• Barolo Ravera "Vigna Elena" Riserva DOCG 2015 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barolo Ravera “Vigna Elena” Riserva DOCG 2015 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Kaum 10.000 Flaschen gibt es jedes Jahr vom Barolo Riserva "Vigna Elena", der vollständig von Reben der Barolo-Einzellage Ravera stammt. Mittleres Rubinrot mit orangefarbenen Reflexen. Sehr komprimierte Frucht, komplex, balsamisch und mit einer endlosen Tiefe und hervorragendem Alterungspotenzial. SUPERIORE.DE

      "Anheimelndes Bouquet nach Waldbeeren, Unterholz und getrockneten Blumen; im Mund saftig, die Tannine charaktervoll und gut eingebunden, die Säure belebend akzentuiert: Punktgenauer Wein mit Schliff und Saft. Passt hervorragend zu gehaltvollen Gerichten." Vinum

      "Lustrous mid ruby with orange tinges. Deep nose of cherry and raspberry with a pinch of soy sauce. Lots of succulent cherry fruit lined with fine, polished tannins. Fantastic length and balance while the tannins deliver tactile fireworks on the finish." Jancis Robinson

      "The 2015 Barolo Riserva Ravera Vigna Elena (with 4,000 bottles made) is coming along beautifully with lots of dark fruit packed tight within and a well-developed savory side, with leather, tar and cured tobacco. Now, with the benefit of distance, we can see that the 2015 vintage has not aged evenly across the board, as some samples already show faded fruit. To be clear, that is absolutely not the case here. In fact, this Riserva sets the bar very high, thanks to its structure and length." Robert Parker

      "The 2015 Barolo Riserva Ravera Vigna Elena is very tight - but then again, it won't be released for another two years. Intense, searing tannins Sweet red fruit, white pepper, mint, and tobacco come together in a wine that is not quite as refined as usually. This is one of the most tightly wound, classically austere Barolos readers will find in 2015, at least today. The searing tannins need time to soften, which will in turn allow the fruit to emerge more fully." Vinous

      "Dried strawberry with tar and asphalt undertones, as well as dried flowers. Full-bodied, yet tight and refined, this builds on the finish to a terrific ending. Lots of dried mushroom to the fruit. Structured." James Suckling

      "Mint, menthol and rose hip are the top notes in this elegant Barolo, followed by flavors of cherry, licorice, leather and spice. It's slim, yet detailed and harmonious, with a long, warm embrace of mulled red fruit, leather, spice and tobacco elements on the long aftertaste." Wine Spectator

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:95+ Punkte
      • Wine Spectator :97 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Vinum:18,5 Punkte
      • Jancis Robinson:18 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 36 Monate Tonneau
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,69 g/l
      • Gesamtsäure: 5,95 g/l
      • Restzucker: 0,92 g/l
      • Sulfit: 97 mg/l
      • ph-Wert: 3,52
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2048
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05263015 · 4,5 l · 114,09 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand8 Stück verfügbar

      513,40 €
    • Brunello di Montalcino "Tenuta Nuova" DOCG 2015 <br>Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Tenuta Nuova” DOCG 2015 · Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Tiefes, leuchtendes Rubin. In der Nase baut er sich langsam auf, wir entdecken tiefrote Kirschen, Blaubeere, etwas Zedernholz, Graphit und Pfeffer. Am Gaumen dann fest und direkt, er fesselt sofort alle Sinne mit seiner pfeffrig-salzigen Note, gepaart mit einem Fruchtcocktail und geschliffenen Tanninen, was dem Gesamteindruck eine unnachahmliche Komplexität und Eigenständigkeit verleiht. Es ist ein fordernder Wein, der die volle Hingabe garantiert belohnt und mit einigen Jahren Flaschenreife sein volles Spektrum eindrucksvoll zur Geltung bringen wird. Die Neri-typische Mineralität im Abgang ist gerade in der 2015er Ausgabe bemerkenswert und geradezu einzigartig! SUPERIORE.DE

      "Duftet verheissungsvoll nach schwarzen Johannisbeeren und mediterraner Macchia; kernige Struktur, robuste Tannine, aber auch viel Eleganz und Finesse, kraftvolles Finish. Charakterwein, der mit seiner Würze, seiner Frische, seiner Länge überzeugt. Sollte noch reifen." Vinum

