• Brunello di Montalcino "Cerretalto" DOCG 2010 <br>3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Cerretalto” DOCG 2010 · 3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Cerretalto 2010 mit wunderschöner, natürlicher Komplexität und feinen Eichenholz-Tönen von Zimt, Nelke, Schokolade und exotischen Gewürzen. Am Gaumen eine dunkle, dichte, reife Frucht und feste Tannine. Unglaublich lang und tief mit erstaunlich frischer Säure. Perfekte Riserva! (superiore.de)

      "Konzentrierte, dunkle Farbe. Ganz süsses Bouquet, intensiv und massiv, weit gefasstes Duftbild mit maximaler Fülle, voluminöse, holzige Süsse, satt und imposant. Weit aufgespannt auf der Zunge, ganz saftig und süss, mit straff organisierter Struktur und würzigen Gerbstoffen. Ein massiver, superkonzentrierter Brunello, ganz auf Intensität und beeindruckende Süsse gearbeitet. Ewig lang und saturiert am Gaumen, braucht viel Zeit." Weinwisser

      "This is a towering achievement. It is delightful on every level. The 2010 Brunello di Montalcino Cerretalto is an expressive, exuberant and stunning wine that opens to a dark ruby color and rich consistency. The bouquet is never-ending with immediate intensity that is followed closely by finely-tuned aromas of black cherry, spice, grilled herb, clove, tobacco, wet earth and white truffle. A gorgeous display of elegant mineral tones rises from the bouquet with time. Later, those aromas turn to cola, licorice and tar. This wine showed an impressive evolution over the 24 hours I tasted it and delivered solid improvements each time. The mouthfeel is silky and smooth, and there's enough power here to move the wine over the palate in seamless fashion. This is a bottle for the back of your cellar." Robert Parker

      "This is very tannic and powerful with loads of currants, spices and hints of wood. So much stone and mineral character to this. Violets, too. Full-bodied, tight and structured. Massively dense yet agile and bright. It goes on for minutes. Needs at least three or four years to soften." James Suckling

      • Duemilavini 2017:
      • Veronelli 2017:96 Punkte
      • Doctor Wine 2017:99 Punkte
      • Vinibuoni 2017:
      • Robert Parker:99+ Punkte
      • Wine Spectator :96 Punkte
      • James Suckling:100 Punkte
      • Weinwisser:19,5 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09262710 ·  2,25 l · 496,44 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand3 Stück verfügbar

      1.117,00 €
    • Brunello di Montalcino "Cerretalto" DOCG 2012 <br>3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Cerretalto” DOCG 2012 · 3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Superb - der Cerretalto 2012, ein Gewächs von einer im Westen Montalcinos gelegenen historischen Spitzenlage. Im Bouquet geben würzige Akzente und Aromen von Weichsen  und Brombeeren den Duft an. Der tadellose Geschmack imponiert mit seiner dynamischen und gewichtigen Art, dem dichten Tannin mit guter Stützwirkung, der respektablen Säure und einem Abgang erster Güte. (superiore.de)

      "Sattes, tiefes Rubin mit Granatschimmer. ­Intensive und vielschichtige Nase, nach dunklen Kirschen, Veilchen, frischen, saftigen Zwetschken, Olivenpaste und getrockneten Tomaten, sehr einladend. Satter, fester Ansatz am Gaumen, viel Wärme, dunkle, reife Frucht, dichtmaschiges Tannin umwoben von süßem Schmelz, salzig und lange, zum Reinliegen!" Falstaff

      "The 2012 Brunello di Montalcino Cerretalto offers a prolonged, flowing and carefully massaged drinking experience that drapes over the senses with some studied intensity and lots of intriguing complexity. This wine nails that perfect balance between power and elegance (that elusive exchange that so many winemakers hope to achieve) with effortless precision. Bold cherry fruit and spice are tightly woven together. In the mouth, the wine shows texture, depth and succulence. Generally speaking, this is not my favorite vintage in Montalcino, but this wine suddenly made me forget that thought." Robert Parker

      "Flavors of medicinal herbs, juniper, macerated cherry, plum, tobacco and spice are the hallmarks of this intense red. Ripe and concentrated, yet sleek and focused, with spice notes chiming in on the long, minerally and firmly tannic finish." Wine Spectator

