• "Camartina" Rosso Toscana IGT 2010 (BIO)<br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      “Camartina” Rosso Toscana IGT 2010 (BIO) · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Camartina 2010 praesentiert sich funkelnd Rubin, mit opulent duftendem Bouquet nach Gewuerznelken, viel Brombeerfrucht, etwas Schokolade. Am Gaumen sehr viel saftige Frucht, würzige Noten, unterlegt von griffigem Tannin, sehr klar und lang. SUPERIORE.DE

      "The 2010 Camartina is one of the most beautiful versions of this wine I have tasted in some time. Layered and vibrant on the palate, the 2010 impresses for its finesse and nuance. Freshly cut flowers, mint, dark red berries and graphite all meld together in a wine of exceptional refinement. Today, the aromas and flavors are naturally not fully expressive, but another few years should work wonders. The cool, late-ripening season yielded a Camartina of understated class and pedigree. This is a fabulous showing." VINOUS

      "A powerful red wine with an abundance of berry, dried fruits and hints of vanilla on the nose and palate. Full body, with chewy tannins and a fresh finish. Needs at least two or three years of bottle age to come together. Made from biodynamically grown grapes." James Suckling

      "A vivid, fresh style, whose berry and cherry flavors are focused and augmented by tobacco, underbrush and iron notes. Tight and intense, presenting a long, mineral-inflected finish. Cabernet Sauvignon and Sangiovese." Wine Spectator

      "The 2010 Camartina offers many beautiful surprises. This blend of 70% Cabernet Sauvignon and 30% Sangiovese is a structured and powerful wine, but it offers elegance and balance as well. This classic vintage has done its part to shape a wine that offers bright fruit intensity, delineated aromas of blueberry and spice, and a richly velvety sensation in the mouth. You can hold this wine for the next ten years." Robert Parker

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Guide l'Espresso:
      • Veronelli :91 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:95+ Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Wine Enthusiast:93 Punkte
      • Falstaff:91 Punkte
      • Rebsorten: 70% Cabernet Sauvignon, 30% Sangiovese
      • Anbau: biodynamisch
      • Ausbau: 18 Monate 70/30 gebrauchtes/neues Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,97 g/l
      • Gesamtsäure: 5,44 g/l
      • Restzucker: 2,52 g/l
      • Sulfit: 60 mg/l
      • ph-Wert: 3,73
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2030
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
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      klimatisiert gelagert

      09442610 ·  4,5 l · 131,49 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      591,70 €
    • Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2013 <br>3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2013 · 3 Flaschen in Original-Holzkiste

      Die Trauben für diesen Ausnahme-Chianti Classico stammen von Reben, die südwestlich auf einer Höhe zwischen 350 und 480 m über dem Meeresspiegel wachsen. Der Boden ist hier geprägt von Galestro und Kalk-Stein. Vielschichtige Aromen von Pflaume, Schwarzkirsche, Gewürzen und Menthol. Am Gaumen komplex mit einem Facettenreichtum und Geschmacksprofil, welches sich erst allmählich öffnet und nur dem Geduldigen sein gesamtes Spektrum preisgibt. Ein Parade-Wein von großer Tiefe, Klasse und Unwiderstehlichkeit. SUPERIORE.DE

      "Sattes, tiefdunkles Rubin, samtiger Schimmer. Konzentrierte Nase, zeigt viel dunkle Beerenfrucht, nach Brombeere, Zwetschge, Holunderbeere, tiefgründig, im Hintergrund nach schwarzer Trüffel. Satt und kraftvoll in Ansatz und Verlauf, viel dunkle Frucht, zugleich auch saftig und mit gutem Trinkfluss, im hinteren Bereich viel reife Kirsche, dichtes, geschliffenes Tannin, hat alles, was ein toller Chianti Classico haben soll!" Falstaff

      "A red with earth, spices, dried fruits and figs on the nose, following through to a medium-bodied palate with firm tannins and a juicy finish." James Suckling

