• Chianti Rufina DOCG 2016

      Chianti Rufina DOCG 2016

      In der Nase etwas Tabak, Leder und Süßholz; am Gaumen mit schönem Kirscharoma, getragen von gutem Säure- und Tanningerüst; hervorragendes Preis-Leistungs-Verhältnis. SUPERIORE.DE

      "Ein differenzierter, klarer und typischer Duft, Kirschfrucht mit kräuterigen und floralen Tönen, Lakritze, Rosenblatt, am Gaumen mit feinem und frischem Gerbstoff, sehr homogen und jugendlich-kompakt, in der Dichte gut – aber auch saftig genug, um große Eleganz auszustrahlen. Mineralisch grundiert und lang. Ein Essensbegleiter par excellence." Falstaff

      "The 2016 Chianti Rufina delivers a very satisfying interpretation of Sangiovese with traditional lines and gracefully tempered aromas. Wild rose and forest berry emerge from the bouquet trailed by spice, ginger and licorice. This is a versatile and non-intrusive wine to pair with white meat or baked fish." Robert Parker

      "A focused style, with cherry and plum flavors accented by a smoky note. Juicy and balanced, leaving hints of earth and tobacco on the long finish." Wine Spectator

      "The 2016 Chianti Rùfina is an incredibly beautiful and polished wine. Gracious and light on its feet, with striking persistence, the 2016 is all class. Bright floral notes and silky, refined tannins add to the wine's alluring personality. What a gorgeous wine this is. Don't miss it." Antonio Galloni

      "Thyme, woodland berry and floral aromas mingle with a whiff of tilled earth. The taut linear palate evokes juicy plum, Morello cherry, underbrush and tobacco alongside polished tannins and vibrant acidity. Enjoy now for its pristine fruit and precision or hold for more complexity." (Editors' Choice) Wine Enthusiast

      • Gambero Rosso 2018:
      • Vinibuoni 2019:
      • Robert Parker:89 Punkte
      • Antonio Galloni:92 Punkte
      • Wine Spectator :91 Punkte
      • Wine Enthusiast:92 Punkte
      • Falstaff:91 Punkte
      • Rebsorten: 95% Sangiovese, 5% Colorino, Malvasia Nera, Canaiolo
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 10 Monate Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 27,10 g/l
      • Gesamtsäure: 5,10 g/l
      • Restzucker: 0,40 g/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2021+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      29252116 ·  0,75 l · 14,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      10,90 €
    • "Message in a Bottle" Rosso Toscana IGT 2016

      “Message in a Bottle” Rosso Toscana IGT 2016

      Dunkles Rubinrot, köstliche Aromen von Kirschen, schwarzen Johannisbeeren und Gewürzen. Ein sehr angenehmer und typisch toskanischer Botschafter mit guter Stuktur und hohem Genussfaktor! SUPERIORE.DE

      "I've been tasting the wines of Sting and Trudie Styler pretty much since they founded their beautiful estate in Tuscany, but surprisingly, the perfectly appropriate wine name "Message in a Bottle" (you gotta love it) came much later in the lifeline of the Tenuta Il Palagio estate. This blended Tuscan red shows great balance and an elegantly measured delivery of its fruity aromas. Of these new releases, this wine is the most direct, cheerful and buoyant. Drink this wine within the next few years while that primary fruit is still freshest." Robert Parker

      "Yum. So perfumed and pretty on the nose with Indian spices and ripe fruit, such as plums. Full-bodied yet focused and well-formed, showing firm yet fine tannins. A juicy finish. From biodynamically grown grapes." James Suckling

      • Robert Parker:91 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Rebsorten: 70% Sangiovese, 15% Syrah, 15% Merlot
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 12 Monate großes Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2020+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      29472416 · 0,75 l · 15,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      11,90 €
    • Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2015 (BIO)

      Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2015 (BIO)

