• Barolo "Aleste" DOCG 2015 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barolo “Aleste” DOCG 2015 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      "This is our flagship wine, a Barolo recognized the world over, which we have always nourished and cared for with greatest respect. Nothing will change. This is why I will dedicate this special wine to my grandchildren Alessia and Stefano. From now on, it will carry their names." Luciano Sandrone über seine Intention, mit dem Jahrgang 2013 seinen weltberühmten Barolo Cannubi Boschis in "Aleste" umzubenennen.

      Dieser Barolo ist in jeglicher Hinsicht ein Glanzstück von Luciano Sandrone. Nicht nur historisches Produkt sondern auch einziger Cru des Hauses aus dem namhaften Gebiet Cannubi in Barolo. Sattes Rubin, balsamisches Bouquet, reif und süß. Am Gaumen mit großer Geschmeidigkeit, viel Frucht, dichtere Tannine, sehr anhaltendes Finale mit burgundischer Eleganz. SUPERIORE.DE

      "Aufhellendes Rubingranat. Sehr fein gezeichnete, anregende Nase mit Noten nach Erdbeere und Himbeere, im Hintergrund würziger Waldhonig. Baut sich am Gaumen schön auf, im vorderen Bereich präsente Frucht, entfaltet sich dann mit stoffigem, sattem Tannin." Falstaff

      "Tasted blind. Deep ruby. Concentrated and a little opulent with lots of ripe fruit on the nose. Lots of tangy fruit on the palate striking a near-perfect balance with the long, grainy tannins. Embryonic and arresting." Jancis Robinson

      "Aromas of dried flowers and sweet berries follow through to a full body, very firm and chewy tannins and a long, flavorful finish." James Suckling

      "Rose and juniper aromas lead off, settling this red into pure flavors of floral, cherry, strawberry, sun-warmed hay, licorice and mineral. Linear and firm, yet classy and elegant, this tightens up on the finish." Wine Spectator

      "There is more purple and black fruit in the 2015 Barolo Aleste compared to past vintages from Luciano Sandrone and also fewer of those floral accents that characterize the Cannubi Boschis where this fruit comes from. All the same, the bouquet comes off equally as intense and as generous as ever, if not more so. This wine also seems ready from an aromatic point of view, even if it needs some extra time to reverberate in the mouth. It is compact and firm, with good, meaty fruit, and it's refreshingly expansive in scope." Robert Parker

      "Sandrone's 2015 Barolo Aleste is a total stunner. Succulent dark cherry, plum, mocha, lavender and spice are all beautifully framed by ripe, silky tannins. Creamy, resonant and super-expressive, the 2015 Aleste hits all the right notes. Next to Le Vigne, Aleste is more typical of what readers might expect from a warm year. It is a gorgeous Barolo from the Sandrone family." Vinous

      "Woodland berry, iris, menthol and star anise aromas slowly take shape on this elegantly structured, savory red. Enveloping and delicious, the focused palate delivers raspberry compote, dried black cherry, licorice and cinnamon alongside polished, fine-grained tannins. Fresh acidity lends tension and keeps it balanced." Wine Enthusiast

      • Gambero Rosso:
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:96 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:97 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Jancis Robinson:18 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2044+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05172615 · 1,5 l · 136,60 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand7 Stück verfügbar

      204,90 €
    • Barolo "Le Vigne" DOCG 2017 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barolo “Le Vigne” DOCG 2017 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Die Trauben für den tiefgründigen Le Vigne stammen von Baudana in Serralunga d'Alba (für die Kraft), Villero in Castiglione Falletto (für die Präzision), Vignane in Barolo (für die Reinheit der Aromen) und Merli in Novello (für die Fülle der Frucht). Er öffnet sich weit mit Aromen von frischen, roten Früchten und einer zarten Würznote. Am Gaumen sehr intensiv, bemerkenswert elegant, feinkörnige Tannine, überaus klar, strukturiert und lang. SUPERIORE.DE

      "Just mid ruby. Gorgeous ripe red-fruit nose with a peppery edge and minerally hints of iron. Just a hint of savoury oak, but very much in the background. Lots of juice on the palate and with bags of powdery but perfectly ripe tannins. Very long sour-cherry and cranberry finish with real depth." Jancis Robinson

      "The 2017 Barolo Le Vigne is rich, pliant and so expressive. Even so, I imagine it will need a few years to open up fully. Bright red fruit, rose petal, blood orange and spice give the 2017 its distinctly red-toned profile. Elegant and translucent, the 2017 is very nicely balanced." Vinous

      "Opulent and very sexy with perfume, cedar, dried flowers and dried strawberries and just a hint of nutmeg. It’s medium-to full-bodied with round and finely velvety tannins and a flavorful finish. So seductive." James Suckling

      "Fragrant and delicious, this gorgeous wine opens with inviting aromas of rose, sandalwood, camphor and perfumed berry alongside whiffs of truffle and French oak. The full-bodied palate combines elegance and structure, featuring ripe Morello cherry, crushed raspberry, licorice and a dollop of vanilla alongside firm, refined tannins. It's already tempting but hold for more complexity." Wine Enthusiast

      • Vinous:95+ Punkte
      • James Suckling:97 Punkte
      • Wine Enthusiast:97 Punkte
      • Jancis Robinson:17++ Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,55 g/l
      • Gesamtsäure: 6,15 g/l
      • Restzucker: 0,45 g/l
      • Sulfit: 68 mg/l
      • ph-Wert: 3,39
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2047+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05172917 · 1,5 l · 139,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      209,00 €
    • Barbaresco "Currá" DOCG 2015 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barbaresco “Currá" DOCG 2015 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Currá ist ein archaischer Langstreckenläufer und präsentiert sich mit zunehmender Flaschenreife oder auch guter Belüftung schon in jungen Jahren sehr aristokratisch. Dann offenbart er im Bouquet dunkle Beeren und eine feine Schokoladen-Note. In seiner Stilistik ist er in anfangs kantig, verleugnet dann aber an keiner Stelle seine Größe und Harmonie. Tabak, Zwetschgen, Rauch und Tabak: Mit jedem Glas offenbart dieser Ausnahme-Wein neue Facetten und ein Feuerwerk der Eindrücke. So geht Nebbiolo von 65 Jahre alten Reben auf höchstem Niveau! SUPERIORE.DE

      "Tasted blind. Mid ruby with orange tinges. Quite a pretty nose of cherry fruit and raspberry jam with a hint of oak and liquorice. Generous fruit that still is not entirely open on the palate with a fine nerve of ripe acidity. Ripe, chewy tannins frame the fruit on the long finish." Jancis Robinson

      "Fragrant and focused, this offers tantalizing aromas of rose, violet, woodland berry and Asian incense. Firm and linear, the chiseled palate evokes red cherry, cranberry, star anise and a hint of white pepper set against tightly wound fine-grained tannins. It's still young and austere but balanced, with vibrant acidity. Give it ample time to fully develop." Vinous

      "Here's a little hop, skip and a jump back in time to a vintage with great personality and character. The Sottimano 2015 Barbaresco Currá is a majestic expression that unfolds to reveal dark fruit, spice and carefully evolved aromas of tar, licorice and spent embers. Past vintages of this wine have started off slow and closed (that's one of Currá's age-worthy attributes), but the warm and sunny 2015 vintage starts with high aromatic intensity." Robert Parker

      • Gambero Rosso:
      • Robert Parker:96 Punkte
      • Vinous:95 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17++ Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18-22 Monate gebr. Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29562915 · 1,5 l · 139,93 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand5 Stück verfügbar

      209,90 €
    • Barbaresco Bordini DOCG 2016 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barbaresco Bordini DOCG 2016 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Mitteltiefes Rubinrot mit orangenen Reflexen. Wunderbares Bouquet nach feinem Sauerkirsch- und Erdbeerkompott mit verhaltener Eichenwürze. Vielschichtig und saftig am Gaumen mit einem Potpourri von dunklen Früchten, umrahmt von einem feinkörnigen Tannin. Gut strukturiert führt er in einen interessanten, langen Abgang. SUPERIORE.DE