      "The cherry and berry flavors are accented by leather, tobacco, iron and earth notes in this firm, dry red. The fruit is expressive and intense, with a solid structure and a finish that goes on for minutes." Wine Spectator

      "Dark, saturated and rich, the 2013 Chianti Classico Gran Selezione delivers savory tones of spice and smoke that are folded into dark fruit, prune and dried blackberry. Despite the darkness of the bouquet, this wine shows tartness and freshness in terms of its flavor profile. There is a lot of Sangiovese typicity here, thanks to the delineated character of those wild berry aromas and the crispness of the wine's natural acidity. A mere 2,400 bottles were produced." Robert Parker

      "The 2013 Chianti Classico Gran Selezione is breathtaking. Beautifully ripe, deep and expressive, the 2013 has it all: deep fruit, stunning aromatic presence and tremendous structure. Black cherry, pomegranate, rose petal, mint and lavender all meld together in this super-expressive, resonant Chianti Classico. An absolutely killer wine, the Gran Selezione is a fabulous, contemporary expression of Chianti Classico at its very finest." Vinous

      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:98+ Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Falstaff:96 Punkte
      • Rebsorten: 90% Sangiovese, 7% Cabernet Sauvignon, 2% Syrah, 1% Petit Verdot
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 24/6 Monate Barrique/großes Holzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,25 g/l
      • Gesamtsäure: 5,65 g/l
      • Restzucker: 1,15 g/l
      • Sulfit: 78 mg/l
      • ph-Wert: 3,36
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2029+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09463313 · 2,25 l · 262,98 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      591,70 €
    • "Camartina" Rosso Toscana IGT 2011 (BIO)<br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      “Camartina” Rosso Toscana IGT 2011 (BIO) · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Camartina praesentiert sich funkelnd Rubin, mit opulent duftendem Bouquet nach Gewürznelken, viel Brombeerfrucht, etwas Schokolade. Am Gaumen sehr viel saftige Frucht, würzige Noten, unterlegt von griffigem Tannin, sehr klar und lang. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes Rubin mit Violettschimmer. Eröffnet mit feiner Gewürznote, nach Zimt und Gewürznelken, im Hintergrund etwas Kirsche. Saftig und salzig in Ansatz und Verlauf, öffnet sich mit kernigem, leicht sandigem Tannin, im Finale fester Druck." Falstaff

      "The 2011 Camartina is rich, layered and exquisite in the glass. Fine, silky tannins provide the backdrop as this super-refined, polished Tuscan red shows off its personality. These hillside vineyards above Greve often yield wines of total finesse. That is certainly the case here. The 2011 Camartina isn't a blockbuster, instead it is a wine that impresses for its balance and overall harmony." VINOUS

      "A dense, rich red with dried-berry, orange-peel and chocolate character. Full body, soft, silky tannins and a long, flavorful finish." James Suckling

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Vitae:
      • Guide l'Espresso:
      • Doctor Wine:94 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Rebsorten: 70% Cabernet Sauvignon, 30% Sangiovese
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 18 Monate 70/30 gebrauchtes/neues Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-014
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      klimatisiert gelagert

      09442611 · 4,5 l · 131,49 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      591,70 €
    • Barolo Lazzarito DOCG 2010 <br>Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Barolo Lazzarito DOCG 2010 · Doppel-MAGNUM in Original-Holzkiste

      Tiefes Granatrot, intensiv aromatisch mit Noten von Feigen und Pflaumen. Elegant mit weichen und süßen Tanninen, gefolgt von einem langen Abgang. Ein reicher und robuster Tropfen mit dennoch samtiger Textur, der in seiner Komplexität seinesgleichen sucht. SUPERIORE.DE

