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Syrah Terre Siciliane IGT 2019
Tiefe, dichte Farbe, in der Nase viel Frucht und ein Hauch leicht süßliches Lakritz. Sehr elegant mit feinem, rauchigem Pflaumenbouquet und gut eingebundener Säure im anhaltenden Geschmack. SUPERIORE.DE
"Some spice, smoked-meat and chocolate aromas and flavors follow through to a medium body with chewy tannins and a medium finish." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Edelstahl
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,26 g/l
- Gesamtsäure: 5,40 g/l
- Restzucker: 2,00 g/l
- Sulfit: 88 mg/l
- ph-Wert: 3,43
- Verschluss: Glasverschluss
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2023+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert19082619 · 0,75 l · 9,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“I Trubi” Syrah Sicilia DOC 2019
Tiefe, dichte Farbe, in der Nase viel Frucht und ein Hauch leicht süßliches Lakritz. Sehr elegant mit feinem, rauchigem Pflaumenbouquet und gut eingebundener Säure im anhaltenden Geschmack. SUPERIORE.DE
mehr erfahrenDieser Jahrgang wurde noch nicht bewertet.
Der 2018er erhielt folgende Auszeichnungen:- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Edelstahl
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 27,60 g/l
- Gesamtsäure: 4,38 g/l
- Restzucker: 1,49 g/l
- Sulfit: 85 mg/l
- ph-Wert: 3,40
- Verschluss: Kunststoffkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2025
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert19083919 · 0,75 l · 10,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Pian di Nova” Rosso Toscana IGT 2018 (BIO)
Mittleres Rubinrot. Im Bouquet eine Veilchennote mit zarten Anklängen an Vanille. Am Gaumen druckvoll, frisch und sehr präzise mit einer dominanten Frucht und viel Energie. Im mittellangen Abgang dann eine feine Würze. SUPERIORE.DE
"A really beautiful, fine red with black cherries, minerals and light wet earth. Medium body with slightly chewy tannins and a vivid finish. It’s linear and long. Lots of blue fruit and hints of minerals." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorten: 75% Syrah, 25% Sangiovese
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 12 Monate Barrique/Holzfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 29,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,25 g/l
- Restzucker: 1,85 g/l
- Sulfit: 75 mg/l
- ph-Wert: 3,39
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2027+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
klimatisiert gelagert29592618 · 0,75 l · 22,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Maroccoli” Syrah Sicilia Menfi DOC 2017
Frisches, leuchtendes Rubin. Der Syrah überzeugt mit seinem intensiven und reifen Bouquet mit Anklängen von Feigen, roten Johannisbeeren, eingelegten Kirschen, Heidelbeeren, Gewürzen und Vanille. Samtweiche, edle Tannine begleiten die opulente und lebhafte Struktur bis zum anhaltenden Finale. SUPERIORE.DE
"Dunkel leuchtendes Rubin mit zartem Violett. In der Nase ausdrucksstark, nach vielen reifen schwarzen Beeren, Toast, Edelholz, nach etwas Zeit Brombeere und schwarze Johannisbeere, im Nachhall nach Minze. Am Gaumen satt und mit engmaschigem Tannin, spannt sich auf klarer, frischer Frucht auf, verwoben, stoffig, anhaftend und lange, toller Syrah." Falstaff
"The Planeta 2017 Menfi Syrah Maroccoli delivers the rich intensity and sweetness of the grape and its sunny Sicilian DNA. This is a plush and loose-knit red wine with plenty of dark fruit, spice, tar and barbecue smoke. The main themes here underline the sweetness and natural succulence of the grape. This release of about 30,000 bottles marks a great opportunity to serve up some Sicilian veal rolls stuffed with breadcrumbs and perfumed with laurel leaf. If you love Syrah, this is a worthwhile taste of Sicily." Robert Parker
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 12 Monate Barrique (1/3 neu)
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 33,55 g/l
- Gesamtsäure: 5,80 g/l
- Restzucker: 2,65 g/l
- Sulfit: 95 mg/l
- ph-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2032+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert19042217 · 0,75 l · 25,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar
“Achilles” Syrah Sicilia Noto DOC 2017
Der neue Rote von Zisola ist ein 100%iger Syrah in strahlendem Rubinviolett. Würziges Bouquet mit Noten von schwarzer Kirsche, Cassis, Unterholz und Laub. Am Gaumen saftig, einnehmend und balsamisch, mit markantem Tannin und interessantem Säurespiel. Im langen Abgang subtile Anklänge an Kakao und Räucherspeck. SUPERIORE.DE
"Kräftiges Rubinrot. In der Nase nach satten Himbeeren und Waldfrüchten, zarte Pflaume, minimale Pfefferwürze, im Nachhall ein Hauch Milchschokolade. Am Gaumen dicht und mit Grip, spannt sich saftig und klar über die Zunge, spannender Verlauf, bleibt lange haften." Falstaff
"A relatively new wine, the Zisola 2017 Sicilia Achilles is a pure expression of Syrah. This grape normally delivers especially rich and abundant wines from Sicily; however, this bottle holds back a bit in terms of intensity and concentration. The results are solidly mid-weight, and the wine reveals easy perfumes of dark cherry, cassis, spice and earthy leather. This vintage shows extra roundness and a supple quality to the fruit." Robert Parker
"The 2017 Syrah Achilles captivates the senses with a beguiling bouquet that mixes black fruits, smoke and pepper with sweet violet and lavender notes. It’s silky and round in feel, balanced by a concentration of tart wild berries, savory herbs and a bitter touch of mocha toward the close. There’s a combination of decadence and contrasting sour citrus tension here that I find quite pleasurable, as the Achilles finishes lightly structured and persistent under an air of tar and tobacco. Nicely done." Vinous
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 16 Monate 50/50 neues/gebrauchtes Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 32,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,88 g/l
- Restzucker: 1,20 g/l
- Sulfit: 79 mg/l
- ph-Wert: 3,46
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2028+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert19102517 · 0,75 l · 29,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Amore e Follia” Rosso Toscana IGT 2019
Erwarten Sie nicht den typischen Syrah, denn dieser Wein wird Sie mit seiner Lebendigkeit und Frische überraschen, obwohl er die für den Syrah typische Würze und Trinkigkeit besitzt. Der Name (Liebe und Wahnsinn) drückt die ganze Liebe zu dieser Traube aus, aber auch den Mut, sie in der Gegend von Montalcino anzubauen. Trotz seiner Ungewöhnlichkeit ist dieser Wein ein echter Publikumsliebling und eines der Markenzeichen der Kellerei.