      "The density is so impressive in this great single-vineyard wine of Casanova. It's full yet agile at the same time. Shows such integrated tannins and fresh acidity at the finish. Energized and focused. Tangy and citrusy. Mineral undertone. One of the great Brunellos of 2012." James Suckling

      • Robert Parker:98 Punkte
      • Wine Spectator :98 Punkte
      • James Suckling:97 Punkte
      • Falstaff:100 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 36 Monate Barrique
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2044
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09262712 · 2,25 l · 496,44 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand3 Stück verfügbar

      1.117,00 €
    • "Saffredi" Maremma Toscana IGT 2007 <br>BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      “Saffredi” Maremma Toscana IGT 2007 · BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      Saffredi aus dem Spitzenjahrgang 2007 - ein formvollendeter Verschnitt aus Cabernet Sauvignon, Merlot und Alicante - duftet frisch und fruchtig, sein Geschmack ist überaus elegant, lang und klar. (superiore.de)

      "Soft and fruity, with plenty of cherry and raspberry character. Full-bodied, with polished tannins and a long, pretty aftertaste." Wine Spectator

      "Saffredi is drop-dead gorgeous. Roasted coffee beans, grilled herbs, mocha and dark fruit emerge from this beautiful, textured wine. The richness of the fruit radiates through to the long, polished finish. The 2007 Saffredi impresses for its fabulous balance and soft, enveloping personality." Robert Parker

      "Sattes, intensives Rubin mit Violett. Konzentrierte, satte Nase mit Noten nach Zwetschgen, Heidelbeeren und Lakritze. Am Gaumen warm und rund, satter Ansatz und Verlauf, öffnet sich mit dichtmaschigem Tannin, sehr geschmeidig, im Finale saftig, funkelt." Falstaff
      • Gambero Rosso 2011:
      • Duemilavini 2011:
      • Guide l'Espresso 2011:
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorten: 55% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot, 10% Alicante
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate 75/25 neues/gebrauchtes Barrique
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09232307 · 12 l · 95,83 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand1 Stück verfügbar

      1.150,00 €
    • "Saffredi" Maremma Toscana IGT 2010 <br>BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      “Saffredi” Maremma Toscana IGT 2010 · BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      Vollendeter Supertuscan, Wärme und Frische, Eleganz und Harmonie im Einklang! Süßer Duft von hochreifen Kirschen und Beeren mit schönen floralen Noten. Auch im Mund reif und mit viel Fruchtcharme, würzig und angenehme Säure. Der Saffredi hat Biss und eine schöne Länge mit reifem Tannin. (superiore.de)

      "Dark purple red with violet hue and black center. Intense nose with sweet fruit, blackberries, stewed plums and figs, hints of leather in the background. On the palate well balanced tannins, well structured with good lengh." Markus del Monego

      "The 2010 Saffredi (Merlot and Cabernet Sauvignon) delivers gorgeous intensity and broad aromas of black berry, leather, crushed granite and lingering smoke. It’s a masterpiece on all happy fronts. The textural elegance is superb." Robert Parker

      "The aromas of blueberries and lavender come out nicely in the glass. Full body, with fine tannins and a bright acidity. The texture is wonderful here. Needs two or three years to come together. Saffredi is a benchmark in Tuscany's Maremma region." James Suckling

      "Concentrated lustrous ruby with orange tinges. Amazing concentration and precision, with very fine oak. Concentrated palate, which is more savoury than sweet. Great crunchy red and ripe fruit with amazing balance. Lovely and hedonistic, long and layered." Jancis Robinson
      • Duemilavini 2014:
      • Guide l'Espresso 2014:
      • Robert Parker:96 Punkte
      • Wine Spectator :90 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5++ Punkte
      • Rebsorten: 50% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot, 4% Syrah
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate 75/25 neues/gebrauchtes Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,60 g/l
      • Gesamtsäure: 5,55 g/l
      • Restzucker: 0,20 g/l
      • ph-Wert: 3,64
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09232310 · 12 l · 99,17 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand3 Stück verfügbar