      "Ansprechendes, funkelndes Rubingranat. Dichte und kompakte Nase,zeigt zunächst Noten nach Leder, dann viel Zwetschge, Preiselbeere, im Hintergrund leicht blättrige Töne. Zeigt am Gaumen Vielschichtigkeit und Spiel, öffnet sich mit feinen roten Beeren, dann viel griffiges, dichtmaschiges Tannin, im Kern schöner süßer Schmelz, zupackend und tiefgründig." Falstaff

      "A subtle combination of dried-berry, tobacco and cedar characterfollows through to a full body with firm tannins and a fresh finish.Lovely layers." James Suckling

      "With recently expanded acquisitions in this vineyard cru, the 2010Barolo Lazzarito shows an expansive personality with pretty tones ofcrushed rose and red berry fruit that give the wine a delicate, feminine approach. Like the other wines in Luca's portfolio of new releases,this Barolo is years away from its prime drinking potential. The nextten years should see a steady evolution of aromas stemming from thespice, tar and licorice layers already on display despite the wine'syoung age. The mouthfeel is fine and polished with a great sense ofpurity and balanced freshness." Robert Parker

      "Tight and firm, with telltale tannins coating the cherry, plum,leather and tobacco flavors. Shows density and persistence, ending with a chalky sensation and lingering with fruit and spice notes. Built forthe long haul." Wine Spectator

      "Closed still but with emerging notes of violet, blackberry andtruffle. Waves of succulent fruit with chalky and earthy tones. Lovelystructure with very fine tannins." Decanter

      "The 2010 Barolo Lazzarito is impeccably polished, silky andrefined, especially for a Serralunga Barolo. Mint, violets, black fruit, smoke and deep layers of spices are some of the many notes that fleshout on the inviting, textured finish. Today, the Lazzarito is incredibly primary to the point of being raw and undeveloped, but it is explosive, bursting with energy and flat-out great." VINOUS

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Vitae:
      • Guide l'Espresso:
      • Veronelli :95 Punkte
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:96 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Decanter :96 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate Barrique/großes Holz
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,60 g/l
      • Gesamtsäure: 5,94 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2036
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05244610 · 3 l · 207,63 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      622,89 €
    • "Oreno" Rosso Toscana IGT 2016 <br>METHUSALEM 6 Liter in Original-Holzkiste

      “Oreno” Rosso Toscana IGT 2016 · METHUSALEM 6 Liter in Original-Holzkiste

      Tiefes Dunkelrubin. In der Nase Cassis, schwarze Beeren und eine kräftige Kräuterwürze mit einer guten Dosis Pfeifentabak. Am Gaumen definieren dunkle Beeren, Schokolade und ein Füllhorn von Kräutern den vollmundigen Körper. Dieses Weinmonument verfügt über exakt integrierte Tannine, eine enorme Seidigkeit und einen schier unendlichen Abgang. SUPERIORE.DE

      "Sattes, leuchtendes Rubin-Violett. Fein gezeichnete Nase mit Noten nach dunklen, saftigen Johannisbeeren, etwas Teer und Schiefergestein im Hintergrund. Spielt am Gaumen schön auf, viel präsente Beerenfrucht, feinmaschiges Tannin, entfaltet sich sehr geradlinig." Falstaff

      "The 2016 Oreno is gorgeous. Rich, unctuous and resonant, the 2016 is laced with inky blue/purplish fruit, bittersweet chocolate, spice, lavender, licorice and incense. I would prefer to give the 2016 a few years to come into its own, but it is impressive, even in the early going. Silky tannins and dense, plush fruit add to its undeniable immediacy and sheer appeal." VINOUS

      "The 2016 Oreno is a fantastic expression from Tuscany that blossoms with each swirl and tilt of the glass. This is a full-bodied red with generous aromas of black fruit, spice, tobacco and soft spice." Robert Parker

      "Gorgeous floral and deep, dark berry aromas with hints of spices such as cinnamon and hazelnuts. Full body and ultra-fine and strong tannins that are powerful yet so sleek and beautiful. Fantastic length and texture. Deep, dark and profound. Takes you on a long journey and shows you its true character."  James Suckling (Platz 4 - TOP-Weine Italien 2018)