Tiefes Rubinrot mit violetten Reflexen, im Bouquet schwarze Früchte, Waldboden, Kiefernholz mit einem Hauch weißer Rose und Jasmin. Am Gaumen eine ausgeprägte Textur mit gut eingebundenen Tanninen, gepaart mit einer großen Mineralität, im respektablen Nachgeschmack eine zartbittere Note. SUPERIORE.DE
"Lots of bright, very ripe red-berry character to this medium-bodied red with a light but firm tannin framework to the palate. But the fresh fruit pushes through to the end. Turns savory just at the end. Needs a year for better overall integration." James Suckling
"Complex and intense aromas of dark forest fruits, sweet cherries and tea leaves. Elegant, with a firm slightly grainy tannic structure and leathery finish." Decanter
mehr erfahren- Rebsorten: 95% Syrah, 5% Sangiovese
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 15 Monate Betontank
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2027+
- Speiseempfehlung: Grillgerichte, gereifter Käse
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert29632119 · 0,75 l · 29,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“La Tour” Syrah Valle d’Aosta DOP 2018
Im Duft reife dunkle Früchte, süße Gewürze und geröstete Eiche. Im vollen Geschmack kommen Charakter, Terroir und Eleganz des Les-Cretes-Stil voll zur Geltung, vor allem in der raffinierten Art, wie Tannine und Frucht eine Symbiose eingehen. SUPERIORE.DE
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 9 Monate Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 29,35 g/l
- Gesamtsäure: 5,47 g/l
- Restzucker: 1,78 g/l
- Sulfit: 71 mg/l
- ph-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2026+
- Speiseempfehlung: dunkles Fleisch, gereifter Käse
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert06012418 · 0,75 l · 31,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“Sole di Sesta” Syrah Sicilia DOC 2016
Sonnenverwöhnter Syrah vom Etna, im Duft nach dunklen Beeren und angenehmer Würznote. Der Geschmack mineralisch und von komplexer Struktur. Ein eleganter Wein mit harmonischem Finale. SUPERIORE.DE
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 14 Monate kleines Eichenfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,10 g/l
- Gesamtsäure: 5,30 g/l
- Restzucker: 2,20 g/l
- Sulfit: 90 mg/l
- ph-Wert: 3,66
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2029+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert19232616 · 0,75 l · 33,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar
“Sole di Sesta” Syrah Sicilia DOC 2017
Sonnenverwöhnter Syrah vom Etna, im Duft nach dunklen Beeren und angenehmer Würznote. Der Geschmack mineralisch und von komplexer Struktur. Ein eleganter Wein mit harmonischem Finale. SUPERIORE.DE
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 14 Monate kleines Eichenfass
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 30,22 g/l
- Gesamtsäure: 5,35 g/l
- Restzucker: 1,95 g/l
- Sulfit: 88 mg/l
- ph-Wert: 3,65
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 16-18 °C
- Lagerpotenzial: 2030+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert19232617 · 0,75 l · 33,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Maharis” Syrah Sicilia DOC 2018
Tiefdunkles, funkelndes Rubinrot. Im Bouquet ein opulenter dunkelroter Fruchtkorb, intensiv und voll. Bereits im ersten Schluck eine Tiefe, die in dieser Preislage ihresgleichen sucht. Es ist geradezu spektakulär, in welche Höhen dieser Wein imstande ist, den Genießer zu tragen. Dabei überzeugt er immer mit einer unbeschreiblichen Ausgewogenheit. Maharis ist nie fett oder marmeladig, sondern sein Potpourri aus dunklen Früchten, Gewürzen, gereiftem Leder und einer subtilen Räuchernote hält sich zu jeder Zeit die Waage mit einer geradezu überraschenden Frische und Lebendigkeit. Im Finale schließt er lang, samtig und mit reicher Textur. Großartig! SUPERIORE.DE
"Dunkel leuchtendes Rubinrot. In der Nase sehr würzig, leicht animalisch, im Nachhall nach reifen und satten Kirschen, wiederholt pfefferwürzig. Am Gaumen dann mit klarer und strahlender Frucht unterlegt von feiner Würze, zeigt griffiges Tannin, saftig, im Finale leicht salzig, bleibt stoffig und lange am Gaumen." Falstaff
"The 2017 Syrah Maharis hails from the calcareous soils of the Val di Noto. Here I’m finding a dramatic display of crushed blackberry, smoke and wild herbs, further evolving to show hints of plum and dark chocolate. It's silky in texture yet immediately firmed up with a display of tart black fruit accompanied by an orange zest twang, savory spice and zesty acids. Youthful, fine tannins saturate, creating a grippy and poised finale with inner violet florals and hints of licorice slowly tapering off." Vinous
"With fruit from alberello vines at just 80 meters above the Mediterranean Sea level, the Feudo Maccari 2018 Sicilia Syrah Mahâris lavishes on thick, sweet and super ripe aromas of black fruit and spice. The wine carries a great deal of fruit weight and concentration, with abundant ripeness that renders a soft and rich approach to the palate. Sicily and Syrah always make a great combination, and this wine offers a good representation of that natural symbiosis." Robert Parker