      "Deep ruby with orange tinges. Closed and not showing much on the nose except for faint, sweet hints. Youthful and tightly built palate but with plenty of fruit on the finish. Gripping tannins that then melt on the finish." Jancis Robinson

      "Underbrush, balsamic notes, new leather and rose aromas lead the nose. Tight and assertive, the linear, full-bodied palate offers dried cherry, licorice and espresso framed in firm acidity and youthfully austere, close-grained tannins that leave a tight, rather austere finish. Give this time to fully unwind and open up." Wine Enthusiast

      "The Fontanabianca 2016 Barbaresco Bordini is a very soft and accessible expression of Nebbiolo that shows some ripe fruit softness with bold cherry notes followed by spice, tobacco and tar. The wine delivers a very tightly knit texture, yet it is surprisingly forthcoming and generous at the same time. It's another great Barbaresco for grilled meats." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :94 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:93+ Punkte
      • Wine Enthusiast:92 Punkte
      • Jancis Robinson:16,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: Holzfass, Zementtank
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,50 g/l
      • Gesamtsäure: 5,55 g/l
      • Restzucker: 1,50 g/l
      • Sulfit: 130 mg/l
      • ph-Wert: 3,55
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2026+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05272716 · 4,5 l · 47,42 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      213,40 €
    • Barbaresco Bordini DOCG 2017 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barbaresco Bordini DOCG 2017 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Mitteltiefes Rubinrot mit orangenen Reflexen. Wunderbares Bouquet nach feinem Sauerkirsch- und Erdbeerkompott mit verhaltener Eichenwürze. Vielschichtig und saftig am Gaumen mit einem Potpourri von dunklen Früchten, umrahmt von einem feinkörnigen Tannin. Gut strukturiert führt er in einen interessanten, langen Abgang. SUPERIORE.DE

      "Tasted blind. Mid ruby with bricky rim. Deep, brooding nose with a hint of fruit pastry and succulent, dark fruit and dried cherry on the palate. Lots of juice on the finish, while the coating tannins give it grip." Jancis Robinson

      "Packaged in the bottle with the black label, the Fontanabianca 2017 Barbaresco Bordini shows us a beautiful expression from Neive, one of the three principal comuni, or villages, that make up the appellation. The results here are tightly knit and firm, with lifted aromas of forest fruit, iron ore, cola and balsam herb. The tannins show some dryness, probably a consequence of the hot vintage, but the wine offers plenty of extra fruit padding and cushioning in order to hit the right balance. The final results are yielding and pliable." Robert Parker

      "A firm, fresh red with raspberry, lemon-peel and light cedar undertones. It’s medium-bodied with chewy, polished tannins that are long and very intense. Just a baby. Give it time to come around. Better after 2022." James Suckling

      • Bibenda:
      • Veronelli :93 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 15 Monate gebrauchtes Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,85 g/l
      • Gesamtsäure: 5,97 g/l
      • Restzucker: 1,19 g/l
      • Sulfit: 74 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05272717 · 4,5 l · 47,42 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand11 Stück verfügbar

      213,40 €
    • Barolo "Conteisa" DOCG 2015

      Barolo “Conteisa” DOCG 2015

      Sein reichhaltiges Bouquet verströmt den süßen Duft roter Kirschen und eine elegante Mischung aus Blumen, Minze, Gewürzen und Lakritze. Samtweich und einladend der Geschmack, mit perfekter Balance aus kräftiger Frucht, integrierten Tanninen und schön ausgewogener Säure. Ausstrahlung und Komplexität sind überwältigend. SUPERIORE.DE

      "Intensives, sattes Rubinrot mit zart aufhellendem Rand. Kompakte und rotbeerige Nase, nach Himbeere und Hagebutte, dann nach Granatapfel, Blutorange im Nachhall. Sehr geschmeidiger Gaumeneintritt, äußerst elegant, toller Schmelz, ständiger Druck gepaart mit frischer roter Frucht, knackiges Tannin, im Finale druckvoll und nachhallend." Falstaff

      "Just mid ruby. Firm yet perfumed and deep with hints of liquorice. Fantastic grip of polished tannins on a succulent raspberry and sour-cherry finish. Poised yet powerful." Jancis Robinson

      "The 2015 Barolo Conteisa is intense, with a background chorus of plum, prune, herb, mint and wild cherry. It's a very balanced Barolo. The Cerequio vineyard that provides this fruit often suffers from hail damage because the vineyard is located along the corridor of bad weather that comes over the hill from La Morra. There was some damage in mid-August, but fruit in the 2016 vintage suffered much more extensively in comparison. In fact, so little fruit was saved that Gaia Gaja is pretty sure this wine will not be produced next vintage." Robert Parker

      "The 2015 Barolo Conteisa is a heady, exotic wine, and also one of the most complete, alluring Conteisas I have ever tasted. Conteisa is usually a wine of grace and understatement. The 2015, on the other hand, is a bold, sweeping Barolo that saturates the palate with stunning depth and volume. Even with all of its intensity, the 2015 remains vibrant. This is such a complete, harmonious wine." Vinous

      "Extremely pure fruit on the nose here with aromas of plums and strawberries and hints of cedar and rose petals, as well as rose stems. Full body. Very tannic and structured, yet polished and refined. Dusty and stony undertones and textures. Drink after 2021." James Suckling

      • Gambero Rosso:
      • Veronelli :94 Punkte
      • Robert Parker:96 Punkte
      • Vinous:97 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: Barrique/Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2044
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05232415 · 0,75 l · 305,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      229,00 €
    • Barolo "Aleste" DOCG 2017 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barolo “Aleste” DOCG 2017 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      "This is our flagship wine, a Barolo recognized the world over, which we have always nourished and cared for with greatest respect. Nothing will change. This is why I will dedicate this special wine to my grandchildren Alessia and Stefano. From now on, it will carry their names." Luciano Sandrone über seine Intention, mit dem Jahrgang 2013 seinen weltberühmten Barolo Cannubi Boschis in "Aleste" umzubenennen.

      Dieser Barolo ist in jeglicher Hinsicht ein Glanzstück von Luciano Sandrone. Nicht nur historisches Produkt sondern auch einziger Cru des Hauses aus dem namhaften Gebiet Cannubi in Barolo. Sattes Rubin, balsamisches Bouquet, reif und süß. Am Gaumen mit großer Geschmeidigkeit, viel Frucht, dichtere Tannine, sehr anhaltendes Finale mit burgundischer Eleganz. SUPERIORE.DE

      "Lustrous mid ruby. Still a little compact but already showing great depth of fruit with hints of fresh mint, iron and oatmeal. Gorgeous juicy, full, red fruit with a rich layer of powdery tannins. Still a little embryonic, but sensationally balanced for this challenging year." Jancis Robinson

      "The 2017 Barolo Aleste is a dark, ample wine. Dark cherry, plum, new leather, spice and licorice bring out darker tones of Nebbiolo. All the natural power of these parcels come through effortlessly. Best of all, the 2017 will drink well with minimal cellaring." Vinous

      "The purity and brightness of nebbiolo is so impressive here. Strawberries and blue fruit abound. Full-bodied, yet tight and very polished with a long, persistent finish. Very transparent and appealing." James Suckling

      "Aromas of menthol, pressed rose, wild berry and grilled herb are front and center in this stunning wine along with a whiff of forest floor. Combining structure and finesse, the savory, full-bodied palate delivers juicy Marasca cherry, blood orange and licorice before an espresso finish. Firm, refined tannins provide tight support." Wine Enthusiast