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :95 Punkte
      • Doctor Wine:94 Punkte
      • Luca Maroni:96 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • James Suckling:99 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Rebsorten: 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 24 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 15,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2044+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09333216 · 6 l · 105,44 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      632,64 €
    • Barbaresco Crichët Pajé DOCG 2008

      Barbaresco Crichët Pajé DOCG 2008

      Helles Granatrot. Die Nase wirkt trotz fortgeschrittener Reife jugendlich kompakt und verschlossen. Dunkle Erde, steinige Noten, ein kühler Duft, der an Eisen und Graphit denken lässt, etwas Speck, Teer und Holzrauch. Seine Frucht bewegt sich komplett auf der dunklen Seite, kleine Blaubeeren, Schlehe, getrocknete Cranberries und dunkles Pflaumenmus. Extreme Tiefgründigkeit bereits in der Nase. Am Gaumen viel Frische mit der richtigen Dosis Säure und eine noch jugendliche Tanninstruktur. Ein großartiger, spannender Tropfen, ein Monument an Kraft, das unglaubliche Eleganz und Facetten in sich verbirgt. Wer warten kann, ist klar im Vorteil. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes, intensives Rubin-Granat. Spannende und vielschichtige Nase, nach Himbeeren, Erdbeeren und Rosenholz, im Hintergrund etwas Chinarinde und getrocknete Orangenschale. Zeigt auch am Gaumen beachtliche Dichte, sattes, im Kern feinmaschiges Tannin baut sich in vielen Schichten auf, reife Zwetschge, im Nachhall dezente Ledernoten." Falstaff

      "The 2008 Barbaresco Crichët Pajé is a gorgeous, translucent wine that shows this cool, late-ripening vintage at its best. Sweet red cherry, mint, kirsch, hard candy and white pepper are all beautifully delineated. In many vintages, Crichët Pajé was massively tannic and forbidding. The 2008 is the most refined vintage of this wine I have ever tasted." VINOUS

      • Gambero Rosso:
      • Doctor Wine:99 Punkte
      • Vinous:97 Punkte
      • Falstaff:98 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: ca. 8 Jahre Eichenfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      05393108 · 0,75 l · 882,51 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar

      661,88 €
    • Brunello di Montalcino "Greppo" Riserva DOCG 1997

      Brunello di Montalcino “Greppo” Riserva DOCG 1997

      Greppo Riserva aus dem absoluten Spitzenjahr 1997 - neu verkorkt, wie Biondi Santi das aller 20 Jahre auch im Kundenauftrag macht - duftet nach Blumen, Süßholz, roten Beeren und Gewürzen. Eleganz und Perfektion am Gaumen, lang, geschmeidig, saftig bis ins unendliche Finale. SUPERIORE.DE

      "Optimaler Jahrgangsverlauf, Regen im Frühling, Juni und Juli trocken und warm, im August immer wieder erfrischende Regengüsse; Lesebeginn Anfang September. Sattes, funkelndes Rubin-Granat. Zeigt sich in der Nase mit schöner reifer Kirschfrucht, etwas Zwetschge, dazu Brombeere, die Wärme des Jahrgangs wird auch an den reiferen Aromen deutlich. Am Gaumen fest und stoffig, zupackendes, dichtes Tannin, viel reife Frucht, für Biondi Santi überraschend breit." Falstaff

      "Little has changed at Biondi Santi in terms of their general approach to winemaking over the years. The Riserva is made from the estate's oldest vines which are at least 25 years old, and ageing is in large Slavonian oak casks. The 1997 vintage was dry and warm throughout the summer. In August, three intermittent rain showers refreshed the grapes, while September continued under dry conditions leading up to harvest. The wine is in a beautiful drinking period now, and has moved beyond its signature youthful austerity. The nose is expressive and open, with sweet tobacco, Asian spiced plum and fine polished leather. On the palate the structure is still imposing, the tannins clinging on firmly. It offers an intriguing sweet and sour quality, with notes of citrus peel, iron and mineral lingering on the finish. It is ready to enjoy now, but will surely keep for another 25 years." Decanter