"Lots of blackberries and savory oregano on the nose and palate with meat and hints of sour cherries. It’s full-bodied, tightly structured, racy and long. Polished and delicious now. Drink and enjoy." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 12 Monate Barrique
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 35,70 g/l
- Gesamtsäure: 5,75 g/l
- Restzucker: 0,85 g/l
- Sulfit: 116 mg/l
- ph-Wert: 3,40
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2029
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert19142318 · 0,75 l · 34,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“SI” Syrah Rosato Costa Toscana IGP 2020 (BIO)
Dieser unfiltrierte und in 300-Liter-Amphoren ausgebaute Rosato ist das Ergebnis strengster Selektion von Syrah-Trauben des Weinguts. Das spontan vergorene und Demeter-zertifizierte Ergebnis sind gerade mal 4.000 Flaschen, die in den ausgesuchten Fachhandel und die Gastronomie gelangen. Betörendes, intensives Bouquet nach rosa Pampelmuse, Himbeere und Preiselbeere. Am Gaumen straff, saftig und lebendig - eine perfekte Harmonie von Ausdruck, Frische und Körper. SUPERIORE.DE
"Leuchtendes Altrosa. In der Nase nach satter Erdbeere und Kirsche, leichte Würze, deutlich blumige Komponenten, Blaubeeren, auch leichter Tomatenduft. Am Gaumen klar, fruchtsüß und elegant, breitet sich schön über die Zunge, mit toller Säure und geschliffener Frucht." Falstaff
"The Duemani 2020 Sì is a Syrah-based rosé that has been fermented in amphorae. The type of clay used here is white in color and comes from quarries in Trentino, in the far north of Italy. The tight density of the clay and long kiln baking times make these vessels anaerobic, almost like a stainless steel vat. As a result, this wine is sharp and pristine, with tight aromas of white cherry, cassis and crushed stone. There is a lot of energy and acidic nerve in this easy-drinking Tuscan rosé." Robert Parker
"This has a pale rose-gold color with aromas of flowers, strawberries and chalk. It’s medium-bodied with a creamy, rounded texture. Excellent balance." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: biodynamisch
- Ausbau: 6 Monate Amphore
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 13,00 % vol
- Gesamtextrakt: 26,96 g/l
- Gesamtsäure: 5,85 g/l
- Restzucker: 1,96 g/l
- Sulfit: 82 mg/l
- ph-Wert: 3,49
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 8-10 °C
- Lagerpotenzial: 2024+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322720 · 0,75 l · 38,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Syrah Rosso Toscana IGT 2019
Sattas beinahe schwarz-violetter Syrah mit außergewöhnlichem Bouquet von Heidelbeere und Brombeerlikör, Teer und Graphit glänzt mit Reichtum und Intensität. Kein Schmeichler, aber auch kein kantiger Vertreter - ein sensationeller Wein für heute und die kommenden Jahre. SUPERIORE.DE
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 12 Monate großes Eichenfass
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2035+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09492919 · 0,75 l · 45,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Case Via” Syrah IGT 2017 (BIO)
Kräftiges Dunkelrubin. Pfeffer- und Würzakzente, Aromen reifer roter und dunkler Früchte und eine leicht animalische Note prägen den präzisen Duft. Die perfekte Balance zwischen Tannin, seidigen Elementen und der Säurekraft garantieren einen charaktervollen und kernigen Geschmack. SUPERIORE.DE
"Tiefdunkles Rubinviolett. Überschwängliche Nase mit satten Noten nach Holunder- und Heidelbeere, im Hintergrund etwas grüner Pfeffer. Fest und zupackend am Gaumen, breitet sich satt aus, dichtmaschiges Tannin, viel Würze, im Finale dezente Kokosnoten." Falstaff
"The 2017 Syrah Case Via is dark, ample and enveloping. Blackberry, chocolate, leather, licorice and spice infuse the 2017 with striking intensity to match its plush, textured feel. The Fontodi Syrah is done in a style that emphasizes fruit and overall richness more than savoriness or minerality." Vinous
"This is a fascinating expression of Syrah that does not fit into our preconceived expectations of the grape, whether from the Old World or the New. The Fontodi 2017 Syrah Case Via opens to a rich, inky dark appearance. I got a sweet note of butterscotch or caramel at the start, but that subsided quickly to make room for black fruit, toasted wood, campfire ash and ripe plum. The wine is not exactly varietally pure, especially if you identify with the toasty Shiraz camp of Australia or the meaty, white peppercorn camp of the Rhône. Instead, this wine has a vaguely carbonic level of energy, zest and ripe primary fruit. The fruit is dark, bold, rich and Tuscan, with a direct and sunny personality." Robert Parker
"A rich, intense syrah with aromas and flavors of green tobacco, dried meat and rich fruit. It’s full-bodied, yet tight and polished. Delicious at the end. Serious." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 18 Monate Barrique
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 15,00 % vol
- Gesamtextrakt: 31,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,72 g/l
- Restzucker: 1,38 g/l
- Sulfit: 66 mg/l
- ph-Wert: 3,42
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2035+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