      Dieser granatrot funkelnde Vino Nobile begeistert uns wohlriechend nach Trockenpflaume und einem Hauch von Zimt und Gewürznelke. Am Gaumen viel präsente Frucht, feiner, süßer Schmelz im langen Nachhall. Ein authentischer und angenehm eleganter Bio-Wein aus dem Herzen des Montepulciano-Gebietes. SUPERIORE.DE

      "Just mid ruby with orange tinges. There is always something candied, gingerbread-like about Vino Nobile di Montepulciano and this is no exception. Not super-expressive on the nose. Deep cherry palate but with an almost light-bodied feel to it, with tangy acidity turning up on the finish. Firm, but polished tannins. Very distinct style of Vino Nobile di Montepulciano – one with a real future." Jancis Robinson

      "The price difference between this 2015 Vino Nobile di Montepulciano and the Vecchie Viti del Salco is noteworthy. This more affordable option delivers ripe fruit, dark cherry and blackcurrant folded within spice and delicate hints of campfire ash. It is a pure expression of Sangiovese, otherwise known locally as Prungnolo Gentile. You'll catch a lot of plummy, ripe fruit flavors on the finish." Robert Parker

      "Made with organically cultivated Sangiovese, this fragrant elegant red opens with enticing scents of underbrush, sunbaked earth, wild berry, violet, crushed mint and a balsamic whiff of camphor. Smooth and savory, the linear palate has surprising vibrancy for such a hot vintage, delivering juicy Marasca cherry, strawberry compote, star anise and white pepper. Elegant fine-grained tannins lend polished support while a coffee note lingers on the close." Wine Enthusiast

      "Aromas of green tomato and tomato leaf segue into plum and cherry flavors in this concentrated red. Leather, iron and sanguine notes chime in as this cruises to a lingering aftertaste. Shows terrific intensity and balance." Wine Spectator

      • Gambero Rosso 2019:
      • Bibenda 2019:
      • Veronelli 2019:90 Punkte
      • Vinibuoni 2019:
      • Robert Parker:91 Punkte
      • Wine Spectator :94 Punkte
      • Wine Enthusiast:94 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 27,46 g/l
      • Gesamtsäure: 5,55 g/l
      • Restzucker: 1,30 g/l
      • Sulfit: 82 mg/l
      • ph-Wert: 3,54
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 16-18 °C
      • Lagerpotenzial: 2024
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-006
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      29352415 · 0,75 l · 22,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      16,90 €
    • "Brolio Bettino" Chianti Classico DOCG 2016

      “Brolio Bettino” Chianti Classico DOCG 2016

      Dieser nun im 3. Jahrgang vinifizierte Rote in Kleinauflage ist Bettino Ricasoli gewidmet, der die Rebsortenmischung des heutigen Chianti bereits im Jahre 1872 niederschrieb. Doch er war viel mehr als das: Zweimal Ministerpräsident des vereinigten Italiens (1861 und 1866), Gründer der Tageszeitung "La Nazione", Landwirtschaftsforscher und "Vater" der ersten Produktspezifikation des Chianti. Die Kreation dieses Weins interpretiert seinen unermüdlichen Willen, einen eigenständigen Chianti-Stil zu schaffen, der traditionell und bis heute zeitgemäß zugleich ist.

      Der unfiltriert abgefüllte Chianti Classico Brolio Bettino fesselt mit einem eindringlichen Rubinrot. Der intensive und einladende Duft nach dunklen Früchten ist mit edlen Balsamnoten unterfüttert. Makellos im Geschmack mit gut proportionierter Säure und perfekt integriertem Tannin, kraftvoll und lang. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes Rubinrot mit hellem Rand. In der Nase nach frischen Kirschen und Preiselbeeren. Knackiger Gaumen mit ausgewogenem Frucht-Säure-Spiel, im mittleren Bereich kernig mit feinem Schmelz, sehr stimmig in Ansatz und Verlauf, hoher Trinkspaß!" Falstaff

      "This is a terrific expression of Sangiovese with bright fruit, dense textural fiber and balanced acidity. The 2016 Chianti Classico Brolio Bettino plays all of its cards with an expert hand. It boasts impeccable balance, especially considering the relationship between its core of dark black fruit and the elegance and power of its long-lasting finish. Crushed stone notes appear as well." Robert Parker