      "Funkelndes Rubin mit Granat. Feine, klar gezeichnete Nase nach Himbeere und Rosenblättern, dann viel knackige Kirsche. Am Gaumen zupackendes, herzhaftes Tannin, salzig, sehr tiefgründig und mit viel Spannung, im Finale fester Druck, sehr langer Nachhall mit viel präsenter Frucht." Falstaff

      "Rich, boasting ripe cherry, plum, incense and wild herb aromas and flavors, this red is expressive and charming. All that up-front appeal is matched by dense yet civilized tannins. Fine balance and a lingering aftertaste of fruit, mineral and savory elements bode well for the future." Wine Spectator

      "Bright full red. Redcurrant, red cherry, violet, sweet spices, and orange zest on the scented nose. Not in the quite sweet and fleshy style this bottling is famous for, but suave and very well delineated, with the orange peel note providing inner-palate lift. Closes very clean with excellent length." Vinous

      "Tenuta Nuova has been produced since 1993. It represents Casanova di Neri's 'newer' vineyard of Le Cetine in the southern reaches of Montalcino which boasts stony galestro soils. This manages the warmth and ripeness of the vintage with tremendous sophistication. Balsamic herbs, Mediterranean shrub, juniper and crushed stone overlay layers of focused, luscious currants and black cherries. A bit of an iron fist in a velvet glove - but much more velvet glove than iron fist. Finishes long and invigoratingly salty." Decanter

      "Giacomo Neri and his family have crafted a wine that impresses from the first sip forward (especially when the wine is given ample time to open). The Casanova di Neri 2015 Brunello di Montalcino Tenuta Nuova must be treated with patience, and that patience is returned with many great rewards. Blackberry, plum and summer cherry are slowly folded into lasting flavors of spice, leather and beautiful balsam or medical herb. These are always a distinctive signature of this estate. The aromas flow with seamless transitions, and that fluid and ever-changing nature of the bouquet is what helps to build intensity and staying power. Fruit is harvested from a south- and southeast-facing slope at 250 to 300 meters above sea level. The soils are mixed loosely with crushed rock, allowing access to air and moisture. Indeed, pretty mineral accents appear as the wine takes on more air in the glass. What stands out most in this Brunello is the quality of the bouquet that is rigid and firm, yet not excessively so. You feel the structural texture of the wine as it sits firmly over the palate, yet there is mobility and softness to its many moving parts. I tasted this wine at various intervals over a 24-hour period." Robert Parker

      "The purity of fruit in this wine really strikes you with black cherries, combined with sage, lavender and rosemary. Extremely aromatic. Full-bodied, yet so tight and polished with incredible tannin structure that gives the wine an endless mouth feel of caressing tannins, acidity and fruit. There’s a fabulous saltiness and oyster-shell undertone to the fruit. Unique. Drinkable already, but this year there’s the structure to last decades." James Suckling

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :96 Punkte
      • Doctor Wine:98 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:98+ Punkte
      • Vinous:96 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:99 Punkte
      • Decanter :97 Punkte
      • Vinum:19 Punkte
      • Falstaff:98 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2047+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09263015 · 3 l · 179,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand7 Stück verfügbar

      539,00 €
    • "Franchetti" Rosso Terre Siciliane IGT 2016 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      “Franchetti” Rosso Terre Siciliane IGT 2016 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Franchetti Rosso ist das Flaggschiff von Passopisciaro und ein atemberaubend perfekter Wein. Die Trauben kommen von 1000 Meter hoch gelegenen nördlichen Weinbergslagen des Etna, wo die Böden aus Asche und Bimsstein bestehen. Franchetti ist ein reifer, exotischer Wein, der den Gaumen mit dunklen Früchten umgibt. Raffinierte Tannine unterstützen die Frucht, während eine intensive innere Süße Eleganz und Finesse verleiht. Ein durch und durch herausragender Tropfen. SUPERIORE.DE

      "Opulent-balsamische Nase nach Brombeeren und Kräutern; kraftvoll und rassig am Gaumen, mit viel Fülle; endet in einem herzhaft-eleganten Finish." Vinum