klimatisiert gelagert09482417 · 0,75 l · 50,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“Case Via” Syrah IGT 2018 (BIO)
Kräftiges Dunkelrubin. Pfeffer- und Würzakzente, Aromen reifer roter und dunkler Früchte und eine leicht animalische Note prägen den präzisen Duft. Die perfekte Balance zwischen Tannin, seidigen Elementen und der Säurekraft garantieren einen charaktervollen und kernigen Geschmack. SUPERIORE.DE
"Dunkelleuchtendes Rubinrot mit einem Tropfen Violett. In der Nase aktuell noch beachtlich reduktiv, braucht enorm viel Zeit, um aus dem Glas zu kommen, dann Noten von reifen Zwetschken und Veilchen, zarte Tinte. Am Gaumen sehr stoffig, mit dunkler Frucht und viel Schmelz, breitet sich satt aus, aktuell noch sehr jung, braucht Zeit." Falstaff
"The 2018 Syrah Case Via is ample and generous in the glass. Super-ripe blackberry, chocolate, spice, leather and cloves fill out the layers effortlessly. This deep, fleshy Syrah has much to offer. The 2018 was done with fully destemmed fruit and spent 18 months in French oak, 30% new." Vinous
"With a mere 3,000 bottles made, the organic Fontodi 2018 Syrah Case Via is ripe, concentrated and extremely savory in terms of its aromas. This vintage reveals loads of bacon fat and musky leather that you often get with Syrah in the warmest growing seasons. Chewing tobacco, riding boots, potting soil and dark fruit all rise heavily from the bouquet. There are two sides to the mouthfeel: Although it is moderate in length, the wine shows lots of soft texture on the mid-palate and closes quickly with a 15% alcohol content." Robert Parker
"Black fruit, soy sauce, spices and dried herbs on the nose. It’s full-bodied with firm tannins. Structured and racy. Juicy and smoky with a flavorful, tannic finish. From organically grown grapes. Drink in 2024 when the tannins will have softened slightly." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: biologisch
- Ausbau: 18 Monate Barrique
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 15,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,85 g/l
- Gesamtsäure: 5,75 g/l
- Restzucker: 1,55 g/l
- Sulfit: 68 mg/l
- ph-Wert: 3,40
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2036+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
klimatisiert gelagert09482418 · 0,75 l · 51,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Maroccoli” Syrah Sicilia Menfi DOC 2015 · MAGNUM
Frisches, leuchtendes Rubin. Der Syrah überzeugt mit seinem intensiven und reifen Bouquet mit Anklängen von Feigen, roten Johannisbeeren, eingelegten Kirschen, Heidelbeeren, Gewürzen und Vanille. Samtweiche, edle Tannine begleiten die opulente und lebhafte Struktur bis zum anhaltenden Finale. SUPERIORE.DE
"The 2015 Syrah Maroccoli makes the case for Syrah grown on the southernmost tip of Sicily. This is dark, brooding and earthy in the glass, with notes of dark chocolate, peppery herbs and hints of tobacco. It leans more toward savory than sweet, as black fruits, exotic spices and minerals settle in. Grippy tannins slowly sneak in and clench the senses with youthful poise. Consider me a fan." Vinous
"The overlay of dried violets, lavender and spices works very well with the more overt vanilla and tar notes. Soft and plummy with ripe tannins and plenty of concentration, but there's a fine line of bright acidity within the texture." James Suckling
"Syrah and Sicily are two peas in a pod, and the 2015 Menfi Syrah Maroccoli affirms this fact with exuberant precision and charm. This wine is packed tight with dark fruit, tobacco, spice, bacon fat and even a touch of bitter chocolate. Both Syrah and Sicily love the sunshine and the summer heat, and luckily, both of these things were delivered with abundance in this happy vintage." Robert Parker
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 12 Monate Barrique (1/3 neu)
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 35,66 g/l
- Gesamtsäure: 5,80 g/l
- Restzucker: 2,95 g/l
- Sulfit: 105 mg/l
- ph-Wert: 3,39
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2032+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert19042515 · 1,5 l · 30,60 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand8 Stück verfügbar
“Collezione Privata” Syrah Toscana IGT 2015
Toller Syrah mit außerordentlich vielschichtigen Aromen wie Cassis, Praline, exotische Gewürze, schwarzer Tee und Nelke. Am Gaumen sehr dicht, sauber strukturiert, köstlich nach reifen schwarzen Früchten und mit erdigen Noten. Samtige Tannine und ein langer harmonischer Eindruck bilden das beeindruckende Finale. SUPERIORE.DE
"Syrah loves a warm vintage, and that's exactly what it gets here. The 2015 Syrah Collezione Privata is a full and generous expression that opens to dark fruit aromas backed by bitter chocolate, spice and smoked bacon. You can identify that Tuscan signature here, thanks to the chalky mineral notes that give this wine so much definition and focus. You do feel some ripeness here with jammy fruit favors followed by sweet tobacco and tar. The wine is rich and succulent in terms of mouthfeel. Some 5,000 wines were produced." Robert Parker
"A very animated syrah that opens with notes of crushed stones, soaked blueberries, fresh herbs, licorice, charcoal and citrus. Full-bodied and intense, but the freshness is undeniable as firm tannins intermingle with vibrant acidity. Primary fruit is quite predominant now, so give this time." James Suckling