      • Robert Parker:93 Punkte
      • Falstaff:92 Punkte
      • Rebsorten: 90% Sangiovese, 10% Colorino
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: 18 Monate Tonneau
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,10 g/l
      • Gesamtsäure: 5,55 g/l
      • Restzucker: 2,21 g/l
      • Sulfit: 117 mg/l
      • ph-Wert: 3,44
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2026
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09124516 · 0,75 l · 25,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      18,90 €
    • "Crognolo" Rosso Toscana IGT 2016

      “Crognolo” Rosso Toscana IGT 2016

      Dunkle Früchte bilden das Rückgrat seines Duftkörpers, dem ein maßvoll dosiertes blumiges und balsamisches Parfüm zusätzlichen Reiz und Frische verleiht. Kohärent der dichte Geschmack, der entspannt seine Würze verströmt und dabei ein feines Tanninraster offenbart. SUPERIORE.DE

      "Sette Ponti's 2016 Crognolo is plump, juicy and radiant, all qualities that make it easy to drink upon release. Succulent red cherry, kirsch, tobacco and dried flowers flesh out in an effortless, unfussy wine that offers tons of immediacy and pleasure." Antonio Galloni

      "This is a tight and elegantly streamlined wine that sports a very attractive mid-weight style. The wine opens to aromas of red cherry, plum, toasted almond and crushed granite or stone. This vintage is both balanced and bright." Robert Parker

      "Aromas of rosewood, cherries and blueberries follow through to a full body, tight and focused tannins and a long and flavorful finish. This is linear and bright. The tannins are wonderfully polished and poised. Hard not to drink now, but it will improve beautifully in the bottle." James Suckling

      • Bibenda 2019:
      • Robert Parker:92 Punkte
      • Antonio Galloni:91 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Rebsorten: 90% Sangiovese, 10% Merlot und Cabernet Sauvignon
      • Anbau: konventionell
      • Ausbau: frz. Eichenholzfass
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2025+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09332416 · 0,75 l · 25,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      18,90 €
    • "Villa di Capezzana" Rosso Carmignano DOCG 2015 (BIO)

      “Villa di Capezzana” Rosso Carmignano DOCG 2015 (BIO)

      Villa di Capezzana gilt als einer der langlebigsten Weine der Toskana, eine Vertikalverkostung mit 20 Jahrgängen ging zurück bis ins Jahr 1937 - keiner der Jahrgänge zeigte dabei Ermüdungserscheinungen. Der Wein wird spontan vergoren und in großen und kleinen Holzfässern ausgebaut, ein Drittel des kleinen Holzes wird jedes Jahr erneuert.

      Dunkles Rubinrot. Schwarze Kirschen, Brombeeren, Cassis und edle Hölzer dominieren die Nase. Am Gaumen zeigt sich der Wein fest, gut strukturiert und mit einem langen Abgang.
      Dekantieren empfohlen. SUPERIORE.DE

      "Schöne Beeren- und Blütenaromatik; saftig und perfekt ausbalanciert am Gaumen, zeigt Finesse und doch auch Charakter. Im Abgang eine Symbiose aus Finesse und Struktur." Vinum

      "Made with organic fruit, the 2015 Carmignano Villa di Capezzana is a blend of 80% Sangiovese and 20% Cabernet Sauvignon. This is the flagship wine made by this estate, and it has been in production since 1925. This warm vintage opens to abundant fruit with black cherry and blackberry at the front. Softer tones of spice, leather and tobacco fill in the rear. You get great value in this easy-drinking mid-weight Tuscan red." Robert Parker

      "Fascinating aromas of blueberries, orange peel and watermelon following through to a full body. Round and juicy tannins and a flavorful finish. Lots of toasted oak showing now, but it should come out beautifully with bottle age." James Suckling

      "Mainly Sangiovese. Has an enticing nose with ripe red and black fruits and a floral perfume. Firm tannins but a lovely texture and understated oak. Plenty of future." Decanter