      "Kraftvolles, leuchtendes Rubin mit Violettschimmer. Vielschichtig und satt, reife Beerenfrucht, nach Heidel-, Brom- und Johannisbeere, dazu viel würzige Noten, Pfeffer und Kardamom. Festes, zupackendes, dichtmaschiges Tannin, das lange trägt, im Finale fester Druck." Falstaff

      "A 60-40 blend of Petit Verdot and Cesanese d'Affile, the 2016 Franchetti shows a raw, determined character with dark fruit and prune aromas that emerge roaring from the bouquet. This is a loud, large-scale wine that wraps heavily over the palate with enduring waves of condensed black fruit, smoke, tar and cigar box. The wine is boldly extracted, almost to a fault, but it's also delightfully opulent and enriched. Saying this wine has bold character would be a gross understatement. It ages in new French barrique for eight months followed by a ten-months' resting period in cement vats. Only 3,900 bottles were made." Robert Parker

      "Fully saturated, impenetrable inky-ruby color. Smells very concentrated but offers pristine herbal and mineral nuances to the ripe red and black fruit aromas and flavors. Much more refined in the mouth than the powerful nose indicates, with lively acidity nicely extending flavors similar to the aromas on the long rich and very dense finish. A marvelous wine that is both rich and concentrated and yet light on its feet. Finishes with an enticing, spicy juicy note." Vinous

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Doctor Wine:94 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:98+ Punkte
      • Vinum:17,5 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Rebsorten: 60% Petit Verdot, 40% Cesanes d'Affile
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 14 Monate Zementtank/7 Monate neues Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 15,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,00 g/l
      • Gesamtsäure: 6,47 g/l
      • Restzucker: <1,00 g/l
      • Sulfit: 68 mg/l
      • ph-Wert: 3,41
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      19153216 · 4,5 l · 131,56 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      592,00 €
    • "Camarcanda" Bolgheri DOC 2016 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      “Camarcanda” Bolgheri DOC 2016 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Camarcanda ist ein reicher Bolgheri Rosso mit dunklem Bouquet von schwarzen Früchten, Espresso, Schokolade, Lakritze und Teer. Am Gaumen ausgesprochen vollmundig, mit hervorragender Tiefe, dichter Struktur und straffem Körper. Opulent und lang zeigt dieser Wein schon heute eine große Bandbreite seiner Persönlichkeit. SUPERIORE.DE

      "Eröffnet mit delikaten Cassis- und Kräuteraromen; kraftvolle und doch elegante Textur mit stämmigen Gerbstoffen, belebende Säure, viel Schliff, Saft und Länge, gefällt mit seinem feinpfefferigen Fruchtfinale. Gajas Bolgheri-Interpretation vereint Schliff und Fülle." Vinum

      "Glänzendes, intensives Rubinrot mit Violettschimmer. Fein gezeichnete Nase mit Noten nach Roten und Schwarzen Johannisbeeren, frisch, dann dunkle Kirsche und Gewürze. Rund und geschmeidig am Gaumen, zeigt viel präsente Frucht, öffnet sich mit feinmaschigem Tannin, saftig und lange, sehr präzise." Falstaff

      "Austere in aroma, this red reveals intense flavors of cherry, raspberry, rose and mineral. Firmly structured, yet stays on course with a laser of fruit. Vanilla and toast notes chime in on the finish. Fine balance, length and complexity." Wine Spectator

      "The 2016 Camarcanda is pretty, open-knit and gracious in its bouquet, although there is a good bit of Cabernet tannin underpinning the dark fruit. Hints of chocolate, mint, sage, tobacco, licorice and blackberry develop in the glass. The 2016 needs a few years to soften, but it is undeniably attractive and inviting. It's hard to say if it is the vintage, or if the style here has moved towards a bit more freshness as it has at Gaja in Piedmont, but the 2016 Camarcanda does seem to have an extra kick of vibrancy over some previous editions. I can't wait to taste it with some bottle age." Vinous

      "Fragrant florals punctuate the nose, ranging from lavender to hyacinth, and there are hints of heather and thyme, too. Citrusy undertones abound. There’s a profundity to the center palate, which is decked out in sheets of dark fruit-flavored, muscular tannins that retain a telltale elegance, as they envelop the peripheries of the mouth. Long and mineral, this is a delightful wine now and will continue to open up as the years go by." James Suckling