"The 2015 Syrah is a total stunner. Bright, polished and impeccably nuanced, the 2015 is all class. Here, too, the purity of the flavors is simply remarkable. Today, the 2015 is quite primary and in need of at least several years in bottle to be at its very best, and yet all the ingredients are there for that to happen. A touch of whole clusters and drops of Viognier add an attractive floral upper register. Stated simply, the Syrah is a wine of precision and class. Only Paolo De Marchi can make Syrah of this level in Tuscany." VINOUSmehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 18 Monate Barrique
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2034+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09462615 · 0,75 l · 61,20 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand9 Stück verfügbar
“Collezione Privata” Syrah Toscana IGT 2018
Einer der besten Syrah der Toskana mit außerordentlich vielschichtigen Aromen wie Cassis, Praline, exotische Gewürze, schwarzer Tee und Nelke. Am Gaumen sehr dicht, sauber strukturiert, köstlich nach reifen schwarzen Früchten und mit erdigen Noten. Samtige Tannine und ein langer harmonischer Eindruck bilden das beeindruckende Finale. SUPERIORE.DE
"So beautiful, with sweet tobacco-leaf, tea, pepper, meat and dark-berry character. Medium-bodied with lots of finesse and polish. Refined tannins and pretty length. Really fine tannins." James Suckling
"The 2018 Syrah Collezione Privata is a wine of extreme purity and nuance. Medium in body and beautifully focused, the 2018 bristles with energy. Blackberry, lavender, spice and espresso all build in the glass. More than anything else, I am so struck by the wine's precision. The 2018 needs a number of years to be at its most expressive. The aromatics especially need to open. And yet all the elements are there. What a wine!" Vinous
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 18 Monate Barrique
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2039+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09462618 · 0,75 l · 75,87 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
“Ogrà" Syrah Lazio IGP 2015
Ogrà, benannt nach der Großmutter der Familie, ist das Ergebnis von vielen Jahren Experiment und Erfahrung mit dem Zusammenspiel von Mikroklima und Terroir auf die bestmögliche Entwicklung der Sarah-Traube. Schließlich wurde familieneigene Weinberg Castiglione in Teverina auserwählt, von dessen vulkanischen Böden die Trauben für die gerade mal 3.000 Flaschen dieses seltenen Ausnahme-Syrahs stammen.
Konzentriertes, tiefdunkles Bouquet nach reifen Früchten und Gewürzen. Am Gaumen von betörender Textur, druckvoll, dicht und sehr reichhaltig. Die Extraktsüße ist wohlproportioniert, im weiteren Trinkverlauf Spuren von Pfeffer und Lagerfeuerasche. Ogra beeindruckt bis zum langen, unvergesslichen Abgang und ist einer der beeindruckendsten Syrahs Mittelitaliens. SUPERIORE.DE
"This is the second vintage of this new wine from the Cotarella family (as this wine was not made in 2014). The inaugural 2013 vintage is an absolute knockout, and the 2015 Syrah Ogrà follows closely in that success. Named after grandma Grazia, this pure expression of Syrah benefits from the cooler, semi-volcanic soils of Lazio, which add sharpness and focus to the overall aromatic presentation. This is an open and frank expression - just like the best interpretations of Syrah - always arewith abundant black fruit, spice, campfire ash and crushed peppercorn. This wine is opulent and bold with beautiful thickness and texture." Robert Parker
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 18 Monate Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 15,50 % vol
- Gesamtextrakt: 33,50 g/l
- Gesamtsäure: 5,00 g/l
- Restzucker: 2,85 g/l
- Sulfit: 86 mg/l
- ph-Wert: 3,74
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2042+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert10023315 · 0,75 l · 90,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
Limitierung auf 3 Artikel pro Kunde“Tinata” Toscana IGT 2015
Schwarzkirschrot mit violettem Rand. In der Nase Noten von Gewürzen wie Ingwer, Zimt, getrocknetem Koriander und Vanilleschote, abgerundet mit Fruchtaromen von Granatapfel, Kirsche und blumigen Nuancen wie Geranie, Lavendel und Rose. Am Gaumen frischer Rosenzucker und Grafit; dazu Himbeere, Kirsche, frische Pflaume und Cranberries. Lang im Abgang mit einer feinen Cassisnote. SUPERIORE.DE
"Glänzendes Rubin mit Violett. Eröffnet mit betont erdigen Noten, leicht nach schwarzem Trüffel, dann nach Pfeffer und Kardamom, nach reifer Pflaume. Viel klare und saftige Frucht am Gaumen, nach Heidelbeeren, feinmaschiges, gut eingebundenes Tannin, fester Druck im Finale." Falstaff
"This lovely wine offers rich texture and depth with medium to full-bodied layers of dark fruit. Black currant and summer cherry are followed by smoke, spice and chocolate. This warm vintage shows extra concentration and richness." Robert Parker
