• Brunello di Montalcino DOCG 2013

      Brunello di Montalcino DOCG 2013

      Satte dunkle Farbe, ausgeprägte Aromen von reifen Waldhimbeeren und Kirschen, feine Veilchennote. Am Gaumen saftige Frucht, gut gereifte, feinkörnige, dichte Tannine, überaus langer Nachhall mit wunderbarer Fruchtsüße. (superiore.de)

      "Leuchtendes, kraftvolles Rubin-Granat. Eröffnet mit klarer und einprägsamer Nase, satt nach Brombeeren und Zwetschken, ­dahinter nach Kardamom. Am Gaumen geschmeidig und rund, zeigt viel süße Frucht, nach reifen Kirschen und Himbeeren, öffnet sich mit geschmeidigem, dichtem Tannin, im Finale langer Nachhall." Falstaff

      "Full ruby-red. Aromas of red cherry, blackberry, licorice and minerals. Juicy and tightly wound but pliant, offering smooth black and red fruit flavors complicated by licorice and fresh herbs. Classically dry and long, finishing with supple but firm tannins and a bright floral element. It’s hard to argue with this entry-level Brunello’s quality. I find it to be slightly underrated in many vintages, as all the attention is focused on Gaja’s two top Brunellos, the Rennina and the Sugarille. But this non-cru Brunello offers lots of high-quality wine for the price." Ian d'Agata

      • Falstaff:94 Punkte
      • Ian d'Agata:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 12 Monate Barrique, 12 Monate großes Fass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2033+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      29062613 ·  0,75 l · 75,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      56,90 €
    • Brunello di Montalcino "Rennina" DOCG 2011

      Brunello di Montalcino “Rennina” DOCG 2011

      Ein Modernist, wie er im Buche steht. Ausgewogen und impressiv zugleich. Kräftige Duft- und Geschmacksaromen von Veilchen, schwarzen Kirschen, Tabak und Menthol. Die Tannine sind fest und doch wunderschön integriert. Rennina ist ein komplexer, mittelgewichtiger Wein, was großen positiven Einfluss auf sein Alterungspotenzial hat und seine Erfolgsgeschichte ausmacht. (superiore.de)

      "The 2011 Brunello di Montalcino Rennina is made from a blend of fruit from three different vineyard parcels. The sites total 25 hectares, with 15 located next to the church, or the Pieve, after which this estate is named. The sites have southwest exposures and different soil types. That flexibility explains the smooth and seamless bouquet offered by this wine. Compared to the single vineyard Sugarille expression, Rennina is more open and immediate. The wine presents fleshy and beautifully plump aromas of red cherry, dried blackberry and exotic spice with tobacco and chocolate at the back." Robert Parker

      "The 2011 Brunello di Montalcino Rennina is strikingly beautiful. Rich, open-knit and alluring, the Rennina captures all the best qualities of the year. Sweet red cherry, plum, tobacco and spice notes are all supported by ripe, silky tannins that give the wine much of its sensual personality. The intensity of the year is very much in evidence, yet the Rennina also retains striking freshness. Historically, the Rennina has aged quite well, but it will be hard to resist, as it is already quite delicious." Antonio Galloni

      "The new oak is more than obvious, if sleekly integrated with the fruit. Nebbiolo-like structure. Firm tannins and complex, orange peel and cherry fruit. Easily one of the best wines from this hot vintage." Jancis Robinson

      • Veronelli 2017:90 Punkte
      • Doctor Wine 2017:91 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Antonio Galloni:93 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Holzfass und 6 Monate Betontank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062111 · 0,75 l · 158,67 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand2 Stück verfügbar

      119,00 €
    • Brunello di Montalcino "Rennina" DOCG 2013

      Brunello di Montalcino “Rennina” DOCG 2013

      Ein Modernist, wie er im Buche steht. Ausgewogen und impressiv zugleich. Kräftige Duft- und Geschmacksaromen von Veilchen, schwarzen Kirschen, Tabak und Menthol. Die Tannine sind fest und doch wunderschön integriert. Rennina ist ein komplexer, mittelgewichtiger Wein, was großen positiven Einfluss auf sein Alterungspotenzial hat und seine Erfolgsgeschichte ausmacht. (superiore.de)