      "The 2016 Bolgheri Rosso Camarcanda is infinitely smooth and finely textured down to the very last pixel in what is a high-resolution panoramic photograph. The core of the wine is packed tight with an explosion of flavor and concentration with so much dark fruit, spice, tobacco and sweet tobacco that unfurls from deep inside. This wine will have a long and, I am quite sure, very happy aging future ahead. It shows utmost precision and balance, with long persistence and a beautifully polished texture." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :93 Punkte
      • Slow Wine:Großer Wein
      • Doctor Wine:96 Punkte
      • Robert Parker:97 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Vinum:17,5 Punkte
      • Falstaff:96 Punkte
      • Rebsorten: 80% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29052416 · 4,5 l · 175,42 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      789,40 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2015 (BIO) <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino DOCG 2015 (BIO) · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Nur in den besten Jahrgängen vinifiziert, überrascht er mit hellem Granatrot, fast könnte man meinen, es wäre ein Rosé. Bouquet nach Brombeere und kleinen süßen Waldbeeren, am Gaumen kirschig und dann so gar nicht beliebig mit einer zupackenden Säure und einem feinkörnigen Tannin. Ein großartiger, intellektueller Brunello für den fortgeschrittenen Kenner, der es gern hintergründig und außergewöhnlich liebt. SUPERIORE.DE

      "Wie stets ein Hort der Tradition mit seiner Blume nach Himbeeren, Veilchen und Leder; noch sehr jugendlicher Bau mit feinkörnigem Tannin, belebender Säure, verführerisches Finish auf Noten von Pflaumen, Leder und Tabak. Gefällt mit seiner Eleganz." Vinum

      "Funkelndes, aufhellendes Granatrot. Fein gezeichnete, sehr klare Nase nach frischen Kirschen und Zwetschken, etwas Chinarinde im Hintergrund. Rollt saftig und salzig über die Zunge, feines, griffiges Tannin in vielen Schichten, viel Spannung, sehr langer Nachhall." Falstaff

      "Tasted blind. Just mid ruby. Gorgeous, perfumed red-fruit nose with an elegant note of oatmeal. Bright, concentrated red fruit with plenty of acidity. Very elegant and understated, with fine sandy tannins. Long and complex finish." Jancis Robinson

      "There’s a real Burgundian feel here to the sour cherries, five spice, citrus, nutmeg and fresh oregnano. The tannins have a beautiful, porcelain-like feel; the acidity cuts a wide and long shape. Delicate, floral and refined. All about grace and elegance." James Suckling

      "On steep slopes in the southeast of Montalcino, Poggio di Sotto's vineyards are cooled by breezes coming off the nearby Monte Amiata. The Brunello is crafted from plots that range in altitude from 200 to 450 metres. Fermentations are spontaneous, maceration lasts one month and ageing is in 30-hectolitre Slavonian oak casks. This demonstrates the generosity of the vintage but is still fresh and graceful. Sweet fennel, underbrush and thyme blossoms give intricacy to pure red cherry fruit. Abundant chalky tannins build stealthily across the palate and provide a welcome dimension of texture, while Sangiovese's appetising juiciness shines through." Decanter

      "Luminous red. Delicately smoky and ripe on the nose, with deep raspberry and red cherry aromas complicated by notes of sandalwood, licorice, graphite and sweet pipe tobacco. Full and rich but also very bright, with red and dark berry flavors given life by juicy, harmonious acidity and very nicely framed by supple tannins. Closes long, fresh, and expansive, deeper and less sweet than the estate’s 2018 Rosso di Montalcino also released this year. Utterly delicious and already accessible, this boasts noteworthy elegance and freshness for such a big ripe wine." Vinous

      "Poggio di Sotto doesn't miss a beat with this very special release. This is a glorious expression of the vintage, and the wine has absorbed the golden sunlight of Tuscany, delivering beautifully ripe, round and subtle fruit layers. The 2015 Brunello di Montalcino shows concentration, but not too much, and richness, but not too much. You get the power and the opulence of the vintage presented with the elegance and grace that is the house style at this venerated estate. Poggio di Sotto is one of the benchmarks of Montalcino. There's a lot of red fruit energy deep inside that should stir this wine on course as it ages over the next two decades." Robert Parker