"Bright purple color in the glass. The nose offers tons of soaked blue fruit, such as blueberries. Lavender perfume, bay leaves, vanilla and cloves, too. Medium to full body with lots of essence-like fruit and a ton of floral and herbal flavors, which carry right through to the long yet mineral finish." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorten: 70% Syrah, 30% Grenache
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 16 Monate 70/30 Betonei/neues Barrique
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 13,50 % vol
- Gesamtextrakt: 31,90 g/l
- Gesamtsäure: 5,25 g/l
- Restzucker: 1,20 g/l
- ph-Wert: 3,56
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2033+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert29342215 · 0,75 l · 106,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand5 Stück verfügbar
“Tinata” Toscana IGT 2016
Schwarzkirschrot mit violettem Rand. In der Nase Noten von Gewürzen wie Ingwer, Zimt, getrocknetem Koriander und Vanilleschote, abgerundet mit Fruchtaromen von Granatapfel, Kirsche und blumigen Nuancen wie Geranie, Lavendel und Rose. Am Gaumen frischer Rosenzucker und Grafit; dazu Himbeere, Kirsche, frische Pflaume und Cranberries. Lang im Abgang mit einer feinen Cassisnote. SUPERIORE.DE
"Plenty of fresh, crushed raspberries and currants with hints of wood. Medium to full body. Fine tannins and a clean finish." James Suckling
"Here’s a happy surprise from the Tuscan Coast and definitely one of the most memorable samples I tasted from this region this year. The 2016 Tinata is a beautifully balanced blend of Syrah and Grenache that hits all its proverbial nails on the head. I admire the fullness and generosity of the wine (that is never heavy), its depth and complexity (that is never banal) and its power (that is not overblown). You get the savory fullness of Syrah with black fruit, tobacco, smoke and spice and some of the vertical freshness of the Grenache. The tannins are softly textured to the point of being creamy. It gives me great joy to enthusiastically recommend this exciting wine from Monteverro." Robert Parker
mehr erfahren- Rebsorten: 70% Syrah, 30% Grenache
- Anbau: konventionell
- Ausbau: 16 Monate 70/30 Betonei/neues Barrique
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 32,25 g/l
- Gesamtsäure: 5,45 g/l
- Restzucker: 1,15 g/l
- Sulfit: 79 mg/l
- ph-Wert: 3,55
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2036+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert29342216 · 0,75 l · 114,53 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“Keir” Syrah Toscana IGT 2018
Hier kommt der zweite Jahrgang von Tua Ritas neuem Wein aus der Alta Maremma. Gerade einmal 2.500 Flaschen werden von diesem 100%igen Syrah abgefüllt, der Ausbau (auf den Schalen) erfolgt für ein halbes Jahr in Amphoren, anschließend wird er filtriert und reift in kleinen französischen Eichenfässern.
Strahlendes Rubinrot. In der Nase ein verführerisches Gemisch von Kirsche mit Anklängen an Schokolade, Kräuter und eine feine Süßholznote. Am Gaumen dann wieder Kirsche, ergänzt durch ein Kaleidoskop von Schokolade, Kaffee und einer subtilen Wacholdernote. Ein fabelhaftes Säuregerüst und feinkörnige Tannine geleiten den präzise komponierten Wein in ein furioses Finale. Keir ergänzt das hochklassige Portfolio der Kellerei auf sehr eigenständige und nachdrückliche Weise. Großartig! SUPERIORE.DE
"Funkelndes Rubin mit aufhellendem Rand. Sehr klare und einladende Note mit Noten nach Himbeere und Gewürznelke, etwas Szechuanpfeffer, auch würziger Rosmarin. Viel präsente Frucht, auch am Gaumen viel Himbeere, kerniges Tannin, griffig im Finale." Falstaff
"The 2018 Keir very much stands out in this set of new releases from Tua Rita. A passion project and something of an intellectual challenge accepted mutually by Stefano Frascolla and Luca D'Attoma, this is Syrah fermented in Tuscan amphorae with six months of skin contact. This vintage is especially delicate and pure, and one important reason for this is the growing season that was extended by 15 days in this 2018 vintage. That extra time allowed the fruit to mature slowly according to its own time table. This is a luxury that is appreciated by Syrah in particular. The wine emerges with delicate, almost fragile aromas of wild rose, wet earth, violets and crushed black pepper. Syrah is very expressive of territory and vintage, and this wine speak of classic Tuscany. It is naked in its purity." Robert Parker
"The first vintage of Keir in 2016 signalled a new style of wine for Tua Rita: 100% Syrah fermented and macerated on the skins for six months in terracotta amphorae. This 2018 has mineral, gun-flinty aromas but with lively, pure flavours of brambles, smoke and liquorice. It has a beautifully elegant, gossamer palate with very fine-textured tannins." Decanter
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 6/12 Monate Amphore/Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2040+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09673618 · 0,75 l · 131,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
“Keir” Syrah Toscana IGT 2019
Hier kommt der dritte Jahrgang von Stefano Frascollas Herzensprojekt aus der Alta Maremma. Gerade einmal 2.500 Flaschen werden von diesem 100%igen Syrah abgefüllt, der Ausbau (auf den Schalen) erfolgt für ein halbes Jahr in Amphoren, anschließend wird er filtriert und reift in kleinen französischen Eichenfässern.