      "The 2013 Brunello di Montalcino Rennina is a dark, plush and succulent red wine with seamless overall integration. Angelo Gaja makes his wines with broad brush strokes that form shapes of perfect harmony and grandeur. He seems less interested in the minutiae, much in the same way an impressionist painter creates a portrait without consideration for the gritty details of reality. Continuing with my art metaphor, I'll venture to say that this is a big-picture wine that embraces bold fruit, oak spice, acidity and tannin in one overwhelming and warm embrace. I usually score the Sugarille a point or two higher, but this year the Rennina won my heart." Robert Parker

      "Aromas of orange peel, dark fruit and bark. Dried mushroom, too. Full body and extremely polished and velvety tannins that are plush but compacted. Delicious finish." James Suckling

      "Deep ruby. Lots of oak and lively, concentrated cherry on the nose. Oak has quite a big impact but there is such a lot of fruit that it integrates. The finish has amazing length and muscular grip, but it could do with much less oak, because it plays up on the finish." Jancis Robinson

      "This perfumed Brunello offers enticing scents of pressed violet, rose, talcum powder, wild berry, eucalyptus and a whiff of exotic spice. On the structured palate, firm fine-grained tannins provide support for dried black cherry, licorice, vanilla and a hint of espresso." Wine Enthusiast

      "This is fragrant, offering cherry, leather, floral and spice notes. On the palate, this remains fresh, with persistent flavors and fine harmony. Dusty tannins pull everything together on the finish. There's plenty of energy here." Wine Spectator

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Holzfass und 6 Monate Betontank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062113 · 0,75 l · 173,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand< 24 Stück verfügbar

      129,90 €
    • Brunello di Montalcino "Sugarille" DOCG 2011

      Brunello di Montalcino “Sugarille” DOCG 2011

      Brunello di Montalcino Sugarille ist außergewöhnlich farbintensiv, konzentriert und tief. Schwarze Kirschen, Teer, Lakritz, Rauch und Weihrauch entströmen seinem Bouquet, am Gaumen die für Gajas Brunello typische ernste Persönlichkeit mit verwobenen Tanninen und lebendiger Säure. Groß und lang mit enormem Potenzial. (superiore.de)

      "A bit closed at first, the 2011 Brunello di Montalcino Sugarille sees fruit harvested from a five-hectare cru site with galestro limestone soils and all-southern exposures. Despite the initial shyness of the bouquet, this wine ultimately shows a more profound and elegant approach in this warm vintage. It just takes a little longer to get there. The nose offers a full spectrum of fruit, floral and earthy tones that speak so highly of this all-Sangiovese appellation. The wine is smooth and rich in terms of density with beautiful firmness at the back." Robert Parker

      "Smoke, earthiness, black cherries, licorice, menthol and dark spices are some of the signatures in the 2011 Brunello di Montalcino Sugarille. A dark, brooding wine, the Sugarille boasts tremendous depth and intensity, not to mention tons of character. Deeply spiced, mentholated notes wrap around the polished finish. This is another superb showing from one of the Gaja family's under the radar gems, if that can be said. In a word: fabulous." Antonio Galloni

      "A powerful red with chewy tannins and hints of cedar and wood. Full-bodied, tight and tannic. I like the tannin tension." James Suckling

      • Bibenda 2017:
      • Vitae 2017:
      • Veronelli 2017:94 Punkte
      • Doctor Wine 2017:93 Punkte
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Antonio Galloni:95 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Fass und 6 Monate Betontank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062211 · 0,75 l · 185,33 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand3 Stück verfügbar

      139,00 €
    • Brunello di Montalcino DOCG 2013 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino DOCG 2013 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Satte dunkle Farbe, ausgeprägte Aromen von reifen Waldhimbeeren und Kirschen, feine Veilchennote. Am Gaumen saftige Frucht, gut gereifte, feinkörnige, dichte Tannine, überaus langer Nachhall mit wunderbarer Fruchtsüße. (superiore.de)

      "Leuchtendes, kraftvolles Rubin-Granat. Eröffnet mit klarer und einprägsamer Nase, satt nach Brombeeren und Zwetschken, ­dahinter nach Kardamom. Am Gaumen geschmeidig und rund, zeigt viel süße Frucht, nach reifen Kirschen und Himbeeren, öffnet sich mit geschmeidigem, dichtem Tannin, im Finale langer Nachhall." Falstaff

