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Slow Food
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Chianti Classico "Bandini" DOCG 2014 (BIO) Chianti Classico "Bandini" DOCG 2014 (BIO)

Villa Pomona | Toskana

Fattoria Pomona | Loc. Pomona 39 | S.R. Chiantigiana 222 | IT 53011 Castellina in Chianti

Unsere pure Begeisterung für diesen reinen, authentischen, wunderbar traditionell anmutenden Chianti Classico, den uns die sehr sympathische Ingeborg Raspi Juergens und ihre Familie seit Jahren präsentiert: Rubinrot, feinwürzig, mit raffinierter Fruchttiefe, gut proportioniert im Geschmack, kraftvolle, elegante Struktur, intensives Finale. (superiore.de)

SMART BUY bis 28.03.2017

oder solange der Vorrat reicht.

Vinibuoni 2017:
Rebsorten: 95% Sangiovese, 5% Colorino
Ausbau: 12 Monate Eichenfass
Alkoholgehalt: 13,50 % vol
Öko-Kontrollnr.: IT-BIO-007

Allergenhinweis: enthält Sulfite
 
"Terra di Monteverro" Toscana IGT 2013 "Terra di Monteverro" Toscana IGT 2013

Monteverro | Toskana

Monteverro S.r.l. Soc. Agr. | Strada Aurelia Capalbio 11 | IT 58011 Capalbio

Tiefdunkles Kirschrot mit violettem Schein am Rand. In der Nase Aromen von Gewürzen wie Rosmarin und Thymian, dazu Fruchtnoten von schwarzer Johannisbeere und Kirsche. Am Gaumen Brombeere, Kirsche, frische Pflaume und Cranberry, wunderbare Cassis-Note und dunkle Schokolade im langen Finale. Moderner Toskaner, stilistisch rigoros nach französischem Muster. (superiore.de)

"Sattes, leuchtendes Rubin mit leichtem Violett. Präsentiert sich in der Nase mit saftiger Frucht, viel Brombeere und Zwetschke, im Hintergrund ansprechende würzige Töne. Am Gaumen dann viel Kirsche, saftig, entfaltet sich mit klarem, griffigem Tannin, gute Länge." Falstaff

"The 2013 Terra di Monteverro does a beautiful job of showing its Tuscany personality. The wine is ripe and richly textured with black fruit and balanced spice. Red cherry is followed by Mediterranean herb. It offers sweet tannins and a pleasurable, opulent style. This is Monteverro's lower tier wine. It offers the simple and carefree drinking style that makes it a natural partner to hearty meals." Robert Parker

"A pretty and savory red with plenty of plum, chocolate and hazelnut character. Hints of fresh herbs. Medium to full body, fresh tannins and acidity." James Suckling

ANKUNFTSOFFERTE bis 09.04.2017

oder solange der Vorrat reicht.

Gambero Rosso 2017: Duemilavini 2017: Vitae 2017: Veronelli-Guide 2017: 93 Punkte / Luca Maroni 2017: 91 Punkte Robert Parker: 92 Punkte James Suckling: 92 Punkte Falstaff: 90 Punkte
Rebsorten: 40% Cabernet Sauvignon, 40% Cabernet Franc, 15% Merlot, 5% Petit Verdot
Ausbau: 20 Monate 60/40 neues/gebrauchtes Barrique
Alkoholgehalt: 14,00 % vol

Allergenhinweis: enthält Sulfite
 
Brunello di Montalcino DOCG 2012 Brunello di Montalcino DOCG 2012

Il Poggione | Toskana

Tenuta Il Poggione | Loc. Monteano | S. Angelo in Colle | IT 53024 Montalcino

Ausladend das Bouquet mit einem bunten Strauß von Düften aus Weichseln, Brombeeren, Johannisbeeren, Tabak und Schokolade. Ausgeglichen der dichte Geschmack mit Noten von roten Beeren, sehr elegantem Tannin und nachhaltigem Abgang. Ein klassischer Il Poggione-Wein und wieder unter den besten seines Jahrgangs! (superiore.de)