Strahlendes Rubinrot. In der Nase ein verführerisches Gemisch von Kirsche mit Anklängen an Schokolade, Kräuter und eine feine Süßholznote. Am Gaumen dann wieder Kirsche, ergänzt durch ein Kaleidoskop von Schokolade, Kaffee und einer subtilen Wacholdernote. Ein fabelhaftes Säuregerüst und feinkörnige Tannine geleiten den präzise komponierten Wein in ein furioses Finale. Keir ergänzt das hochklassige Portfolio der Kellerei auf sehr eigenständige und nachdrückliche Weise. Großartig! SUPERIORE.DE
"The green-tobacco and pepper character is very intense with blackberry and black-cherry undertones. Full-bodied and layered with soft tannins that are creamy and very pretty. A full yet soft-textured palate. Succulent and delicious." James Suckling
"A pure expression of Syrah that spends six months in amphorae, the Tua Rita 2019 Keir Rosso is a gregarious and super fun wine that is a joy to drink and a great conversation starter thanks to the crafty approach used in its winemaking. Long skin maceration times give the wine extra intensity. The tightly pored surface of the clay amphorae (that are fired in kilns at very hot temperatures and long durations) means that the wine gets less oxygen during winemaking. This contributes to its delicate and elegant flavors and ultimately to the promising longevity of this vintage. Keir is not as full-bodied as other Tuscan Syrahs, but the wine shows terrific purity and focus instead. The bouquet offers punchy black fruit, plum, tea leaf and savory tobacco." Robert Parker
"2019 is for Stefano Frascolla an exceptional vintage - one of the best vintages of the last two decades. Bright magenta in colour with an exuberant nose of vivid sweet blackcurrant, cream and spice, this has youthful raspberry, white pepper and flint flavours mixed with concentrated yet vibrant fruit. Impossible to resist, with a lovely weightless texture and harmony, it dances seamlessly across the palate and disappears with incredible lightness but lingering flavours. Syrah meets Burgundy!" Decanter
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: naturnah
- Ausbau: 6/12 Monate Amphore/Barrique
- Filtration: Ja
- Alkoholgehalt: 15,00 % vol
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2040+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09673619 · 0,75 l · 131,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar
Syrah Toscana IGT 2015
Le Pupille hat einen neuen Wein. Eine lang gehegte Vision Elisabettas und ihrer Tochter Clara findet in dieser Kreszenz ihre Vollendung. Dieser 100%ige Syrah baut auf all das auf, was das Weingut in den letzten Jahren erreicht hat und wofür es Weltruf errang. Bestes Traubengut, sorgfältige Selektion und eine sensible, kluge und innovative Weinbereitung verbunden mit einer klar erkennbaren Handschrift und dem schon sprichwörtlichen Qualitätsfanatismus.
Die Trauben für den ersten Jahrgang (2015) dieses Ausnahmeweins stammen aus den beiden gutseigenen Weinbergen Pian di Fiora und La Vigna del Palo. Pian di Fiora ist mit gerade einmal 5 ha die kühlere Lage, die Trauben werden per Hand entrappt und anschließend in 500l Ton-Amphoren vergoren. Die Trauben des nach Osten gerichteten Weinbergs La Vigna del Palo werden in offenen 500l Fässern fermentiert. Anschließend werden die Weine vermählt und reifen in 300l Barriques für weitere 10 Monate, bevor die dann weiteren 22 Monaten Flaschenreife entgegensehen.