      "Full ruby-red. Aromas of red cherry, blackberry, licorice and minerals. Juicy and tightly wound but pliant, offering smooth black and red fruit flavors complicated by licorice and fresh herbs. Classically dry and long, finishing with supple but firm tannins and a bright floral element. It’s hard to argue with this entry-level Brunello’s quality. I find it to be slightly underrated in many vintages, as all the attention is focused on Gaja’s two top Brunellos, the Rennina and the Sugarille. But this non-cru Brunello offers lots of high-quality wine for the price." Ian d'Agata

      • Falstaff:94 Punkte
      • Ian d'Agata:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 12 Monate Barrique, 12 Monate großes Fass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062813 · 1,5 l · 99,33 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand5 Stück verfügbar

      149,00 €
    • Brunello di Montalcino "Sugarille" DOCG 2013

      Brunello di Montalcino “Sugarille” DOCG 2013

      Brunello di Montalcino Sugarille ist außergewöhnlich farbintensiv, konzentriert und tief. Schwarze Kirschen, Teer, Lakritz, Rauch und Weihrauch entströmen seinem Bouquet, am Gaumen die für Gajas Brunello typische ernste Persönlichkeit mit verwobenen Tanninen und lebendiger Säure. Groß und lang mit enormem Potenzial. (superiore.de)

      "Sattes Rubin mit leichtem Granatschimmer. Eindringliche Nase mit satten Noten nach dunklen Rosenblättern und Brombeeren. Zeigt am Gaumen sattes, dichtes Tannin, baut sich in vielen Schichten auf, salzig und mit langem Finale." Falstaff

      "The single-vineyard 2013 Brunello di Montalcino Sugarille has a tighter core and a blacker heart compared to the Rennina. This wine is momentarily more difficult to penetrate and comprehend. It makes a more abrupt first impression but then relaxes and reveals more of its character only after it has spent extra time in your company. Then, it becomes suddenly exuberant and loud. This is a dynamic expression of Sangiovese with bold ripe fruit, spice and balsam notes to carry it forward during cellar aging. This vintage offers firmness and strength." Robert Parker

      "A very aromatic red. Typical sangiovese aromas of cherry and rose petal with hints of bark. Full body, firm and silky tannins. A racy linear line runs through it. Tight and firm now." James Suckling

      "A shade more mature ruby than the Rennina. Much more restrained and less opulent. Blackberry, cherry and minerally notes. Fresher and more precise, too, and with better integrated oak. Energetic acidity with plush fruit on the finish and bags of appetising, chewy tannins." Jancis Robinson

      "Underbrush, new leather, wild herb and dark-skin berry aromas meld with balsamic whiffs of eucalyptus. The full-bodied firmly structured palate evokes raspberry compote, black cherry marinated in spirits, tobacco and star anise set against a backbone of close-grained tannins." Wine Enthusiast

      "Deep red-ruby. Delicate aromas of flinty red cherry and herbs complicated by hints of mocha and lifted by a bright violet topnote. Dense, rich and concentrated but light on its feet, offering a very polished mouthfeel thanks to serious but noble tannins that nicely frame the refined, steely red fruit flavors. Finishes long and very elegant. Just like the 2013 Brunello Rennina, this also has 15% alcohol but is so well balanced that you can hardly tell. Knockout young Brunello from Gaja, one of the very best in memory." Ian d'Agata

      "A mix of sweet plum, cherry, bouillon and graphite aromas and flavors, all backed by a solid structure, this is dense and tightly wound, with terrific balance and a long, focused finish." Wine Spectator

      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:96 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Jancis Robinson:18 Punkte
      • Ian d'Agata:95+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Fass und 6 Monate Betontank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062213 · 0,75 l · 199,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand< 24 Stück verfügbar

      149,90 €
    • Brunello di Montalcino "Rennina" DOCG 2013 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Rennina” DOCG 2013 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Ein Modernist, wie er im Buche steht. Ausgewogen und impressiv zugleich. Kräftige Duft- und Geschmacksaromen von Veilchen, schwarzen Kirschen, Tabak und Menthol. Die Tannine sind fest und doch wunderschön integriert. Rennina ist ein komplexer, mittelgewichtiger Wein, was großen positiven Einfluss auf sein Alterungspotenzial hat und seine Erfolgsgeschichte ausmacht. (superiore.de)