"Walnuts and cedar with plums and hints of milk chocolate. Always subtle. Medium body, a solid core of fruit and medium-chewy tannins. Center palate of cherry fruit. Give it a year or two to soften." James Suckling

"Il Poggione is a Brunello superstar and a vintage like this reveals every reason why that affirmation is true. From the second the 2012 Brunello di Montalcino pours into the glass, you know you are in for something special. The wine is darkly saturated and rich in appearance. Absent are those slightly amber or browning hues you often get with Sangiovese in a hot vintage. Nor does the wine show flat or tired characteristics. Instead, the quality of fruit is vibrant and rich. This is a healthy, generous and exuberant Brunello with dark density and succulent fruit flavors that are followed by integrated spice and tobacco. The balance is impressive and one thing you get here is fresh acidity. This is not to be underestimated, because the acidity quota in the 2012 vintage across the appellation is not as high or evident as usual. This is one of the year's best Brunellos." Robert Parker

"Good full red. Medicinal red cherry, raspberry, sweet spices and mint on the fresh, precise nose. Bright and sweet, with a penetrating, austere quality to its flavors of red fruits, minerals and medicinal herbs. Harmonious acidity nicely frames the pure, long, youthfully tight finish. Lovely young Brunello that will repay cellaring." Ian d'Agata

"Sant'Angelo in Colle. Dark garnet. Intriguing mix of fresh veg and compost on the nose, plus a bit of charred meat. Round on the palate – already very suave, and very Brunello. Confident expression of the vintage’s combination of ripeness and freshness." Jancis Robinson

ANKUNFTSOFFERTE bis 31.03.2017

oder solange der Vorrat reicht.

Robert Parker: 95+ Punkte James Suckling: 93 Punkte Jancis Robinson: 17,5 Punkte Ian d'Agata: 93+ Punkte
Rebsorte: 100% Sangiovese
Ausbau: 30 Monate großes Holzfass
Alkoholgehalt: 14,50 % vol

Allergenhinweis: enthält Sulfite
 
Brunello di Montalcino "Poggio alle Mura" DOCG 2011 Brunello di Montalcino "Poggio alle Mura" DOCG 2011

Castello Banfi | Toskana

Banfi S.r.l. | Loc. Castello di Poggio alle Mura snc | IT 53024 Montalcino

Markanter Brunello, nach frischen Rosen, süßen roten Beeren, Tabak und Minze duftend. Am Gaumen tadellos, rein, sinnlich, seidig, großzügig. (superiore.de)

"Aromas of spearmint, plum, currant and berry. Full body, firm tannins and a walnut, berry and shaved-chocolate finish. Fresh mushroom and meat." James Suckling

"This wine is on an impressive upward swing in recent years. The 2011 Brunello di Montalcino Poggio alle Mura is a dense, full and generous Brunello. It presents classic aromas of blackberry, dried cherry, pressed rose, cola, tobacco and grilled herb. In fact, it really doesn't leave anything out. The vintage heat has been well-managed thanks to careful fruit selection and custom farming studied for this special vineyard plot. Castello Banfi rarely gets anything wrong. If you are looking for a popular Brunello that delivers the goods in this vintage, this wine makes a great choice." Robert Parker

PREMIUM TIPP bis 28.03.2017

oder solange der Vorrat reicht.

Gambero Rosso 2017: Duemilavini 2017: Vitae 2017: Veronelli-Guide 2017: 91 Punkte / Vinibuoni 2017: Robert Parker: 92 Punkte James Suckling: 93 Punkte
Rebsorte: 100% Sangiovese
Ausbau: 24 Monate 90/10 Barrique/Holzfass
Alkoholgehalt: 14,00 % vol

Allergenhinweis: enthält Sulfite
 
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