      1.190,00 €
    • "Saffredi" Maremma Toscana IGT 2011  <br>BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      “Saffredi” Maremma Toscana IGT 2011  · BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      Vollendeter Supertuscan, Wärme und Frische, Eleganz und Harmonie im Einklang! Süßer Duft von hochreifen Kirschen und Beeren mit schönen floralen Noten. Auch im Mund reif und mit viel Fruchtcharme, würzig und angenehme Säure. Der Saffredi hat Biss und eine schöne Länge mit reifem Tannin. (superiore.de)

      "Sattes, funkelndes Rubinviolett. Beeindruckende, satte Nase, duftet nach reifen, dunklen Brombeeren, Johannisbeeren, dazu etwas frische Feigen und edle Bitterschokolade. Sattes, dichtes Tannin, in Ansatz und Verlauf viel präsente, reife Frucht, langer Nachhall." Falstaff

      "Impeccably lifted and gracious on the palate, the 2011 Saffredi lifts from the glass with expressive floral notes and beautifully articulated fruit. Overall, the 2011 is an elegant, restrained Saffredi that emphasizes finesse over power, although there is plenty of vintage 2011 sexiness. More importantly, the 2011 is a big step up from the 2010. Sage, rosemary and tobacco are some of the many notes that add complexity as the wine continues to open up in the glass." Antonio Galloni

      "I love the aromas of black truffles, rosemary, dark fruits, rose petals and stones. It's shows so many characteristics of Tuscany on the nose. Full body with super-fine tannins and a long finish. Tannins and all in place. Wonderful texture." James Suckling

      "Der 2011er Saffredi ist Maremma-Weltklasse!" René Gabriel (Weinwisser)

      "The 2011 Saffredi opens to thick, dark extraction and large scale aromatic intensity. This was a warm vintage and you can feel the softness in the ripe cherry and blackberry flavors offered by the Merlot. The Cabernet component is also evident thanks to pressed rose and grilled Mediterranean herb. Saffredi is a wine built for long cellar aging, yet this vintage can also be readily consumed in the near term." Robert Parker

      • Vitae 2015:
      • Guide l'Espresso 2015:
      • Veronelli 2015:91 Punkte
      • Doctor Wine 2015:92 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Antonio Galloni:92+ Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • René Gabriel:20 Punkte
      • Rebsorten: 50% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot, 4% Syrah
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate 75/25 neues/gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,60 g/l
      • Restzucker: 0,31 g/l
      • Sulfit: 114 mg/l
      • ph-Wert: 3,69
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2031+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09232311 · 12 l · 99,17 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand1 Stück verfügbar

      1.190,00 €
    • "Saffredi" Rosso Toscana IGT 2013<br>BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      “Saffredi” Rosso Toscana IGT 2013 · BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      Saffredi wurde im Jahr 1987 geboren und nach der Einzellage in der Gemeinde Magliano benannt. Von dort stammen die Trauben aus denen dieses monumentale Meisterwerk gekeltert wird. Allein die Farbe tief dunkles Rubinrot, mit interessanten violetten Reflexen zeigt einen pompösen Wein von großem Terroir. Im sehr expressiven Bouquet findet sich eine herrliche Fülle floraler und erdiger Aromen, die wunderschön mit dem Duft roter Beeren harmonieren. Am Gaumen eine konzentrierte Frucht, sehr weich und tief, strukturiert und endlos lang. (superiore.de)

      "Cassiskonfitüre, Blaubeerkompott, Bitterschokolade, Unterholz, seidig am Gaumen, druckvoll mit leichter (Extrakt-)Süsse und eindringlicher Kalk-Mineralität. Alkohol und Cremigkeit sind passgenau mit Extrakt gefüllt, grosse Länge. Hoch differenziert und dennoch sehr eingängig, hat wirklich Noblesse – allerdings in einem betont weichen, molligen Format." Falstaff

      "There's a lot to say, and admire, about the 2013 Saffredi. First off all, this is the first growing cycle made under the careful watch of enologist Luca D'Attoma. This makes all the difference. One of his changes is an increased focus on Petit Verdot, which makes up to 15% of the blend in this case. The other grapes used are Cabernet Sauvignon and Merlot. But the increased role of Petit Verdot has awarded this vintage with stunning precision, linearity and balance. It's like a light switch has suddenly been turned on. Petit Verdot on the Tuscan Coast tends to show softer and fuller lines. In this wine, you taste the tonic crunchiness of the grape skins instead. The dark concentration of the wine is pleasurable and rich, and there's a final acidic signature that closes the deal in style. Congratulations." Robert Parker

