tabak. Die prachtvolle Frucht und die eng geknüpften Tannine werden von einer hellen Säure getragen. Sehr gutes Lagerpotenzial. SUPERIORE.DE

      "Facettenreiche Nase nach Pflaumen, Leder und Tabak; im Mund saftig, die Säure spürbar, das Tannin gut eingebunden, rassig und kraftvoll, ohne die Finesse zu vergessen." Vinum

      "A very typical Brunello with berry and tobacco character plus hints of cedar. Full-bodied, chewy and tannic. Needs time to soften and come together. Savory wine." James Suckling

      "Mid ruby with bright bricky rim. Open, red-fruit nose and solid fruit palate. Grainy tannins that are a little demanding right now. Building up in complexity on the finish." Jancis Robinson

      "Beautifully saturated and dark, the 2012 Brunello di Montalcino offers a distinctively sophisticated personality. There's an air of nobility that is natural to Brunello, but that comes in limited supply in this warm vintage. You definitely get it here. The wine's bouquet offers a compelling medley of dark fruit tones that shift into savory spicy and balsam herb. Those automatic transitions are smooth and seamless. Another nice quality of the wine is that no one element overpowers or overshadows the other. It offers a great sense of balance. This wine has many cards to play and I am confident it will play them well over the next ten years of its evolution." Robert Parker

      "Luminous red. Highly complex nose offers aromas of red cherry, raspberry, flint and violet, plus a touch of beef bouillon; this is a candidate for the most complex nose of the vintage. Then textbook Sangiovese flavors of flinty red cherries, licorice and minerals. Long and clean on the perfumed, highly mineral finish." Ian d’Agata (vinous.com)

      • Bibenda:
      • Vitae:
      • Veronelli :91 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:94 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Vinum:17,5 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Allier-Fässer versch. Größe
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036+
      • Speiseempfehlung: Braten von dunklem Fleisch
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29412212 · 0,75 l · 59,65 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      44,74 €