       

       
      • Bibenda 2019:
      • Veronelli 2019:93 Punkte
      • Doctor Wine 2019:92 Punkte
      • Robert Parker:91 Punkte
      • James Suckling:93 Punkte
      • Decanter :95 Punkte
      • Vinum:17 Punkte
      • Rebsorten: 80% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon
      • Anbau: biologisch
      • Ausbau: 12 Monate Tonneau/16 Monate großes Holzfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2024+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      29582315 · 0,75 l · 26,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versand< 24 Stück verfügbar

      19,90 €
    • "Bucerchiale" Chianti Rufina Riserva DOCG 2015

      “Bucerchiale” Chianti Rufina Riserva DOCG 2015

      Intensives Granatrot. In der Nase Granatapfel, Kirsch- und Brombeernoten mit Gewürznelken. Komplex im Geschmack, erdig und kraftvoll. Packendes Tannin begleitet in einen langen Abgang. SUPERIORE.DE

      "The 2015 Chianti Rùfina Riserva Vigento Bucerchiale is powerful, dense and quite structured. Readers will have to be patient with this strapping, tannic Riserva, but there is more than enough stuffing and pedigree to allow the 2015 to develop into a gorgeous wine in a few years' time. Wild cherry, sweet tobacco, mint and dried flowers add layers of nuance on the potent finish." Antonio Galloni

      "The Selvapiana 2015 Chianti Rufina Riserva Vigneto Bucerchiale is a generous and exuberant expression of Sangiovese that remains ever-faithful to its traditional and territory-driven roots. This wine speaks with a Tuscan tongue, giving voice to wild berry, earthy truffle and aromas of Mediterranean herb. The finish is softly fruity with subtle structure (which is firm and binding nonetheless) and fresh acidity." Robert Parker

      • Gambero Rosso 2019:
      • Bibenda 2019:
      • Veronelli 2019:92 Punkte
      • Slow Wine 2019:Vino Slow
      • Doctor Wine 2019:94 Punkte
      • Luca Maroni 2019:92 Punkte
      • Vinibuoni 2019:
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Antonio Galloni:91+ Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate Barrique
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,20 g/l
      • Restzucker: 0,70 g/l
      • Sulfit: 80 mg/l
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2025
      • Speiseempfehlung: Frikassee vom Fasan
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      29252215 · 0,75 l · 29,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      21,90 €
    • "Torrione" Rosso Toscana IGT 2016 (BIO)

      “Torrione” Rosso Toscana IGT 2016 (BIO)

      Strahlendes Granatrot. In der Nase Pflaumen und Sauerkirschen, untermalt von Tabaknuancen. Die feinmaschigen Tannine verbinden sich wunderbar mit den Noten von roten Früchten und Lakritz im Abgang. Sehr klar und ausbalanciert. SUPERIORE.DE

      "Petrolo's Torrione is quite pretty and gracious in 2016. Aromatically expressive and pliant, this Sangiovese-based entry-level offering has a lot to offer. Dollops of Merlot and Cabernet Sauvignon round out this juicy Sangiovese-based blend." Antonio Galloni

      "Fresh earth and graphite aromas lead off in this version, finding its feet with cherry, raspberry, currant and floral notes midpalate. Hints of earth, mineral and tobacco add depth as this plays out on the finish. Shows fine elegance and harmony." Wine Spectator

      "Dried herbs on the nose, together with blackberry and cherry. Bright and complex in the mouth with flavours of dark chocolate, dark fruits and some dried herbs." Decanter

      "The bouquet opens to ripe cherry and dried raspberry with moist earth, exotic spice and chewing tobacco. The wine is plush and rich with a hint of that tangy Sangiovese acidity on the close." Robert Parker

      "Aromas of dried flowers, dried berries, cherries and hints of stones. Full-bodied, very firm and silky. An intense underlying energy of acidity and a lovely finish. One of the best ever?" James Suckling