Intensives, tiefes Rot mit dunklen rubinroten Reflexen. In der Nase frische Noten von roten Beerenfrüchten und Gewürzen, Anklänge von schwarzem Pfeffer. Am Gaumen ist er komplex, mit zupackendem Tannin, einer feinen Säureader und einem wunderbar ausbalancierten Körper. Er verfügt über ein großes Lagerpotenzial und ist in Anmutung und Ausdruck für uns der klassische Meditationswein. SUPERIORE.DE
"Dicht gewoben, mit superfeinem Tannin, dunkler Beerenfrucht, Anklängen von Schwarzbrot, getrockneten Goyabeeren, Salzlakritz und einer leicht jodigen Note: ein eleganter, besonderer Wein, der mit den Syrah-Gewächsen der Nördlichen Rhône überhaupt nichts gemein hat, auch wenn das immer wieder behauptet wird. Ich trank den 2015er im Mailänder Restaurant Vun, wo ihn der Zwei-Sterne-Koch Andrea Aprea zu einer Lammschulter mit gemälzter Gerste servierte. Phänomenal." Dr. Jens Priewe (weinkenner.de)
"Mineralisch-würziges Bouquet, sehr elegant und in sich ruhend, dabei ganz weit gefächert mit erdig- tabakigen Noten mit an Blut erinnernden Eisennoten. Am Gaumen überraschend fruchtbetont, aber glockenklar, fast pur und knackig, ganz andere Machart, sehr spannend und mit viel Finesse. Ein Top-Maremma-Syrah." Weinwisser
"Nach etwas Belüftung delikate Aromen von dunklen Waldfrüchten, Blüten, Gewürz- und Rauchnoten; geschliffen im Mund, die feinkörnigen Gerbstoffe und die luftige Säure in Balance, zeigt Rasse und Schliff bis ins Finale. Elegant, voller Esprit und ein genussvoller Beweis dafür, dass ein Syrah aus der Toskana mit keinem anderen Syrah (oder Shiraz) der Welt vergleichbar ist." Vinum
"This debut vintage is a classic expression of Syrah. With fruit drawn from 34-year-old vines, fermented both in terracotta amphorae (acquired from the Manetti family of Fontodi fame) and open-top tonneaux, then aged ten months in French barrique, the 2015 Le Pupille shows all the typical notes of Syrah and a nice roundness of tannin. It is a very tight wine that is layered and beautiful, carefully crafted to avoid reduction. This new line should be a winner for years to come. Congratulations." Robert Parker
"This is a new wine from Le Pupille and made in amphorae and large barrels. The aromas are a dead ringer for Côte-Rôtie! So much smoked meat, spice and dark fruit. Full-bodied, juicy and succulent with plenty of dark fruit and then a long and flavorful finish that shows gamey and earthy undertones. Clean and vivid. 3,000 bottles produced." James Suckling
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: konventionell
- Ausbau: Amphore/Barrique
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,50 % vol
- Gesamtextrakt: 31,95 g/l
- Gesamtsäure: 6,00 g/l
- Restzucker: 0,78 g/l
- Sulfit: 89 mg/l
- ph-Wert: 3,57
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2035+
- Allergene: enthält Sulfite
klimatisiert gelagert09234015 · 0,75 l · 145,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versand6 Stück verfügbar
“SUISASSI” Rosso Costa Toscana IGP 2013 (BIO)
Syrah Suisassi ist reich und ausdrucksstark. Das Bouquet überzeugt mit Aromen von Salbei, Rosmarin, wilden Blumen, Lakritze, Veilchen und Pflaumen. Am Gaumen sehr voll und rund mit Erinnerungen an Beeren, Schokolade und Nüsse. Elegant und intellektuell. SUPERIORE.DE
"Sattes, dunkles Rubin-Violett, undurchdringlich. Eröffnet in der Nase mit Noten nach Holunderbeeren, sehr klar, viel saftige und präzise herausgearbeitete Frucht. Am Gaumen vibrierend, nach Gewürzen und dunkler Frucht, saftig, spannt mit feinmaschigem Tannin einen weiten Bogen, sehr langer Nachhall, hohe Eleganz." Falstaff
"The 2013 Syrah Suisassi is faithful to the grape and shows abundant notes of blackberry, cured meat, exotic spice and grilled herb. Luca D’Attoma has been experimenting with increased stem inclusion. In the 2012 vintage, 30% of the mass saw stem inclusion, but that figure rises to 100% with the 2016 vintage. This Syrah is an extremely well integrated and smoothly textured. The oak still needs time to integrate, but past tasting experiences with Suisassi give excellent promise for its age-worthiness. Luca believes stem inclusion provokes a slightly reduced effect when the wine is young. For this reason, you should wait before popping the cork. The 2013 vintage in particular boasts an all-Rhône approach." Robert Parker
"This is setting a new benchmark for syrah with so much intensity yet it remains refined and velvety textured. Medium to full body, fine tannins and a long and flavorful finish. So much licorice, smoked meat and spice. Light berry. Green apple skin. What a wine." James Suckling
"Duemani's 2013 Syrah Suisassi is impressive. The inclusion of a third of whole clusters adds considerable aromatic lift and nuance to the dark fruit flavors. Lavender, mint, sage, licorice and plum are all pushed forward. Beams of underlying acidity shape the expressive, saline finish." VINOUS
mehr erfahren- Rebsorte: 100% Syrah
- Anbau: biodynamisch
- Ausbau: Barrique
- vegane Klärung: Ja
- Filtration: Nein
- Alkoholgehalt: 14,00 % vol
- Gesamtextrakt: 30,50 g/l
- Gesamtsäure: 5,80 g/l
- Restzucker: 0,70 g/l
- Sulfit: 61 mg/l
- ph-Wert: 3,62
- Verschluss: Naturkorken
- Trinktemperatur: 18-20 °C
- Lagerpotenzial: 2031+
- Allergene: enthält Sulfite
- Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
klimatisiert gelagert29322413 · 0,75 l · 145,33 €/l · Preis (DE) inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar
Seit einigen Jahren erlebt diese noble französische Rebsorte in Italien einen regelrechten Boom. Von Nord- bis Süditalien findet man sie immer häufiger. Man erkannte schon früh, dass sich diese würzige Rebsorte sehr gut als Verschnittpartner eignet. Sei es mit Barbera, Sangiovese, Nero d’Avola, Aglianico oder Carignano - ein paar Prozent Syrah tun meist gut.