      "The 2013 Saffredi wraps around the palate with remarkable depth and intensity. Graphite, smoke, wild flowers, black cherries and plums meld together in a powerful, resonant wine built on intensity. The 2013 has a real sense of gravitas, with dark shades of fruit, expressive balsamic-inflected overtones and plenty of nuance." Antonio Galloni

      "This is another great Saffredi following the perfect 100-point 2012. I tasted it a year ago and thought it was sensational. Even better now. It's so dense and structured yet shows a lively, jazz-like vibe that gives it form and beauty. Needs at least four to five years to soften. Powerful and muscular." James Suckling

      "Beautiful, lustrous ruby! More than a whiff of bordeaux, but more in the cherry spectrum and with a leafy tobacco note. Firm, grainy tannins framing youthful, compact fruit, but this is certainly not shy. Could stand up to medium-term cellaring, but already quite irresistible." Jancis Robinson
      • Gambero Rosso 2017:
      • Duemilavini 2017:
      • Vitae 2017:
      • Veronelli 2017:95 Punkte
      • Doctor Wine 2017:96 Punkte
      • Robert Parker:98 Punkte
      • Antonio Galloni:92-95 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Vinum:18,5 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17,5 Punkte
      • Rebsorten: 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Petit Verdot, Syrah
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate 75/25 neues/gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 32,60 g/l
      • Gesamtsäure: 5,60 g/l
      • Restzucker: 0,71 g/l
      • ph-Wert: 3,61
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09232313 · 12 l · 113,33 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand1 Stück verfügbar

      1.360,00 €
    • Barbaresco Asili Riserva DOCG 2011 <br>Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barbaresco Asili Riserva DOCG 2011 · Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barbaresco Riserva Asili ist toll parfümiert, Rosenblätter und reife Beeren, prachtvoll in seiner runden, sinnlichen Frucht. Am Gaumen opulent, elegant und reich an unwiderstehlich seidigen Tanninen, die noch mehr Substanz und noch mehr Reichtum als das weiße Etikett hervorbringen. Ein Wein von atemberaubender Schönheit und großer Langlebigkeit. (superiore.de)

      "The 2011 Barbaresco Riserva Asili (red label) is a full and generous wine that wraps thickly over the senses. The bouquet shows enormous depth and power with a generous presentation of dark fruit, cassis, balsam herb, cola, licorice, tar and lingering smoke. There is an evident sense of fruit ripeness here that helps to build momentum and staying power. Clay soils in the vineyard site have also helped to contribute to the heft and full-bodied nature of this special wine. The finish is characterized by mild acidity and lingering flavors of ripe fruit. The opulent fruit of the wine recalls the 2007 and 2004 vintages." Robert Parker

      "Good medium red. Crushed cherry, raspberry, rose petal and botanical herbs on the tangy nose and palate. If the Santo Stefano is a more masculine, underbrushy style of nebbiolo, this one is a perfume bomb in the mouth, incredibly silky and fine-grained but with outstanding sappy tang to leaven its thickness. Most impressive today on the slowly mounting, elegant, mouth-saturating back end, which features big but fine-grained tannins and outstanding rising length. A real essence of nebbiolo." Antonio Galloni

      "This is an incredible wine that reminds me of the perfect 2000 Barolo Rocche de Falletto. Flowers, spices, leather and animals. Decadent. Dried mushrooms. Then changes to Japanese ginger and lemon peel. Full-bodied but refined and so long. It has layers of fruit and power. So refined. Ripe and intense. Perfect balance and harmony." James Suckling
      • Gambero Rosso 2017:
      • Duemilavini 2017:
      • Vitae 2017:
      • Veronelli 2017:96 Punkte
      • Doctor Wine 2017:97 Punkte
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Antonio Galloni:96+ Punkte
      • James Suckling:99 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,35 g/l
      • Restzucker: 1,50 g/l
      • Sulfit: 70 mg/l
      • ph-Wert: 3,56
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05213511 · 3 l · 475,00 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand2 Stück verfügbar