      • Bibenda 2019:
      • Veronelli 2019:90 Punkte
      • Luca Maroni 2019:90 Punkte
      • Robert Parker:93 Punkte
      • Antonio Galloni:91 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • James Suckling:95 Punkte
      • Decanter :92 Punkte / Silbermedaille
      • Rebsorten: 75% Sangiovese, 20% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 14 Monate Barrique/Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 33,50 g/l
      • Gesamtsäure: 5,76 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 97 mg/l
      • ph-Wert: 3,55
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2026+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09822116 · 0,75 l · 30,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      22,90 €
    • "Perlato del Bosco" Rosso Toscana IGT 2016

      “Perlato del Bosco” Rosso Toscana IGT 2016

      Duftig mit Aromen nach Flieder und Ginster, dann Kirsche und Brombeere. Am Gaumen saftig und lang mit eleganten, geschliffenen Tanninen und einer angenehmen Säureader. SUPERIORE.DE

      "In the microclimate of Suvereto, Tuscany, the 2016 vintage was warmer than 2015. Fruit for the 2016 Perlato del Bosco (100% Sangiovese) was harvested in mid-September. In fact, the clone used here is designed to produce lower yields as a way of countering the hot weather in this zone. Larger oak barrels were employed in order to produce a lighter toasting effect. The results are broad in scope, with floral and peppery aromas on the nose." Robert Parker

      "The 2016 Perlato del Bosco, 100% Sangiovese, is plump, juicy and forward, all qualities that are typical of Sangioveses from the southern part of Maremma, and the Suvereto in particular. Varietal red Sangiovese fruit is nicely amped up in this generous, inviting wine. A touch of new oak frames the finish nicely." Antonio Galloni

      "This is so fresh and bright with cherries, plums and hints of chocolate and hazelnuts. Medium body, fine tannins and a delicious finish. Super subtle and long. Polished. Savory. Pure sangiovese." James Suckling

      • Bibenda 2019:
      • Robert Parker:91+ Punkte
      • Antonio Galloni:92 Punkte
      • James Suckling:94 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 15 Monate gebrauchtes Barrique/großes Holzfass
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 29,00 g/l
      • Gesamtsäure: 5,10 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • ph-Wert: 3,45
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09672516 · 0,75 l · 34,53 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      25,90 €
    • "Le Cupole di Trinoro" Rosso Toscana IGT 2016

      “Le Cupole di Trinoro” Rosso Toscana IGT 2016

      2016 war in der Toskana ein sehr balanciertes Jahr und auch Le Cupole präsentiert sich elegant und nuanciert. Schwarze Kirschen, Gewürze und etwas Teer treffen auf eine sehr opulente Frucht und ein feinkörniges Tannin. SUPERIORE.DE

      "Trinoro's 2016 Le Cupole is bold, in your-face and unapologetically rich. It's also a fabulous value from Trinoro and proprietor Andrea Franchetti. Blackberry jam, crème de cassis, chocolate, new leather, spice and menthol build into a crescendo of aromas and flavors as this bold, flamboyant wine shows off its alluring personality. There is nothing subtle about Le Cupole, but it is undeniably delicious." Antonio Galloni

      "Lush and expressive, this red offers plum, black cherry, leather, iron and smoke aromas and flavors. Backed by muscular tannins, but finds equilibrium on the long, fruit-filled aftertaste." Wine Spectator

      "The 2016 Le Cupole is a simply beautiful wine, with a full and richly extracted style that delivers power but does not go overboard. It is a blend of Cabernet Franc (42%), Merlot (40%), Cabernet Sauvignon (14%) and Petit Verdot (4%) that shows a lot of black fruit and a touch of green spice on the close. This wine comes full circle to offer a great drinking experience." Robert Parker

      • Bibenda 2019:
      • Veronelli 2019:93 Punkte
      • Robert Parker:94 Punkte
      • Antonio Galloni:91 Punkte
      • Wine Spectator :92 Punkte
      • Rebsorten: 42% Cabernet Franc, 40% Merlot, 14% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 11 Monate Zementtank/8 Monate Eichenfass
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 14,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 28,90 g/l
      • Gesamtsäure: 5,57 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 93 mg/l
      • ph-Wert: 3,58
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2027+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      29122216 · 0,75 l · 39,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      29,90 €
    • "Rancia" Chianti Classico Riserva DOCG 2016

