• "Jalé" Chardonnay Sicilia DOC 2018

      “Jalé" Chardonnay Sicilia DOC 2018

      Ein moderner, reinsortiger Chardonnay, der bei fast schon burgundischer Stilistik sein Terroir nicht verleugnet. Elegant, komplex und mit viel Charakter zeigt sich der aromatisch duftende Jalé mit dem ausgewogenen, langen Geschmack. SUPERIORE.DE

      Dieser Jahrgang wurde noch nicht bewertet.
      Der 2017er erhielt folgende Auszeichnungen:

      • Bibenda:
      • Luca Maroni:90 Punkte
      • Robert Parker:92 Punkte
      • Wine Spectator :90 Punkte
      • James Suckling:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Chardonnay
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 6 Monate Eichenfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 21,55 g/l
      • Gesamtsäure: 5,25 g/l
      • Restzucker: 1,89 g/l
      • Sulfit: 98 mg/l
      • ph-Wert: 3,42
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 10-12 °C
      • Lagerpotenzial: 2024+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      19080418 ·  0,75 l · 21,20 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand< 24 Stück verfügbar

      15,90 €
    • "Noà" Rosso Sicilia DOC 2015

      “Noà" Rosso Sicilia DOC 2015

      Betörend fruchtiger Noà aus Nero d'Avola, Merlot und Cabernet Sauvignon, ausgestattet mit einem köstlichen Bouquet nach reifen roten Früchten, Gewürzen und Kakao sowie dem frischen Geschmack mit seidenweichem Tannin und langem Nachhall. SUPERIORE.DE

      "A ripe and attractive red with dark berry and hints of chocolate. A little jammy but delicious. Full body, light tannins and a fruity finish." James Suckling

      "Purple ruby. Very clean aromas of nutmeg-enhanced grilled winter squash and sweetly ripe suggestions of peach and strawberry jam. Fresh and tarry in the mouth, with licorice, pepper and smoke dominating on the clean palate. Finishes big and clean, with a cooling infusion of green herbs." Vinous

      "The 2015 Sicilia Noà opens to deep, dark and black intensity. This is a warm-climate blend of 40% Nero d'Avola, 30% Merlot and 30% Cabernet Sauvignon, and you feel the warm summer sunshine deep within that fruit (the alcohol is recorded at 15%). Blackberry preserves and Morello cherry are framed by subtle spice, scorched earth and moist chewing tobacco. This is a full-bodied red wine with soft tannins and a succulent, fleshy mouthfeel. Some 22,800 bottles were made." Robert Parker

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Doctor Wine:93 Punkte
      • Luca Maroni:93 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Vinous:90 Punkte
      • James Suckling:90 Punkte
      • Rebsorten: 40% Nero d'Avola, 30% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 12 Monate großes Eichenfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 35,40 g/l
      • Gesamtsäure: 5,80 g/l
      • Restzucker: 2,00 g/l
      • Sulfit: 94 mg/l
      • ph-Wert: 3,77
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2024+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      19082415 · 0,75 l · 33,20 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      24,90 €
    • "Sagana" Nero d'Avola Sicilia DOC 2014

      “Sagana” Nero d’Avola Sicilia DOC 2014

      Sagana, ein bestechend sortentreuer Nero d'Avola von dunkler Farbe, intensiv nach Sauerkirschen, Unterholz, Jod und Graphit duftend. Am Gaumen sehr kraftvoll und füllig, samtige Tannine und ein langer Nachhall. SUPERIORE.DE

      "Hier wird der Nero d'Avola von der Leine gelassen. Cusumanos Sagana hat trotz 14,5 Vol.-% viel Frische, eine klare, saftige und gleichermaßen samtige Frucht. Die Tannine sind reif und schokoladig, binden sich hervorragend ein, das Finale ist nussig, zupackend und lang." Vinum

      "This elegant red is dense and well-knit, featuring fine-grained, supple tannins married to layers of tar-tinged mineral and crème de cassis flavors and hints of graphite, violet and spice box. Bright and focused, with a subtle, lingering finish." Wine Spectator

      "This elegant and savory Nero d'Avola offers cassis, blue flower and baking spice aromas. It's a full-bodied expression of the grape, boasting ripe black cherry, blackberry and black pepper hints alongside fine-grained tannins." Wine Enthusiast

      "Lots of pepper and spice character in addition to dark fruits here. Full body, round tannins and a savory finish." James Suckling

      "Readers may remember that 2014 was a difficult vintage for mainland Italy. However, it was an excellent vintage for the islands, including Sicily and Sardinia, thanks to offshore winds that kept much of the bad weather at bay. The 2014 Sicilia Sàgana (from the Tenuta San Giacomo) is a richly textured red wine, made only with Nero d'Avola, that shows lively exuberance. Those harsh edges, that I identify as black olive or wild fennel, that you sometimes get with this grape are absent here. Instead, you are treated to a more contemporary display of Morello cherry, blackberry and dark spice. Okay, so there is a tiny touch of tangy olive at the back that serves as a friendly reminder that you are in Sicilia. Some 22,800 bottles were produced." Robert Parker

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :92 Punkte
      • Doctor Wine:95 Punkte
      • Vinibuoni:
      • Robert Parker:93+ Punkte
      • Wine Spectator :91 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Wine Enthusiast:90 Punkte
      • Vinum:16 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nero d'Avola
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 12 Monate großes Eichenfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 35,30 g/l
      • Gesamtsäure: 5,70 g/l
      • Restzucker: 2,00 g/l
      • Sulfit: 95 mg/l
      • ph-Wert: 3,77
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2026+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      19082314 · 0,75 l · 33,20 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      24,90 €
    • Moscato dello Zucco Sicilia IGT 2011