      "A ripe expression, showing broad shoulders, this is still monolithic and dense at 15 years. Cherry, plum and stony aromas and flavors are supported by fresh acidity and dusty tannins. The tight finish contains a mineral element. Opens up with time in the glass, but could use another 5 to 10 years of aging." Wine Spectator

      "The Biondi-Santi 1997 Brunello di Montalcino Riserva was never previously reviewed; therefore, I am very excited to add an official record of this stunning wine to our database. This vintage delivers structure and age-worthy intensity that should carry it forward successfully for more years ahead. However, if you decide to pop the cork now, rest assured that this excellent Brunello has now entered its prime drinking window. The bouquet is polished and fine, with wild fruit aromas that segue to balsam herb and licorice. The finish is long and extremely polished. This is a real beauty." Robert Parker

      • Robert Parker:96+ Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • Decanter :95 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 42 Monate Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,10 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 2,00 g/l
      • ph-Wert: 3,45
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09942297 · 0,75 l · 973,49 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      730,12 €
    • Barolo Lazzarito DOCG 2011 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barolo Lazzarito DOCG 2011 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Hochkarätiger, komplexer und moderner Barolo aus Serralunga: Elegantes, vielschichtiges Bouquet von Kirschen und Heidelbeeren, der körperreiche Geschmack ist von beachtlicher Dichte und Länge, tadellos integriert die Tannine. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes Rubin mit Granatschimmer. Feine und duftige Nase, eröffnet mit Noten nach Koriander und Chinarinde, dann viel Rosenblätter, Kirsche und Himbeere. Stoffig und satt am Gaumen, öffnet sich mit viel herzhaftem, präsentem Tannin, tiefgründig, präsente dunkle Beerenfrucht, langer Nachhall, ein Spätzünder!" Falstaff

      "The 2011 Barolo Lazzarito is a landmark wine and one of the best expressions made region-wide in this challenging vintage. The bouquet is gorgeous thanks to the never-ending aromas of dark fruit, licorice and balsam herb that peel off the top. The Lazzarito vineyard in Serralunga d'Alba is characterized by thick soils and deep shifts between daytime and nighttime temperatures. These are important factors that lead to quality fruit despite the summer heat." Robert Parker

      "The 2011 Barolo Lazzarito is fabulous in this vintage. Rich, ample and structured, the 2011 is both opulent and savory in style. Iron, plums, dark red cherries, smoke, licorice and tobacco meld together in a remarkably harmonious young Serralunga Barolo. This is the first year the Vietti Lazzarito includes a second recently acquired parcel, which may be one of the factors that influences quality, but at the same time, the Lazzarito has been the most improved Barolo in the range. All the elements come together in the 2011, a wine that has it all. This is a great showing from the Lazzarito. Best of all, readers won't have to wait forever to enjoy this beautiful, pedigreed Barolo." VINOUS

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Vitae:
      • Guide l'Espresso:
      • Veronelli :95 Punkte
      • Robert Parker:96 Punkte
      • Vinous:95 Punkte
      • Falstaff:95 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 30 Monate Barrique/großes Holz
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,90 g/l
      • Gesamtsäure: 5,78 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2034
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05245111 · 4,5 l · 169,83 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand4 Stück verfügbar

      764,24 €
    • Brunello di Montalcino "Podernovi" DOCG 2015 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Brunello di Montalcino “Podernovi” DOCG 2015 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Einer der besten Jahrgänge der letzten zwanzig Jahre und San Polos erster Einzellagen-Brunello. Rubinrote Farbe, nicht zu tief, mit leichten granatroten Reflexen. In der Nase blumige Aromen von Veilchen, Alpenveilchen und Jasmin, Noten von frischen Früchten und Gewürznoten. Im Mund rund, voller Harmonie und mit einer guten Struktur und Säure sowie sehr weichen Tanninen, die insgesamt eine ausgezeichnete Persistenz zeigen. Ein Wein schier endloser Länge, Tiefe und mit ausgeprägtem Charakter, der in Erinnerung bleibt. SUPERIORE.DE