      • Vinous:95 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Wine Enthusiast:97 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,65 g/l
      • Gesamtsäure: 5,97 g/l
      • Restzucker: 1,15 g/l
      • Sulfit: 69 mg/l
      • ph-Wert: 3,33
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2047+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05172617 · 1,5 l · 152,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      229,00 €
    • Chianti Classico "Vigna San Marcellino" Gran Selezione DOCG 2016 (BIO) <br>Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Chianti Classico “Vigna San Marcellino” Gran Selezione DOCG 2016 (BIO) · Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Funkelndes Rubinrot. Komplexes und umhüllendes Bouquet nach satter Kirsche, schwarzen Waldbeeren, Veilchen und Tabak. Der Einzellagen-Chianti Classico San Marcellino ist hervorragend strukturiert, mit lebendigen, eleganten Tanninen durchwoben, von vorbildlicher Harmonie und einem herzhaften, leicht salzigen Abgang. SUPERIORE.DE

      "Kraftvolles Rubin mit feinem Violettschimmer. Etwas verhangene Nase nach schwarzer Trüffel, Holunderbeere, etwas Rote Rübe. Zeigt am Gaumen viel Kraft, dichtmaschiges, herzhaftiges Tannin, wirkt aber auch recht kantig." Falstaff

      "Lustrous, youthful mid crimson. A lifted embracing nose of sweet oak and intense cherry fruit. Bags of tangy juicy cherry fruit laced with sweet oak. An absolute super-charmer with finely ground tannins and a vibrant finish." Jancis Robinson

      "Vigna San Marcellino is both youthfully fresh and maturely complex. It includes a healthy dose of the deeply coloured Pugnitello grape, and both this and the Sangiovese saw long post-fermentation macerations of over 30 days in 2016. Liquorice, tarragon and broom interlace with exuberant plum and understated toasted nuances that are seductive. Laden with black cherry and rich, velvety tannins, the palate is creamy in texture, while underlying chalkiness and saline minerality lend energy, leading to a sappy, refreshing finish." Decanter

      • Decanter :96 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorten: 95% Sangiovese, 5% Pugnitello
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,75 g/l
      • Gesamtsäure: 5,65 g/l
      • Restzucker: 1,95 g/l
      • Sulfit: 75 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
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      klimatisiert gelagert

      29262816 · 3 l · 78,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      235,00 €
    • "Sassicaia" Bolgheri Sassicaia DOC 2018

      “Sassicaia” Bolgheri Sassicaia DOC 2018

      In seinem 50. Jahrgang könnte Sassicaia kaum typischer oder unverwechselbarer sein. Nach einem eher durchwachsenen Frühjahr wurde das Wetter dann doch noch so warm und trocken, dass die Cabernet-Trauben letztendlich optimal ausreifen konnten und dieses Flaggschiff Bolgheris in einem bemerkenswert reinen und persönlichkeitsstarken Auftritt unverwechselbar machen. So wurde die 2018er Ausgabe ein Muster an Ausgewogenheit und Finesse, die quasi schwerelos und in exakt proportioniertem Rahmen den Gaumen hinabgleitet.

      Faszinierendes Bouquet nach Kirschen, Blüten, etwas Schokolade, wilde Kräuter und Pflaumen. Das Gesamtpaket dieses Weins ist seinem Jubiläum ebenbürtig, Sassicaia 2018 repräsentiert neben der seit Jahrzehnten unbestrittenen Klasse wieder einmal auf eindrucksvolle Art seine Herkunft und bestätigt zu Recht, dass für diese Wein-Ikone gar eine eigene DOC kreiert wurde. SUPERIORE.DE

      "Mid ruby. Initially quite scented, then strangely closed a little in the glass. Subtle tones of cedar, vanilla and dried tobacco, with precision of fresh blackcurrant and a hint of black cherry. There’s an underlying graphite and stone/mineral complexity too. Juicy palate – certainly good acidity here – and a comparatively moderate tannic load, both of which work in harmony to structure the wine. The tannins are fine grained, without the somewhat pinched texture I saw in the 2017 vintage, though will nevertheless benefit from a little cellaring to resolve to a silky finesse. At about three-quarter distance there’s just a hint of wateriness, but then the delicate flavour does persist to a very good-length finish. This is certainly Sassicaia in the elegant and subtle mould v 2017’s more powerful iteration. It would be interesting to evaluate these two side by side in a few years." Jancis Robinson

      "Refined and complex, this red is all about finesse and restraint, starting out with floral and black currant flavors that build steadily on the palate, with olive, cedar, tobacco and spice notes adding detail as this lingers on the terrific finish. Needs five to seven years to fully emerge." Wine Spectator

      "Star bright raspberry in colour, this has an elegance and a sense of lift right from the start - a beautifully balanced, finessed and classical Sassicaia. The freshly cut and dried herbs of great Italian wines reveals themselves through the slow build up across the palate, along with gentle tobacco and liquorice notes. This is juicy and elegant, showing passion fruit and raspberry with an undertow of complexity. One to savour." Decanter

      "Beautiful, serene aromas of sweet berries and wild flowers with light lavender and fresh sage. Really aromatic. A firm, silky red with medium to full body and ultra fine tannins that are polished and beautiful. Lots of blue fruit and blackberries follow through to a beautiful finish. Really tight and polished. Bright acidity. Will be lovely to drink in a few years. The 2017 and 2016 were about power, but the 2018 is about finesse and subtlety." James Suckling

      "The 2018 Sassicaia is fabulous. Bright and beautifully poised, the 2018 opens with brilliant aromatics that make a strong first impression. Delicate and light on its feet, the 2018 is a regal wine that is going to need a number of years to come into its own. Sassicaia is the most finessed of Bolgheri’s top wines. That is very much the case in 2018 as well. I loved it." Vinous

      "This is a classic vintage of an Italian icon now celebrating its 50th vintage. The Tenuta San Guido 2018 Bolgheri Sassicaia lays out a familiar blueprint that borrows from the proven track record of this landmark estate that extends into the hills just beyond the Tyrrhenian shores of Tuscany. This vintage is crystalline and pure in its delivery, and if you are familiar with previous editions, it is impossible to mistake this wine for anything but Sassicaia. The palate is lifted and bright, the finish is polished and long, and the wine skips over any heaviness on the mid-palate. The bouquet is especially intriguing with a very lively plummy fruit element that is enhanced by baker's chocolate, pepper spice, iron ore, caramel and pie crust. There is also a green character that adds positively to the bouquet with aniseed, tea leaf, soya, menthol rub and black olive. The fruit maturity is spot-on with no elements that feel over or underripe. Overall, the 2018 Sassicaia weighs in with a svelte frame and long persistence. Moreover, it is distinguished by the archetypal elegance and pedigree of the classic vintages of the past. This new release gives you much pleasure to await." Robert Parker

      "All about radiance and finesse, this iconic Tuscan red has beguiling aromas of cedar, wild red berry, menthol and pipe tobacco that mingle with fragrant blue flowers. Made with 85% Cabernet Sauvignon and 15% Cabernet Franc, the focused, elegantly structured palate is vibrant and savory, delivering cassis, orange zest, licorice and a hint of coffee framed in taut, polished tannins. Bright acidity keeps it energized and balanced." Wine Enthusiast

      • Luca Maroni:96 Punkte
      • Robert Parker:97+ Punkte
      • Vinous:97 Punkte
      • Wine Spectator :96 Punkte
      • James Suckling:97 Punkte
      • Wine Enthusiast:98 Punkte
      • Decanter :97 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5++ Punkte
      • Rebsorten: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate 30/70 neues/gebrauchtes Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 0,28 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,48
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2048+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09422118 · 0,75 l · 326,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      245,00 €
    • Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2012 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2012 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Im Bouquet kleine rote Beeren, Gewürze und eine gewisse Kräuterwürze. Explodiert förmlich am Gaumen mit einem klar definierten Mix aus Himbeere, Lakritz, Kirschfrucht und etwas Zimt. Feingranuliertes Tannin und eine schier endlose Tiefe runden den hervorragenden Gesamteindruck ab. Eine der besten Brunello Riserva des Jahrgangs. SUPERIORE.DE