      "The 2013 Brunello di Montalcino Rennina is a dark, plush and succulent red wine with seamless overall integration. Angelo Gaja makes his wines with broad brush strokes that form shapes of perfect harmony and grandeur. He seems less interested in the minutiae, much in the same way an impressionist painter creates a portrait without consideration for the gritty details of reality. Continuing with my art metaphor, I'll venture to say that this is a big-picture wine that embraces bold fruit, oak spice, acidity and tannin in one overwhelming and warm embrace. I usually score the Sugarille a point or two higher, but this year the Rennina won my heart." Robert Parker

      "Aromas of orange peel, dark fruit and bark. Dried mushroom, too. Full body and extremely polished and velvety tannins that are plush but compacted. Delicious finish." James Suckling

      "Deep ruby. Lots of oak and lively, concentrated cherry on the nose. Oak has quite a big impact but there is such a lot of fruit that it integrates. The finish has amazing length and muscular grip, but it could do with much less oak, because it plays up on the finish." Jancis Robinson

      "This perfumed Brunello offers enticing scents of pressed violet, rose, talcum powder, wild berry, eucalyptus and a whiff of exotic spice. On the structured palate, firm fine-grained tannins provide support for dried black cherry, licorice, vanilla and a hint of espresso." Wine Enthusiast

      "This is fragrant, offering cherry, leather, floral and spice notes. On the palate, this remains fresh, with persistent flavors and fine harmony. Dusty tannins pull everything together on the finish. There's plenty of energy here." Wine Spectator

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Holzfass und 6 Monate Betontank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2037+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062713 · 1,5 l · 198,00 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand3 Stück verfügbar

      297,00 €
    • Brunello di Montalcino "Sugarille" DOCG 2013 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Sugarille” DOCG 2013 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino Sugarille ist außergewöhnlich farbintensiv, konzentriert und tief. Schwarze Kirschen, Teer, Lakritz, Rauch und Weihrauch entströmen seinem Bouquet, am Gaumen die für Gajas Brunello typische ernste Persönlichkeit mit verwobenen Tanninen und lebendiger Säure. Groß und lang mit enormem Potenzial. (superiore.de)

      "Sattes Rubin mit leichtem Granatschimmer. Eindringliche Nase mit satten Noten nach dunklen Rosenblättern und Brombeeren. Zeigt am Gaumen sattes, dichtes Tannin, baut sich in vielen Schichten auf, salzig und mit langem Finale." Falstaff

      "The single-vineyard 2013 Brunello di Montalcino Sugarille has a tighter core and a blacker heart compared to the Rennina. This wine is momentarily more difficult to penetrate and comprehend. It makes a more abrupt first impression but then relaxes and reveals more of its character only after it has spent extra time in your company. Then, it becomes suddenly exuberant and loud. This is a dynamic expression of Sangiovese with bold ripe fruit, spice and balsam notes to carry it forward during cellar aging. This vintage offers firmness and strength." Robert Parker

      "A very aromatic red. Typical sangiovese aromas of cherry and rose petal with hints of bark. Full body, firm and silky tannins. A racy linear line runs through it. Tight and firm now." James Suckling

      "A shade more mature ruby than the Rennina. Much more restrained and less opulent. Blackberry, cherry and minerally notes. Fresher and more precise, too, and with better integrated oak. Energetic acidity with plush fruit on the finish and bags of appetising, chewy tannins." Jancis Robinson

      "Underbrush, new leather, wild herb and dark-skin berry aromas meld with balsamic whiffs of eucalyptus. The full-bodied firmly structured palate evokes raspberry compote, black cherry marinated in spirits, tobacco and star anise set against a backbone of close-grained tannins." Wine Enthusiast

      "Deep red-ruby. Delicate aromas of flinty red cherry and herbs complicated by hints of mocha and lifted by a bright violet topnote. Dense, rich and concentrated but light on its feet, offering a very polished mouthfeel thanks to serious but noble tannins that nicely frame the refined, steely red fruit flavors. Finishes long and very elegant. Just like the 2013 Brunello Rennina, this also has 15% alcohol but is so well balanced that you can hardly tell. Knockout young Brunello from Gaja, one of the very best in memory." Ian d'Agata

      "A mix of sweet plum, cherry, bouillon and graphite aromas and flavors, all backed by a solid structure, this is dense and tightly wound, with terrific balance and a long, focused finish." Wine Spectator