      "Intensives, funkelndes Rubin mit Granatrand. Sehr dichte und einladende Nase, Noten nach reifen Zwetschken, Lakritze und getrockneten Steinpilzen. Füllt den Gaumen satt aus, zeigt dabei aber nicht nur Fülle, sondern auch viel Saft und Eleganz, ein sehr geschliffener, eleganter Brunello, langer Nachhall." Falstaff

      "Firmly structured, this opens with aromas of underbrush, exotic spice and whiffs of eucalyptus oil. The firm palate evokes black-cherry extract, orange zest, licorice and tobacco set against assertive, close-grained tannins that leave a rather austere, drying finish. Give it time to fully unwind." Wine Enthusiast

      "San Polo's 2015 Brunello di Montalcino Podernovi is dark and earthy, with notes of moist soil, savory herbs, and minerals that wafting up from the glass. Mineral-encased ripe red fruits, propelled by vibrant acids with sweet spices and a hint of youthful tannin develop with air. The finish is long and buzzing with zesty acids and spice, along with a coating of fine tannin that tugs at the cheek. There’s a great blending of earth and fruit that makes the Podernovi quite attractive, yet a few years in the cellar should yield an even more balanced wine." Vinous

      "Lush and fruity, featuring plum, cherry, strawberry and iron aromas and flavors. Bright acidity and dense tannins form the structure as this plays out on the long finish. The excellent youthful balance shows promise for the future." Wine Spectator

      "A dense and layered red with plum, cherry and chocolate character. Full body. Dense and ripe tannins and a long and flavorful finish. Shows layers of fruit and rich tannins. New and exciting wine from here. Try after 2022." James Suckling

       

      • Vinous:93 Punkte
      • Wine Spectator :95 Punkte
      • Wine Enthusiast:93 Punkte
      • Falstaff:98 Punkte
      • Jancis Robinson:97 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 30 Monate 40hl-Tonneau
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,50 g/l
      • Gesamtsäure: 5,90 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 70 mg/l
      • ph-Wert: 3,49
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29152615 · 4,5 l · 169,83 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      764,24 €
    • "Camarcanda" Bolgheri DOC 2016 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      “Camarcanda” Bolgheri DOC 2016 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Camarcanda ist ein reicher Bolgheri Rosso mit dunklem Bouquet von schwarzen Früchten, Espresso, Schokolade, Lakritze und Teer. Am Gaumen ausgesprochen vollmundig, mit hervorragender Tiefe, dichter Struktur und straffem Körper. Opulent und lang zeigt dieser Wein schon heute eine große Bandbreite seiner Persönlichkeit. SUPERIORE.DE

      "Eröffnet mit delikaten Cassis- und Kräuteraromen; kraftvolle und doch elegante Textur mit stämmigen Gerbstoffen, belebende Säure, viel Schliff, Saft und Länge, gefällt mit seinem feinpfefferigen Fruchtfinale. Gajas Bolgheri-Interpretation vereint Schliff und Fülle." Vinum

      "Glänzendes, intensives Rubinrot mit Violettschimmer. Fein gezeichnete Nase mit Noten nach Roten und Schwarzen Johannisbeeren, frisch, dann dunkle Kirsche und Gewürze. Rund und geschmeidig am Gaumen, zeigt viel präsente Frucht, öffnet sich mit feinmaschigem Tannin, saftig und lange, sehr präzise." Falstaff