      Moscato dello Zucco Sicilia IGT 2011

      Ein frischer Süßwein aus sonnengetrockneten Moscato-Trauben, goldgelb mit reinem Blütenduft. Feiner, weicher, runder Geschmack, honigsüß mit zart-frischer und zitrusfruchtiger Note. SUPERIORE.DE

      "The 2011 Moscato Dello Zucco (packaged in a 500-milliliter bottle) is a sweet and sticky dessert wine with lots of sunny Sicilian appeal. The wine is thick and slow moving in the glass. It shows a medium amber color with pretty highlights of copper and gold. Aromas of brown sugar, roasted chestnut, maple syrup and canned peach swirl together in harmony. Made with air-dried Moscato grapes, the wine is loaded with luscious sweetness." Robert Parker

      • Robert Parker:92 Punkte
      • Rebsorte: 100% Moscato
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: Holzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 12,5 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 10-12 °C
      • Lagerpotenzial: 2023
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      19080511 · 0,5 l · 55,80 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar

      27,90 €
    • "Alta Mora Guardiola" Rosso Etna DOC 2014

      “Alta Mora Guardiola” Rosso Etna DOC 2014

      Guardiola, ein Cru aus Nerello Mascalese, zeigt die typische elegante Aromatik aus vulkanischen Böden. Feine Frucht, sanfte Säure und seidene Tannine, voll und reif, aber nie zu füllig. Ein moderner Tropfen aus traditioneller Rebe. SUPERIORE.DE

      "Zarte Noten von Himbeeren und Veilchen; harmonische Textur, schöner Schmelz, belebende Säure, endet lang und ausgewogen. Überzeugt mit Eleganz." Vinum

      "Much livelier and more fruit focused than the 2013 and with more concentration. Just as tart on the attack as the 2013, but more fragrant. Rich tannins on the finish building a unity." Jancis Robinson

      "Enticing scents of wild berry, Mediterranean scrub and dark spice abound on this elegant red. The refined palate delivers red cherry, crushed strawberry, white pepper and licorice alongside bright acidity and savory mineral. Firm polished tannins provide silky support." Wine Enthusiast

      "Moderately saturated red. Spicy plum, red cherry, minerals and violet aromas have an almost pungent quality. Smooth but not especially fleshy, with high acidity initially pinning down the red fruit, mineral and earthy elements. Expands nicely with aeration, and finishes with noble tannins and high-pitched floral and stony nuances. Ought to prove ageworthy." Vinous

      "The 2014 Etna Rosso Guardiola is a wine of unique beauty and character. Having seen this stunning vineyard in person and climbed its steep ascent on the flank of the volcano, I am immediately reminded of the warm smells that come from these sun-scorched soils and the wild herbal notes that come off the scrub brush that grows in this harsh, otherworldly environment. This wine offers an immediate sense of place. The bouquet is elegant, almost ephemeral at first. It grows exponentially in intensity and complexity as the wine takes on more air in the glass. Give it the time it merits. Tangy acidity and sour cherry keep the palate very much alive. Congratulations to Cusumano of Alta Mora for this authentic taste of Etna inspiration. Only 5,310 bottles were made. Fruit comes from a three-hectare vineyard with 120-year-old vines." Robert Parker

      "The crystal-clear nose of jasmine, slate, quartz, wild strawberries, blueberries and tons of orange rind, not to mention chocolate shavings and walnuts, is stunning. The full-bodied palate is expansive and fruit-forward yet so minerally and uplifted by a fresh line of acidity that culminates in a long finish. Tight and refined in terms of tannin texture." James Suckling

      • Gambero Rosso:
      • Doctor Wine:94 Punkte
      • Robert Parker:95+ Punkte
      • Vinous:92 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Wine Enthusiast:92 Punkte
      • Vinum:17 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nerello
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 50/50 Edelstahltank/großes Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2022+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      19084114 · 0,75 l · 39,87 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      29,90 €
    • "Alta Mora Feudo di Mezzo" Rosso Etna DOC 2014

      “Alta Mora Feudo di Mezzo” Rosso Etna DOC 2014

      Der Debutjahrgang des roten Crus aus Cusumanos noch junger Alta Mora-Familie vom Ätna ist ein tief dunkelroter, reinsortiger Nerello. Elegantes Bouquet mit Aromen von Beeren und Kräutern, am Gaumen schlank und sehr finessenreich mit seidenen Tanninen und feiner Säure, langes Finish. SUPERIORE.DE

      "Pikanter Duft nach getrockneten mediterranen Kräutern, Himbeeren und Kirschen. Etwas Rauch und kalte Asche (einem Wein vom Ätna angemessen). Am Gaumen wiederum pikant, dabei durchaus mit forschen Gerbstoffen und einer saftigen Konzentration ausgestattet. Anhaltendes Vergnügen." Falstaff

      "This shows crazy aromas of blueberry, jasmine, elderberries, minerals and nutmeg. Medium-bodied with lots of crunchy black fruit, zesty acidity, fine, lithe tannins and a fruity finish." James Suckling

      • Doctor Wine:97 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Falstaff:93 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nerello
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 50/50 Edelstahltank/großes Holzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2022+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      19084014 · 0,75 l · 39,87 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versandsofort verfügbar

      29,90 €