      "Glänzendes, sattes Granatrot. Zeigt in der Nase betont würzige Noten, nach Kardamom, Piment und Zimt, öffnet sich dann mit schöner Himbeere. Am Gaumen herzhaft und zupackend, feine gereifte Frucht, entfaltet sich dann mit dichtem Tannin, baut sich gut auf, wirkt im Finale aber ein wenig rau und trocknend, braucht noch Zeit." Falstaff

      "Bright and juicy, this is packed with cherry, strawberry, floral and mineral aromas and flavors. Linear in shape and tightly wound, yet very pure, with a long, detailed aftertaste that pulls all the elements together." Wine Spectator

      "From the moment you put your nose into the bouquet, the 2012 Brunello di Montalcino Riserva gives off heat, ripe fruit and power. Brunello from this warm vintage tends to be bold, muscular and emphatic, and this wine definitely supports that claim. Black cherry, prune and plum at the core are surrounded by soft oak spice and cinnamon." Robert Parker

      "Mid ruby with narrow orange rim. Alluring cherry nose with minerally notes. Gorgeous intensity and length, the fruit streamlined with sappy acidity and fine, long tannins. Lots of class. Will give lots of pleasure for years to come." Jancis Robinson

      "Enticing scents of iris, violet, perfumed berry and cake spice mingle with whiffs of balsamic and menthol. Full in body, but boasting a weightless elegance, the palate delivers juicy wild cherry, raspberry preserve, cinnamon and licorice. Taut, polished tannins provide structure and finesse while fresh acidity keeps it balanced." Wine Enthusiast

      "There's a very complex and fresh nose with elegant red cherries, spices and light herbal nuances. Smells very fresh. The palate has beautiful focus and depth with effortless rich dark and red cherries cast amid perfectly proportioned silk-smooth tannins. Long and so focused, the finish is superb." James Suckling

      "Bright saturated red. Deep, pure aromas of raspberry, licorice and minerals; a whiff of white pepper and aromatic herbs emerges with air. Sweet, dense, chewy and powerful, offering superb depth and nuance to the rich red cherry, licorice and potpourri flavors. Tactile, serious and extremely long on the fine-grained, lifted finish. Yet another great wine from Fuligni, and a knockout Brunello Riserva." VINOUS

      • Bibenda:
      • Doctor Wine:96 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:92 Punkte
      • Vinous:96+ Punkte
      • Wine Spectator :98 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Wine Enthusiast:96 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Jancis Robinson:18 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Eichenholzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2044+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09512612 · 1,5 l · 164,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand9 Stück verfügbar

      247,00 €
    • Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2013 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2013 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Fulignis Brunello Riserva aus ausgewogenem Jahrgang eröffnet mit einem Bouquet von Waldbeeren, Mandeln, gegrilltem Rosmarin, Balsamkraut und Cassis. Wie immer ist der hochelegante Stil des jedes Jahr ausgezeichneten Familienbetriebs sofort identifizierbar, er präsentiert sich schon heute nach guter Belüftung reichhaltig, komplex, mit schöner Frische und präzisem Tanningerüst und lässt auf mindestens 20 Jahre Reifepotenzial schließen. SUPERIORE.DE

      "Glänzendes, sattes Granatrot. Sehr dichte und ansprechende Nase, satt nach Himbeere, Rosenblätter und Kirschenkonfitüre. Am Gaumen sehr präsent, saftig und mit feimaschigem Tannin ausgestattet, rollt förmlich über den Gaumen, langer Nachhall nach reifen Kirschen." Falstaff

      "Mid ruby. Lifted dark-fruit nose. Really ripe yet tangy and with lovely chewy tannins supporting the fruit. Powerful, yet not overpowering." Jancis Robinson

      "A dense, muscular version, this red boasts cherry, currant, tobacco, iron and wild herb aromas and flavors. Bright and juicy, with fine balance and a refreshing finish." Wine Spectator

      "Luminous deep red. Steely aromas and flavors of redcurrant, cranberry cocktail, and sour red cherry are complicated by cinnamon and minerals, while lifted by a bright violet topnote. Fresh, precise and focused, with harmonious lively acidity providing outstanding clarity and cut extending the flavors nicely on the long, suave, refined finish." VINOUS

      "Initially closed and shy, the 2013 Brunello di Montalcino Riserva needs a little extra time in the glass before it starts to shine. The wine is made according to a very classic blueprint that prizes delicate primary fruit freshness, fully integrated tannins (nudged forward by Slavonian oak casks) and bright acidity. Fruit for this wine is sourced from 20-year-old vines that deliver the added extract and concentration worthy of a Riserva expression. This wine is impeccably balanced and radiant. It drinks beautifully straight out of the gate, however, it has the natural DNA to assure a graceful aging future." Robert Parker

      "Very intense aromas of ripe dark fruit with plums and cherries, intermingled with aged meat, warm stones and sweet, dried-wood nuances. The concentrated palate has a suave and plush core with tannins building in impressive layers to hold a long, flavorful finish." James Suckling

      "Rose, wild berry, camphor and a whiff of exotic spice float out of the glass along with a hint of new leather. Radiant and loaded with finesse, the taut, elegantly structured palate delivers juicy red cherry, strawberry compote, baking spice and licorice while fine-grained tannins and vibrant acidity provide balance and support." (Cellar Selection) Wine Enthusiast

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Doctor Wine:92 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:95+ Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Wine Enthusiast:96 Punkte
      • Falstaff:97 Punkte
      • Jancis Robinson:17+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Eichenholzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2046+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09512613 · 1,5 l · 168,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand5 Stück verfügbar

      253,00 €
    • "Guidalberto" Toscana IGT 2019 <br>Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      “Guidalberto” Toscana IGT 2019 · Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Seitdem Guidalberto aus eigenen Trauben vinifiziert wird, die zum Großteil ebenfalls in der Monopollage Sassicaia DOC wachsen, ist San Guidos "Zweitwein" schier über sich hinaus gewachsen. Würzig-erdiges Bouquet mit Anklängen an Tabak, Nelke und Lavendel, am Gaumen dicht und saftig mit frischer roter und schwarzer Beerenfrucht. Die Tannine wohldosiert und der Abgang komplex mit einer majestätischen Eleganz, die sich mit den Jahren der Flaschenreife noch weiter verfeinert. SUPERIORE.DE

      "Mid ruby with a touch of sediment – a sample blend, rather than a finished wine, as with the last two release presentations. Quite reticent on the nose, just giving hints of what it’s got – a flash of creamy vanilla, a scent of ripe, plummy, black fruit and some toasted tobacco. Full bodied, with mouth-coating but fine-grained tannins. Plump and velvety – Merlot making its presence felt here. Pretty good length too. This is embryonic and a little closed, but I think has plenty to give – an attractive Guidalberto that will reward cellaring." Jancis Robinson

      "This enticing red offers alluring aromas of fragrant purple flowers, dark-skinned berries and crushed mint. The elegantly structured palate doles out succulent blackberry, orange zest, licorice and saline notes set against taut, refined tannins. It's nicely balanced by fresh acidity." Wine Enthusiast

      • Luca Maroni:93 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17+ Punkte
      • Rebsorten: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 15 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 0,42 g/l
      • Sulfit: 66 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2037+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09422819 · 3 l · 86,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      258,00 €
    • Barolo "UnoPerUno" DOCG 2013

      Barolo “UnoPerUno” DOCG 2013

      Sagenhaft eleganter Barolo in leuchtendem Rubingranat aus der Arborina-Einzellage und "uno per uno", d.h. Beere für Beere, manuell selektiert! Das Bouquet aus Blumen, wilden Beeren und Kräutern unübertroffen in seiner Harmonie. Ebenso ausgewogen am Gaumen, mit tiefgründiger Frucht und seidig geschliffenen Tanninen. Mehr Barolo geht nicht! SUPERIORE.DE