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :97 Punkte
      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:96 Punkte
      • Vinous:96 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Decanter :96 Punkte
      • Vinum:18 Punkte
      • Falstaff:96 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 30 Monate großes slawonisches Eichenholzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,85 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 0,86 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,30
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2044
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
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      klimatisiert gelagert

      29222515 · 4,5 l · 214,22 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      964,00 €
    • Brunello di Montalcino "Cerretalto" DOCG 2013 <br>3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Cerretalto” DOCG 2013 · 3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Tiefdunkles samtenes Rubinrot. Opulentes Bouquet nach Sauerkirsche, Maulbeere, etwas feuchtem Laub und Lorbeer. Dazu die typische Neri-Würze nach Holz, Tabak und Ginster. Am Gaumen dann eine offenherzige Frucht gepaart mit der Präzision eines monumentalen Brunello-Gerüsts, der neben feiner Süße die Balance mit dem straffen Säurenerv hält und in einen schier unendlichen Abgang mündet. Ein Klasse-Wein, wie er auch uns nur selten ins Glas kommt. SUPERIORE.DE

      "Verführerische Nase mit einem Potpourri aus Frucht-, Blüten- und Würznoten, Zimt und Pflaumen vor allem; am Gaumen mit akkurat ausbalancierter Säure und engmaschigem Tannin, gut dosierte mineralische Nuancen, endet vielversprechend auf Noten von Waldfrüchten, Leder und Lakritze. Hervorragender Brunello, der mit der reife sogar noch zulegen kann." Vinum

      "Funkelndes, intensives Rubin mit leichtem Granatschimmer. Vielschichtige und ansprechende Nase, intensiv nach dunkler, reifer Kirsche, etwas Zwetschke, dann auch Noten nach Schiefer und Lakritze. Kraftvoll und mächtig am Gaumen, offenbart sich mit viel dichtmaschigem Tannin, verwoben, viel präsente Frucht, im Finale satter Druck." Falstaff

      "Deep luminous ruby-red. Spicy red cherry and mineral nuances on the nose and in the mouth. Enters fresh and juicy with noteworthy flesh and size to the red and blue fruit flavors, then suave and refined all the way onto the long refined finish. Closes with youthfully chewy tannins and a tactile mouthfeel offering hints of flinty minerals and raspberry. A brooding giant that is extremely elegant and refined. Very well done." VINOUS

      "There’s a lot in this wine, in terms of complexity, that is all underpinned by concentrated, ripe and assertive red cherries. The oak is nicely placed and there’s a sense of purpose and build on the palate that really sets it apart. High-class tannins." James Suckling

      "Youthful-looking mid ruby. Dark fruit with impressive depth and with a hint of gingerbread. Lovely, tangy dark-cherry fruit and loads of powdery tannins that are a little demanding right now. Needs much more age." Jancis Robinson

      "This intense version is concentrated, with black cherry, blackberry, graphite, tobacco and spice flavors, yet remains light-footed due to the racy profile. Structured, yet beautifully balanced and youthful. Shows purity and length on the aftertaste, which introduces a floral component." Wine Spectator

      "There are a handful of wines in Italy that make me nervous before I taste them because my expectations are so high. This is one of those wines. Indeed, previous editions of Cerretalto have earned the coveted 100 point score, and I am astutely aware of the pedigree and potential that comes forth with each new vintage. As enthusiastic as my assessment of the 2013 Brunello di Montalcino Cerretalto is, I'm stopping short of that perfect score. This vintage is something of a moving target with wines that are beautiful, without a doubt, yet the growing conditions were not even across the appellation, and achieving optimal tannic management posed a challenge to many producers. If I were to make any criticism of this wine, it would fall along those lines. That aside, this is a beautiful Brunello that boasts deep intensity and bold black fruit flavors that are plummy and rich. Spice, toasted oak and tobacco frame that primary fruit. Cerretalto ages in oak for 30 months and that strong imprint has added to the structure, depth and contemporary character of this A-list Brunello. That oak imprint is also reinforced in the wine's tannins. There's no doubt that this wine needs more cellar aging. I would absolutely not suggest drinking it within the next five years. Any awkwardness it shows now should iron itself out with more bottle time." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Doctor Wine:99 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:97 Punkte
      • Vinous:95 Punkte
      • Wine Spectator :98 Punkte
      • James Suckling:97 Punkte
      • Vinum:19 Punkte
      • Falstaff:99 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2045+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09262713 · 2,25 l · 496,44 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      1.117,00 €
    • "Sassicaia" Bolgheri Sassicaia DOC 2017 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      “Sassicaia” Bolgheri Sassicaia DOC 2017 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Enorm vielschichtig im Bouquet: Wir entdecken Cassis, Holunderbeeren, Herzkirschen und florale sowie mineralisch-erdige Noten. Im Mund fest, präzise und dennoch höchst elegant und balsamisch, mit sehr viel Saftigkeit und einem hochfeinen Tannin ausgestattet, welches bereits in seinen jungen Jahren unwiderstehlich ist. Wir haben selten einen Wein genossen, der so dicht und voll ist und zugleich über eine Balance verführt, die ihn einzigartig macht. Weitere Flaschenreife wird unweigerlich belohnt, wenngleich eine nochmalige Steigerung kaum vorstellbar scheint. SUPERIORE.DE