      "Austere in aroma, this red reveals intense flavors of cherry, raspberry, rose and mineral. Firmly structured, yet stays on course with a laser of fruit. Vanilla and toast notes chime in on the finish. Fine balance, length and complexity." Wine Spectator

      "The 2016 Camarcanda is pretty, open-knit and gracious in its bouquet, although there is a good bit of Cabernet tannin underpinning the dark fruit. Hints of chocolate, mint, sage, tobacco, licorice and blackberry develop in the glass. The 2016 needs a few years to soften, but it is undeniably attractive and inviting. It's hard to say if it is the vintage, or if the style here has moved towards a bit more freshness as it has at Gaja in Piedmont, but the 2016 Camarcanda does seem to have an extra kick of vibrancy over some previous editions. I can't wait to taste it with some bottle age." Vinous

      "Fragrant florals punctuate the nose, ranging from lavender to hyacinth, and there are hints of heather and thyme, too. Citrusy undertones abound. There’s a profundity to the center palate, which is decked out in sheets of dark fruit-flavored, muscular tannins that retain a telltale elegance, as they envelop the peripheries of the mouth. Long and mineral, this is a delightful wine now and will continue to open up as the years go by." James Suckling

      "The 2016 Bolgheri Rosso Camarcanda is infinitely smooth and finely textured down to the very last pixel in what is a high-resolution panoramic photograph. The core of the wine is packed tight with an explosion of flavor and concentration with so much dark fruit, spice, tobacco and sweet tobacco that unfurls from deep inside. This wine will have a long and, I am quite sure, very happy aging future ahead. It shows utmost precision and balance, with long persistence and a beautifully polished texture." Robert Parker

      • Bibenda:
      • Veronelli :93 Punkte
      • Slow Wine:Großer Wein
      • Doctor Wine:96 Punkte
      • Robert Parker:97 Punkte
      • Vinous:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Vinum:17,5 Punkte
      • Falstaff:96 Punkte
      • Rebsorten: 80% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2038
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      29052416 · 4,5 l · 171,00 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand2 Stück verfügbar

      769,50 €
    • "Siepi" Rosso Toscana IGT 2016 <br>METHUSALEM 6 Liter in Original-Holzkiste

      “Siepi” Rosso Toscana IGT 2016 · METHUSALEM 6 Liter in Original-Holzkiste

      Funkelndes, intensives Rubinviolett. In der Nase mit Noten nach reifen Holunderbeeren und Zwetschgen, unterlegt von feinem Sandelholz. Saftig und gehaltvoll in Ansatz und Verlauf, zeigt eine enorm opulente und knackige Beerenfrucht, griffiges, feinmaschiges Tannin, sehr langer Nachhall, im Finale dezent nach Tabak, geradlinig und klar. Traumjahrgang! SUPERIORE.DE

      "Funkelndes, sattes Rubin mit violettem Kern. Kompakte Nase mit satten Noten nach reifen Brombeeren und Heidelbeeren, dazu viel Zimt und Gewürznelken, fast weihnachtlich. Saftig, viel klare, reife Beerenfrucht, gut eingebundenes Tannin mit schönem Drive, im Nachhall noch dezente Holznoten spürbar." Falstaff

      "The 2016 Siepi, the estate's Sangiovese/Merlot blend, is a big, rich wine. In 2016, the Merlot is especially prominent. Black cherry jam, torrefaction, spice, leather, menthol and new French oak are all pushed forward. Time in the glass brings out a good bit of aromatic freshness to balance things out. Readers should expect a potent, seriously concentrated wine. Vinous"

      "A blend of Merlot and Sangiovese in equal parts, the 2016 Siepi is a luscious and soft wine that oozes forth with dark berry intensity. The fruit is compact and dense. This wine performs beautifully in terms of aromas, but the mouthfeel is especially fine-tuned and elegant in this classic vintage. Dark fruit is followed by spice, tar, rose bud and sharp mineral nuances that recall the gravel and limestone-rich soils of Chianti Classico. This is perhaps the best vintage of Siepi I have tasted thus far." Robert Parker