      "Sattes, leuchtendes Rubin mit feinem Granatschimmer. Kühle und einprägsame Nase, zeigt Noten nach Himbeere und Brombeere, reife Kirsche, dazu Noten nach Tee und Tabak. Rund und geschmeidig in Ansatz und Verlauf, reife, klare Frucht, viel Brombeere, dunkle Kirschen, feiner Schmelz, öffnet sich mit wunderbar feinmaschigem Tannin, saftig und lange." Falstaff

      "The result of extreme hand de-stemming, the 2013 Barolo Unoperuno is assembled berry-by-berry. Fruit comes from the estate's celebrated Arborina vineyard. This wine was not produced in 2014 (because yields were so low). Starting in 2015, it will also include fruit blended in from Cannubi, Cerretta and other sites. This edition shows a wonderful sense of precision and focus with subtle mineral intensity at the back of dried fruit, tobacco, moist earth and toasted hazelnut. Only 1,500 bottles are made. The labor required to make this wine is intense. It takes a full week to complete the hand de-stemming process in which each berry is picked off individually ("uno per uno"). The must undergoes a ten-day maceration period. To innovator Elio Altare, this is his interpretation of a "traditional" Barolo." Robert Parker

      "Mid ruby with orange tinges. Backward nose with a singed edge, but with plenty of depth. Backward palate too, with fragrant cherry and a certain cool sleekness too it. Richly tannic on the finish and plenty of sweet, embryonic, succulent fruit." Jancis Robinson

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Falstaff:98 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 27,10 g/l
      • Gesamtsäure: 5,77 g/l
      • Restzucker: 1,10 g/l
      • Sulfit: 89 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2043+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05253713 · 0,75 l · 345,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand7 Stück verfügbar

      259,00 €
    • Barolo "UnoPerUno" DOCG 2015

      Barolo “UnoPerUno” DOCG 2015

      Die Trauben des UnoPerUno stammen von der Cru-Lage Arborina und sie werden einzeln entrappt. Als Ergebnis dieser intensiven Handarbeit kommen gerade einmal 1.500 Flaschen dieses außergewöhnlichen Weins in den gutsortierten Fachhandel, und das nur von den besten Jahrgängen. Aufgrund der manuellen Entrappung gelangen keine grünen Obertöne der Stiele in die Maische, somit werden die Tannine seidiger und cremiger als beim herkömmlichen Verfahren. Das Ergebnis kann sich schmecken lassen: UnoperUno ist von hoher Fruchtintensität, hat eine unglaubliche Tiefe und Struktur und ist in seiner Reinheit und Klarheit in der Nase und am Gaumen jedes Jahr eine Benchmark der Appellation. SUPERIORE.DE

      "Just mid ruby. A little more perfumed and concentrated than the Arborina 2015 from this producer, and with minerally hints. Fantastic, concentrated and yet lithe palate with loads of tasty, tactile tannins. Almost mouth-watering energetic finish." Jancis Robinson

      "The 2015 Barolo Unoperuno represents a departure from prior years in that the wine is now a blend from various sites as opposed to being sourced solely from Arborina, as it was in its first vintages. Silky and yet also generous on the palate, with super-polished tannins, the 2015 simply has it all. Blood orange, star anise and cinnamon add attractive aromatic top notes to this ethereal, exotic Barolo. The 2015 is a blend from Cannubi, Cerretta, Sarmassa Arborina and Pernanno." Vinous

      "This wine is the result of a meticulous destemming process in which the grapes are removed one by one, or "uno per uno," from the stems. In the past, this wine saw fruit sourced from only the Arborina vineyard in La Morra, but starting with this release, the 2015 Barolo Unoperuno represents a blend of fruit, although the specific vineyard parcels are not defined. Elio Altare calls it a "Barolo with a cru base." This is a beautiful wine, and the tannins are well integrated. It shows the pureness of the variety, a very silky and bright expression that is fresh and streamlined. It would be well accompanied by a delicate porcini risotto." Robert Parker

       "This has plenty of punch and a velvety texture. Cherry, plum, licorice and tar flavors are beautifully integrated with the round tannins and bright acidity. A hint of mint graces the lingering aftertaste." Wine Spectator

      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • Jancis Robinson:18 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,15 g/l
      • Gesamtsäure: 5,80 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 88 mg/l
      • ph-Wert: 3,35
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2045
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05253715 · 0,75 l · 353,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand11 Stück verfügbar

      265,00 €
    • Brunello di Montalcino "Poggio al Granchio" DOCG 2016 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Poggio al Granchio” DOCG 2016 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Der Name Poggio al Granchio stammt von dem kleinen Teich in der Mitte des Weinguts, der sich unter einer imposanten Steineiche befindet und in dem einige energiegelandene Süßwasserkrebse leben. Es ist das Gebiet mit den am höchsten gelegenen Weinbergen auf dem Hügel von Montalcino. Es ist ein Weinberg, der die Morgensonne abbekommt und dem starken klimatischen Einfluss des Monte Amiata (ehemaliger Vulkan und heiliger Berg der Etrusker) ausgesetzt ist, der sich gegenüber erhebt. Dieses Gebiet von Montalcino hat reiche Galestro-Böden, die besonders gut für Brunello sind. Auf Galestro wird der Sangiovese mineralisch und schmackhaft, mit seidigen Tanninen; in der Nase hat er Noten von reifen Früchten des Unterholzes, kombiniert mit diesem unverkennbaren Hauch von Feuerstein, den man direkt auf dem Schiefer riechen kann. Am Gaumen zeigt der Wein einen subtilen, eleganten, aber durchsetzungsfähigen Einstieg und erweist sich als schmackhaft und mineralisch. Der Brunello ist hier von dunkler Farbe und hat ein großes Alterungspotential.

      Intensives rubinrot mit violetten Schimmern. Kräftiges und geschärftes Bouquet nach frischen Kirschen, roten Johannisbeeren, Brombeeren, Anis und Myrte. Am Gaumen hat er eine unverkennbar subtile Sangiovese-Typizität, die wunderbar gefächerten Primäraromen werden flankiert von langen, seidigen Tanninen. Er hat sehr einen schmackhaften und mineralischen Abgang, den so nur diese Gegend dem Sangiovese geben kann. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes, intensives Rubinrot. Eröffnet mit feinen würzigen Noten nach Sandelholz und Lakritze, etwas Sternanis, dann viel Zwetschke. Griffiges, dichtes Tannin prägt den Gaumen, tiefgründig und erdig, leicht balsamische Noten, fester Druck und langer Nachhall." Falstaff

      "Smudgy ruby. Taut and zesty, with more tension than on the straight Brunello. Really tight but everything in place. Needs more time." Jancis Robinson

      "Aromas of roasted coffee bean, licorice and menthol form the nose along with hints of rose petal. Full bodied and elegantly structured, the smooth, enveloping palate features sour cherry, blood orange, espresso, star anise and toasted hazelnut set against tightly knit, fine-grained tannins." Wine Enthusiast

      "A dusty and mineral start to this, followed by dried lavender, smoke and truffle. It's full-bodied and juicy with a wealth of ripe cherries, wild strawberries and lemon peel. Ripe tannins. Tight and polished." James Suckling

      "The Poggio al Granchio vineyard lies on schistous or ‘galestro’ soil, which accounts for this Brunello’s iron-tinged, meaty succulence. The tannins have an engaging thickness, plumping up the fruit without colonising it, allowing the flinty flavours typical of this vineyard full play." Decanter

      "Black currant, cherry and plum flavors abound in this red, accented by licorice, tar, menthol, iron and tobacco notes. Pure, detailed and harmonious, with spice and mineral elements lingering on the long aftertaste. Almost approachable now, but better in three to five years." Wine Spectator