      1.425,00 €
    • "Saffredi" Rosso Toscana IGT 2015<br>BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      “Saffredi” Rosso Toscana IGT 2015 · BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      Saffredi wurde im Jahr 1987 geboren und nach der Einzellage in der Gemeinde Magliano benannt. Von dort stammen die Trauben aus denen dieses monumentale Meisterwerk gekeltert wird. Allein die Farbe tief dunkles Rubinrot, mit interessanten violetten Reflexen zeigt einen pompösen Wein von großem Terroir. Im sehr expressiven Bouquet findet sich eine herrliche Fülle floraler und erdiger Aromen, die wunderschön mit dem Duft roter Beeren harmonieren. Am Gaumen eine konzentrierte Frucht, sehr weich und tief, strukturiert und endlos lang. (superiore.de)

      "The 2015 Saffredi is a sultry and velvety wine from the Tuscan Coast. The textural richness is of the highest caliber, and the bouquet produces a long succession of black fruit, exotic spice and savory tobacco flavors. There's a touch of mocha chocolate and toasted espresso bean as well. The wine delivers great length and power. It promises not only to age but to improve as it spends more years in the cellar." Robert Parker

      "I love the currant and rosemary character of this wine. Some sage, too. Complex aromas that draw you in. Full body, extremely tight and chewy with a long and intense finish. The tannins are fantastic – so polished. Focused and beautiful. Mineral undertone with ash and hot stone highlighting the dark fruits. It goes on for minutes." James Suckling

      "The spring and summer were worryingly dry, but some rain in August was timely, helping the grapes to ripen fully. The nose is gorgeous, with a lush oakiness and some welcome red fruits. The attack is rich and ripe, marrying immense concentration with good acidity. Despite ageing in 80% new barriques, the oak is not too evident. It's a bit monolithic now but also stylish and persistent, lifted and intense. Long, with great ageing potential." Decanter

      "The 2015 Saffredi is a total head-turner. Bold and explosive, the 2015 captures all the magic that Le Pupille is capable of. Crème de cassis, lavender, mint, licorice and truffle are some of the notes that give the 2015 is decidedly exotic, racy personality. Even with all of its abundant richness, the 2015 possesses terrific supporting structure and phenomenal balance. In a word: magnificent! I can't wait to see how the 2015 ages." Antonio Galloni

      • Robert Parker:96 Punkte
      • Antonio Galloni:97 Punkte
      • James Suckling:99 Punkte
      • Decanter :95 Punkte
      • Rebsorten: 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Petit Verdot, Syrah
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate 75/25 neues/gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,43 g/l
      • Restzucker: 0,44 g/l
      • Sulfit: 71 mg/l
      • ph-Wert: 3,41
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09232315 · 12 l · 119,92 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand1 Stück verfügbar

      1.439,00 €
    • Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2011 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino Riserva DOCG 2011 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Die Brunello di Montalcino Riserva zeigt bemerkenswerte Tiefe und Konzentration. Im dichten Bouquet vielschichtige Aromen dunkelroter Kirschen, Pflaumen, exotischer Gewürze und Noten von Menthol und schwarzem Tee. Vollmundig am Gaumen, elegant, mit unendlich viel Frucht, seidigen Tanninen und glatter Textur. Lang und ausbalanciert im Abgang. (superiore.de)

      "Leuchtendes, klares Granatrot. Zeigt dezent rauchige Noten, etwas Haselnüsse und Feuerstein, dann nach Granatapfel, Kirschen, Gojibeeren, spannend. Kompakte und dichte Frucht am Gaumen, entfaltet sich mit viel geschliffenem, präsentem Tannin, startet im hinteren Drittel noch mal voll durch, langer Nachhall und süßer Schmelz." Falstaff

      "This wine floored me. The 2011 Brunello di Montalcino Riserva is a stunning beauty and a wine well worth the attention (if you can afford its lofty pricing aspirations). Thankfully, the beauty of the contents will help alleviate some of the sticker shock. This is a supple and silky expression with an infinite array of Sangiovese-based aromas. You'll recognize wild cassis, forest floor, autumnal leaf, button mushroom, grilled herb, rosemary, balsam herb and red rose petal. The effect is fragrant and delicate. The mouthfeel is equally ethereal and nuanced. With only 3,500 bottles made, not many of us will have the luxury of trying this beautiful wine. And, that is really too bad." Robert Parker