      "Mit diesem Wein begann vor mehr als 50 Jahren der Erfolgszug internationaler Rebsorten in Bolgheri: Die Familie Incisa della Rocchetta erkannte das Potenzial der Bordelaiser Rebsorten und schuf diesen Monolithen der italienischen Weinkultur. Bis heute wird er nahezu unverändert und vorwiegend aus Cabernet Franc produziert: einnehmende Nase nach frischem Steinobst, Wacholder und Tabak; der Auftakt geschliffen, die Gerbstoffe feinkörnig und frisch, belebende Säure, überaus komplexes Finale auf Noten von roten Früchte und Gewürzen. Stets eine der elegantesten Interpretationen des Terroirs." Vinum

      "The 2017 Sassicaia is a fascinating wine that symbolizes a never-ending tug-of-war between vintner and vintage. The question is who comes out on top? In this case, my money is on the vintner. The 2017 vintage, characterized by scorching heat and drought across much of Italy, was not an easy one. This Sassicaia represents 83% Cabernet Sauvignon and 17% Cabernet Franc, with most of the fruit coming from the Tenuta's historic vineyards Castiglioncello, Quercione and Doccino. These plots are all located on the back hill of Bolgheri at slightly higher elevations where they enjoy cooler nighttime temperatures. Old vines also have a deeper root system that is key to braving dry and hot summers. You can absolutely taste those choices here thanks to the wine's aromatic profile that offers more variety-driven green highlights of wild berry, forest floor and bramble than I would have expected. With time, as the wine takes on more air in the glass, you get a hint of summer plum or cherry cough drop, and this, to my surprise, is the only subtle reminder of the hot vintage encountered. I found the aromas here to be authentically "Tuscan" in character, more so than other vintages, with balsamic and Mediterranean elements that borrow directly from the Sangiovese playbook. The decision to use more neutral oak favors the reduction of oxygen and softens the tannic profile. Although the wine does end with a hint of bitterness, it took on noticeably more volume and soft richness the longer I kept my sample in the glass." Robert Parker

      "A taut, densely wrought red, with black currant, black cherry, iron, wild herb and spice flavors matched to the elegant frame and restrained character. Balanced and long, this has a distinctly Old World feel and looks set to unravel its complex facets slowly." Wine Spectator

      "The 2017 Sassicaia is dark, sensual and rich, which is a good thing, as the tannins - the result of a warm, dry year in which phenolic ripening was difficult to fully reach - are also quite powerful. I tasted the 2017 from an approximate blend from barrel, where the wines are still aging in separate lots. It will be interesting to see where things end up once the wine is in bottle." Vinous

      "The balance and beauty to this is impressive, offering sweet, ripe currants and flowers with some crushed-stone and dry-earth undertones. Full-bodied with soft, polished tannins and a long, creamy-textured finish. It’s polished, yet concentrated. Better after 2022, but already very seductive." James Suckling

      "Aromas of exotic spice, baked plum and French oak mingle with camphor and blue flower on the nose. This boasts extraordinary elegance and freshness despite the hot vintage, delivering flavors of juicy Marasca cherry, spiced blueberry, tobacco and licorice. Velvety, fine-grained tannins provide support while coffee and crushed mint linger on the finish." Wine Enthusiast