      "The 2016 Brunello di Montalcino Poggio al Granchio is a dark and rich expression of earth and black fruits, laced with crushed stone minerality and hints of sour citrus. There are depths of silky textures here yet also a lifted and cooling feel to the expression, giving way to zesty wild berries, savory spice, mint and inner florals. It’s classically structured and showing only a glimpse of what’s to come after time in the cellar, leaving an impression of poise and purity. The Poggio al Granchio is a gorgeous expression of the vintage, hailing from the Southeast of Montalcino and refined entirely in large Slavonian oak. Tasted twice with consistent results." Vinous

      • Vinous:96 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:93 Punkte
      • Decanter :95 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24/6 Monate Tonneau/Betontank
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,71 g/l
      • Gesamtsäure: 5,95 g/l
      • Restzucker: 0,69 g/l
      • Sulfit: 35 mg/l
      • ph-Wert: 3,40
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09053016 · 4,5 l · 59,42 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      267,40 €
    • "Contrada Sciaranuova Vecchie Vigne" Rosso Etna DOC 2016 <br>3 Flaschen in Original-Holzkiste

      “Contrada Sciaranuova Vecchie Vigne” Rosso Etna DOC 2016 · 3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Tasca hat sich frühzeitig am Etna engagiert und das jüngste Ergebnis dieser jahrelangen Erfahrung sind vier neue Einzellagen-Weine des Weingutes Tascante: Contrada Rampante, Pianodario, Sciaranuova und Sciaranuova Vigna Vecchia (V.V.). Die Weine sind filigran und tiefgründig, und trotz ihrer Kraft, Säure und dem straffen Tannin sehr elegant, finessenreich und leichtfüßig am Gaumen. Jede der vier Parzellen bringt eine leicht andere Stilistik und Persönlichkeit in den Wein - bedingt durch die Höhenlage, Bodenbeschaffenheit und Morphologie der historischen Lavaströme. Ein hoher Jahresniederschlag sichert dem Boden alle Wasserreserven, und die Temperaturschwankungen zwischen Tag und Nacht unterstützen die Aromenvielfalt der Trauben und letztendlich das Reifepotenzial.

      Die Parzelle Sciaranuova liegt auf einer durchschnittlichen Höhe von 730 Metern über dem Meeresspiegel zwischen den Dörfern Montelaguardia und Passopisciaro. Sie umfasst eine Fläche von ca. 4,9 ha Weinberge. Die Böden sind vulkanischen Ursprungs und bis zu 40.000 Jahre alt. Innerhalb der Parzelle Sciaranuova befindet sich eine kleine Cru-Lage, deren Reben 1961 gepflanzt wurden. Die in Kleinstmenge produzierten Flaschen tragen den Zusatz "Vigna Vecchia". Der rare Tropfen weist gegenüber seinem "jüngeren Bruder" eine erhöhte Komplexität, Tiefe und Eleganz auf. SUPERIORE.DE

      "Just mid ruby and already a touch developed. Elegant, beautiful even! Pure, sweet raspberry and cherry notes mingling with earth and minerals. Gorgeous fragrant raspberry and firm tannins that push the fruit on the finish. Still austere and in need of more bottle age." Jancis Robinson

      "Moderately saturated ruby-red. Very pure aromas and flavors of blood orange, potpourri, red cherry nectar, minerals and sweet spices. Very light on its feet and extremely suave, with outstanding acid-sugar-tannin balance, this is actually less weighty on the palate than the regular Sciaranuova bottling. The finish is very long and pure." Vinous

      "This wine is made from Tascante's oldest vines, planted in 1961. The 2016 Etna Rosso Contrada Sciaranuova V.V. (the initials stand for Vigna Vecchia or "old vines") is a beautifully polished and glossy expression with a fine and smooth aromatic presentation. It starts off with primary notes of forest berry and cassis and spans all the way over to campfire ash and camphor. That range is as beautiful as it is impressive. The mouthfeel is silky and soft with fine, powdery tannins. Put this delicate wine aside for a few more years. Some 5,000 bottles were produced." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :94 Punkte
      • Doctor Wine:97 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nerello
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 12 Monate großes Eichenholzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 24,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,30 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 69 mg/l
      • ph-Wert: 3,60
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2028
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      19034116 · 2,25 l · 121,64 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      273,70 €
    • "Coltassala" Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2017 (BIO) <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      “Coltassala” Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2017 (BIO) · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Coltassala Gran Selezione ist ein tadelloser Vertreter der Königsklasse im Chianti Classico. Das ungemein duftige Bouquet zeigt schwarze Früchte, Gewürze und gepflügte Erde. Alle Aromen sind auf der dunklen und würzigen Seite, der Wein bleibt dabei aber immer frisch, dicht, schwungvoll und sehr linear. Zeigt reichhaltiges Volumen und eine starke Persönlichkeit und Präzision. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes, sattes Rubin. Fein gezeichnete Nase mit Noten nach Kirsche, Himbeere und Gewürznelken. Ansprechendes Spiel zwischen saftiger Frucht und griffigem Tannin, lange nach Kirschen." Falstaff

      "Lustrous ruby. Iron, tar and cherry with hints of cardamom. Generous, yet with a medium-bodied weight. Concentrated, tangy, dark fruit with polished tannins. Far from ready." Jancis Robinson

      "A complex version, this red sports plum, blackberry, leather, earth, camphor and eucalyptus aromas and flavors. Though vivid and incisive with its core of fruit, dusty tannins grip the finish, where an oak spice element lingers. Be patient, here." Wine Spectator

      "The 2017 Chianti Classico Gran Selezione Coltassala is striking. Rich and ample, with tremendous depth, the 2017 shows all of the mystique that makes Sangiovese so alluring. Sweet dark cherry, dark plum, leather, licorice, menthol and tobacco build as the 2017 shows off its breadth and personality. The Coltassala has a bit more volume and oak influence than the other Volpaia wines, but it's an approach that works so well here." Vinous

      "A real beauty, the 2017 Chianti Classico Gran Selezione Coltassala (made with organic fruit) shows medium-rich textural fiber with plenty of dark fruit, cherry, spice and leather. The important thing to mention here is how light and elegantly fragrant this wine remains despite the considerable heat and dryness of the growing season. In fact, all those fruit tones emerge with terrific purity and focus, backed by acidity and integrated structure, that invite an evening-long sampling with some medium-aged pecorino." Robert Parker

      "Transparent and linear with currant and cherry aromas and flavors. It’s beautifully fine and bright with crushed cherries and berries and hints of strawberries. Pine needles and fresh herbs, too. Very silky tannins and a palate that shows poise and polish." James Suckling

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Doctor Wine:96 Punkte
      • Luca Maroni:93 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:93 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17++ Punkte
      • Rebsorten: 95% Sangiovese, 5% Mammolo
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,65 g/l
      • Gesamtsäure: 6,10 g/l
      • Restzucker: 0,80 g/l
      • Sulfit: 82 mg/l
      • ph-Wert: 3,41
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
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      klimatisiert gelagert

      29662717 · 4,5 l · 61,56 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      277,00 €
    • Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2011

      Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2011

      Die Brunello di Montalcino Riserva zeigt bemerkenswerte Tiefe und Konzentration. Im dichten Bouquet vielschichtige Aromen dunkelroter Kirschen, Pflaumen, exotischer Gewürze und Noten von Menthol und schwarzem Tee. Vollmundig am Gaumen, elegant, mit unendlich viel Frucht, seidigen Tanninen und glatter Textur. Lang und ausbalanciert im Abgang. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes, klares Granatrot. Zeigt dezent rauchige Noten, etwas Haselnüsse und Feuerstein, dann nach Granatapfel, Kirschen, Gojibeeren, spannend. Kompakte und dichte Frucht am Gaumen, entfaltet sich mit viel geschliffenem, präsentem Tannin, startet im hinteren Drittel noch mal voll durch, langer Nachhall und süßer Schmelz." Falstaff