      “Rancia” Chianti Classico Riserva DOCG 2016

      Kraftvoll und energisch, ausdrucksstark und dicht ist die Rancia Riserva aus gleichnamiger Einzellage. Den Duft prägen neben einer köstlich reifen und fülligen Frucht auch mineralische Noten. Der Geschmack ist erdig, tanninreich und terroirgeprägt, schön artikuliert, fein und mit genussvoller Länge. Ein Wein, der nach Einfühlungsvermögen und/oder ein paar Jahren Ruhe verlangt. SUPERIORE.DE

      "Funkelndes, mitteldichtes Rubin-Granat. Fein gezeichnete Nase mit Noten nach frischen Kirschen, Himbeeren und Granatapfel. Viel saftige Frucht in Ansatz und Verlauf, öffnet sich mit feinmaschigem, zugleich sehr dichtem Tannin, das den Wein trägt, im Nachhall feine erdige Noten, ein Klassiker!" Falstaff

      "Lustrous mid ruby. Hints of cherry fruit and cumin on the nose. Succulent cherry fruit and raspberry coulis with crunchy tannins on the palate. Lovely length and bite." Jancis Robinson

      "The 2016 Chianti Classico Riserva Rancia is yet another magnificent wine in this range from Fèlsina. Silky, gracious and inviting, the 2016 starts off gradually and then builds, gaining volume and explosiveness with air. A wine of breadth, textural intensity and pure power, the 2016 Rancia is shaping up to be epic. That's pretty much all there is to it." Antonio Galloni

      "The 2016 Chianti Classico Riserva Rancia knocks it out of the park. Like the other new releases from Fèlsina, this pure expression of Sangiovese needs more time to evolve and improve with bottle age. But even at this young stage, you are made fully aware of the beautiful intensity and complexity of the quality fruit at its core. There is so much energy and tension here, further reinforced by the fresh acidity of the vintage. There are vibrant tones of wild cherry, raspberry and spice, followed up by white truffle and tilled earth." Robert Parker

      "The south-facing Rancia vineyard reaches altitudes of 420 metres, overlooking the lower-lying vineyards of Colli Senesi. It boasts complex soils of calcareous clay layered with the chalky white limestone-like alberese and schistose galestro. This 2016 vintage is simply stunning. It's stately yet gracious, with personality for days, leading with a sumptuous nose of smoke, exotic spice and iron-rich earth. Ripe fruit coats the mouth yet it remains buoyant and tangy as chalky tannins charge in to frame the palate. A seductive wine with an appetising, savoury edge and a long, long life ahead." Decanter

      • Robert Parker:96 Punkte
      • Antonio Galloni:94-97+ Punkte
      • Decanter :96 Punkte / Goldmedaille
      • Falstaff:96 Punkte
      • Jancis Robinson:17 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate Barrique
      • Filtration: Ja
      • Alkoholgehalt: 13,50 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,20 g/l
      • Gesamtsäure: 5,70 g/l
      • Restzucker: 1,00 g/l
      • Sulfit: 116 mg/l
      • ph-Wert: 3,37
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2037+
      • Speiseempfehlung: Gnocchi mit Wildschweinragout
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09172316 · 0,75 l · 49,20 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      36,90 €
    • "Bòggina C" Sangiovese Val d'Arno di Sopra DOC 2016 (BIO)

      “Bòggina C” Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2016 (BIO)

      Das C im Namen des Boggina steht für den ca. 18 Monate im großen Holz und Tonneau ausgebauten "Classico": Im Bouquet die ganze Fülle des Sangiovese - Sauerkirsche, Pflaume, vielfältige florale Noten und Gewürze. Die filigranen Gerbstoffe verleihen Eleganz am Gaumen, dennoch ist es der Archetyp eines straffen und wunderbar präzisen Sangiovese mit beeindruckender Tiefe. SUPERIORE.DE