      "Initially reserved, this ethereal red took some time to open but it was worth the wait, revealing enticing scents of violet, wild berry, rosemary and Mediterranean brush. The palate is all about extreme elegance, offering wild cherry, crushed strawberry, grilled herb and star anise alongside firm, refined tannins." Wine Enthusiast

      "Mid ruby with orange tinges. Hints of undergrowth and malt. Almost a tad jammy on the palate and then tangy strawberry fruit. Exotic, zesty, rich, multi-layered finish that goes on and on. Beautiful, chewy tannins." Jancis Robinson

      "Fresh and vivid aromas of cherry and flower with cream undertones. Full body, firm and very silky with a beautiful intensity and precision. Excellent winemaking here." James Suckling

      "A total pleasure bomb, Poggio di Sotto's 2011 Brunello di Montalcino Riserva races across the palate with layers of intense, perfumed fruit and striking aromatics. Macerated dark cherry, spice, menthol and deeply spiced layers built to the huge, intense finish. The typical Poggio di Sotto volatile acidity is pretty much buried by the sheer density of the fruit. Best of all, the Riserva remains incredibly fresh and saline, which is so remarkable for the year." Antonio Galloni

      • Gambero Rosso 2018:
      • Duemilavini 2018:
      • Vitae 2018:
      • Slow Wine 2018:Großer Wein
      • Doctor Wine 2018:93 Punkte
      • Vinibuoni 2018:
      • Robert Parker:96+ Punkte
      • Antonio Galloni:94-97 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:95 Punkte
      • Falstaff:97 Punkte
      • Jancis Robinson:17++ Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 4 Jahre großes slawonisches Eichenholzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,60 g/l
      • Gesamtsäure: 5,70 g/l
      • Restzucker: 0,60 g/l
      • Sulfit: 94 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29222411 · 4,5 l · 347,56 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand1 Stück verfügbar

      1.564,00 €
    • "Siepi" Rosso Toscana IGT 2015 <br>BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      “Siepi” Rosso Toscana IGT 2015 · BALTHAZAR 12 Liter in Original-Holzkiste

      Sein Ursprungsweinberg gleichen Namens gilt längst als eine der besten Lagen der Castellina-Zone. Aus gleichen Teilen Merlot und Sangiovese entsteht dieser excellente, sehr dichte Wein mit reifen Fruchtaromen und süßen Vanilleanklängen. (superiore.de)

      "Beautiful aromas of violets, berries and currants. Dried flowers, too. Full body, such intense fruit and acidity. Vivid and complex. Wild raspberry. Tight and dense. A triumph for Siepi. Half sangivoese and merlot. Better in 2022 but hard to not drink now." James Suckling

      "This is a delightful 50-50 blend of Sangiovese and Merlot with a bold and contemporary personality. The 2015 Siepi is a consistent product year in and year out. The wine faithfully delivers a New World interpretation with an all-Tuscan soul. You get Italy-centric aromas of Mediterranean herb and rosemary backed by plump black cherry, sweet tobacco, clove and cinnamon. The oak influences are evident vis-à-vis the wine's structure and power. The mouthfeel is layered and textured. It is ready to drink now, but the bottle could also be put aside for the next 10 years. The Siepi vineyard is located on a well-exposed plateau some 260 meters above sea level." Robert Parker

      "This has depth and complexity, featuring black cherry, plum, leather, spice and mineral flavors. The dense texture exudes refined tannins as this stays fresh through the long, saturated finish. Fruit, spice and tobacco elements linger." Wine Spectator

      • Gambero Rosso 2018:
      • Duemilavini 2018:
      • Veronelli 2018:95 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Rebsorten: 50% Merlot, 50% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate 70/30 neues/gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,80 g/l
      • Gesamtsäure: 6,38 g/l
      • Restzucker: 0,50 g/l
      • Sulfit: 114 mg/l
      • ph-Wert: 3,26
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2043
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09354415 · 12 l · 136,25 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand1 Stück verfügbar

      1.635,00 €
    • "Saffredi" Maremma Toscana IGT 2011 <br>GOLIATH 18 Liter in Original-Holzkiste