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :96 Punkte
      • Doctor Wine:97 Punkte
      • Luca Maroni:97 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Wine Enthusiast:97 Punkte
      • Vinum:18,5 Punkte
      • Rebsorten: 83% Cabernet Sauvignon, 17% Cabernet Franc
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate 30/70 neues/gebrauchtes Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 0,10 g/l
      • ph-Wert: 3,45
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2045+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09422417 · 4,5 l · 307,56 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand9 Stück verfügbar

      1.384,00 €
    • Barolo Cerequio DOCG 2017 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barolo Cerequio DOCG 2017 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barolo Cerequio entfaltet im Glas erst nach vielen Minuten sein Füllhorn aus Kirschen, reifen roten Beeren, Veilchen, Leder und Teer. Am Gaumen fest und druckvoll - zeigt eine beeindruckende und feste Konstruktion, dennoch bleibt der Wein die ganze Zeit über zart, mineralisch und finessenreich. Er ist vielleicht der ausgewogenste aus der Top-Riege der Weine von Roberto Voerzio, und auch wenn er in jungen Jahren bereits recht zugänglich erscheint, wird auch er erst in vielen Jahren sein wahres Potenzial und seine Klasse offenbaren. SUPERIORE.DE

      "Finessenreicher Wein, der selbst in einem trockenen Jahr wie 2017 harmonisch und finessenreich auftritt. Duft reifer Kirschen und Zitronenzesten, reich am Gaumen, die Tannine feinkörnig, hervorragende Säure, lang. Voerzio vergleicht ihn gerne mit einem Haut-Brion." Vinum

      "Extremely perfumed and beautiful, offering rose-petal and lavender aromas with some tar to the ripe cherries. Some spice, such as nutmeg, as well as light hazelnut. Fresh. Full-bodied, very tight and compact with firmness and wonderful length and focus. Consistent drive through the center of the wine." James Suckling

      • James Suckling:98 Punkte
      • Vinum:18,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 8/24 Monate Edelstahl/gebr. Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,36 g/l
      • Gesamtsäure: 6,30 g/l
      • Restzucker: 1,22 g/l
      • Sulfit: 85 mg/l
      • ph-Wert: 3,50
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2048
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05453317 · 4,5 l · 374,22 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      1.684,00 €
    • Barolo Brunate DOCG 2017 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barolo Brunate DOCG 2017 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barolo Brunate ist ein atemberaubender Ausdruck mit großer Komplexität und Finesse. Der Wein zeigt eine lebendige granatrote Farbe mit einem ausgewogenen und intensiven Bouquet: Salbei, Minze, Unterholz, Teer, Tabak und Lakritznuancen geben dem Brunate eine auffallende aromatische Vielschichtigkeit. Im Kern des Bouquets wie auch am Gaumen viel dunkle Frucht, mit dabei schwarze Johannisbeeren und Pflaumen. Gewinnt mit der Zeit im Glas an Breite und mit weiterer Flaschenreife werden die ohnehin feinen Tannine sicher noch geschmeidiger. Ein Barolo von echter Präsenz und Statur und für uns der zugänglichste Barolo in Voerzios Ausnahme-Kollektion! SUPERIORE.DE

      "Brunate wird von Kritikerkollegen gerne als Monolith bezeichnet und präsentiert sich auch in diesem Jahrgang charaktervoll, aber immer voller Finesse, die Muskeln zeigen sich erst nach einiger Belüftung: helles Rubin, viel Frucht, auch balsamische Nuancen, vielschichtig und lang. Insgesamt ein Wein mit einer Eleganz, die an das Burgund erinnert." Vinum

      "Very subtle aromas of dried strawberry with cedar and flowers that follow through to a full body with tight, linear tannins that are focused and polished. Earth, spice and stone undertones. Extremely firm and long. Succulent. Racy and driven." James Suckling

      • James Suckling:97 Punkte
      • Vinum:19 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 8/24 Monate Edelstahl/gebr. Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,68 g/l
      • Gesamtsäure: 6,20 g/l
      • Restzucker: 1,18 g/l
      • Sulfit: 72 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2048+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05453517 · 4,5 l · 374,22 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      1.684,00 €