      "This vibrant, balanced red is rich, with plum, cherry, iron and tobacco notes. Firms up nicely, suggesting a decade or more of development ahead, ending with a tangy aftertaste of fruit and mineral." Wine Spectator

      "The 2016 Bòggina C, 100% Sangiovese vinified in cement and aged in oak, is a total knock-out. Readers will find a wine endowed with fabulous richness and depth. Black cherry, plum, lavender, spice and espresso all flesh out in a generous, deeply expressive wine that is ample and nuanced at the same time." Antonio Galloni

      "The 2016 Val d'Arno di Sopra Bòggina C is a pure expression of Sangiovese from vines planted in 1952. Give the wine a little time to open in the glass; once it does, it offers a beautiful display of forest fruit, spice, leather and earthy tones. Unlike the Bòggina A that is aged in amphorae, the Bòggina C is fermented in concrete vats using ambient yeasts. It sees extended maceration times and is aged in French 40-hectoliter casks and tonneaux. Some 11,000 bottles were made. This single-vineyard expression of Sangiovese reveals impeccable balance and elegance." Robert Parker

      "This is so focused and precise with fantastic depth and beauty. A pure definition of sangiovese. Full-bodied, tight and refined. Yet, full of strength and length. Succulent, too. A single-vineyard wine with soul." James Suckling

      • Bibenda 2019:
      • Vinibuoni 2019:
      • Robert Parker:94+ Punkte
      • Antonio Galloni:94 Punkte
      • Wine Spectator :93 Punkte
      • James Suckling:96 Punkte
      • Rebsorte: 100% Sangiovese
      • Anbau: naturnah
      • Ausbau: 18 Monate großes Holzfass/Tonneau
      • vegane Klärung: Ja
      • Filtration: Nein
      • Alkoholgehalt: 13,00 % vol
      • Gesamtextrakt: 31,35 g/l
      • Gesamtsäure: 5,85 g/l
      • Restzucker: 1,05 g/l
      • Sulfit: 95 mg/l
      • ph-Wert: 3,49
      • Verschluss: Naturkorken
      • Trinktemperatur: 18-20 °C
      • Lagerpotenzial: 2028+
      • Allergenhinweis: enthält Sulfite
      • Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-004
      mehr erfahren
      klimatisiert gelagert

      09822816 · 0,75 l · 51,87 €/l · Preis inkl. USt, ggf. zzgl. VerbrSt & Versandsofort verfügbar

      38,90 €
    Wissenswertes zu
    Wine Advocate - Random Tuscany
     

    Vor wenigen Tagen wurden sie enthüllt: die neuen Ratings ausgesuchter toskanischer Weine aus den wunderbaren Jahrgängen 2015 und 2016, mit dabei einige 98-Punkte-Weine der seit Jahren führenden Kellereien der Region, aber auch wunderbare Kreszenzen abseits der ausgetretenen Pfade, wie z.B. aus den Unterregionen Carmignano, Val d'Arno di Sopra oder Rufina.

    Fontalloro 2016: "The 2016 Fontalloro is the best vintage of this landmark wine that I have tasted thus far. This is a very elegant vintage, with more volume in the mouth and precise notes of tar, licorice, camphor ash, resin and Indian spice" 98+ Punkte

    Galatrona 2016: "This is the flagship wine from Luca Sanjust's Petrolo estate located not too far from Arezzo in the Valdarno area of eastern Tuscany. The 2016 Galatrona is indeed a masterpiece to behold." 98 Punkte

    Redigaffi 2016: "Wow. This is a beautiful year for Tua Rita's legendary Merlot.  It has a remarkable persistence to the bouquet, along with tonic crispness and a velvety mouthfeel. It's a complete and beautifully structured expression, most notable for its freshness and softness." 98 Punkte

    Von Barone Ricasoli bis Tua Rita: Viel Spaß beim Stöbern und genießen, wie immer gilt, solange der Vorrat reicht.