      "This wine floored me. The 2011 Brunello di Montalcino Riserva is a stunning beauty and a wine well worth the attention (if you can afford its lofty pricing aspirations). Thankfully, the beauty of the contents will help alleviate some of the sticker shock. This is a supple and silky expression with an infinite array of Sangiovese-based aromas. You'll recognize wild cassis, forest floor, autumnal leaf, button mushroom, grilled herb, rosemary, balsam herb and red rose petal. The effect is fragrant and delicate. The mouthfeel is equally ethereal and nuanced. With only 3,500 bottles made, not many of us will have the luxury of trying this beautiful wine. And, that is really too bad." Robert Parker

      "Initially reserved, this ethereal red took some time to open but it was worth the wait, revealing enticing scents of violet, wild berry, rosemary and Mediterranean brush. The palate is all about extreme elegance, offering wild cherry, crushed strawberry, grilled herb and star anise alongside firm, refined tannins." Wine Enthusiast

      "Mid ruby with orange tinges. Hints of undergrowth and malt. Almost a tad jammy on the palate and then tangy strawberry fruit. Exotic, zesty, rich, multi-layered finish that goes on and on. Beautiful, chewy tannins." Jancis Robinson

      "Fresh and vivid aromas of cherry and flower with cream undertones. Full body, firm and very silky with a beautiful intensity and precision. Excellent winemaking here." James Suckling

      "A total pleasure bomb, Poggio di Sotto's 2011 Brunello di Montalcino Riserva races across the palate with layers of intense, perfumed fruit and striking aromatics. Macerated dark cherry, spice, menthol and deeply spiced layers built to the huge, intense finish. The typical Poggio di Sotto volatile acidity is pretty much buried by the sheer density of the fruit. Best of all, the Riserva remains incredibly fresh and saline, which is so remarkable for the year." VINOUS

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Vitae:
      • Slow Wine:Großer Wein
      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:96+ Punkte
      • Vinous:94-97 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Falstaff:97 Punkte
      • Jancis Robinson:17++ Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 4 Jahre großes slawonisches Eichenholzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,60 g/l
      • Gesamtsäure: 5,70 g/l
      • Restzucker: 0,60 g/l
      • Sulfit: 94 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29222311 · 0,75 l · 392,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      294,00 €
    • Brunello di Montalcino "Rennina" DOCG 2013 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Rennina” DOCG 2013 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Ein Modernist, wie er im Buche steht. Ausgewogen und impressiv zugleich. Kräftige Duft- und Geschmacksaromen von Veilchen, schwarzen Kirschen, Tabak und Menthol. Die Tannine sind fest und doch wunderschön integriert. Rennina ist ein komplexer, mittelgewichtiger Wein, was großen positiven Einfluss auf sein Alterungspotenzial hat und seine Erfolgsgeschichte ausmacht. SUPERIORE.DE

      "The 2013 Brunello di Montalcino Rennina is a dark, plush and succulent red wine with seamless overall integration. Angelo Gaja makes his wines with broad brush strokes that form shapes of perfect harmony and grandeur. He seems less interested in the minutiae, much in the same way an impressionist painter creates a portrait without consideration for the gritty details of reality. Continuing with my art metaphor, I'll venture to say that this is a big-picture wine that embraces bold fruit, oak spice, acidity and tannin in one overwhelming and warm embrace. I usually score the Sugarille a point or two higher, but this year the Rennina won my heart." Robert Parker

      "Aromas of orange peel, dark fruit and bark. Dried mushroom, too. Full body and extremely polished and velvety tannins that are plush but compacted. Delicious finish." James Suckling

      "Deep ruby. Lots of oak and lively, concentrated cherry on the nose. Oak has quite a big impact but there is such a lot of fruit that it integrates. The finish has amazing length and muscular grip, but it could do with much less oak, because it plays up on the finish." Jancis Robinson

      "This perfumed Brunello offers enticing scents of pressed violet, rose, talcum powder, wild berry, eucalyptus and a whiff of exotic spice. On the structured palate, firm fine-grained tannins provide support for dried black cherry, licorice, vanilla and a hint of espresso." Wine Enthusiast

      "This is fragrant, offering cherry, leather, floral and spice notes. On the palate, this remains fresh, with persistent flavors and fine harmony. Dusty tannins pull everything together on the finish. There's plenty of energy here." Wine Spectator

      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Doctor Wine:96 Punkte
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate großes Holzfass und 6 Monate Betontank
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2037+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29062713 · 1,5 l · 198,00 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      297,00 €
    • Contrada R (Rampante) Rosso Terre Siciliane IGT 2015 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Contrada R (Rampante) Rosso Terre Siciliane IGT 2015 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Contrada Rampante gedeiht auf dem höchst gelegenen Weinberg von Passopisciaro. Die Böden haben einen höheren Sandanteil und die Lese findet hier später statt. Im Bouquet dunkelrote Kirschen, Blumen, Minze und Lakritze. Rampante ist ein eleganter, energiegeladener und energischer Roter mit klarer Frucht und seidigstem Tannin. SUPERIORE.DE

      "Bright red. Very elegant, clean, precise aromas and flavors of red berries, botanical herbs and sweet spices. Finishes very mineral and refined with lots of lingering spicy red fruit. This is the most ready Contrada R." Ian d’Agata (vinous.com)

      "Pretty rose petal, graphite and juicy cherry flavors are framed by light, dusty tannins and bright acidity in this charming, light- to medium-bodied red." Wine Spectator

      "Restrained, subtle aromas of crushed rock, charred earth, Mediterranean scrub and eucalyptus take center stage. The smooth, elegant palate is ethereal and almost weightless, offering succulent strawberry, crushed raspberry, dark baking spice and a hint of anise alongside polished, silky tannins and fresh acidity." Wine Enthusiast

      "All stones and raspberry on the nose and a fine note of spice. Really fine and juicy, light and fragrant. Long with fine, crunchy tannins. Already irresistible." Jancis Robinson

      • Veronelli :92 Punkte
      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17++ Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nerello
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 bis 20 Monate großes Fass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,90 g/l
      • Gesamtsäure: 6,42 g/l
      • Restzucker: <1,00 g/l
      • Sulfit: 90 mg/l
      • ph-Wert: 3,27
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      19152515 · 4,5 l · 66,09 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      297,40 €
    • Barolo "Mosconi" DOCG 2015 <br>3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barolo “Mosconi” DOCG 2015 · 3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Vor vier Jahren kaufte sich Pio Boffa ein "kleines" Geschenk zum 60. Geburtstag. Nicht ein neuer Satz Golfschläger, ein Bild, das in der Halle hängt, ein Urlaub für ihn und die Familie. Nein. Nur ein Weinberg namens Mosconi in Monforte d'Alba, einer Region des Piemontes, in der vier Generationen der Pio Cesare-Dynastie nie Fuß fassen konnten. Ursprünglich sollten die Trauben des 10 ha großen Weinbergs die Qualität seines klassischen Barolo erhöhen, doch nach den ersten Fassproben war Pio Boffa unmissverständlich klar, dass es sich hier um ein mindestens ebenbürtiges - wenn auch stilistisch anderes - Pendant zum bis dato unbestrittenen Flaggschiff Ornato handeln würde.