      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:96 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Jancis Robinson:18 Punkte
      • Ian d'Agata:95+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Fass und 6 Monate Betontank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2037+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062513 · 1,5 l · 232,67 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand2 Stück verfügbar

      349,00 €
    • Brunello di Montalcino "Rennina" DOCG 2013 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Rennina” DOCG 2013 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Ein Modernist, wie er im Buche steht. Ausgewogen und impressiv zugleich. Kräftige Duft- und Geschmacksaromen von Veilchen, schwarzen Kirschen, Tabak und Menthol. Die Tannine sind fest und doch wunderschön integriert. Rennina ist ein komplexer, mittelgewichtiger Wein, was großen positiven Einfluss auf sein Alterungspotenzial hat und seine Erfolgsgeschichte ausmacht. (superiore.de)

      "The 2013 Brunello di Montalcino Rennina is a dark, plush and succulent red wine with seamless overall integration. Angelo Gaja makes his wines with broad brush strokes that form shapes of perfect harmony and grandeur. He seems less interested in the minutiae, much in the same way an impressionist painter creates a portrait without consideration for the gritty details of reality. Continuing with my art metaphor, I'll venture to say that this is a big-picture wine that embraces bold fruit, oak spice, acidity and tannin in one overwhelming and warm embrace. I usually score the Sugarille a point or two higher, but this year the Rennina won my heart." Robert Parker

      "Aromas of orange peel, dark fruit and bark. Dried mushroom, too. Full body and extremely polished and velvety tannins that are plush but compacted. Delicious finish." James Suckling

      "Deep ruby. Lots of oak and lively, concentrated cherry on the nose. Oak has quite a big impact but there is such a lot of fruit that it integrates. The finish has amazing length and muscular grip, but it could do with much less oak, because it plays up on the finish." Jancis Robinson

      "This perfumed Brunello offers enticing scents of pressed violet, rose, talcum powder, wild berry, eucalyptus and a whiff of exotic spice. On the structured palate, firm fine-grained tannins provide support for dried black cherry, licorice, vanilla and a hint of espresso." Wine Enthusiast

      "This is fragrant, offering cherry, leather, floral and spice notes. On the palate, this remains fresh, with persistent flavors and fine harmony. Dusty tannins pull everything together on the finish. There's plenty of energy here." Wine Spectator

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Holzfass und 6 Monate Betontank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062313 · 4,5 l · 175,42 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand2 Stück verfügbar

      789,40 €
    • Brunello di Montalcino "Sugarille" DOCG 2013 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Sugarille” DOCG 2013 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino Sugarille ist außergewöhnlich farbintensiv, konzentriert und tief. Schwarze Kirschen, Teer, Lakritz, Rauch und Weihrauch entströmen seinem Bouquet, am Gaumen die für Gajas Brunello typische ernste Persönlichkeit mit verwobenen Tanninen und lebendiger Säure. Groß und lang mit enormem Potenzial. (superiore.de)

      "Sattes Rubin mit leichtem Granatschimmer. Eindringliche Nase mit satten Noten nach dunklen Rosenblättern und Brombeeren. Zeigt am Gaumen sattes, dichtes Tannin, baut sich in vielen Schichten auf, salzig und mit langem Finale." Falstaff

      "The single-vineyard 2013 Brunello di Montalcino Sugarille has a tighter core and a blacker heart compared to the Rennina. This wine is momentarily more difficult to penetrate and comprehend. It makes a more abrupt first impression but then relaxes and reveals more of its character only after it has spent extra time in your company. Then, it becomes suddenly exuberant and loud. This is a dynamic expression of Sangiovese with bold ripe fruit, spice and balsam notes to carry it forward during cellar aging. This vintage offers firmness and strength." Robert Parker

      "A very aromatic red. Typical sangiovese aromas of cherry and rose petal with hints of bark. Full body, firm and silky tannins. A racy linear line runs through it. Tight and firm now." James Suckling

      "A shade more mature ruby than the Rennina. Much more restrained and less opulent. Blackberry, cherry and minerally notes. Fresher and more precise, too, and with better integrated oak. Energetic acidity with plush fruit on the finish and bags of appetising, chewy tannins." Jancis Robinson