      “Saffredi” Maremma Toscana IGT 2011 · GOLIATH 18 Liter in Original-Holzkiste

      Vollendeter Supertuscan, Wärme und Frische, Eleganz und Harmonie im Einklang! Süßer Duft von hochreifen Kirschen und Beeren mit schönen floralen Noten. Auch im Mund reif und mit viel Fruchtcharme, würzig und angenehme Säure. Der Saffredi hat Biss und eine schöne Länge mit reifem Tannin. (superiore.de)

      "Sattes, funkelndes Rubinviolett. Beeindruckende, satte Nase, duftet nach reifen, dunklen Brombeeren, Johannisbeeren, dazu etwas frische Feigen und edle Bitterschokolade. Sattes, dichtes Tannin, in Ansatz und Verlauf viel präsente, reife Frucht, langer Nachhall." Falstaff

      "Impeccably lifted and gracious on the palate, the 2011 Saffredi lifts from the glass with expressive floral notes and beautifully articulated fruit. Overall, the 2011 is an elegant, restrained Saffredi that emphasizes finesse over power, although there is plenty of vintage 2011 sexiness. More importantly, the 2011 is a big step up from the 2010. Sage, rosemary and tobacco are some of the many notes that add complexity as the wine continues to open up in the glass." Antonio Galloni

      "I love the aromas of black truffles, rosemary, dark fruits, rose petals and stones. It's shows so many characteristics of Tuscany on the nose. Full body with super-fine tannins and a long finish. Tannins and all in place. Wonderful texture." James Suckling

      "Der 2011er Saffredi ist Maremma-Weltklasse!" René Gabriel (20 Punkte)
       

      "The 2011 Saffredi opens to thick, dark extraction and large scale aromatic intensity. This was a warm vintage and you can feel the softness in the ripe cherry and blackberry flavors offered by the Merlot. The Cabernet component is also evident thanks to pressed rose and grilled Mediterranean herb. Saffredi is a wine built for long cellar aging, yet this vintage can also be readily consumed in the near term." Robert Parker

      • Vitae 2015:
      • Guide l'Espresso 2015:
      • Veronelli 2015:91 Punkte
      • Doctor Wine 2015:92 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Antonio Galloni:92+ Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorten: 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 5% Syrah
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate 75/25 neues/gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,60 g/l
      • Restzucker: 0,31 g/l
      • Sulfit: 114 mg/l
      • ph-Wert: 3,69
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2035+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09233111 · 18 l · 102,22 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand1 Stück verfügbar

      1.840,00 €
    • Barolo "Falletto Vigna Le Rocche" Riserva DOCG 2012 <br>Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barolo “Falletto Vigna Le Rocche” Riserva DOCG 2012 · Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Giacosas Barolo Le Rocche wird nur in den besten Jahrgängen als Riserva (red label) vinifiziert und hat geradezu eine eine magische Anziehungskraft auf Nebbiolo-Liebhaber in der ganzen Welt.

      Der soeben freigegebene Jahrgang 2012 ist zum wiederholten Male eine 360°-Schönheit mit beeindruckender Intensität und Vielschichtigkeit. Dieser Wein wirkt nie schwer oder flach, sondern schafft mit seiner unbeschreiblichen Eleganz erneut die Benchmark im piemonteser Weinbau. Seine Energie trägt ihn in Sphären, die ihresgleichen suchen. Ein Füllhorn von Rosenblüten, exotischen Gewürzen, Trüffel und Unterholz hinterlässt bereits vor dem geradezu endlosen Abgang einen einmaligen Fingerabdruck, so wie es nur Giacosas Riserva vermag. (superiore.de)

      "A rich and decadent Barolo with dark berry, meat and hints of chocolate and spice. Full body, layered and dense with some leather and walnut underlying the ripe fruit." James Suckling

      "Piercing scents of truffle, rose water, macerated cherry and medicinal herbs are the hallmarks of this elegant red. Less evolved and harmonious on the palate, with a core of sweet fruit and tightly wound, dense tannins. Stays fresh and long on the extended finish." Wine Spectator

      • Wine Spectator :97 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 33 Monate großes Eichenfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2052+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05214212 · 3 l · 620,00 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt u. Versand1 Stück verfügbar

      1.860,00 €