      Und er hatte ja so Recht. Mosconi 2015 ist ein echtes Juwel und wird in den kommenden Jahren weiterer Reife eine reizvolle Herausforderung für Ornato sein. Und doch ist er es wieder nicht, denn Mosconi ist anders. Er ist leichtfüßiger, in der Nase dominieren eher die roten als die schwarzen Früchte, dazu ein unwiderstehliches Süßholz und eine Saftigkeit, die ihm sofort einen Spitzenplatz in der gesamten Appellation einräumen wird. Am Gaumen ist er von einer Präzision, die seinesgleichen sucht, er ist dabei weniger druckvoll als der Ornato, dafür aber eleganter und subtiler. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes, aufhellendes Granatrot. Komplexe und einladende Nase, nach Trüffel, viel Zwetschke, etwas Gojibeeren und Leder. Dicht und stoffig am Gaumen, zeigt schöne gereifte Frucht, entfaltet sich mit feinmaschigem Tannin in vielen Schichten, satter Druck." Falstaff

      "Maturing mid ruby with bricky tinges. Embracing and rich on the nose with a spicy edge. The tannins keep clinging to the palate while the fruit is still backward. Supple finish with lots of ripe, grainy tannins." Jancis Robinson

      "The company bought this fine Monforte vineyard in 2014, and this is their first vintage, which is mostly aged in barriques, The nose is perfumed, with rose aromas and great charm and finesse. The palate is svelte but has great concentration and a firm tannic backbone. Indeed, it's rather grippy now but not tough. There's power but the alcohol is in check, lending an imposing character and a very long finish." Decanter

      "This is the first red from this producer from the Mosconi vineyard and it’s a triumph. Classic Mosconi character, showing the sun and richness of the zone. Aromas of white truffles, tobacco, dried leaves and wet earth. Then it goes fresh and bright. Full body, velvety tannins and a long and gorgeous finish." James Suckling

      • Bibenda:
      • Veronelli :93 Punkte
      • Doctor Wine:96 Punkte
      • Robert Parker:95 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Decanter :94 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 42 Monate 80/20 Barrique/Tonneaux
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2045+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05363615 · 2,25 l · 137,11 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      308,50 €
    • Contrada G (Guardiola) Rosso Terre Siciliane IGT 2015 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Contrada G (Guardiola) Rosso Terre Siciliane IGT 2015 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Rubingranatfarben, feine Veilchennote und viele Gewürze im Bouquet. Dicht und kompakt mit straffem Tannin und süßem Fruchtschmelz. Gibt man ihm Zeit, steht dieser Wein (Alter der Reben: 100 Jahre, Produktion: 4.000 Flaschen) am Beginn einer langen, verheißungsvollen Entwicklung. SUPERIORE.DE

      "Bright dark red. Intensely aromatic nose of superripe red cherry, spices, minerals, balsamic vinegar and broom. Then clean, vibrant and tactile, with polished tannins providing noteworthy backbone on the long youthful, chewy finish. This will need a long time to smoothen out. The G in the wine’s name stands for Guardiola (800 meters asl). First made in 2011, so much later than the other single contrada wines by Franchetti." Ian d’Agata (vinous.com)

      "Fragrant and light red fruit with rather firm tannins. Seems pretty much ready now, but still in cask for the foreseeable future." Jancis Robinson

      "Fresh and light- to medium-bodied, this perfumed red offers dried mint, violet and anise accents to the cherry and mandarin orange peel flavors." Wine Spectator

      • Gambero Rosso:
      • Veronelli :94 Punkte
      • Slow Wine:Großer Wein
      • Doctor Wine:92 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • Jancis Robinson:16,5 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nerello
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 bis 20 Monate großes Fass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,50 g/l
      • Gesamtsäure: 6,36 g/l
      • Restzucker: <1,00 g/l
      • Sulfit: 107 mg/l
      • ph-Wert: 3,41
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      19153415 · 4,5 l · 68,76 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      309,40 €
    • "Bòggina A" Sangiovese Val d'Arno di Sopra DOC 2015 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      “Bòggina A” Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2015 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Das A im Namen des Boggina steht für den ca. 6 Monate in Terracotta-Amphoren à 400-600 Liter ausgebauten Naturwein, der ohne weitere Zugabe von Sulfiten in einer Auflage von gerade mal 1.200 Flaschen abgefüllt wird.

      "Very perfumed aromas of plum, dried berry, cedar, and flower. Full body, with velvety tannins and a juicy finish. Love the texture and richness to this wine. Fascinating smoky undertone. Amphora gives it a life and energy of its own. No wood." James Suckling

      "Bright ruby of pale to medium intensity. Warm, fragrant, almost burnt aromas and real texture and tension. The wine really does taste as though it had little bits of clay dissolved in it – but rather agreeably. Long and vibrant." Jancis Robinson

      "Bòggina A originated in 2011, when Sanjust decided to ferment and age a portion of the wine in amphorae. The 2015 Bòggina A is a delicious rendering of unadorned sangiovese, its fresh red-cherry flavors brimming with vibrant acidity. Lean and taut at first, the wine fleshes out with exposure to air, evolving into darker fruit tones tinged with anise and fennel." Wine&Spirits

      • Bibenda:
      • Vinibuoni:
      • James Suckling:95 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Wine&Spirits:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 6 Monate in Terracotta-Amphore
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 15 mg/l
      • ph-Wert: 3,56
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2023
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09823715 · 4,5 l · 68,76 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      309,40 €
    • "Luce" Brunello di Montalcino DOCG 2016 <br>MAGNUM in Original-Holzkiste

      “Luce” Brunello di Montalcino DOCG 2016 · MAGNUM in Original-Holzkiste

      Intensives Rubinrot. Komplexe Aromen schwarzer, reifer Früchte und Lakritze, abgerundet mit Noten von Tabak und Trüffeln. Am Gaumen weich und frisch, von einer beeindruckenden Textur. Samtige Tannine und eine opulente Mundfülle geleiten diesen Wein aus hervorragendem Jahrgang in ein langes und elegantes Finale. Ein köstlicher, modern interpretierter Brunello voller Persönlichkeit, Helligkeit und Sonnenschein! SUPERIORE.DE

      "Kraftvolles Rubin mit feinem Granatrand. Sehr kompakte Nase mit einladenden Noten nach reifen, dunklen Kirschen, Brombeeren, feine Würze im Hintergrund. Saftig und rund in Ansatz und Verlauf, zeigt viel präsente Frucht, feinmaschiges Tannin in vielen Schichten, im Finale fester Druck, kompakt." Falstaff

      "Deep, lustrous ruby. Taut nose with rich cherry fruit underneath and a complex oak note. Full, yet sleek on the palate with lots of grainy tannins kept beautifully in check by the generous succulent cherry fruit. Ends full, concentrated and a little vibrant. The enormous alcohol of this wine simply goes unnoticed, until you look at the label." Jancis Robinson

      "From the Frescobaldi family of Florence, the Luce della Vite (or Tenuta Luce) 2016 Brunello di Montalcino Luce is a wine of depth and intensity. This 2016 vintage goes further and offers more substance than most of the recent vintages we've seen. It reveals a dark color and appearance with cocktail cherry, balsam spice and a touch of white chocolate. The tannins are dry, but the wine compensates with a good dose of that concentrated fruit richness that defines this classic vintage." Robert Parker

      "Lighter in colour than the Luce, higher acidity even on the aromatics, gorgeously sculpted and nuanced, with kick and backbone. A savoury edge to the fruit, and strong spices, we are here at almost five years since harvest and you feel the softened tannins with tobacco and olive paste alongside still bright cherry fruits. This is sliding towards being ready to drink, although a few more years will really open things up." Decanter

      "Pure black cherry, blackberry and black currant flavors abound in this rich red, supported by graphite, earth, wild rosemary and anise notes. Balanced and almost approachable now, yet the refined tannins and bright acidity should allow this to develop for decades." Wine Spectator

      "Ripe, decadent aromas of blackberries, black truffles and black cherries with hints of violets. Dark, wet earth, too. Full-bodied with a solid core of beautiful, pure fruit and creamy, round and fine tannins. Tight and reserved, but showing wonderful potential." James Suckling

      • Robert Parker:94 Punkte
      • Wine Spectator :96 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Decanter :95 Punkte
      • Falstaff:97 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Holzfass/Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,68 g/l
      • Gesamtsäure: 5,89 g/l
      • Restzucker: 0,75 g/l
      • Sulfit: 92 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2044+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09222816 · 1,5 l · 210,67 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand9 Stück verfügbar

      316,00 €