      "Underbrush, new leather, wild herb and dark-skin berry aromas meld with balsamic whiffs of eucalyptus. The full-bodied firmly structured palate evokes raspberry compote, black cherry marinated in spirits, tobacco and star anise set against a backbone of close-grained tannins." Wine Enthusiast

      "Deep red-ruby. Delicate aromas of flinty red cherry and herbs complicated by hints of mocha and lifted by a bright violet topnote. Dense, rich and concentrated but light on its feet, offering a very polished mouthfeel thanks to serious but noble tannins that nicely frame the refined, steely red fruit flavors. Finishes long and very elegant. Just like the 2013 Brunello Rennina, this also has 15% alcohol but is so well balanced that you can hardly tell. Knockout young Brunello from Gaja, one of the very best in memory." Ian d'Agata

      "A mix of sweet plum, cherry, bouillon and graphite aromas and flavors, all backed by a solid structure, this is dense and tightly wound, with terrific balance and a long, focused finish." Wine Spectator

      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:96 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Jancis Robinson:18 Punkte
      • Ian d'Agata:95+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Fass und 6 Monate Betontank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062413 · 4,5 l · 202,09 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand1 Stück verfügbar

      909,40 €
    Winzer vorgestellt
    Pieve S. Restituta | A. Gaja
    Toskana | Montalcino
    Pieve S. Restituta | A. Gaja

    Seit 1972 entwickelte der lombardische Bauunternehmer Roberto Bellini den Landsitz Pieve Santa Restituta zu einem Winzerbetrieb mit großem Potenzial. Doch nachdem sich im Frühjahr 1994 Angelo Gaja als Teilhaber in das Weingut eingekauft hatte, ist der zu den international bekanntesten Vertretern der italienischen Weinwirtschaft zählende Rebenzüchter heute alleiniger Inhaber des im Südwesten von Montalcino gelegenen Besitzes. Das historische Anwesen hat seinen Namen von der gleichnamigen Pfarrkirche aus dem 17. Jahrhundert, die auf dem Betriebsgelände steht und ein hervorragendes Beispiel für die mittelalterliche christliche Architektur und Kunst ist. Der Familie Gaja ist es zu verdanken, dass dieses schöne Gotteshaus restauriert werden konnte. Der Geschichte der "Pieve" wird auch heute noch auf den Etiketten der Gutsweine Rechnung getragen.

    Um den Winzerbetrieb in Ordnung zu bringen, machte der neue Gutseigner erhebliche Mittel locker. So ließ Gaja zum Beispiel die Weinberge in erhöhter Stockdichte neu bepflanzen und den größtenteils unterirdisch angelegten Keller auf einen zeitgemäßen Stand bringen. Das Sortiment von Pieve Santa Restituta ist klein, aber fein und fair gepreist. Auf einer Rebfläche von 16 Hektar in etwa 300 Meter Höhe über dem Meer werden mit dem "Sugarille" aus einer Lage gleichen Namens und dem aus drei Weinbergen gewonnenen "Rennina" nur zwei Brunelli aus jeweils den besten Trauben produziert.

    Die aus einer Mischung von Kalkstein und Ton bestehenden Böden waren vor langer Zeit von Bauern (Teilpächtern) aufgegeben worden. Doch während andere Pflanzen in dem zerklüfteten und nährstoffarmen Gelände keine Lebensgrundlage hatten, entpuppten sich Grund und Boden als geradezu ideal für den Anbau von Sangiovese-Trauben.

    Die rund 4.000 Quadratmeter große Kellerei wurde in den bestehenden Keller integriert, um schädliche Auswirkungen auf die Umwelt so gering wie möglich zu halten. Der von Pieve Santa Restituta bevorzugte Stil der Weinbereitung gilt als klassisch. Besondere Sorgfalt wird von Angelo Gaja - er wird im Gut von Tochter Gaia unterstützt - auf die Tannin-Entwicklung, aber auch auf den Erhalt von Säure und Eleganz verwendet. (superiore.de)

    "Der vollständig renovierte Keller ist nun in Betrieb, die Anfang des neuen Milleniums erneuerten Weinberge sind reif, um das Traubengut für große Weine liefern zu können." Gambero Rosso

    Fakten

    • Gründungsjahr: 1972
    • Eigentümer: Angelo Gaja
    • Önologin: Gaia Gaja
    • Jahresproduktion: ca. 45.000 Flaschen
    • Rebfläche: ca. 27 Hektar
    • Konventioneller Anbau