      "What a beautiful nose of elderberries, freshly picked blackcurrants, citrus, herbs, licorice and crushed stones, amidst a backdrop of coffee beans, cedar and vanilla. Full-bodied and very subtle and refined with tightly wound tannins and an impressive balance of fruit and acidity. Long, grainy and elegant on the finish. A masterpiece." James Suckling

       

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Veronelli :95 Punkte
      • Doctor Wine:94 Punkte
      • Robert Parker:96 Punkte
      • Vinous:95 Punkte
      • James Suckling:98 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorten: 50% Merlot, 50% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate 70/30 neues/gebrauchtes Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,80 g/l
      • Gesamtsäure: 6,12 g/l
      • Restzucker: 0,60 g/l
      • Sulfit: 114 mg/l
      • ph-Wert: 3,26
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2042+
      • Speiseempfehlung: Bistecca Fiorentina
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
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      klimatisiert gelagert

      09353416 · 6 l · 129,81 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand1 Stück verfügbar

      778,86 €
    • Barolo Ravera DOCG 2011 <br>6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barolo Ravera DOCG 2011 · 6 Flaschen in Original-Holzkiste

      Barolo Ravera repräsentiert den traditionelleren Stil der Weinbereitung bei Vietti. Graphit- und Eisenaromen, dazu fruchtig süße Noten von Kirsche und Himbeere, Leder und schwarzer Tee. Intensive Frucht mit komplexer Struktur und schön verwobenem Tannin. Leistungsstark und außergewöhnlich stilvoll. SUPERIORE.DE

      "Leuchtendes, intensives Rubin-Granat. Fein angelegte Nase mit Noten nach Himbeere und dunklen Rosen, im Hintergrund nach Feuerstein und Trüffeln. Am Gaumen sehr präsent, zeigt viel Frucht, zugleich feinmaschiges, dichtes Tannin, das noch etwas Lagerung verträgt, hat sehr gutes Potenzial, langer Nachhall." Falstaff

      "The 2011 Barolo Ravera opens to a pretty garnet color and dark ruby luminosity. The wine delivers tight concentration and a fine texture that adheres closely to the palate. Blackberry, cassis, spice, leather and tobacco emerge from the glass. Barolo Ravera also offers an earthy tone of white truffle or porcino mushroom. Soft oak density and thick fruit extract give the wine beautiful, full-bodied appeal. Give it ten more years of cellar aging to lose the baby fat." Robert Parker

      "The 2011 Barolo Ravera is once again the most vibrant and nuanced of the Vietti Barolos. Freshly cut flowers, crushed rocks, mint and bright red stone fruits are all shaped by a very classic sense of mineral-inflected drive that is such a Ravera signature. The 2011 is a more than worthy follow up to the epic 2010. It's great to see this high-altitude district in Novello finally getting its due." VINOUS

      "Cherry and plum flavors permeate this rich, powerful red. Accented by menthol and leather, this is balanced and fresh, with a lingering aftertaste of mineral and tobacco." Wine Spectator

      "Engaging scents of wild berry, rose petal, aromatic herb and spice lead the nose. The full-bodied palate slowly reveals red cherry, anise, black pepper, clove and tobacco framed in assertive tannins and bright acidity. Give this time to fully open and develop." Wine Enthusiast

      • Gambero Rosso:
      • Bibenda:
      • Vitae:
      • Guide l'Espresso:
      • Veronelli :93 Punkte
      • Doctor Wine:95 Punkte
      • Robert Parker:95 Punkte
      • Vinous:96 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • Wine Enthusiast:93 Punkte
      • Falstaff:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Nebbiolo
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 32 Monate großes Eichenfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 30,40 g/l
      • Gesamtsäure: 6,01 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2040+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      05246111 · 4,5 l · 182,83 €/l · Preis inkl. USt, zzgl. Versand3 Stück verfügbar

      822,72 €